Kostarika – Grécko 2:1 (5:4 po pen.) | Francúzsko – Nigéria 2:0 (kon.) | Nemecko – Alžírsko 2:1 (po pr.)
koniec po predl.
Nemecko
2:1 (0:0)
Alžírsko
Pondelok 30.06.2014, 22:00 • Estadio Beira- Rio (Porto Alegre) • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.
     
    Cesty tímov do osemfinále:
    -------------------------------------------------------------------

    NEMECKO

    Nemci skončili vo svojej základnej skupine G na prvom mieste si ziskom 7 bodov, ale až na zápas s Portugalskom (4:0) odohrali vyrovnané duely, tak s Ghanou (2:2) ako aj s USA (1:0). Najlepším strelcom Nemcov je jednoznačne Thomas Müller, ktorý má na konte už 4 presné zásahy. V prvom stretnutí s Portugalcami zaznamenal dokonca hattrick. Zaujímavosťou je, že útočník Miroslav Klose vyrovnal historický strelecký rekord Majstrovstiev sveta, ktorý držal Brazílčan Ronaldo a má hodnotu 15 gólov. Uvidíme, či sa Klosemu podarí osamostatniť a na dlhé roky sa stať kráľom kanonierov všetkých čias, kedže v prvej desiatke nefiguruje momentálne žiadny iný futbalista, ktorý ešte aktívne hrá.

    ALŽÍRSKO

    Alžírčania patria k určite najväčším prekvapeniam tohtoročného šampionátu. Vo svojej základnej skupine H obsadili, prehnane povedané, šokujúco druhé postupové miesto, a tak sa radovali z postupu, predovšetkým na úkor Ruska. Práve ruskú zbornú, ktorú kormidluje skúsený taliansky taktik Fabio Capello, dokázali vyradiť v poslednom vystúpení základnej skupiny. Najdôležitejší gól alžírskej futbalovej histórie strelil v 60. minúte duelu Islam Slimani. Alžírčanom stačila na postup aj remíza 1:1, ktorú už do konca stretnutia nepustili zo svojich rúk. Ešte predtým odohrali vynikajúce zápasy proti Belgicku (1:2), keď prehrali až po dvoch góloch inkasovaných v závere stretnutia. S Kórejskou republikou už ale zaváhanie nepripustili a po peknej prestrelke zvíťazili 4:2. Najlepším strelcom afrického celku je už spomínaný Islam Slimani s dvomi strelenými gólmi. Je známe, že všetci futbalisti alžírskeho mužstva sú Moslimovia a práve ľudia vyznávajúci islamskú vieru majú v tomto období prísny pôst – Ramadán, čo zahŕňa okrem iného aj to, že je zakázané piť a jesť počas bieleho dňa. Až zápas nám ukáže, či tento pôst hráči poctivo držia a ako budú fyzicky pripravený.

    Vzájomné zápasy:
    -------------------------------------------------------------

    Tieto dve mužstvá odohrali v celej futbalovej histórii spolu len jeden vzájomný duel. Bolo to ešte v roku 1982 na Majstrovstvách sveta v Španielsku, kde sa vtedy stretli už v základnej skupine B a proti Alžírsku nastúpilo konkrétne mužstvo Západného Nemecka. Na štadióne El Molinón v Gijóne zvíťazili prekvapujúco Severoafričania výsledkom 2:1. O góly sa na alžírskej strane postarali Madjer a Belloumi, z Nemcov skóroval iba Rummenigge. Situácia v skupine sa vtedy vyvinula tak, že tri mužstvá mali po 4 body (Západné Nemecko, Rakúsko a Alžírsko) a o postupujúcich rozhodlo skóre, ktoré určilo, že čierny Peter ostal v rukách Alžírska, aj napriek výhre s víťazom skupiny z Nemecka. Nemecký tréner Joachim Löw o vtedajšej prekvapujúcej porážke povedal: "Zabudnite na to. Väčšina hráčov nebola na svete a nemajú predstavu, o čo vlastne išlo."
     
    Fanúšikovia sú pripravení. Do začiatku stretnutia zostáva zhruba dvadsať minutiek.


