Predsezónna tlač. konferencia MFK Ružomberok (kon.) | Predsezónna tlač. konferencia DAC Dunajská Streda (kon.)
Predsezónna tlač. konferencia ViOn Zlaté Moravce (kon.)
koniec udalosti
Predsezónna tlač. konferencia MFK Ružomberok

Streda 09.07.2014, 11:00 • Pod Čebraťom, Ružomberok • Tlačové konferencie
     
    Na záver môžeme povedať, že Ružomberok si tentokrát stanovil ako cieľ zabudovávať mladých hráčov do tímu a nedostať sa v tabuľke do ohrozenia.

    Ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás pri ďalších prenosoch, či už zo začínajúceho nového ročníka Fortuna ligy alebo iných športových podujatí. (11:22:15)
     
    Erik Kendera sa stáva športovým riaditeľom, verí, že využije všetky svoje skúsenosti z mládeže. Samozrejem si uvedomuje, že práca pri A mužstve je náročnejšia.
     
    Počas prípravy trénovali aj hráči, s ktorými už bolo vopred avizované, že sa s nimi neráta. Tréner si všimol, že v ľavej strane obrany podáva Andrej Lovás lepšie výkony ako v predu, kde dáva málo gólov. Javí sa ako dobrá alternatíva na obranný post, ktorý je dlhodobo ružomberskou slabinou. Tréner ho považuje za perspektívneho na tomto poste.
     
    Útočníkom bude v podstate len Zreľák, Šimčo však dodáva aj Luptáka a bratov Almaských, ktorí vedia hrať v ofenzíve.
     
    Ako si hlavný tréner poradí s odchodom hráčov a ich gólov: ,,Aj s lačným je to 34 gólov a za celú jeseň sme dali tuším 54, čo je obrovské číslo a nebude to ľahké nahradiť. Budeme musieť prispôsobiť systém hry tak, aby sme neinkasovali veľa gólov a týmto spôsobom zbierali body."
     
    Ladislav Šimčo ďalej potvrdil dlhodobé zranenie Ivana Kotoru, ktorý bude v jeseni tímu chýbať. Ružomberok by mal vyhľadávať mladé talenty.
     
    Ladislav Šimčo na otázku zdravotného stavu Vavríka: ,,Hrával s nami, je cítiť jeho dvojročná pauza, musíme s ním pracovať veľmi opatrne, aby sme mu neuškodili. V zápasoch potvrdil, že je to kvalitný hráč, chceme aby sa vrátil na ligové trávniky. Teraz má svalové zranenie, nemalo by to byť nič vážne.
     
    Ladislav Šimčo: ,,Z môjho pohľadu do stredu potrebujeme skúseného hráča a keďže Zošák je stále zmluvne určitým spôsobom stále viazaný s týmto klubom, mali by sme ho osloviť ako prvého."
     
    Ďalej pokračuje generálny riaditeľ ohľadom odchodov v riešení. Otvára otázku Štefana Zošáka, s ktorým momentálne ešte prebiehajú rokovania o jeho prípadnom zotrvaní v klube. Serečin a Tawamba si hľadajú nové kluby.
     
    Ing. Golis dodáva, že sa prestup doriešil len včera. ,,O čiastkach nebudem hovoriť aj z toho dôvodu, že medzi klubmi je dohoda, že tieto veci sa nebudú zverejňovať. Prestupom sme len uzavreli to, čo sme avizovali, že náš kapitán je pripravený na prestup a po 12 rokoch u nás je ten správny čas, aby sa posunul. Aj z tohto miesta mu želám všetko najlepšie, nech sa mu darí, posunie sa po športovej stránke. Keď sem hocikedy príde, keď bude mať voľno, na dovolenku, vždy ho radi uvítame."
     
    Ladislav Šimčo odpovedá na otázku o odchode Ďubeka: ,,Pre trénera nie je príjemná informácia dozvedieť sa o odchode hráča 3 dni pred ligovým zápasom. Tomášovi Ďubekovi to prajem, verím, že sa dostanú do skupiny EL, mužstvu bude chýbať a trénerovi tak isto.
     
    Nasledujú otázky novinárov. Prvá je na generálneho riaditeľa a týka sa rozpočtu v sezóne. Rozpočet je nižší ako v minulej sezóne. V tejto chvíli však nechce číselne špecifikovať čiastku.
     
    Lukáš Greššák sa stal kapitánom, čo ho teší a verí, že bude tou správnou voľbou.
     
    Generálny riaditeľ spomína prípravu, ktorá bola zavŕšená víťazstvom s Ruchom Chorzów. Viac o nej povie Ladislav Šimčo: ,,Prebehla tradičná štvortýždňová príprava. V klube nastalo veľa zmien, takže príprava bola pre nás až veľmi krátka. Pracovali sme s mladými hráčmi, ktorí prišli z dorastu alebo ešte sú v dorasteneckom veku. Preto sme si naplánovali 7 zápasov, aby sme ich dokázali otestovať, ako by zvládali ligové zápasy. Niektorých sme sa rozhodli poslať na hosťovanie, niektorí zostávajú u nás. Avizované omladzovanie sa stalo skutočnosťou. Budeme sa opierať o kostru mužstva, ktorá je tu už dve sezóny a bude musieť pomôcť mladým hráčom zabudovať sa do A tímu. Ciele nemáme, hlavný cieľ je zabudovať čo najväčší počet mladých hráčov do kádra. Určite by sme nechceli hrať o záchranu, bude dobre, ak budeme hrať v strede tabuľky, aby nebol na hráčov psychický tlak. Morálne je mužstvo v poriadku, potrebujeme čas na zapracovanie."
     
