Velká cena Nizozemska - Moto3 Vítěz: A. Márquez (ESP) (kon.) | Velká cena Nizozemska - Moto2 Vítěz: A. West (AUS) (kon.) | Velká cena Nizozemska - MotoGP Vítěz: M. Márquez (ESP) (kon.)
koniec zavodu
Velká cena Nizozemska - MotoGP

Vítěz: M. Márquez (ESP)

cz Sobota 28.06.2014, 14:20 • TT Circuit Assen • Cestné motocykle
     
    To už je z velké ceny Nizozemska vše. S rychlými motocykly se opět přihlásíme za dva týdny, kdy je na programu GP Německa na okruhu v Sachsenringu. Přeji hezký zbytek sobotního odpoledne!
     
    Pořadí šampionátu po osmi závodech

    1. Marc Márquez (ESP/Honda) – 200 bodů
    2. Valentino Rossi (ITA/Yamaha) – 128 bodů
    3. Dani Pedrosa (ESP/Honda) – 128 bodů
    4. Andrea Dovizioso (ITA/Ducati) – 91 bodů
    5. Jorge Lorenzo (ESP/Yamaha) – 81 bodů
    ---
    17. Karel Abraham (CZE/Honda) 15 bodů
     
    Nejlepší jezdci závodu MotoGP jsou již na stupních vítězů. U Hondy oslavují 101. vítězství v královské kubatuře.
     
    I po osmém závodě sezóny můžeme konstatovat, že třída MotoGP letos ještě nepoznala jiného vítěze, než Marca Márqueze. Největší drama závod přinesl hned v úvodu. Startovalo se na mokré trati, která postupně osychala. Jezdci tak mezi pátým až sedmým kolem hromadně zajížděli do boxů, aby vyměnili své do mokra nastavené stroje za "suché". Z toho vyšel nejlépe Andrea Dovizioso, jenž vedl se slušným náskokem před Márquezem, ale fenomenální Španěl jeho náskok brzy stáhl a v 17. kole se posunul do čela, kde už zůstal až do cíle. Velmi dobrý výkon předvedl i Valentino Rossi, který dojel po startu z boxové uličky pátý. Karel Abraham bere dva body za čtrnácté místo.
     
    Konec závodu.
     
    Cíl
    Karel Abraham přijel do cíle čtrnáctý a získává tak dva body do hodnocení šampionátu.
     
    Cíl
    Marc Márquez si mohl dovolit slavit už na začátku cílové rovinky. Vítězí poosmé v řadě. Druhý skončil Andrea Dovizioso, třetí Dani Pedrosa.
     
    26
    Marc Márquez je již v posledním kole! Jeho bratr Alex dnes již vyhrál ve třídě Moto3, víkend u Márquezových tak může být opět stoprocentní.
     
    25
    Jorge Lorenzo se posouvá na třinácté místo před Karla Abrahama. Španěl jel teď stejně rychlé kolo jako závodnící na čele. Do konce zbývají dvě kola.
     
    23
    Pokud se něco neočekávaného nestane, pořadí se již měnit nebude. Nejmenší rozestup panuje mezi desátým Parkesem a jedenáctým Bradlem – zhruba půl vteřiny.
     
    22
    Na čele už mezi jezdci panují rozestupy. Marc Márquez suverénně v čele, Doviziosovo druhé místo také není v ohrožení. Na třetí příčce jezdí rovněž osamocený Pedrosa, který ujel Espargarovi o více než čtyři sekundy.
     
    21
    Na třetím místě se již ustálil Dani Pedrosa. Karel Abraham na třinácté příčce, stále za sebou drží Jorgeho Lorenza, což by byl pro Karla velmi cenný skalp.
     
    21
    Marc Márquez si vyjel již dvouvteřinový náskok. Zdá se, že Španěl vyhraje již poosmé v řadě, což v královské třídě ještě nikdo nedokázal!
     
    20
    Pol Espargaro zajel do boxů a definitivně odstupuje z dnešního závodu.
     
    19
    Valentino Rossi má na dvojici Pedrosa – Aleix Espargaro velkou ztrátu a páté místo asi bude maximem jeho stíhací jízdy.
     
    19
    1. Márquez, 2. Dovizioso, 3. Espargaro, 4. Pedrosa, 5. Rossi... Situace s počasím se relativně uklidnila a další výměna motocyklů snad nehrozí.
     
    18
    Pedrosa a Espargaro se neustále předjíždějí. Teď drží třetí místo druhý jmenovaný. Márquez na čele rychle ujíždí.
     
    17
    Aleix Espargaro se vrací zpět na třetí místo.
     
    17
    Marc Márquez tak, jak ho známe! Rychle se na Doviziosa dotáhl a ještě rychleji jej předjel! Máme tedy nového lídra závodu.
     
    16
    Z dvanáctého místa upadl Pol Espargaro. To pomohlo Abrahamovi, který je nyní třináctý.

    Martin Augustin