VC Veľkej Británie L. Hamilton (kon.)
koniec zavodu
Veľká cena Veľkej Británie

L. Hamilton

Nedeľa 06.07.2014, 14:00Formula 1
     
    To je už z mojej strany všetko. Dúfam, že sa Vám prenos páčil. Dočítania pri ďalších prenosoch!

    Pekný zvyšok večera a úspešný vstup do pracovného týždňa praje Miroslav Revaj. (16:42:24)
     
    Všetci traja víťazi už stoja na stupňoch víťazov, vypočujeme si hymnu, odovzdajú sa ceny a tradične sa buchne šampanským.
     
    Tak závod sa nám musel reštartovať, na čo sme čakali skoro hodinu! Hneď v úvode vznikla haváriia, keď zo zákruty vyletel Kimi Räikkönen a závod musel byť prerušený. Ten so sebou zobral aj Massu. Obaja piloti sú našťastie v poriadku, Räikkönen hlási problémy s kolenom a Massa s nohou. Prajeme skoré uzdravenie.
     
    Konečné poradie v bodovej desiatke: 1. Hamilton, 2. Bottas, 3. Ricciardo, 4. Button, 5. Vettel, 6. Alonso, 7. Magnussen, 8. Hülkenberg, 9. Kvjat, 10. Vergne.
     
    Kto by to bol povedal, že sa Hamiltonovi po zbabranej kvalifikácii podarí túto veľkú cenu vyhrať. Zrejme to ho motivovalo ešte viac.
     
    Víťazom Veľkej ceny Veľkej Británie sa stáva domáci LEWIS HAMILTON, ktorý sa tak dostal na prvé miesto po odstúpení Rosberga, ktorého prevodovka pripravila o prvé miesto, alebo ešte o tuhý boj s Hamiltonom o to miesto. Druhé miesto si vybojoval prekvapivo Bottas a tretí skončil Ricciardo.
     
    Koniec závodu.
     
    52
    Hneď za ním prichádza Bottas na druhom mieste, na treťom mieste napokon skončil Ricciardo!
     
    52
    Lewis Hamilton prichádza do cieľa ako prvý! Obrovský aplauz z publika!
     
    51
    V poslednom kole musí zo závodu odstúpiť Maldonado! Mal nejaké technické problémy čo sa týka bŕzd.
     
    51
    Posledné kolo Veľkej ceny Veľkej Británie! Za prvým miestom si ide HAMILTON!
     
    51
    Nejaké menšie problémy hlási Vettel, ale zrejme to nič vážne nebude. Ostáva nám už len jedno kolo. Zrejme sa na poradí nič nezmení.
     
    50
    Priebežná prvá päťka: 1. Hamilton, 2. Bottas, 3. Ricciardo, 4. Button, 5. Vettel.
    Ostávajú dve kolá dokonca Veľkej ceny Veľkej Británie.
     
    49
    Tak v spodných radoch sa zrejme nič meniť vo veľkom nebude. Ricciardo si vytvára ďalší lepší odstup od Buttona.
     
    48
    Tretiu priečku si drží so 7 sekundovým náskokom Ricciardo. Štyri kolá dokonca je už jasné o prvom mieste, druhom zrejme tiež, o tretie až piate miesto bude ešte trvrdý boj.
     
    47
    Tak teraz to už Vettelovi vyšlo z vonkajšej strany, Alonso mu to trochu zrejme aj pustil. Videli sme krásne obehnutie. Alonso však určite bude chcieť toto miesto späť.
     
    46
    Vettel musí byť už totálne zúfali! Ani tento pokus mu nevyšiel. Alonso sa síce drží na tom piatom mieste s obrovskou dávkou šťastia. Vettel to bude skúšať znovu!
     
    45
    Ostáva nám už len 6 kôl do konca závodu! Priebežná prvá desiatka: 1. Hamilton, 2. Bottas, 3. Ricciardo, 4. Button, 5. Alonso, 6. Vettel, 7. Magnussen, 8. Hülkenberg, 9. Kvjat, 10. Vergne.
     
    45
    Opäť to Vettel skúšal na Alonsa, ale opäť neúspešne. Tak tento súboj je teraz najzaujímavejší. Za jasným prvenstvom si suverénne ide Hamilton.
     
    45
    Stále sledujeme zaujímavý boj o 5.miesto medzi Alonsom a Vettelom. Vettel má však v týchto chvíľach lepšie pneumatiky.
     