    Ing. Golis privítal všetkých zúčastnených: ,,V prvom rade chcem ešte raz privítať nový realizačný tím, ktorý je zmenený oproti minulej sezóne. Zmeny nastali na poste trénera, jeho asistenta. Veľa úspechov želám aj novému športovému riaditeľovi Erikovi Kenderovi. Miesto Tomáša Ďubeka je tu Lukáš Greššák, keďže Tomáš Ďubek je už v Liberci.
     
    Otvára ju Ján Svrček, ktorý víta všetkých prítomných a predstavuje predstaviteľov klubu, ktorí budú odpovedať na otázky.
     
    Tlačová konferencia sa začala!
     
    Tak, ako vo všetkých mestách, kde sa hrá slovenská najvyššia futbalová súťaž, aj v Ružomberku víta novinárov v press centre vynovená reklamná tabuľa. Dôvod už určite dobre poznáte. Od novej sezóny sa najvyššia súťaž nebude volať Corgoň liga, ale Fortuna liga.
     
    Pohyby v mužstve:

    Odchody: Milorad Nikolič, Pavel Kováč, Peter Maslo, Goran Adamovič (všetci ukončenie zmluvy), Tomáš Ďubek (prestup do FC Slovan Liberec)

    Odchody v riešení: Štefan Zošák, Filip Serečin, Lénadre Gael Tawamba Kana

    Príchod v riešení: Boris Turčák (prestup z ŠK Slovan Bratislava), Matej Šavol (hosťovanie z MFK Tatran Liptovský Mikuláš)
     
    Realizačný tím:

    Hlavný tréner: Ladislav Šimčo
    Asistent trénera: Anton Šoltis
    Tréner brankárov: Milan Penksa
    Kluboví lekári MUDr. Tibor Letko, MUDr. František Rigo
    Masér: Juraj Hervartovský
    Technický vedúci: Peter Adamčiak
     
    Hráčsky káder na jeseň 2014:

    Brankári: Libor Koníček, Tomáš Lešňovský, Matej Šavol

    Obrancovia: Dominik Kružliak, Lukáš Greššák, Andrej Lovás, Lukáš Ondrek, Oliver Práznovský, Martin Nosek

    Stredopoliari: Léandre Gael Tawamba Kana, Milan Ferenčík, Mário Almaský, Tomáš Gerát, Martin Nagy, Juraj Vavrík, Lukáš Lupták, Miroslav Almaský, Boris Turčák, Richard Bartoš, Ivan Kotora

    Útočník: Adam Zreľák
     
    Tlačovej konferencie sa zúčastnia:

    Generálny riaditeľ: Ing. Ľubomír Golis
    Športový a marketingový riaditeľ: Erik Kendera
    Tréner A mužstva: Ladislav Šimčo

    Na tlačovej konferencii sa mal zúčastniť aj kapitán tímu Tomáš Ďubek, ale krátko pred ňou prestúpil z Ružomberka do Slovana Liberec. Miesto Tomáša Ďubeka, bude na konferencii Lukáš Greššák.
     
    Priebeh letnej prípravy:

    Ružomberčania odštartovali letnú prípravu v domácich podmienkach zápasmi v Liskovej s Podbrezovou a v Liptovskom Hrádku s domácim mužstvom, oslavujúcim postup do tretej ligy. Následne odcestovali za svojimi súpermi do Poľska a Česka. Na Wislu Krakov a ani na Baník Ostrava však nestačili a následne neuspeli ani na turnaji v Žirovniciach, kde obsadili posledné štvrté miesto. V generálke na ligu si napravili chuť a v poslednom súboji pred začiatkom novej sezóny zdolali Ruch Chorzów.

    Konečná bilancia prípravných zápasov predstavuje 2 víťazstvá, 1 turnajovú remízu v riadnom hracom čase a 4 prehry a skóre 17:18.

    Výsledky prípravných zápasov:

    MFK Ružomberok – FO ŽP Šport Podbrezová 1:2
    ŠKM Liptovský Hrádok – MFK Ružomberok 0:9
    Wisla Krakov SA – MFK Ružomberok 5:0
    FC Baník Ostrava – MFK Ružomberok 4:2
    FC Vysočina Jihlava – MFK Ružomberok 2:2 pk 5:3
    1. SC Znojmo – MFK Ružomberok 5:2
    MFK Ružomberok – KS Ruch Chorzów 1:0

    Góly počas prípravy:

    Tomáš Ďubek (3), Adam Zreľák (3), Milan Ferenčík (2), Leandre Gael Tawamba Kana (2), Mário Almaský (1), Filip Kolorédy (1), Dominik Kružliak (1), Martin Nosek (1), Oliver Práznovský (1), Filip Serečin (1), Štefan Zošák (1)
     
    Ružomberok sa v minulej sezóne umiestnil na štvrtej priečke a prebojoval sa do semifinále Slovnaft Cup-u, čo znamená, že Liptáci majú za sebou najúspešnejší ročník od sezóny 2006/07. Predsezónnym cieľom však bol zisk miestenky v pohárovej Európe a ten sa klubu nepodarilo naplniť ani teraz. V centre Dolného Liptova preto nevládne spokojnosť.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 11:00.

    Ján Kmeť