Portugalsko – Ghana 2:1 (kon.) | USA – Nemecko 0:1 (kon.) | J. Kórea – Belgicko 0:1 (kon.)
Alžírsko – Rusko 1:1 (kon.)
koniec
Južná Kórea
0:1 (0:0)
Belgicko
Štvrtok 26.06.2014, 22:00 • Arena Corinthians, Sao Paulo • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.
     
    Južná Kórea vs Belgicko:

    Vítam vás na jednom z posledných dvoch zápasov skupinovej fázy MS 2014 v Brazílii. Verím, že sa na duel medzi Južnou Kóreou a Belgickom, ktorým vás bude sprevádzať ja, Milan Vrábeľ, tešíte. Prajem príjemný futbalový zážitok.

    Južná Kórea sa nachádza na 53. pozícii rebríčka FIFA. Pre tento ázijský tím je to už 9. predstavenie na tomto prestížnom turnaji. Belgicko je v rebríčku FIFA oveľa vyššie. Nachádza sa teste za TOP 10. Aj účastí na MS má o niečo viac. Tento rok už hrá dvanáste MS vo futbale.

    Vzájomné zápasy medzi dnešnými súpermi zatiaľ bohatú históriu rozhodne nemajú. "Bojovníci za národ" a "Červení Diabli" si proti sebe zmerali sily len dva krát a aj z toho sa posledný duel uskutočnil na MS 1998 v skupine E, kde sa zrodila remíza 1:1. Ich prvý vzájomný duel pochádza z roku 1990, kde sa opäť streli na MS a opäť v skupine E. V tomto zápase si pripísalo Belgicko víťazstvo 2:0. Aj teraz sa dnešní súperi stretnú na MS a dokonca aj v skupinovej fáze. Pre zmenu to je už skupina H. Podarí sa Južnej Kórei vyrovnať vzájomné zápasy?

    Kartové tresty zatiaľ nezasiahli ani jeden z tímov a preto z tohto pohľadu oslabené určite nebudú. Na druhej strane však belgická reprezentácia hlási zraneného Arsenalčana Vermaelena, kým reprezentácia Kórejskej republiky vyzerá byť bez zranení.

    Priebežný stav v skupine:

    Oba tímy už odohrali na MS 2 zápasy, kde si súperov samozrejme vzájomne vymenili. Belgicku sa obe duely vydarili. V prvom zápase porazilo Alžírsko 2 : 1, no treba povedať, že aj s trochou šťastia napriek tomu, že boli určite lepším tímom, keď museli otáčať výsledok, ktorý do 70 minúty prehrávali. Menej šťastia nemali ani v druhom zápase, kde hrali proti Rusom. Zvíťazili 1 : 0. Víťazný gól padol až v 88. minúte. Južnej Kórei pre zmenu tieto MS veľmi nevychádzajú podľa predstáv. Po remíze s Ruskom 1:1, keď oba góly padli v druhom polčase prehrali s Alžírskom v napínavej roztrelke 2:4 potom, keď po prvom polčase prehrávali už 3:0.
    Potvrdí Belgicko znovu, že záver patrí jemu a zároveň tak vyhrá aj skupinu alebo ešte predsa len zabojuje o prekvapujúci postup Južná Kórea? To sa dozviete v našom onlajn prenose.

    1. Belgicko – 3:1 – 6 bodov
    2. Alžírsko – 5:4 – 3 body
    3. Rusko – 1:2 – 1 body
    4. Južná Kórea – 3:5 – 1 bod
     
    Adnan Januzaj v základnej zostave Belgicko proti Južnej Kórei


     
    - 30
    Úvodné zostavy:

    Južná Kórea: S R Jung – S Y Yoon, J H Hong, Y G Kim, Y Lee – H M Son, S Y Ki, K Y Han, Ch Y Lee – J Ch Koo (C), S W Kim.
    Náhradníci: S G Kim, B Y Lee – Ch S Kim, T H Kwak, S H Hwang, B K Kim, D S Ha, Ch Y Park, D W Ji, J H Park, K H Lee.