     
    Úvodné zostavy:

    Nemecko: Neuer – Mustafi, Mertesacker, J. Boateng, Höwedes – Lahm (C), Schweinsteiger – Özil, Kroos, Götze – T. Müller.
    Náhradníci: Zieler, Weidenfeller – Durm, Khedira, Großkreutz, Ginter, Schürrle, Draxler, Kramer, Klose.

    Alžírsko: M'Bolhi – Ghoulam, Belkalem, Halliche (C), Lacen – Feghouli, Soudani, Taïder, Mandi – Slimani, Mostefa.
    Náhradníci: Si Mohamed, Zemmamouche – Bougherra, Mesbah, Medjani, Cadamuro, Yebda, Brahimi, Bentaleb, Djabou, Ghilas, Mahrez.

    Rozhodca: Sandro Ricci – De Carvalho, Van Gasse (všetci Brazília).
     
    Futbalisti oboch tímov sú už pripravení v útrobách štadióna, napätie vrcholí.
     
    Zranený Lukas Podolski bude svojim spoluhráčom fandiť zo striedačky.


     
    Znejú štátne hymny Nemecka a Alžírska, o malú chvíľu začíname priatelia!
     
    Postúpia do štvrťfinále vysokofavorizovaní Nemci, ktorí medzi najlepšou osmičkou Majstrovstiev sveta nechýbali od roku 1938 alebo zažijeme šok v podobe postupu afrického prekvapenia? Toto a ešte omnoho viac sa dozviete, ak si necháte zapnutý náš prenos! Športu zdar, futbalu zvlášť.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop obstarali nemeckí reprezentanti, ktorí majú v hľadisku Estadia Beira- Rio v Porto Alegre naozaj mohutnú podporu.
     
    2
    Alžírčania dnes budú len zrejme vyčkávať, čo vymyslí ich súper a dôraz budú klásť na pevnú defenzívu.
     
    3
    Mustafi si pekne nabehol na kolmý pas Philipa Lahma, ale postranný rozhodca odmával ofsajd, treba povedať, že nesprávne.
     
    4
    Prvá lopta smerovaná do pokutového územia Nemcov, kde číhal kanonier Slimani, ale Manuel Neuer si túto situáciu s prehľadom postrážil a nedovolil alžírskemu mužstvu nebezpečnejšie ohroziť svoju bránu.
     
    5
    Kapitán Philip Lahm teraz opäť vysúval jedného zo svojich spoluhráčov, konkrétne Thomasa Müllera, ale prvý dotyk s loptou už zaznamenal aj alžírsky gólman M´Bolhi.
     
    6
    Kroos bol faulovaný v strede ihriska, Nemci budú rozohrávať priamy kop, ale je to z príliš veľkej vzdialenosti od alžírskej brány.
     
    7
    Atmosféra na štadióne je perfektná a starajú sa o ňu predovšetkým fanúšikovia "National elf".
     
    9
    Obrovská šanca pre Alžírsko! Ghoulam z ničoho nič vysunul do brejku Islama Slimaniho, Neuer si takmer zle načasoval vybehnutie z brány a mohol inkasovať. Našťastie pre Nemecko, Slimani sa dostal do veľkého uhla, skade už nemohol kvalitne zakončiť.
     
    Neuer musel z brány

     
    10
    Slimani v ďalšom nábehu, tentokrát dobre zasiahol Mertesacker. Alžírčania začínajú vystrkovať rožky.
     
    11
    Úvod zápasu sa nesie v dobrom tempe, náznaky šancí sme videli u oboch mužstiev, väčšie však prekvapujúco na strane Alžírska.
     
    13
    Manuel Neuer upokojuje svojich spoluhráčov a rozohráva loptu. Nemci budú mať čas vytvoriť si postupný protiútok, ale proti aktívnym hráčom v zelených dresoch to dnes majú náročné.
     
    14
    Prvá pekná strela Nemcov, ktorú vyslal Bastian Schweinsteiger svojou ľavou nohou. Gólman M´Bolhi najprv loptu len vyrazil nad seba, ale potom ju bezpečne skryl vo svojom náručí.
     
    15
    Ďalšia veľká šanca Alžírska, v ktorej sa teraz ocitol Feghouli, škoda však, že sa ulakomil na koncovku a neprihral lepšie postaveným spoluhráčom.
     
