Taliansko – Uruguaj 0:1 (kon.) | Kostarika – Anglicko 0:0 (kon.) | Japonsko – Kolumbia 1:4 (kon.)
Grécko – Pobr. Slonoviny 2:1 (kon.)
koniec
Taliansko
0:1 (0:0)
Uruguaj
Utorok 24.06.2014, 18:00 • Estadio das Dunas, Natal • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    Zápas sa skončil víťazstvom uruguajských hráčov, ale my musíme pripomenúť, akým spôsobom k nemu došlo. Hlavný rozhodca Rodríguez dnes predviedol skutočné divadlo. Najskôr neprávom vylúčil Talianov, potom si nevšimol uhryznutie Suáreza a pre zmenu nevylúčil uruguajských hráčov. Na svete je teda ďalší škandál v podaní arbitrov na tomto svetovom šampionáte. Ťažko povedať, kam sa až takýmto laxným prístupom nekvalitných rozhodcov v Brazílii dostaneme.

    To je už ale od nás pre dnešok všetko. S konštatovaním, že Taliansko na šampionáte končí a Uruguaj postupe, sa s vami pre tento zápas lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok duelu.
    Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková. (19:59:12)
     
    Na deň presne pred štyrmi rokmi sme na trávniku v dejisku majstrovstiev sveta sledovali veľmi podobnú situáciu. Talianov vtedy zo základnej skupiny senzačne vyradilo Slovensko, teraz rovnako prekvapil Uruguaj. Taliani majú slzy v očiach.
     
    Taliansko vypadáva a z postupu sa teší Uruguaj!
     
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Buffon vybehol z bránky a pustil sa do útočenia. 5 nadstavených minút je už za nami a zrejme sa už nič nestane. Buffonov útok k ničomu nevedie.
     
    90+5
    Talianom nevyšla štandardka a museli sa brániť. Suárez sa následne dostal do rýchleho brejku, no z veľkej vzdialenosti minul priestor troch žrdí.
     
    90+4
    Taliansko melie z posledného a pokúša sa o nemožné. Uruguaj je ale stále na koni a veľmi dobre sa bráni. V tomto dueli už zrejme vyrovnanie neuvidíme.
     
    90+3
    Arévalo sa natlačil až do šestnástky, ale tam proti nemu vybehol Buffon. Taliansko sa musí stále brániť, domácim hráčom už zrejme neostávajú vôbec žiadne sily na vyrovnanie.
     
    90+2
    Suárez má v sebe ešte dostatok drzosti na to, aby teatrálne padol na trávnik. toto mu už ale hlavný arbiter nezožral a pokračujeme v hre, Taliansko sa ale musí brániť.
     
    90+1
    Nadstavovať sa bude 5 minút. Hlavný rozhodca teda dostane priestor na ďalšie divadlo, Taliansko na posledné pokusy a Uruguaj na defenzívu.
     
    90
    Suárez je už posledným uruguajským hráčom vysunutým na útočnej polovici. Hostia sa už budú sústrediť iba na defenzívu, v ktorej už nesmú pochybiť a postup zo skupiny majú istý.
     
    89
    Suárez ale ešte vo svojej útočnej snahe pokračoval. Taliani sa stihli vrátiť do defenzívy a tak ho k zakončeniu nepustili, no pre domácich to rozhodne nie je príjemná situácia teraz sa brániť.
     
    88
    Suárez sa dostal na útočnú polovicu, ale v súboji jeden proti jednému neuspel. Našprintoval mu tam na ľavú stranu ešte spoluhráč, no Suárez na neho loptu nepretlačil.
     
    87
    Taliansko už melie z posledného. Absolútna vyčerpanosť v tropickom počasí nedovoľuje oficiálne domácemu celku proti súperovi nič vymyslieť.
     
    86
    Na opačnej polovici trávnika sa ale hostia takisto nevedia presadiť. To sa im ale máliť nemusí, teraz sú vo veľmi výhodnej postupovej pozícii, ktorú si vzhľadom k času zrejme ustrážia.
     
    85
    Prebieha už 85. minúta a na trávniku sa stále nič nemení. Taliani sa síce snažia, ale neujal sa ani ďalekonosný pokus Pirla.
     
    84
    Taliansko získalo priamy kop, no nepodarilo sa mu ho využiť. Hostia nemajú silu a ich psychika je určite na bode mrazu. Uruguaj si posledné minúty užíva.
     
