Taliansko – Uruguaj 0:1 (kon.) | Kostarika – Anglicko 0:0 (kon.) | Japonsko – Kolumbia 1:4 (kon.)
Grécko – Pobr. Slonoviny 2:1 (kon.)
koniec
Kostarika
0:0 (0:0)
Anglicko
Utorok 24.06.2014, 18:00 • Estadio Mineirao, Belo Horizonte • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    Držanie lopty: 47% – 53%
    Strely: 4 – 8
    Na bránu: 3 – 3
    Fauly: 17 – 17
    Ofsajdy: 3 – 1 (19:56:04)
     
    Je dobojované, ani po dnešnom zápase sa Anglicko nedočkalo víťazstva, naopak Kostarika sa teší z postupu zo skupiny a to dokonca z prvého miesta! O druhom postupujúcom tíme sa ešte rozhoduje medzi Talianskom a Uruguajom, tesne pred koncom duelu tesným rozdielom vyhráva juhoamerický tím. Angličania sa tak lúčia s tribúnami a po ďalšom nevydarenom vystúpení putuje domov.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Zápas sa dohráva na polovici Kostariky, no anglickí hráči niesu nebezpeční, podobne ako tomu bolo počas celého dnešného duelu.
     
    90+2
    Ten sa im nevydaril a naopak museli sa brániť práve oni. Ureña totiž vyštartoval ako raketa a dvojica obrancov veru mala čo robiť aby ho k strele nepustila.
     
    90+1
    V nadstavenom čase ešte budú mať Angličania príležitosť otvoriť skóre, získavajú totiž rohový kop.
     
    90+1
    Tak napokon to budú ešte extra 3 minúty navyše.
     
    90
    Začala sa nám posledná minúta riadnej hracej doby, hra sa presťahovala opäť do stredu ihriska, uvidíme, koľko minút sa bude nad rámec riadnej hracej doby nadstavovať.
     
    89
    Angličania medzitým zahrávali priamy kop, no prudký center Gerrarda letel mimo. Rooney na ňu tak nestihol zareagovať a skóre sa nemení.
     
    88
    Dôležitá informácia prichádza z Natalu, kde Godín strelil prvý gól v zápase a tak sa Uruguaj zaraďuje na druhú priečku tabuľky!
     
    87
    Na Sturridga letela ďalšia nakopávaná lopta, ten je ale dnes veľmi dobre pokrytý a tak ani v tomto prípade nemal šancu presadiť sa.
     
    86
    Lampard sa stal obeťou útočného faulu jedného z hráčov súperov a tak sa budú musieť Kostaričania stiahnuť až pred vlastného brankára.
     
    85
    Angličania upustili od svojej snahy útočiť, sústreďujú sa už viac-menej len na bránenie, naopak Kostariku do útoku povzbudzujú hlasné tribúny, ktoré sú plné ich priaznivcov.
     
    84
    Po ľavej strane to následne znova skúšal Bolaños, toho ale čisto odstavil Jones, ktorý je na tejto strane hracej plochy dnes takmer neomylný.
     
    83
    Bolaños si prechod do útoku vzal na vlastné plecia, pri svojej snahe bol nedovolene zastavený Gerrardom.
     
    82
    Lopta lieta z jednej strany na druhú, hráčom obidvoch tímov akoby sa už prestalo chcieť behať, preto skôr posielajú dlhé passy z jedného konca ihriska na druhú.
     
    81
    Začala sa nám posledná desaťminútovka, Navas zostáva v bráne stopercentný, anglickí futbalisti si však už nedokážu tak presne prihrať ako pred pár minútami a tak mu jeho prácu značne zjednodušujú.
     
    80
    Rohový kop aj v tomto prípade neznamenal nebezpečenstvo pre Navasa, Kostarika sa bez väčších problémov dokázala oslobodiť a odohrala loptu ďaleko od svojej brány.
     
    79
    Zväčšenú aktivitu v útoku nám predvádza Anglicko, jedovatá ale pritom nenápadná strela Rooneyho musela byť zásluhou Navasa vytlačená na roh.
     
    78
    Poslednýkrát strieda aj stredoamerický tím, posledným striedajúcim hráčom v zápase sa stal Borges, jeho miesto na trávniku zaujme Barrantes.

    Andrej Marienka

    Góly:

    Karty:   61. González (CRC) – 53. Barkley (ENG), 57. Lallana (ENG)


    Kostarika: Navas – Díaz, Miller, González, Duarte, Gamboa – Borges – Tejeda, Ruiz – Brenes, Campbell
    Náhradníci: Pemberton, Cambronero – Acosta, Umaña, Bolaños, Myrie, Barrantes, Francis, Granados, Calvo, Ureña, Cubero

    Anglicko: Foster – Shaw, Smalling, Cahill, Jones – Wilshere, Lampard – Lallana, Milner – Barkley, Sturridge
    Náhradníci: Hart, Forster – Johnson, Baines, Gerrard, Jagielka, Rooney, Welbeck, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Lambert, Sterling

    Rozhodca: Haïmoudi (ALG) – Achik (MAR), Etchiali (ALG)