    16
    Mario Götze sa snažil niečo vymyslieť na hranici pokutového územia, ale pozorne hrajúca defenzíva Alžírčanov mu nedala šancu na úspech.
     
    17
    Zelení teraz síce strelili gól, ale zakončujúci hráč bol v ofsajdovom postavení.
     
    Ofsajd, gól neplatí

     
    18
    Najväčšia šanca doterajšieho priebehu zápasu a Nemecko mohlo opäť prehrávať! Krásna učebnicová akcia Alžírska po ľavej strane, ale Ghoulam svojou ľavačkou tesne minul vzdialenejšiu tyč Neuerovej brány!
     
    Ghoulam v šanci

     
    20
    Nemcom to zatiaľ vôbec nejde, čo dokumentuje aj pošmyknutie Höwedesa blízko autovej čiary.
     
    21
    Dnešné stretnutie sleduje 42 991 divákov.
     
    22
    Alžírčania si hrajú svoju hru, zacítili, že dnes s Nemcami môžu odohrať vyrovnanú partiu, pokiaľ dajú do svojho výkonu všetky svoje sily.
     
    Futbalová legenda Michael Owen si pochvaľuje výkon Alžírska. Alžírčania na mňa urobili na tomto turnaji veľký dojem. Sú dopredu tak nebezpeční. Nemci nevedia, ako na ne udrieť.


     
    23
    Center Mesuta Özila na Thomasa Müllera, ale zakončenie nemeckého útočníka bolo veľmi nepresné.
     
    24
    Özil sa teraz snažil oblúčikom prekvapiť gólmana M´Bolhiho, ale ten vyrazil loptu na rohový kop.
     
    25
    Z rohového kopu však "nezapršalo", Mostefa odkopol loptu ďaleko od svojej brány.
     
    26
    Nemeckí reprezentanti sa aj naďalej trápia a absolútne sa nevedia presadiť cez alžírsku defenzívu, ktorá zatiaľ pracuje na vysokej úrovni.
     
    27
    Ozýva sa piskot z tribún Estadia Beira- Rio. Fanúšikom sa nepáči, že si Nemci príliš dlho bezradne posúvajú loptu na svojej polovici.
     
    28
    Feghouli a Slimani opäť zamestnávajú nemeckú obranu a hlavne brankára Neuera, ktorý musel opäť vybehnúť ďaleko zo svojej brány.
     
    30
    Alžírčania teraz dlhšie držia loptu na svojich kopačkách a nedovoľujú Nemcom dostať sa do zápasu, sympatický výkon severoafrického mužstva.
     
    31
    Özil našiel v pokutovom území Philipa Lahma, ale jeho strela bola zblokovaná alžírskou obranou.
     
    32
    Pekný prechod Alžírčanov na polovicu súpera a Mario Götze fauloval jedného z alžírskych hráčov, ktorí budú zahrávať priamy kop z nepríjemnej vzdialenosti!
     
    33
    Štandartnú situáciu zahrával Sofian Feghouli, ale loptu namieril vysoko nad bránu Manuela Neuera.
     
    34
    Ďalšia útočná snaha alžírskeho mužstva, ktorú ale zastavuje odmávaný ofsajdový verdikt. Nemci stále nič.
     
    35
    Thomas Müller teraz vletel do pokutového územia ako lev a hlavičkou poslal loptu tesne vedľa pravej žrde M´Bolhiho svätyne.
     
    36
    Özil najskôr naznačil strelu, potom sa však radšej rozhodol prihrať Höwedesovi, ktorý ale zbytočne fauloval a tak ani z tejto situácia nevznikla vážnejšia gólová príležitosť.
     
    Trochu škádlení v podaní fanúšikov Alžírska. Alžírčania dokázali poraziť Nemcov na šampionáte v roku 1982 a teraz verí, že to môžu dokázať znova.


     
    37
    Strelu Mesuta Özila alžírsky gólman vyrazil pred seba, kde bol najrýchlejšie Thomas Müller, ale ten sa s loptou príliš dlho hral, až kým s ňou neprešiel za čiaru. Bude sa teda len odkopávať od alžírskej brány.
     
    39
    Šťastie Nemecka! Bomba Mostefu z približne 20 metrov bola tečovaná Boatengom tesne vedľa pravej tyčky Neuerovej brány!
     