    83
    Emócie na strane Talianska pracujú na 110%. Rozhodca musel hru na moment prerušiť a jedného z členov talianskeho reprezentačného tímu musel vykázať na striedačku.
     
    Je to tak! Slávna Suárezovou aféra sa opakuje, po Ivanovičovi to odniesol Chiellini!

     
    82
    Ťažko teraz opísať dianie na štadióne. Na uruguajskej strane vypukla obrovská radosť, no z pohľadu nestranného komentátora musíme uznať, že absolútne nezaslúžená. Hlavný rozhodca dnešný duel vôbec nezvláda.
     
     
    81
    Uruguaj dal gól!
    Taliani ostali úplne rozhodení a je z toho gól pre Uruguaj! Hostia vybojovali rohový kop, ktorý do siete hlavičkou usmernil DIEGO GODÍN. Loptu od zástavky zahráva Gastón Ramírez a veľmi úspešne.
     
    80
    Na trávniku sa deje niečo neuveriteľné. Pohryzený Chiellini sa pokúša rozhodcovi ukázať stopy po kusnutí od súpera, no poškodeným sa zjavne cíti Suárez! Uruguajský hráč sa drží za zuby, tento "upírsky ťah" ho zrejme poriadne bolel. Nechceme si predstaviť, čo to muselo byť pre Chielliniho rameno.
     
    79
    Nový muž na trávniku Ramírez sa okamžite pokúsil dostať do šance, ale nevyšlo mu to. Rozhodca prerušil hru po páde dvoch hráčov. Pôvodne to vyzeralo na zrážku, ale po opakovanom zábere je situácia úplne iná! Suárez v súboji kusol Chielliniho! neuveriteľné, človek by niečo také na svetovom šampionáte ani náhodou nečakal. Suárez si ale nevyslúžil ani len žtlú kartu, nie to červenú. Neuveriteľné.
     
    Slovenskému reprezentantovi Vladimírovi Weissovi sa príliš nepozdáva výkon mexických rozhodcov.

     
    78
    Striedanie v tíme Uruguaj: z ihriska odchádza Cristian Rodríguez, prichádza Gastón Ramírez.
     
    77
    Uruguaj kombinuje pred šestnástkou súpera a vybojoval si faul. De Sciglio si zaň vyslúžil žltú kartu.
     
    76
    Taliani už vyčerpali všetky svoje striedania a zápas dohrá desiatka hráčov, ktorí sú aktuálne na trávniku. Len pripomíname, že Uruguaj hrá stále v početnej presile, no okrem jednej veľkej šance sa mu to zatiaľ nepodarilo využiť.
     
    75
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Marco Verratti, prichádza Thiago Motta.
     
    74
    Na zemi ostáva ležať Talian Verratti a vyzerá to s ním tak, že dnes už nedohrá. Má problémy so svalom na nohe a bude musieť striedať. Na trávnik po neho prichádzajú lekári s nosidlami.
     
    73
    Taliansko súpera vytláča k okoliu stredového kruhu. Uruguaj hrá príliš staticky, toto by sa mu v podobnom zápase v presile rozhodne nemalo stávať.
     
    72
    Uruguaj stále drží loptu na svojej útočnej polovici, no až na výnimku veľkej šance sa do zakončenia nedostal. Zo strany hostí je to veľmi pomalá presilovka, vôbec sa im nedarí využiť ju.
     
    71
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Ciro Immobile, prichádza Antonio Cassano.
     
    70
    Uruguaj sa presunul na útočnú polovicu. Tam v jeho podaní sledujeme kombinácie, ktoré ale zatiaľ k ničomu nevedú. Stále sledujeme bezgólový futbal.
     
    69
    Loptu zahral od rohovej zástavky Pirlo, no jeho spoluhráči center skoro na hranicu šestnástky na zakončenie nevyužili. Napokon ešte v útoku zostali a Immobile chcel zakončovať, no bol v jasnom ofsjade.
     
    68
    Na opačnej strane ale Taliani našli medzierku v defenzíve súpera a Immobile sa dostal až k zakončeniu. To bolo zrazené na rohový kop, len druhý v tomto zápase pre Taliansko.
     
    67
    Z predchádzajúceho rohového kopu v prospech hostí ale nič nebolo. Buffon všetko dobre prečítal a rýchlo vyboxoval. Taliani ešte chvíľu museli odolávať húževnatým súperom a napokon sa im to podarilo.
     