    Belgicko: Courtois – Vertonghen (C), Lombaerts, Van Buyten, Vanden Borre – Dembélé, Fellaini, Defour – Januzaj, Mirallas, Mertens.
    Náhradníci: Mognolet, Bossut – Alderweireld, Vermaelen, Kompany, Witsel, De Bruyne, Lukaku, Hazard, Origi, Chadli, Ciman.

    Rozhodca: Williams – Cream, Anaz (všetci Austrália).
     
    - 5
    Hráči už nastupujú na ihrisko. Južná Kórea odohrá dnešný zápas v dresoch bielej farby a belgická reprezentácia nastupuje v čiernych dresoch. čakajú nás ešte hymny oboch klubov, podávačka rúk a podobne. Vážení dámy a páni. Prosím usaďte sa. O chvíľu začíname!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop zaznamenali hráči Belgicka, ktorí aj založili útok po ľavej strane. Center pred brankára poslal Mirallas.
     
    2
    Zaútočila už aj Južná Kórea, jej pokus však zastavil posranný rozhodca, ktorý odmával ofsajd.
     
    3
    Pre divákov ukázal peknú pätičku Januzaj. Pre smolu Belgicka šla mimo ihriska. Loptu tak získavajú domáci.
     
    4
    Dembele leží po hlavičkovom súboji s S W Kimom otrasený. Už je aj ošetrovaný a tak verme tomu, že bude v poriadku.
     
    5
    Je v poriadku. Už aj nastúpil na ihrisko. Medzičasom rozhodca odpískal ofsajd aj "Červeným Diablom."
     
    6
    Ďalší ofsajd. Tentoraz v ňom stál Mirallas. Úvodných pár minút máme za sebou, no zatiaľ je vidieť, že sa oba tímy len zahrievajú.
     
    7
    J Ch Koo padol po prebíjaní sa po pravej strany pred brankára. Diváci sa domáhali víťazstva a spomalený záznam ukázal, že penalta odpískaná mala byť!
     
    8
    Belgicko získalo štandardnú situáciu, ktorú zahrá asi z 35 metrov Mertens.
     
    Kórejčania sledujú dnešné stretnutie aj v Gwanghwamunu

     
    9
    Center bol poslaný na Mirallasa, ktorý loptu vrátil späť. Mertens následne aj z diaľky vypálil a sme boli svedkami prvej strely na bránu.
     
    10
    Dve osemnástky v súboji v ktorom faulovala belgická Lombaerts kórejskú S W Kima.
     
    11
    Štandardku zahral S Y Ki. Z priameho kopu sme neboli svedkami vážnej akcie, no lopta sa odrazila k Y G Kimovi, ktorý vypálil, no bránu minul.
     
    Po druhom celom odohranom kole má najviac žltých kariet na konte zo všetkých tímov Južná Kórea, ktorá dokopy inkasovala už 5 žltých kariet o ktoré sa postarali Ki Sung Yueng, Koo Ja Cheol, Son Heung Min, Han Kook Young a Lee Yong. Zatiaľ na to nedoplatil ani jeden futbalista, keďže nemusel pauzovať ani jeden duel, no po teoretickom postupe by bol zázrak, ak by mohli títo Ázijci nastúpiť v plnom počte aj v osemfinále.
     
    13
    Zápas zatiaľ divákov rozhodne neteší. Poväčšinou sa hrá medzi šestnástkami a ani útočné akcie nevyzerajú najlepšie.
     
    14
    S W Kim teraz útočil po ľavej strane a podarilo sa mi aj centrovať do vápna. Tam však nenašiel ani jedného jeho spoluhráča.
     
    15
    Útok aj na strane Belgicka. Na pravom krídle intenzívne bojovali Januzaj a aj Vanden Borre. Nech robili čo sa dalo, tak o loptu nakoniec prišli.
     
    16
    Belgicko rozkladá postupný útok , ktorý sa nakoniec veľmi ďaleko nedostal a práve naopak bol do protiútoku vysunutý Ch Y Lee. Dostal však pridlhú prihrávku.
     