    44
    Z tímového rádia siedmeho Magnussena prichádza pokyn, aby sa priblížil ku dvojici Alonso,Vettel. Zrejme sa ešte pokúsi zabojovať o lepšie umiestnenie.
     
    43
    Aj v súboji o tretie miesto to je ešte zaujímavé. Ricciardo pred Buttonom nemá veľký náskok a ešte bude musieť zrejme do boxov.
     
    43
    Vettel stále bojuje o piatu pozíciu, ale nie a nie predísť Alonsa. Už musí byť z toho zúfalý, ale určite to bude stále skúšať.
     
    42
    Pre úplnosť, na poslednom mieste je Chilton, ktorý mal od úvodu závodu nejaké problémy a bol aj penalizovaný a stráca navyše už dva kolá.
     
    41
    Bottas sa stále dobre drží na druhej pozícii. Môžme to označiť sa prekvapenie, tento fínsky pilot určite nepatril medzi kandidátov na takéto veľké umiestnenie.
     
    41
    Hamilton zamieril do boxov, ale to by nemalo na jeho náskoku nič zmeniť. Ten je dostatočný pár sekundičiek v boxe mu ho moc nezníži.
     
    40
    Zopakujme si predbežné poradie: 1. Hamilton, 2. Bottas, 3. Ricciardo, 4. Button, 5. Alonso.
     
    40
    Tieto slová potvrdil aj on sám, tímovým mechanikom oznámil, že má pneumatiky v poriadku a z jeho hlasu je cítiť také upokojenie.
     
    39
    Takže, posledné informácia vravia, že Hamilton má náskok pred jeho prenasledovateľom náskok 41,5 sekundy! Takže ak sa nič zvláštne nestane, čo sa týka technickej poruchy, mal by závod vyhrať.
     
    39
    Na spodnejších priečkach nesledujeme zatiaľ nijaké veľké vzrušenie, či veľké predbiehania. Vettel sa stále tesne drží za Alonsom. Ten sa bráni zubami-nechtami.
     
    38
    Tak teraz tomu už bolo naozaj blízko! Alonso sa len tak tak ubránil predbehnutiu od Vettela. Avšak ďalší pokus príde určite už čoskoro.
     
    37
    Teraz sa Vettel snažil predbehnúť Alonsa z pravej strany, ale to sa mu podarilo ubrániť. Avšak predbehnutie je už blízko.
     
    36
    Vettel sa snaží dostať pred Alonsa, ale nedarí sa mu to. Avšak patrične mu dýcha na chrbát. Ako som spomínal, práve o tieto miesta to bude ešte veľký boj.
     
    36
    Alonso to opäť skúša sa dostať vyššie. Pred ním je Button, ale miesto na obehnutie ešte nenašiel. Bude však musieť zájsť zrejme do boxov.
     
    35
    Takže si to zrekapitulujme: 1. Hamilton, 2. Bottas, 3. Ricciardo, 4. Button, 5. Alonso.
     
    35
    Na prvom mieste sa dnes zrejme nič nezmení. Hamilton si drží patriční odstup. Skôr uvidíme ešte bitku o druhé, tretie a štvrté miesto.
     
    34
    Systém DRS už spôsobil predbiehanie, kto iný ako Alonso sa oň opäť pokúsil. Predral sa už na 5.miesto pred Vettela, ktorý padol o priečku nižšie a teraz opäť.
     
    33
    Bottas, ktorý sa už dostal z boxov sa predral späť na druhé miesto pred Vettela. Bottas ide naozaj v jeho prípade skvelý závod, určite sa posnaží ešte predrať na prvé miesto, ale to je už zrejme nemožné.
     
    32
    Teraz dostali piloti správu, že systém DRS môžu opäť používať. Uvidíme, kto sa ako prvý pokúsi to využiť a niekoho predbehnúť.
     
    32
    Až teraz si to Bottas z druhého miesta zamieril do boxov. Uvidíme, aký pokles to na jeho mieste spraví. Hamilton si zatiaľ v pohode ide za víťazstvom. Avšak, ešte nepredbiehajme.
     
    31
    Takže po nútenom odstúpení Rosberga je poradie následovné: 1. Hamilton, 2. Bottas, 3. Vettel, 4. Ricciardo, 5. Button.
     