    40
    Neuer opäť mimo brány, ale teraz bezpečne odkopol loptu ďaleko- preďaleko.
     
    41
    Prvá väčšia šanca Nemecka, ale ani Kroos, ani Mario Götze nedokázali prekonať skvelého M´Bolhiho!
     
    Skvelý zákrok M'Bolhio proti strele Götzeho

     
    42
    Žltú kartu dostáva Rafik Halliche (Alžírsko) za faul na Bastiana Schweinsteigera.
     
    43
    Nemci obliehajú pokutové územia Alžírska, ale ťažko hľadajú miesto, kade by sa mohli dostať bližšie a prichystať si gólovú situáciu.
     
    44
    Kroos to vyskúšal svojou silnou ľavou nohou, ale jeho pokus mieril príliš vysoko nad bránu.
     
    45
    Rozhodca Sandro Ricci nadstavuje v prvom polčase jednu minútu.
     
    45+1
    Blíži sa nám záver prvej polovice stretnutia, už sa zrejme nič nestane.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas je minulosťou. Videli sme zaujímavý priebeh a treba povedať, že lepším mužstvom boli prekvapivo Alžírčania, ktorí si dokázali vytvoriť viacero zaujímavých šancí. Tie však ostali nevyužité, podobne ako najväčšia šanca Nemcov, ktorú obstaral Mario Götze a tak idú hráči do kabín za nerozhodného stavu 0:0.

    Druhý polčas začne približne o 23:01.
     
    Štatistiky po prvom polčase:

    Držanie lopty: 69% – 31%
    Strely: 9 – 4
    Na bránu: 6 – 2
    Rohové kopy: 1 – 2
    Ofsajdy: 1 – 3
    Fauly: 4 – 8
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Mario Götze, prichádza Andre Schürrle.
     
    47
    Úvod druhého polčasu sa nesie v opatrnejšom duchu podobne ako začiatok stretnutia.
     
    48
    Andre Schürrle v pekne šanci hneď po naskočení do duelu, bude z toho rohový kop.
     
    49
    Veľká šanca Nemecka z rohového kopu, najvyššie na center si vyskočil Mustafi, ale M´Bohli skvelo zasiahol!
     
    50
    Rohový kop uvidíme aj na opačnej strane, uvidíme, či z toho bude podobne nebezpečná situácia akú si vytvorili Nemci.
     
    50
    A aj bola! Neuerovi lopta vypadla, avšak napokoj si ju ešte stihol pritiahnuť k sebe a zachránil tak svoje mužstvo o inkasovaného gólu!
     
    51
    Perfektný úvod druhého polčasu, hrá sa z jednej strany na druhú, vidíme pekné šance. Teraz opäť v útoku Alžírčania, ale ich strelecký pokus bol zblokovaný.
     
    52
    Nemci začali síce viac útočiť ako tomu bolo v prvom polčase, ale ani náhodou si nesmú dovoliť zabúdať na zadné vrátka, kde nebezpečne číhajú alžírski reprezentanti.
     
    53
    Mesut Özil zahral rukou v strede ihriska, ale nebude z toho žltá karta.
     
    55
    Pekná akcia Nemcov! Bastian Schweinsteiger nabil na bombu svojmu kapitánovi Philipovi Lahmovi, ale loptu parádne vytlačil mimo bránu končekami prstov gólman M´Bolhi!
     
    56
    Alžírčania hrajú s veľkým pokojom, nepanikária v žiadnej situácia a vedia si loptu aj dlhší čas podržať na svojich kopačkách.
     
    58
    Momentálne sledujeme trošku hluché momenty, obe mužstvá si veľmi dobre uvedomujú, že každý gól môže rozhodnúť.
     
    59
    Thomas Müller sa snažil vypýtať si pokutový kop, ale rozhodca Ricci ostal chladný.
     
    60
    Schürrleho pokus o prekvapujúcu strelu ľavou nohou nevyšiel.
     
    61
    Andre Schürrle je po príchode na ihrisko veľmi aktívny a aj teraz vybojoval rohový kop.
     
    Nemcom by vraj prospelo, ak by na trávnik prišiel Sami Khedira miesto Mustafiho a na svoju pôvodnú pozíciu pravého obrancu sa potiahol kapitán Lahm.