    66
    Obrovská šanca pre hostí! Suárez sa stredom poľa dostal do obrovskej šance, keď bol úplne osamotený pred brankárom. Buffon sa hodil na zem a pravou rukou loptu vytesnil mimo priestoru troch žrdí na rohový kop.
     
    65
    Taliansko ale chcelo využiť menšie zaváhanie súpera. Immobile šikovne zabojoval a nasledovalo zakončenie Pirla, ktoré ale smerovalo mimo priestoru troch žrdí.
     
    64
    Uruguajčania majú loptu na svojich kopačkách, ale iba v okolí stredového kruhu. Taliani im veľmi dobre konkurujú a zatiaľ ich do zakončenia v početnej výhode nepustili.
     
    63
    Striedanie v tíme Uruguaj: z ihriska odchádza Álvaro Pereira, prichádza Christian Stuani.
     
    Futbalista Juventusu Turín Fabio Quagliarella na diaľku podporuje "svoje".

     
    62
    Zatiaľ sa im to ale príliš nedarí. Lopta lieta z jednej kopačky na druhú, ale domáci hráči sa musia brániť. Nič iné im v týchto chvíľach ani neostáva, musia sa otriasť zo straty jedného muža.
     
    61
    Uruguaju ale teraz narástli zázračné krídla. Hostia majú pred sebou ešte množstvo času a za pol hodiny pri početnej prevahe môžu na Talianov niečo vymyslieť.
     
    60
    Ťažko teraz k tomuto niečo napísať. Taliani sa hnevajú a hnevajú sa úplne zaslúžene. Marchisio sa faulu dopustil, ale rozhodne to nebolo na červenú kartu. S nevôľou ale musí odísť do šatní.
     
     
    59
    Taliansko bude hrať v oslabení! Marchisio udrel do súpera a dostáva okamžitú červenú kartu. Je to poriadny šok, pretože toto bol úplne smiešny faul. Rozhodca sa predviedol, pretože toto nebol faul ani len na žltú kartu.
     
    58
    Takmer sme to zakríkli! Z ničoho nič sa Rodríguez prestrčil pomedzi dvoch hráčov Talianska a ocitol sa sám pred brankárom. Strela ľavačkou mu ale príliš nesadla a minul priestor bránky.
     
    57
    Na trávniku sa stále nedeje nič zaujímavé a fanúšikovia sa už zaiste začínajú aj nudiť. Lopta lieta z jednej strany na druhú a my sledujeme klasický medzišestnástkový futbal.
     
    56
    Taliansko sa pokúsilo vypáliť z väčšej vzdialenosti. Lopta spoza šestnástky by možno mala aj správny smer, no bola včas zblokovaná a k bránke hostí sa ani len nedostala.
     
    55
    Teraz sa už Immobileho útok podobal akcii hodnej majstrovstiev sveta. Loptu po pravej strane zatiahol až do vápna, no tam sa už pomedzi dvojicu súperov nedokázal presadiť a o loptu prišiel.
     
    54
    Taliani sa aj teraz pokúšali zaútočiť. Immobile siahal po lopte, no bolo to už úplne zbytočné. Bol v postavení mimo hry. Futbal v tomto polčase vôbec nie je atraktívna.
     
    53
    Videli sme aj pokus o útok na opačnej strane, ale Talianom vôbec nevyšiel. Dopustili sa zbytočného faulu. Dnes ich už máme skutočne plné zuby, hra je príliš rozkúskovaná.
     
    52
    Uruguaj ešte ostal na vlastnej útočnej polovici. Po ďalšom z faulov mali hostia k dispozícii štandardku, no táto lopta nemala vôbec žiadnu presnosť a skončila iba úplne mimo priestoru troch žrdí.
     
    51
    Pereira loptu po pravej strane dostal až k šestnástke, odkiaľ sa pokúsil centrovať. Jeho spoluhráči vo vápne síce ešte bojovali, no boli už v ofsajde.
     
    50
    Aktívnejším celkom je teraz Uruguaj. Hostia držia loptu na svojej útočnej polovici a pokúšajú sa postupne prebojovať až k šestnástke súpera. Taliani sa dobre bránia.
     
    49
    Cáceres potreboval menšie ošetrenie, ale našťastie bude v poriadku. Po chvíľke za postrannou čiarou sa už pýta na hraciu plochu. My môžeme pokračovať vo futbale.
     