    31
    Bottas sa tak dostal po odstúpení Rosberga na druhé miesto, ale podstatné je že ešte nebol v boxox.
     
    30
    Na trati je vyvesená žltá vlajka, systém DRS je tak zakázaný!
     
    30
    A je tomu skutočne tak! Rosberg sa márne snaží radiť rýchlosti, motor zhasol a Rosberg závod nedokončí. Predčasne odstupuje!
     
    30
    Rosberg zastavil na tráve, kvôli problémy s prevodovkou, zvuk jeho motora neveští nič dobré.
     
    29
    Stále to nejako neradí na prevodovke Rosbergovi! Otáčky klesajú moc rýchlo, navyše mu auto spomaľuje a nevie čo má robiť.
     
    29
    Hamilton sa dostal pred Rosberga na prvú pozíciu! Rosberg má problémy s prevodovkou, ktoré vraj podľa jeho mechanikov nemali byť! Žeby bol Rosberg na pokraji vypadnutia ?
     
    28
    Tak hlásená chyba na prevodovke Rosberga nebola vážna, čo potvrdilo aj to, že ide najrýchlejšie čas závodu. Medzitým sa už Alonso predral na ôsme miesto. Ten je po zástavke v boxox opäť odhodlaný stúpať čo najvyššie.
     
    27
    Zástavku v boxox má už aj Alonso, ktorý si tak odpykal aj tú pridelenú penalizáciu, za zlé postavenie na štarte. Klesol tak na 9.miesto. Dostávame sa už približne do polovice pretekov.
     
    26
    Priebežné poradie: 1. Rosberg, 2. Hamilton, 3. Bottas, 4. Button, 5. Alonso.
     
    26
    Hamilton už vyšiel z boxov a stratil podľa očakávania vedúcu pozíciu. Rosberg by mal mať tak náskok približne 6 sekúnd.
     
    25
    Zatiaľ čo Hamilton zašiel do boxov tu bol opäť pokus o predbehnutie Buttona Alonsom, ten však ešte nenašiel to pravé miesto, aby sa mu to podarilo.
     
    25
    Mechanici mercedesu sa už pripravujú na príchod Hamiltona, ktorý by kvôli zástavke v boxox mal prísť o vedúcu pozíciu.
     
    24
    Hlavná zmena je na prvej pozícii, keď Hamilton predbehol Rosberga a už má náskok 15 sekúnd. Čo je však podstatné, Hamilton nebol ešte v boxox. Uvidíme, ako to bude keď ich navštívi.
     
    23
    Avšak predbehnutie registrujeme na strane Ricciardoa, ktorý sa dostal na 8.miesto, keď predbehol Hülkenberga. Ten bol bež šance sa tejto situácii vyhnúť.
     
    22
    Alonso sa stále márne snaží predbehnúť na štvrtom mieste Buttona. Drží sa tesne za ním, ale chyby sa zatiaľ pilot pred ním nedopustil a šancu na predbehnutie tak nemal.
     
    21
    Rosberg už práve zašiel opäť do boxov, kvôli spomínanej prevodovke.
     
    21
    Nejaké prvé technické problémy hlási vedúci Rosberg! Ide o problém s podraďovaním. Avšak, nemal by to byť závažný problém.
     
    21
    Priebežné poradie: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Bottas, 4. Button, 5. Alonso.
     
    20
    Medzitým sa už Alonso predral na 5,miesto! To mu nestačí a v krátkej dobe sa pokúša predbehnúť Buttona, ktorý padol na štvrté miesto.
     
    19
    Tak, teraz do boxov už zamieril aj Rosberg, obišlo sa to bez komplikácii. Už je späť na trati.
     
    18
    Podľa posledných informácii má Rosberg na vedúcej pozícii náskok asi 3 sekundy. O chvíľu však pôjdu obaja piloti do boxov.
     
    18
    Priebežné poradie: 1. Rosberg, 2. Hamilton, 3. Button , 4. Magnussen, Bottas.
     
    17
    Teraz však prišla informácia, že Hamilton je momentálne na trati najrýchlejší. To je dôležitá informácia pre vedúceho Rosberga, aby trošku pridal na plyn.
     
    17
    Stále sa bez väčších problémov na prvom mieste drží Rosberg. Hamilton zatiaľ nemal ani príležitosť ho skúsiť obehnúť.
     
    16
    Alonso v týchto chvíľach útočí na Magnussena, ktorý medzi tým padol na štvrté miesto. Alonso zatiaľ zaujal na trati najviac.
     