     
    63
    Kroos poslal v krátkom časovom slede snáď tri centre do pokutového územia Alžírska, ale ani jeden nenašiel nikoho z nemeckých futbalistov.
     
    65
    Pekné priťuknutie Slimaniho, ktorý hľadal v pokutovom územi Soudaniho, ale Mertesacker zachránil svoj tím od pohromy.
     
    67
    Nemci sú momentálne opäť zakríknutejší, na trávniku leží Mustafi a uvidíme, či nebude musieť ísť striedať.
     
    68
    Dlhší čas sa nehrá a vyzerá to na nepríjemne zranenie zadného stehenného svalu a na trávnik príde Sami Kedhira.
     
    69
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Shkodran Mustafi, prichádza Sami Kedhira.
     
    70
    Philip Lahm sa po príchode Samiho Kedhiru posunul na pravú stranu, odkiaľ by teraz mohlo hroziť nebezpečenstvo pre Alžírsko.
     
    71
    Neuer dnes už snáď štvrtýkrát mimo svojej brány a opäť svoje mužstvo zachránil pred Islamom Slimanim!
     
    72
    Rafik Halliche fauloval Thomasa Müllera a Kroos bude zahrávať priamy kop z pomerne nebezpečnej vzdialenosti.
     
    73
    Vo vzduchu ale opäť kraľovali Alžírčania.
     
    74
    Schürrleho strela z ľavej strany, s ktorou však M´Bolhi nemohol mať vážnejšie problémy.
     
    75
    Nebezpečný pokus Sofiana Feghouliho, ktorý mieril tesne vedľa pravej tyčky Neuerovej brány.
     
    75
    Ďalšia šanca Alžírska, konkrétne Islama Slimaniho, ale strela tohto kanoniera išla presne do stredu brány.
     
    Bývalý francúzsky futbalista David Ginola drží palce Alžírsku. Zídu sa Alžírčania s Francúzskom na Maracanã?


     
    76
    Alžírčania teraz prehajdákali ďalšiu obrovskú možnosť na skórovanie, keď Soudani nenašiel Slimaniho na opačnej strane Neuerovej svätyne! Nemci sa musia mať na pozore v týchto minútach.
     
    77
    Fanúšikovia Nemecka ženú svojich miláčikov dopredu svojimi hlasivkami.
     
    78
    Striedanie v tíme Alžírsko: z ihriska odchádza Saphir Taider, prichádza Yacine Brahimi.
     
    79
    Ak by ste si mysleli, že sa Alžírčania chystajú brániť výsledok 0:0 do konca riadnej hracej doby, mýlite sa! Striedanie naznačuje, že sa práve naopak Severoafričania rozhodnú streliť v samom závere rozhodujúci postupový gól.
     
    80
    Ofsajd teraz zachránil Nemcov od ďalšej gólovej príležitosti Alžírska.
     
    80
    Potlesk na otvorenej scéne patrí alžírskemu brankárovi Raisovi M´Bolhimu ktorý zachránil istý nemecký gól po hlavičke Thomasa Müllera! Tempo hry sa zvyšuje minútu po minúte a toto musí baviť aj nestranného fanúšika!
     
    M'Bolhiho skvelý zákrok

     
    82
    Müller v ďalšej šanci, ale nepochopiteľne zakončoval pravou nohou, škoda pre Nemecko. Hektické momenty na Estadiu Beira- Rio!
     
    83
    Alžírčania bojujú ako levy a aj naďalej sú maximálne vyrovnaným súperom pre Nemcov.
     
    84
    Mesut Özil vybojoval rohový kop pre Nemecko, zahrá ho Kroos.
     
    85
    Ešte pred rohovým kopom prebieha na ihrisku ošetrenie jedného z alžírskych hráčov, ktorý má kŕče.
     
    86
    Boatengova delovka trafila do ruky Feghouliho, Nemci budú zahrávať priamy kop z veľmi nebezpečnej vzdialenosti.
     
    88
    Tak čo teraz predviedol Thomas Müller pri zahraní štandartky, to sa tak často nevidí. Nemecký útočník išiel preskočiť loptu, ale tesne pred ňou sa potkol a nepomýlil tým len Alžírčanov, ale aj svojich spoluhráčov, ktorí nakoniec celú štandartnú situáciu totálne pokazili.
     