    48
    Na trávniku ostal ležať hosťujúci Cáceres. Rozhodca na chvíľu prerušuje a ide sa presvedčiť o zdravotnom stave tohto uruguajského hráča, ktorý dostal nešťastný a hlavne neúmyselný zásah nohou do tváre.
     
    47
    Pokračujeme v hre. V úvode tohto polčasu sme zatiaľ nevideli nič zaujímavé, začíname iba množstvom faulov. V tomto zápase ich už bolo dokopy 26.
     
    46
    Začalo sa skutočne z ostra. Egidio Arévalo sa dopustil faulu a rozhodca druhýkrát v zápase vyťahuje žltú kartu.
     
    46
    Do druhého polčasu vstupujeme so zmenami na oboch stranách.
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Mario Balotelli, prichádza Marco Parolo.
    Striedanie v tíme Uruguaj: z ihriska odchádza Nicolás Lodeiro, prichádza Maximiliano Pereira.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Diváci videli v prvom polčase v Natale viac faulov ako v akomkoľvek inom zápase na tohtoročnom šampionáte.

     
    Nadstavený čas veľa nebezpečenstva nepriniesol a je tu prestávka. V tropickej brazílskej horúčave padne všetkým zaiste vhod. Po 45 minútach hry máme stav rovnaký ako pred nimi, gól sa totiž doteraz nikomu streliť nepodarilo. To vyhovuje viac Talianom, ale o osude duelu a skupiny ešte rozhodnuté určite nie je.

    Štatistiky po 1. polčase
    Držane lopty: 58% – 42%
    Strely: 5 -6
    Ofsajdy: 13-11
    Fauly: 3-5

    Druhý polčas sa začne približne o 19:02.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Hra sa stále kúskuje. Na trávniku ostal ležať aj Darmian a to bude zrejme posledné, čo nás v tejto polovici duelu čaká. Vidíme množstvo zbytočných faulov, ktoré k ničomu nevedú.
     
    45+1
    Nadstavovať sa budú dve minúty.
    Uruguaj rozohral rohový kop, no po ňom zakončenie neprišlo. Na zemi skončil Chiellini, ktorý zrejme v zápale boja dostal zásah do hlavy, Ošetrenie potrebovať nebude.
     
    45
    Uruguaj získal vo svoj prospech štandardku z veľkej vzdialenosti po menšom faule súpera. Suárez zahral loptu dobre, no Taliani ju zrazili iba na rohový kop.
     
    44
    Lopta sa pohybuje v strede poľa. Na trávniku to už vôbec nevyzerá na žiadne nebezpečné situácie, zrejme čakáme iba na koniec prvého polčasu. Uruguajčania sa ešte pokúsia niečo vymyslieť.
     
    43
    Lodeiro sa pokúsil rozohrať loptu z vlastnej obrannej polovice, no príliš sa mu nedarilo. Získal ju Balotelli, ale aj on stroskotal. Sledujeme veľmi nepresnú hru.
     
    42
    Taliani sa opäť pokúsili zaútočiť. Z ľavej strany centroval De Sciglio, no jeho loptu Immobile na Balotelliho nepredĺžil. Taliani sa síce snažia, ale bez koncovky skóre neotvoria.
     
    41
    Medzičasom sa nám začala posledná päťminútovka riadneho hracieho času prvého polčasu. Na úvodný gól stále iba čakáme a všetko nasvedčuje tomu, že ho uvidíme najskôr až po prestávke.
     
    40
    Veľmi dobrá kombinácia Talianov na jeden dotyk! Loptu mal na kopačke Immobile, ktorý sa už rútil na bránku. V poslednej chvíli ale stroskotal na pozornom brankárovi Godínovi, ktorý ho nikam nepustil.
     
    Krásnych futbalových momentov je zatiaľ v dnešnom zápase poskromne, a tak je v kurze predovšetkým Balotelliho kung-fu zákrok.

     
    39
    Taliansko po rýchlej rozohrávke Buffona opäť v útočnej snahe. Videli sme ľahučký center z pravej strany, ktorý si bezproblémovo stiahol Muslera.
     
    38
    Buffon musí byť v pohotovosti aj v čase, kedy je lopta na opačnej polovici. Cáceres sa snažil z vlastnej obrannej polovice nebezpečne vystreliť, no lopta letela mimo priestoru troch žrdí.
     