    15
    A máme tu ďalšie odstúpenie zo závodu! Ako som spomínal Marcus Ericsson, mal nejaké problémy, kvôli ktorým zamieril do boxov. Napokon zo zápasu predčasne odstupuje.
     
    14
    Button stráca v týchto chvíľach na druhého Hamiltona už 25 sekúnd! Rosberg má zatiaľ pneumatiky v pohode a do boxov ešte nezamieril.
     
    13
    Zrejme nejaké nezhody má Marcus Ericsson na svojom vozidlo a zamieril pre istotu do boxov. Úvodných 5 miest sa stále nemení. Rosberg sa od štartu stále drží na prvom mieste.
     
    12
    Ďalšiu prácu majú komisári pri Gutiérrezemovi a Maldonademovi. Zatiaľ nemáme informácie prečo.
     
    12
    Alonso dostáva od komisárov 5 sekundovú penalizáciu! zrejme za to zlé postavenie pri štarte.
     
    11
    Ďalším kto musí zo závodu predčasne odstúpiť je Esteban Gutiérrez. Nevyplatilo sa mu skúsiť obehnúť Pastora Maldonada, ktorý do neho mierne narazil, niečo sa mu stalo s pneumatikami a vyšiel mimo trať. Kvôli poruche tak musel odstúpiť.
     
    11
    Až teraz sa podarilo Ricciardovi predbehnúť Hülkenberga, vďaka aktivovaniu systému DRS.
     
    10
    Máme sa sebou prvých desať kôl a poradie na prvých 5 pozíciach nemení: 1. Rosberg, 2. Hamilton, 3. Button, 4. Magnussen, 5. Vettel.
     
    10
    Teraz mohol Ricciardo využiť zaváhanie Hülkenberg v nájazde do zatáčky, ale Ricciardoovi chýbalo pár metrov aby ho obehol.
     
    9
    Teraz všetci sledujú boj o ôsme miesto medzi Ricciardom a Hulkenbergom. Medzi tým prišla informácia, že Alonso bude preverovaný komisármi, pretože nestál pri štarte na predpísanej pozícii.
     
    9
    Momentálne stráca Hamilton na prvého Rosberga ďalšie dve desatiny. To však nemusí ešte nič znamenať.
     
    8
    Tak na úvodných pozíciach sa nám stále nič nemení. Všetky oči sú teraz na Alonsovi, ktorý sa už predral na 7.miesto pred Hulkenberga, ale mal s tým poriadne ťažkosti.
     
    7
    Teraz môžu začať piloti používať systém DRS. Toho hneď využil Alonso a dostal sa na 8.miesto pred Ricciardo, ktorý len zúfalo buchol do volantu.
     
    7
    Rosberg má zatiaľ pred svojím prenasledovateľom, ktorý je na druhom mieste náskok 5,5 sekundy.
     
    6
    Teraz sa to Alonsovi podarilo a v zatáčke obehol Kvjata a dostal sa na 9.miesto.
     
    6
    Prvú desiatku uzatvára Alonso, ktorý sa snaží postupne drať vyššie. Pred ním je momentálne Kvjat, ktorý mu bráni predchádzaniu.
     
    5
    Takže rekapitulácia: 1. Rosberg, 2. Hamilton, 3. Button, 4. Magnussen, 5. Vettel.
     
    4
    Pokúša sa predbehnúť aj svojho tímového kolegu a dostať sa na prvú priečku! Zatiaľ si však Nemec drží za ním potrebný odstup.
     
    4
    Tak Lewis Hamilton sa postupne predral už na druhú pozíciu! Krásne predbehol v zatáčke Buttona. Rosberg ostáva stále prvý, tretí je Button.
     
    3
    Tak Hamilton teraz predvádza krásny závod, prebieha autá pred ním a šplhá sa vyššie.
     
    3
    Tak a konečne už závod pokračuje ako má! Safety car opustilo trať. Na úvodnej pozícii je stále Rosberg, Button sa drží hneď za ním.
     
    2
    Reštart je spoločne so safety car!Safety car by mal ísť s pilotmi dve kolá.
     
    Reštart práve začal!
     
    Reštart by mal byť spoločne so safety car!
     
    Tak znovu by mal závod začať približne 15:05! Piloti sa už obliekajú naspäť do svojich výstroji.
     
    Podľa posledných správ je Kimi Räikkönen v poriadku! Má problémy s kolenom, nič vážnejšie našťastie nie.
     