    (Ne) vydarený signál Nemcov

     
    89
    Opäť Neuer mimo brány a opäť zachraňuje, tak to už je neuveriteľné, aké diery majú Nemci v defenzíve.
     
    90
    Plynie nám už posledná minúta riadneho hracieho času a stále nie je o osude stretnutia rozhodnuté!
     
    Alžírsky brankár Rais M'Bolhi dnes za svoj ​​tím bojuje ako udatný vojak.


     
    90+1
    Rozhodca nadstavuje v druhom polčase 4 minúty!
     
    90+2
    Všetci teraz čakali odpískanie faulu na Philipa Lahma, nestalo sa tak a loptu majú pod kontrolou alžírski futbalisti.
     
    90+3
    Nemci vytvárajú mierny tlak na alžírsku obranu, ale sú pomerne ďaleko od M´Boliho brány.
     
    90+4
    Schürrleho prudký center do pokutového územia na Philipa Lahma a Nemci budú ešte v posledných sekundách zahrávať rohový kop.
     
    90+4
    Rohový kop nemeckým futbalistom vôbec nevyšiel, budeme zrejme svedkami predĺženia!
     
    90+4
    Druhý polčas sa skončil.
     
    Klobúk dole pred výkonom Alžírska, aj keď zatiaľ nepoznáme ortieľ stretnutia. Uvidíme, pre niektorých možno šokujúce predĺženie!
     
    91
    Začalo sa nadstavenie prvého polčasu.
     
    91
    Uvidíme rozhodnutie v predĺžení alebo bude zaujímavý futbalový večer zakončený penaltovým rozstrelom?
     
    92
    Nemecko dalo gól!
    Neuveriteľné! Čo sa Nemcom nepodarilo za dlhú dobu riadneho hracieho času, darí sa im už po 94 sekundách predĺženia. Thomas Müller potiahol loptu po ľavej strane, presnou prihrávkou našiel zle pokrytého ANDRÉHO SCHÜRRLEHO a ten hádam ani neviem ako, ale skóroval šťastnou pätičkou!
     
    André SCHÜRRLE – 1 : 0

     
    94
    Ďalšia šanca Thomasa Müllera, ale jeho strela bola zblokovaná.
     
    95
    Alžírčania budú musieť otvoriť hru, čo by mohlo Nemcom vyhovovať.
     
    96
    Mesut Özil v brejku, ale kľučka do pravej strany mu nevyšla podľa predstáv.
     
    97
    Striedanie v tíme Alžírska: z ihriska odchádza Rafik Halliche, prichádza Madjid Bougherra.
     
    98
    Feghouliho krásny krížny center do pokutového územia Nemecka, ale na nešťastie Alžírčanov nenašiel nikoho z jeho spoluhráčov.
     
    99
    Müllerova strela z hranice pokutového územia tesne míňa ľavú tyčku M´Bolhiho brány.
     
    100
    Striedanie v tíme Alžírska: z ihriska odchádza El Arbi Hillel Soudani, prichádza Abdelmoumene Djabou.
     
    101
    Djabouhov center zráža Sami Kedhira na rohový kop.
     
    102
    Zmätok v pokutovom území Nemecka, kde sa najlepšie zorientoval Mostefa, ale ten len tesne minul Neuerovu bránu!
     
    Mostefa netriafa bránu

     
    103
    Strelecká prevaha Nemecka je jasná: 26 – 8.
     
    104
    Reprezentanti Nemecka sú v predĺžení jednoznačne lepší a Alžírsko v podstate až na jednu situáciu nepustili ani za polovicu ihriska.
     
    105
    Beží posledná minúta prvého predĺženia.
     
    105+1
    Rozhodca nadstavuje jednu minútu.
     
    105+1
    Pokus Boatenga o vysunutie Andrého Schürrleho vôbec nevyšiel.
     
    105+1
    Nadstavenie prvého polčasu sa skončilo.
     
    Po krátkej prestávke bude nasledovať druhá časť predĺženia.
     
    106
    Začalo sa druhé predĺženie.
     
    106
    Posledných približne 15 minút alžírskej nádeje na historické štvrťfinále.
     
    Anglická futbalová legenda parafrázuje na Twitteru svoj ​​najslávnejší výrok: Futbal je hra, ktorú hrá dvadsaťdva ľudí a ktorú vždy vyhrajú Nemci.