    17
    Fellaini bol faulovaní a to znamená celkom dobrú pozíciu na gól pre Belgicko. Priamy kop bude nasledovať asi z 30 metrov.
     
    18
    Štandardku tentokrát zahral Vertonghen, ktorý vypálil slušnú, tvrdú strelu, ktorá šla kúsok nad bránu.
     
    19
    Južná Kórea dnes musí jednoznačne vyhrať. Za jej o chvíľu 20 minutový výkon má výhru strašne ďaleko.
     
    20
    Do kontry bol vysunutý Mirallas Fellainim. Najprv sa zdalo, že rozhodca ofsajd neodpíska, no zrazu po dlhšom čase sme hvizd započuli. Žeby zaspal?
     
    21
    Štadiónom teraz prechádzajú krásne mexické vlny. Aspoň diváci sa bavia.
     
    22
    Južná Kórea pri lopte. Je na svojej polovici a dopredu sa posúva veľmi pomaličky. Hráči Belgicka sú pozorní a nikam súpera nechcú pustiť.
     
    23
    Útok teraz prebieha po pravej strane kde dostal veľmi dobrú prihrávku Mirallas od Mertensa. Najprv to vyzeralo tak, že bez problémov zakončí, no to sa mu nepodarilo a tak si potiahol loptu k tyčke odkiaľ centroval pred bránu. Nikoho tam nenašiel.
     
    24
    Do šestnástky sa snažil centrovať aj Vertonghen. Bol zblokovaný, no získal aspoň vhadzovanie.
     
    25
    Obrovská príležitosť na gól na strane Belgicka. Po centri loptu posunul ďalej Fallaini na Mirallasa a on vysunul pred bránu osamoteného Mertensa. Ten trestuhodne páli nad bránu Junga.
     
    Šanca Driese Mertense

     
    26
    Belgičania začínajú tvoriť a postupne si aj vytvárajú tlak na súpera. Zatiaľ sa im gól nepodaril dať, no neboli od neho ďaleko.
     
    27
    Aj teraz prebiehal útok na strane hostí. Na ľavé krídlo bol vysunutý Mertens, ktorý sa pokúsil poslať loptu pred brankára domácich. Center bol zablokovaný.
     
    Ako som už spomínal, tak Belgicko je snáď majster koncoviek zápasov na týchto MS, no zaujímavú štatistiku v tomto meradle vedie pravé jeho konkurent. Južná Kórea totiž posledných 24 gólov z 31 na Majstrovstvách Sveta dala v druhom polčase. Uvidíme, že komu tentokrát vyjde druhý polčas lepšie.
     
    29
    S Y Ki teraz skúsil pozornosť brankára Courtoisa z väčšej diaľky. Niečo tomu však chýbalo. Triafal mimo brány.
     
    30
    Južná Kórea sa už dostala z tlaku a začína aj útočiť. Asi 30 metrov od brány sa uvoľnil S Y Ki a teraz pálil oveľa lepšie. Brankár hostí sa pekne natiahol a tak uvidíme prvý roh.
     
    Ki Song-jung v šanci

     
    31
    Ten dopadol pomerne dosť úspešne. Roh bol poslaný na bližšiu žrď odkiaľ loptu nešťastne zasiahol Dembélé. Nebol ďaleko od toho, aby z toho bol gól. Uvidíme však ďalší roh.
     
    32
    Tentokrát už z tohto rohu nebezpečenstvo pred brankárom hostí nevzniklo. Lopta totiž len presvišťala cez pokutové územie.
     
    33
    Hra sa nám teda po pólhodine pomerne vyrovnala. Aktuálna remíza 0:0 je spravodlivá.
     
    34
    Mertens sa prebíjal do šestnástky, no bol neúspešný. Loptu ešte zachytil Defour, ktorý ju poslal okamžite späť na Mertensa. Ten už stál v ofsajde.
     