    Stále nemáme informáciu kedy bude závod pokračovať. Na trati sa stále upratuje a opravuje.
     
    2
    Máme tu ďalšiu informáciu, ktorá sa týka Maxa Chiltona, pretože je vyšetrovaný športovými komisármi, lebo zašiel do boxov, keď bola vyvesená červená vlajka.
     
    2
    Tak a máme tu informáciu, že organizátori idú vymieňať zvodidlá. Kedy začne znovu závod sa ešte nevie!
     
    2
    Tak štart závodu sa bude opakovať! Jazdci budú štartovať so svojich pôvodných pozícii. Zatiaľ však nie sú informácie, kedy sa tak stane.
     
    2
    Felipe Massa musí zo závodu kvôli poruche na vozidle odstúpiť! Tak táto cena je veľmi smolná pre tohto pilota. Samozrejme, že zo závodu musel odstúpiť aj Kimi Räikkönen.
     
    2
    Ako som už spomínal, tak Räikkönen ešte so sebou zobral Massu a Chiltona, ktorý majú poruchy na svojich autách.
     
    2
    Tak hneď takto v úvode sme svedkami veľkej havárie, ktorá dočasne prerušila závod! Kimi Räikkönen vyletel mimo trať a ako sa snažil dostať späť dostal šmyk, auto rozbil ako sa len dá a skončil v bariérách!
     
    2
    Máme tu tu červenú vlajku! Organizátori sa oprávnene obávajú o zdravotný stav Räikkönena, ktorý odkrýval zo svojho vozidla. Tak hneď v úvode dramatický momement.
     
    2
    Tak hneď v úvode tu máme zrážku hneď 4 monopostov! Na trať už vyráža safety car. Kimi Räikkönen vletel do bariéri a závod zrejme nedokončí.
     
    1
    Pred pár sekundami sa nám začal pretek na úvodnej pozícii ostáva stále Rosberg, Hamilton sa od úvodu pretlačil na druhú pozíciu.
     
    Závod práve odštartoval.
     
    Autá sa už radia späť na štart, čochvíľa odštartujeme.
     
    Zatiaľ je vládne pekné počasie bež dažďa, s čím musia byť piloti spokojný.
     
    Pevné sady gúm majú na svojich autách len piloti z Ferrari.
     
    Monoposty F1 odštartovali do zahrievacieho kola!
     
    Ešte raz vítam všetkých divákov, ktorý sa rozhodli sledovať tento prenos. Do samotného začiatku nám ostáva už len chvíľa. Monoposty F1 ešte predtým odštartujú do zahrievacieho kola.
     
    Vítam všetkých priaznivcov rýchlych kolies a moto športu, ktorý sa rozhodli sledovať náš online prenos z 9.závodu tohtoročnej Veľkej ceny F1, ktorý sa dnes uskutoční vo Veľkej Británii. Začiatok zápasu je naplánovaný na 14:00. Všetci ste na sledovanie tohto prenosu pozvaný.

    5.7.2014, teda v sobotu sa uskutočnila kvalifikácia, ktorú narušil dážď a kde sa zrodil opäť šokujúci výsledok, keď domáci Hamilton opäť nezvládol kvalifikáciu a do cieľa prišiel ako šiesty! Pole position si vyjzadil priebežný líder poradia Nemec Nico Rosberg, podarilo sa mu to po ôsmy krát v jeho kariére. Druhý skončil jeho kolega z tímu Red Bullu Sebastian Vettel. Tretiu priečku obsadil napokon tím McLaren vďaka Jensonovi Buttonovi.

    Celkové priebežné poradie jazdcov:
    1. Nico Rosberg – 165 bodov
    2. Lewis Hamilton – 136 bodov
    3. Daniel Ricciardo – 83 bodov

    Celkové priebežné poradie tímov:
    Mercedes – 301 bodov
    Red Bull – 143 bodov
    Ferrari – 98 bodov

    Čo sa týka piatkového meraného tréningu, tak ten sa zapíše do histórie, pretože po 22 rokoch sa do kokpitu monopostu F1 posadila žena a to Susie Wolffová. Vydržala však len tri kolá, technické problémy na motore jej viac nedovolili. Ferrari mal aj ďalší problém, pretože tréning nedokončil Felipe Massa, ktorý vyletel zo zatáčky a havaroval, našťastie je v poriadku.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Závod sa začne o 14:00.

    Miroslav Revaj