    37
    Taliani sa pokúšajú niečo vymyslieť na útočnej polovici, ale vôbec sa im nedarí. Teraz boli zastavení nedovoleným spôsobom, no rozhodca si nič nevšimol a pokračuje sa v hre.
     
    36
    Suárez centroval loptu k šestnástke po predchádzajúcom menšom faule súpera. Z odkopu ale nevznikla žiadna nebezpečnejšia situácia, domáci mali všetko pod kontrolou.
     
    35
    Už sa môže opäť hrať. Taliansky gólman rozohral loptu na opačnú polovicu, no tam sa jeho súperom príliš nedarilo. Taliani o loptu prišli a musia sa opäť brániť.
     
    34
    Balotelli je na trávniku na opačnej polovici ošetrovaný. Trochu nešportové správanie zo strany hostí, no našťastie v prípade talianskeho hráča nešlo o nič vážne a po menšej pomoci lekárov bude pokračovať.
     
    33
    A bola z toho superšanca pre Uruguaj! Suárez sa ocitol sám pred brankárom, no bol už vo veľkom uhle. Loptu ešte posunul na Lodeira, ktorého ale superzákrokom vychytal legendárny Buffon. Taliani sa mu teraz musia poďakovať.
     
    32
    Obrovská snaha hostí o založenie nebezpečnej útočnej akcie. Zatiaľ čo na opačnej strane ostáva na zemi ležať Balotelli, no hostia nezaváhajú, loptu do autu neodkopávajú a budú útočiť.
     
    31
    Uruguaj sa stále odhodláva k lepšiemu zakončeniu. Rodríguez predviedol pekný prechod až pred šestnástku, ale tam pokazil prihrávku. Taliani mali aj kúsok šťastia.
     
    30
    Verratti sa teraz prezentoval v defenzíve. Taliansko si musí na pokusy o útok súpera dávať pozor, no Suáreza k bránke nepustil. Buffon môže ostať pokojný.
     
    Dvaja hráči zo školy českého trénera Zdeňka Zemana sú v základnej zostave Talianska, tretí na svoju šancu čaká.
     
    29
    Zrazený pokus Talianov o center z ľavej strany z boku šestnástky skončil v jej strede na kopačke Immobileho. Ten nemohol príliš vymýšľať a rýchlo odkopával, no minul priestor troch žrdí.
     
    28
    Taliani stále ostávajú na útočnej polovici. Pirlo skúšal centrovať loptu na spoluhráčov, no tá bola zrazená. Ešte predtým sme ale videli dobré Verrattiho sólo, ktoré ale Talianom nijako nepomohlo, keďže o loptu prišli.
     
    27
    V zakončení bol teraz aj Balotelli. Jeho lopta bola síce prudká, no v rýchlosti ju nasmeroval mimo priestoru troch žrdí. Muslera zasahovať nemusel.
     
    26
    Taliani opäť ostávajú na súperovej polovici a pokúšajú sa tam kombinovať. Všetko vyvrcholilo ďalekonosným pokusom o strelu v podaní Barzagliho, ale táto lopta takisto nemohla uruguajského brankára ohroziť.
     
    25
    Taliansko presunulo hru pred šestnástku súpera. Balotelli sa tam prihrávkou snažil vysunúť k strele spoluhráčov, no tým to nevyšlo. Pálil napokon Marchisio, ale jeho pokus bol zblokovaný a ku gólmanovi ani nedošiel.
     
    24
    Uruguaj rozohral loptu, ale takisto nedokázal nič vymyslieť. Hostia sa síce snažia, ale proti dobre organizovanej talianskej defenzíve im to jednoducho nejde.
     
    23
    Balotelli si vôbec nevyrátal svoj výskok pri pokuse o vzdušný súboj o loptu a súpera zasiahol kopačkou do hlavy. Vidí za to žltú kartu, čo znamená, že v prípade Talianskeho postupu si v najbližšom zápase nezahrá.
     
    22
    Taliani chceli ešte potrápiť súpera na jeho vlastnej obrannej polovici. Balotelli v súboji poslal k zemi Cáceresa, ktorý si narazil zadnú časť tela. Našťastie to ale nebude nič vážne a môže pokračovať.
     
    21
    Taliani chceli ísť rovnako do rýchleho útoku na opačnej polovici trávnika. Snažil sa o to Immobile, ale bol v ofsajde a zakončovať nemohol. Uruguaj bude rozohrávať.
     