    22 people kick a ball about for 92 minutes and at the end....

    — Gary Lineker (@GaryLineker) June 30, 2014
     
    107
    Žltú kartu dostáva nemecký kapitán Philip Lahm (Nemecko). Priamy kop zahrá faulovaný Yasim Brahimi.
     
    108
    Uf, teraz to na štadióne len tak zahučalo. Slimanimu chýbal možno krôčik navyše, aby sa mu podarilo skórovať alebo aspoň ohroziť brankára Manuela Neuera.
     
    109
    Striedanie v tíme Nemecka: z ihriska odchádza Bastian Schweinsteiger, prichádza Christoph Kramer.
     
    110
    Alžírčania to skúšajú nakopávanými, centrovanými loptami do pokutového územia súpera, ale to im zatiaľ nevychádza.
     
    111
    Teraz útočnú snahu hráčov v zelených dresoch zastavuje tesný ofsajd.
     
    113
    Z hľadiska sa ozývajú oslavné postupové chorály nemeckých fanúšikov, ale ešte nie je nič ani náhodou rozhodnuté.
     
    114
    Mandi fauloval Mesuta Özila a Alžírčania tak zbytočne darujú loptu súperovi v posledných minútach duelu.
     
    115
    Nemci sa stiahli do defenzívy a čakajú čo vymyslia Alžírčania.
     
    117
    Nie som si celkom istý, či ešte majú alžírski futbalisti dostatok fyzických síl, aby dokázali potrápiť Nemecko v závere predĺženia.
     
    117
    Kramer v šanci, M´Bolhi chytá a ešte drží svoj tím nad vodou.
     
    Kramer v šanci

     
    118
    Fantastická prihrávka z vlastnej polovice na Islama Slimaniho, ten však dostal silné kŕče a tak nemohol pokračovať v útoku.
     
    120
    Nemecko dalo gól!
    Je rozhodnuté priatelia! Alžírčania nechali vo svojom pokutovom území úplne osamotených Andrého Schürrleho a MESUTA ÖZILA a druhý menovaný na druhýkrát dokázal bombou prekonať inak výborne chytajúceho Raisa M´Bolhiho.
     
    Mesut ÖZIL – 2 : 0

     
    120+2
    Alžírsko dalo gól!
    Ešte je predsa len znížené, šťastným strelcom je ABDELMOUMENE DJABOU! Ale Alžírčania už zrejme nestihnú vyrovnať.
     
    Abdelmoumene DJABOU – 2 : 1

     
    Koniec zápasu.
     
    Krásny, napínavý zápas, ktorý musel baviť každého je na konci! Najväčšie prekvapenie tohtoročného šampionátu – Alžírsko trápilo vysokofavorizovaných Nemcov do samého záveru a možno ešte dlhšie, kedže sme dnes boli svedkami predĺženia. To zvládli lepšie práve Nemci a tak postupujú aj tento rok medzi najlepšiu osmičku turnaja. Alžírsku treba zatlieskať a vysloviť uznanie za výkony počas celého šampionátu.

    Ja vám už ale ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc.
     
    V Nemecku sa môže začať oslavovať


    (00:36:52)

    Jakub Bartko

    Góly: 92. Schürrle, 120. Özil – 120+2. Djabou

    Karty:   107. Philip Lahm (GER) – 42. Rafik Halliche (ALG)


    Nemecko: Neuer – Mustafi, Mertesacker, J. Boateng, Höwedes – Lahm (C), Schweinsteiger – Özil, Kroos, Götze – T. Müller.
    Náhradníci: Zieler, Weidenfeller – Durm, Khedira, Großkreutz, Ginter, Schürrle, Draxler, Kramer, Klose.

    Alžírsko: M'Bolhi – Ghoulam, Belkalem, Halliche (C), Lacen – Feghouli, Soudani, Taïder, Mandi – Slimani, Mostefa.
    Náhradníci: Si Mohamed, Zemmamouche – Bougherra, Mesbah, Medjani, Cadamuro, Yebda, Brahimi, Bentaleb, Djabou, Ghilas, Mahrez.

    Rozhodca: Sandro Ricci – De Carvalho, Van Gasse (všetci Brazília)

    Diváci: 42 991