    35
    K H Hong podržal prenikajúceho Mirallasa a vidí za to prvú žltú kartu v zápase.
     
    36
    Po zákroku zahralo Belgicko priamy kop, ktorý poslal Mertens priamo na brankára z veľkej diaľky. Na prekvapenie loptu pekne zatočil, čo brankár nečakal a nakoniec ju len vyrazil na roh.
     
    37
    Aj roh zahral Mertens. Loptu poslal do klbka hráčov oboch tímov, kde však mali prevahu domáci. Loptu tak bez problémov poslali do bezpečia.
     
    Anglická futbalová legenda Gary Lineker: "Viem, že väčšina z vás bude sledovať stretnutia Belgicko, ale zápas Ruska proti Alžírsku je úžasne zábavný."

     
    38
    Hostia si získali ďalší priamy kop, ktorý je už teraz vo vzdialenosti 20 metrov. Môže to byť slušný pokus na gól.
     
    39
    Loptu zahral Vertonghen, no zblokoval ju vybiehajúci hráč Južnej Kórei. Hostia tento počin reklamovali, no nič im to nebolo platné.
     
    40
    Hostia zostávajú v útočnom pásme. Loptu mal na kopačkách Vertonghen, ktorému sa aj podarilo centrovať pred brankára Jung. Loptu odkopol do bezpečia jeden z obrancov domácich.
     
    41
    Útok si po dlhšej dobe vyskúšala aj Južná Kórea. Ďaleko sa však nedostala. Lopta skončila po dlhom centri mimo ihriska.
     
    42
    Januzaj hľadal kolmicou Mertensa, no poslal mu veľmi nešťastnú prihrávku, ktorý by mohli zachytiť hneď dvaja hráči domácich.
     
    43
    Mertens sa však k lopte dostal. Získal ju na hranici šestnástky a vyskúšal si aj strelu. Nebol to najhorší pokus, no Jung ho bezpečne pokryl.
     
    44
    Belgicko sa usadilo na polovici domácich a slušných asi 15 minút zakladá jeden útok za druhým. Využije ho aj na strelenie gólu?
     
    45
    Šokujúca červená karta pre Defoura! V strednom pásme úplne zbytočne bez lopty prišlapol nohu S Y Kiho. Nebol to až tak tvrdý zákrok, no rozhodca sa rozhodol pre červenú kartu a treba to rešpektovať.
     
    Zákrok Defoura

     
    45+1
    Nadstavujú sa ešte 2 minúty ku riadnemu hraciemu času.
     
    45+2
    Aj v ňom aj napriek červenej karte skúšali útok hostia. Mertens bol pri lopte, no presadiť sa mu nepodarilo.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas zápasu Južná Kórea : Belgicko sa skončil bezgólovou remízou aj keď lepší tím v tomto polčase bolo Belgicko, ktoré hlavne v poslednej pól hodine súpera takmer vôbec nepustil k lopte, no aj tak inkasovalo červenú kartu v 45. minúte.. Neboli sme svedkami veľmi pútavého futbalu, ktorý hlavne na začiatku polčasu totálne nudil. Po asi 20 minútach však trochu začínal ožívať a verme, že bude gradovať aj naďalej.
     
    Štatistiky po 1. polčase
    Držane lopty: 43% – 57%
    Strely (na bránu): 5(2) – 7(5)
    Fauly: 11-6
    Rohové kopy: 2 – 1
    Ofsajdy: 1 – 4
    Prihrávky: 132 – 171
     
    Pohľad do hľadiska


     
    Hráči už nastupujú aj na druhý polčas. Za chvíľu sa aj začne hrať.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop v druhom polčase mala Južná Kórea.
     
    46
    Striedanie v tíme Južná Kórea: z ihriska odchádza K Y Han, prichádza K H Lee.
     
    47
    Hneď na začiatku druhého polčasu sa pri odkope nešťastne zranil pri dopade J H Hong. Prišli po neho aj nosítka, no z ihriska schádza dole po vlastných.
     
    48
    Tento polčas bude mať určite oveľa náročnejší hosťujúci celok. Hrať o hráča menej celý polčas nie je najpríjemnejšie.
     