    20
    Uruguaj v rýchlom pokuse o protiútok. Z ľavej strany centroval Pereira a jeho dobre umiestnenú loptu v rýchlosti zasiahol Cavani. V páde si ale veľmi neporadil a hlavičku poslal iba vedľa pravej žrde.
     
    19
    Opäť rovnaká situácia. Taliani sa pokúsili dostať do zakončenia, ale bez koncovky to jednoducho nepôjde. Muslera bude po nepodarenej akcii súpera už niekoľkýkrát rozohrávať od vlastnej bránky.
     
    18
    Na trávniku stále sledujeme zaujímavý súboj, v ktorom si hráči oboch celkov prekopujú loptu z jednej polovice na druhú. Snaha tu je, ale chýba nám poriadne nebezpečné zakončenie.
     
    17
    Taliansko sa rýchlo presunul na útočnú polovicu a po faule tam vybojovalo opäť štandardku. Pirlo ju teraz zahral dozadu na Marchisia, no jeho pokus bol úplne nepresný a nik zo spoluhráčov ho nedokázal zachytiť.
     
    16
    Náznak pre šancu hostí. Uruguaj sa dostal až do šestnástky súpera, kde Cavani vypracoval zaujímavú loptu. Domáci hráči teraz v defenzíve poriadne prepadli, no na ich šťastie to Uruguajčania nevyužili.
     
    15
    Hostia chceli podniknúť ďalší útok, ale ani teraz im o nevyšlo. Lodeiro pokazil svoju prihrávku na Suáreza, ktorý ani teraz nemohol hrať. Domáci sa to pokúsia využiť na rýchly útok.
     
    14
    Uruguajčania sa pokúšajú na súpera niečo vymyslieť. Pereira skúšal pasom vysunúť Suáreza, ale ten bol iba v ofsajde. Taliansko sa zatiaľ dobre bráni.
     
    13
    Aj túto štandardku zahrával Pirlo. Lopta ale nebola úspešná a Taliani o ňu prišli. Uruguaj by mohol ísť po čase na útočnú polovicu, no proti talianskemu tímu to bude veľmi náročné.
     
    12
    Taliansko získalo podobný priamy kop ako v predchádzajúcej minúte. Teraz už ale Pirlo skúsil priame ohrozenie bránky, pri ktorom Muslera trochu zazmetkoval a loptu vyrazil na rohový kop.
     
    11
    Taliansko získalo po menšom faule priamy kop spoza šestnástky. Loptu zahrával Pirlo, no toto mu vôbec nevyšlo. Mieril nízko a napálil iba múr stojaci pred ním. Uruguajčania sa ale musia aj naďalej brániť, nedarí sa im súpera vytlačiť preč.
     
    10
    Balotelli sa pokúsil pred súperovou bránkou centrovať rovnako ako jeho súperi pred malou chvíľou. Táto lopta ale na nikoho v modrom drese neprišla. Taliansko aj tak ostáva na útočnej polovici.
     
    9
    Buffon rozohral loptu na opačnú polovicu trávnika, kde ju síce jeho spoluhráči získali, no nedarí sa im s ňou nič vymyslieť. Uruguajčania sa veľmi dobre bránia.
     
    8
    Uruguajčania ešte reklamujú zásah lakťom do tváre vo vlastnej útočnej šestnástke. Mexický rozhodca ale rázne odmieta akékoľvek reklamácie a pokračujeme v hre.
     
    7
    Suárez rozohral túto loptu spoza rohu šestnástky súpera. Lopta letela až do malého vápna, no tento center Buffon vyboxoval. Po následnom hlavičkovom zakončení taliansky gólman zaváhať nemohol.
     
    6
    Suárez sa pokúsil preniknúť pred Buffona. Loptu potiahol po ľavej strane, no bol opäť nedovoleným spôsobom zastavený neďaleko za polovicou. Po rozohrávke ale prišiel iba ďalší faul v prospech hostí.
     
    5
    Na trávniku sa nám množí množstvo menších faulov, ktoré ale nič neriešia, Taliansko má loptu stále na svojej polovici a pokúša sa dostať do šestnástky súpera, ale zatiaľ bez úspechu.
     
    4
    Balotelli už pokračuje v hre a Taliani sa opäť pokúsi zaútočiť. Aktuálne sú s loptou v strede trávnika, no nedarí sa im preniknúť za stredovú čiaru. V Brazílii je teraz obrovské horúčava približne 33°C, hodinky ukazujú 13:05.
     
