koniec udalosti
2. etapa York - Sheffield

1. Vincenzo Nibali (Astana Pro Team)

(2. Greg Van Avermaet (BMC) 3. Michal Kwiatkowski (OPQS))

Nedeľa 06.07.2014, 12:20Tour de France
     
    Peter Sagan práve prišiel na pódium a prevzal po prvýkrát na tohtoročnej Tour de France jeho obľúbený zelený dres. V bodovacej súťaží si výrazne upevnil 1.miesto, keďže má 69 bodov a pred druhým Coquardom má až 22 bodový náskok. Tretí Kittel stráca 24 bodov. Okrem zeleného dresu si Peter hneď na to prevzal aj biely, ten však v zajtrajšej etape bude obliekať Romain Bardet.
     
    Peter Velits dorazil do cieľa s 35 sekundovou stratou na 41. mieste.
     
    Ako sme už spomenuli, novým lídrom celkovej klasifikácie sa stal Vincenzo Nibali. Na druhom mieste sa bude vyhrievať s dvojsekundovou stratou náš Peťo Sagan, ktorý je okrem toho lídrom súťaže o zelený a aj o biely dres! Síce bez etapového vavrínu, no veľmi úspešný úvodný víkend tohtoročnej Tour pre nášho hviezdneho pretekára!
     
    7,0
    Peter Sagan sa nachádza vo výbornej pozícii, po roke tam má ešte troch domestikov. V závere hlavnej skupinky sme zaregistrovali aj Peťa Velitsa.
     
    27,5
    V hlavnej skupine je až 60 závodníkov, vrátane našich Petrov – Sagana a Velitsa.
     
    69,0
    Za pelotónom sa ocitol Peter Sagan, ktorý bol zrejme po občerstvenie v tímovom vozidle alebo na toaletu. Každopádne je bez pomoci tímových kolegov, ale s návratom do pelotónu by nemal mať náš tourminátor problémy.
     
    101,0
    Už dlhšie sme v zábere nevideli Petra Velitsa. V popredí však vidíme dresy BMC, takže slovenský pretekár by sa tam mal spoločne so svojim lídrom TJom Van Garderenom nachádzať. Cannondale okolo Petra Sagana takisto zoradený v čelnej časti balíka.
     
    148,8
    Do spomenutého pádu sa zaplietol aj Peter Velits. Našťastie, vyzerá to tak, že slovenskému cyklistovi sa nič nestalo a s dorazením hlavného poľa mu prišli pomôcť tímoví spolujazdci z BMC.
     
    149,8
    Po prvom kategorizovanom stúpaní sa pohybuje náskok vedúcej sedmičky na hodnote 3 minút a 30 sekúnd. Na čele hlavného balíka sa už začína rovnať tím nášho Petra Sagana, Cannondale.

    Martin Platko

    Michal Bakoš