    49
    O niečo aktívnejší sú aj na začiatku druhého polčasu domáci. Teraz sa snažili preniknúť bližšie k brankárovi cez pravú stranu ihriska. Neboli úspešní.
     
    50
    Teraz sa hlavne bojovnosťou snažil prebiť dopredu Dembélé. Svoju aktivitu až prehnal a videl za to aj žlté napomenutie.
     
    51
    Domáci v útoku. S W Kim nabil pred šestnástkou S Y Kiovi, ktorý aj vystrelil, no nad bránu.
     
    52
    Peknú prihrávku teraz dostal aktívny K H Lee. Potiahol si ju k tyčke, kde zakročil brankár a bude z toho rohový kop.
     
    53
    Ten nebol zahraný najhoršie. Zahraní bol nakrátko a následne bol poslaný center na K H Leeho. On hlavičkový súboj prehral.
     
    Tento obrázok je tááák dokonalý :)) JEDEN GÓL PLSS ¡¡¡¡¡JUŽNÁ KÓREA – že by obrázek vyrovnal?

     
    54
    Aktívnejšia Južná Kórea zase v akcii. Loptu si od stredovej čiary potiahol H M Son. Prihral aj S Y Ki, ktorý vystrelil a získal ďalší rohový kop.
     
    55
    Z neho sme už ohrozenie brány Curtoisa nevideli. Obrana hostí bola pozorná a loptu poslala do bezpečia.
     
    56
    Prvý vážnejší útok v druhom polčase aj na strane hostí. Fellaini bol vysunutý do šestnástky a následne zastavený J H Hongom, ktorý ho zastavil sklzom. Hráč hostí sa dožadoval penalty. Zákrok bol diskutabilný.
     
    Zápas Belgicko : Rusko rozhodol a zároveň asi aj poriadne priblížil „Červených Diablov“ do osemfinále v 88. minúte len 19 – ročný Divock Origi, ktorý dnes sedí na lavičke náhradníkov. Lilleský útočník sa tak pri jeho 19 rokoch a 65 dňoch stal najmladším strelcom gólu na Majstrovstvách Sveta. Je to veľmi dobrý začiatok kariéry pre tohto hráča. Uvidíme, či vydrží vo francúzskom Lille aj počas nasledujúcej sezóny.
     
    58
    Loptu po postupnom útoku dostal na kopačky S Y Yoon. Zacentroval aj do šestnástky, no na center nezareagoval ani jeden jeho spoluhráč.
     
    59
    Do kontry bol vysunutý Mirallas, ktorý pred šestnástkou vysunul Mertensa. On asi z 25 metrov vypálil na bránu. Lopta bola pekne kopnutá, no brankár bol pozorný.
     
    60
    Cortois poriadne podcenil následnú kontru domácich. H M Son z ničoho nič poslal nenápadnú strelu na bránu, ktorá skončila na brvne!
     
    Brvno Son Heung-mina

     
    61
    Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Junazaj, prichádza Chadli.
    Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Mertens, prichádza Origi.
     
    62
    Južná Kórea získala rohový kop, ktorý nedopadol najhoršie. Center bol poslaní na hlavu S W Kima, ktorý aj hlavičkoval, no do zeme. Courtois tento pokus bez problémov pokryl.
     
    63
    Zápas sa nám poriadne rozbehol. Jeho kvalita a atraktivita je značne vyššia oproti prvému.
     
    64
    Nový muž na ihrisku Origi dostal loptu na ľavej strane. Podaril sa mu aj center do šestnástky, kde však mali prevahu hráči domácich.
     
    65
    Následný protiútok cez H M Sona vyzeral najprv nádejne, no nakoniec bol jeho pokus zblokovaný.
     
    66
    Striedanie v tíme Južná Kórea: z ihriska odchádza S W Kim, prichádza B K Kim.
     
    67
    Vanden Borre bojoval pri pokuse zacentrovať do šestnástky. Vybojoval len rohový kop, ktorý zahrá Mirallas.
     
    68
    Loptu poslal na Fellainiho, ktorého bránil J Ch Koo. Dobre sa dokázal uvoľniť, no potom jeho hlavička taká vydarená nebola.
     
    69
    Z ľavej strany teraz letel center na H M Sona. Pokúšal sa hlavičkovať, no lepšie vyskočil Courtois, ktorý loptu chytil do náručia.
     
    70
    Vertonghen dostal prihrávku na ľavú stranu a zo slušnej vzdialenosti vyskúšal aj strelu na bránu. Poslal peknú strelu, ktorý Jung chytil.
     
    71
    Blíži sa koniec zápasov, čo je špecialita pre oba tímy. Začnú padať aj góly?
     
    72
    Origi bol zastavený sklzom J H Hongom. Vybojoval aspoň rohový kop, ktorý znovu zahrá Mirallas.
     
    73
    Zase to bol veľmi pekný a presný center. Teraz ním našiel aj Origiho, ktorý hlavičkoval a jeho pokus bol zblokovaný. Rozhodca si to nevšimol.
     
    74
    Teraz sa uvoľnil a prenikol do šestnástky Chadli. Mohol aj prihrávať, no zvolil radšej strelu a získal rohový kop. Pred ním bude ešte nasledovať striedanie.
     
    Bývalý anglický reprezentant Michael Owen si tento zápas, aj cez bezgólový stav, veľmi užíva!

     
    74
    Striedanie v tíme Južná Kórea: z ihriska odchádza H M Son, prichádza D W Ji.
     
    75
    Rohový kop už bol zahraný, no na tretí pokus už zakončenie zo strany Belgičanov nepriniesol. Stav stretnutia aj naďalej 0 : 0.
     
    76
    S Y Ki vysunul K H Leeho, on poslal center do šestnástky, ktorý bol úplne nepresný. Skončil na druhej strane mimo ihriska.
     
    Ďalšia zaujímavosť sa týka tiež aj Origiho. Belgická kráľovná sa stretla s reprezentáciou jej krajiny. Pri tejto príležitosti si neodpustila pogratulovať strelcovi víťazného gólu k jeho presnej strele. V tom sa stal nečakaný moment. Ona si ho pomýlila s Lukakom, ktorému sa mimochodom na týchto MS vôbec nedarí. Lukaku sa tejto situácii len zasmial a ukázal na pravého strelca gólu. Neskôr sa belgická kráľovná za svoju chybu ospravedlnila.
     
    78
    Belgicko dalo gól!

    Belgicko sa dostalo do kontry, ktorá bola skončená a vyzeralo to tak, že úplne nevyužitá. V tom sa však predral a podarilo sa vypáliť Origimu, ktorý poslal riadne tvrdú streli pred bránu. Tú vyrazil len pred seba brankár domácich. K tomu dobehol kapitán JAN VERTONGHEN. Nekompromisne zakončil.
     
    Jan VERTONGHEN – 0 : 1

     
    79
    Belgicko sa teda aj v oslabení dostáva do vedenia a potvrdzuje svoju suverenitu na koncoch zápasov. Južná Kórea má postup veľmi ďaleko.
     
    80
    Mohlo byť vyrovnané! Do osamotený K H Lee bol vysunutý pred brankára hostí. Trestuhodne strieľa nad bránu Belgicka.
     
    81
    Južná Kórea po góle začala tlačiť a snaží sa aspoň o čestnú remízu. Obrana hostí je poväčšinou pozorná.
     
    82
    Akcia teraz prebiehala po pravej strane, kde dostal loptu D W Ji. Pekne poprevŕtal protihráčov, prihral J Ch Koo, ktorý však bol už zblokovaný.
     
    83
    Následne bol do protiútoku vysunutý Origi a bol faulovaný Y Leeom. Uvidíme priamy kop.
     
    84
    Ten vážnejšie ohrozenie brány domácich nepriniesol. Lopta bola poslaná von od brány kde opäť útočí Južná Kórea.
     
    Michael Owen:"Tento mladík, Origi, ktorý hrá za Belgicko vyzerá kvalitne. Iba 19 rokov, hrá za Lille. Očakávam, že sa čoskoro objaví v Premier League."

     
    85
    Šťastie z väčšej diaľky skúsil C Y Lee. Poslal slabú strelu s ktorou si brankár hostí poradil.
     
    86
    Útok teraz na strane Belgicka. Nikam sa však neponáhľajú a dokonca nám aj pri rohovej zástavke ukázal parádičky Vanden Borre.
     
    87
    Loptu majú v moci opäť domáci, ktorí sa nevedia predrať dopredu. Nasledovať bude striedanie na strane hostí.
     
    88
    Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Mirallas, prichádza Hazard.
     
    89
    Origi si veľmi pekne obhodil B K Kima. Hostia zabávajú momentálne publikum ako sa patrí. Lopta sa dostala k Hazardovi, ktorý bol faulovaní.
     
    90
    Hazard zahral loptu nakrátko na Borreho, ktorý prihral loptu späť. Hazard sa tak dostal do parádnej palebnej pozície odkiaľ aj vystrelil k ľavej tyčke. Tu sa však predviedol brankár Jung.
     
    Šanca Hazarda

     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavujú 4 minúty.
     
    90+2
    Belgicku riadne prihára. Najprv strela od Y Leeho skončila vybránená na roh. Následne dostal loptu K H Lee, ktorý z blízka tiež pálil do brankára a nasledoval ďalší roh.
     
    90+3
    Z neho už nezapršalo, no práve naopak bol vysunutý do kontry hráč Belgicka. Vyzeralo to nebezpečne, no obrana hostí si so situáciou poradila.
     
    90+4
    Na trávniku leží po súboji otrasený Vanden Borre. Už zišiel aj z ihriska a tak hra pokračuje ďalej.
     
    90+5
    Hazard v strede ihriska faulovaní J Ch Kooom.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Zápas Južná Kórea : Belgicko sa skončil víťazstvom hosťujúceho celku, ktorý vyhral 1:0 po góle Vertonghena zo 78. minúty. Belgičania boli dnes lepším tímom a preto vyhrávajú zaslúžene. Po prvom horšom polčase sme videli druhý oveľa šťavnatejší a napínavejší. Po ňom sa Južná Kórea lúči s MS 2014 a Belgicko potom ako nestratilo ani bod postupuje do osemfinále z prvého miesta, kde sa stretne s reprezentáciou USA.

    To je odo mňa všetko. Lúči sa s vami Milan Vrábeľ. Prajem vám dobrú noc a pekné sny. Dopísania priatelia!
     
    Štatistiky po zápase
    Držane lopty: 51% – 49%
    Strely (na bránu): 18(12) – 15(10)
    Fauly: 16-11
    Rohové kopy: 7 – 4
    Ofsajdy: 1 – 4
    Prihrávky: 354 – 280 (23:57:46)

    Milan Vrábeľ

    Góly: 78. Vertonghen

    Karty:   35. Hong (KOR) – 50. Dembélé (BEL)   45. Defour (BEL)


    Južná Kórea: S R Jung – S Y Yoon, J H Hong, Y G Kim, Y Lee – H M Son, S Y Ki, K Y Han, Ch Y Lee – J Ch Koo (C), S W Kim.
    Náhradníci: S G Kim, B Y Lee – Ch S Kim, T H Kwak, S H Hwang, B K Kim, D S Ha, Ch Y Park, D W Ji, J H Park, K H Lee.

    Belgicko: Courtois – Vertonghen (C), Lombaerts, Van Buyten, Vanden Borre – Dembélé, Fellaini, Defour – Januzaj, Mirallas, Mertens.
    Náhradníci: Mognolet, Bossut – Alderweireld, Witsel, De Bruyne, Lukaku, Hazard, Origi, Chadli, Ciman.

    Rozhodca: Williams – Cream, Anaz (všetci Austrália)

    Diváci: 61 397