    3
    Hra je na moment prerušená. Po predchádzajúcej Balotelliho akcii má spomínaný hráč nejaké problémy, no našťastie to nebude nič vážne. Nedošlo ani ku kontaktu, takže faul sa nepíska.
     
    2
    Uruguaj odolal prvému aj druhému pokusu o útok súpera. Z talianskej strany to skúšal Balotelli, ale v zovretí dvoch hráčov nemal šancu uspieť. Hostia loptu ihneď odvrátili, no Buffon s padáčikom nemal problém.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali Taliani. Tí sa ihneď pokúsili dostať na útočnú polovicu, no ich pokus o prechod po ľavej strane nemal dlhé trvanie a nikam neviedol.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -1
    Na hracej ploche je už všetko pripravené na úvodný výkop duelu. Taliani budú hrať v modrých dresoch, ich súper v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Komu fandí basketbalová legenda Kobe Bryant je jasné


     
    -7
    Úvodné zostavy:

    Taliansko: Buffon (C) – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Darmian, Verratti, Pirlo, Marchisio, De Sciglio – Immobile, Balotelli
    Náhradníci: Sirigu, Perin – Abate, Paletta, Motta, Candreva, Cerci, Aquilani, De Rossi, Parolo, Cassano, Insigne

    Uruguaj: Muslera – Cáceres, Giménez, Godín (C), Pereira – González, Arévalo, C. Rodríguez – Lodeiro – Suárez, Cavani
    Náhradníci: Muñoz, Silva – Lugano, Fucile, Pereira, Coates, Gargano, Pérez, Ramírez, Hernández, Forlán, Stuani

    Rozhodca: M. Rodríguez – M. Torrentera, M. Quintero.
     
    Mario Balotelli je zkrátka svůj. Není trénink, jako trénink.


     
    Taliansko vs Uruguaj

    Dnešný duel bude šiestym vzájomným meraním síl týchto dvoch krajín. V tom zatiaľ poslednom, ktorý zviedli v súboji o tretie miesto na Pohári konfederácii minulého roku sa po riadnom hracom čase zrodil nerozhodný výsledok 2:2 a na rad prišlo predĺženie a následné penalty, v ktorých bol úspešnejší juhoamerický celok. Na Majstrovstvách sveta sa stretnú po prvýkrát od roku 1990, kedy sa z výhry 2:0 tešili Taliani.

    Dianie v skupine D

    Uruguaj v prvom zápase tejto skupiny narazil na Kostariku a hoci vyhral prvý polčas najtesnejším rozdielom 1:0, v tom druhom trikrát inkasoval a napokon prehral 1:3. V nasledujúcom zápase sa hral európsky šláger, kde sa stretlo Anglicko s Talianskom a Taliani viedli v 35.minúte 1:0. O dve minúty sa Angličanom síce podarilo vyrovnať, ale napokon Taliani dotiahli zápas do víťazného konca po výsledku 2:1. V druhom kole v zápasoch skupín sa Uruguaj postavil proti Anglicku a bolo jasné, že ten kto v zápase prehrá už stratí šancu na postup do osemfinále. Uruguaj vyhrával 1:0 a hoci Angličania vyrovnali, Uruguaj sa dostal znovu do vedenia, ktoré si už nepustil a vyhral 2:1. V zápase Talianska s Kostarikou sa Kostarika postarala o ďalšiu senzáciu, keď zdolala Taliansko gólom zo záveru prvého polčasu.

    Skupinu D vedie Kostarika, ktorá vyhrala dva duely a má na svojom konte šesť bodov, čím si zabezpečila postup do vyraďovacej fázy. V priamom súboji o druhé meisto sa stretnú Taliansko a Uruguaj, pričom oba celky majú za jednu výhru a jednu prehru zhodne po tri body. Skupinu D uzatvára Anglicko, ktoré je zatiaľ bez bodového zisku a už nemá šancu na postup.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Veronika Pancuráková

    Góly: 81. Godín

    Karty:   23. Balotelli (ITA), 77. Sciglio (ITA) – 46. Arévalo (URY)   59. Marchisio (ITA)


    Taliansko: Buffon (C) – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Darmian, Verratti, Pirlo, Marchisio, De Sciglio – Immobile, Balotelli
    Náhradníci: Sirigu, Perin – Abate, Paletta, Motta, Candreva, Cerci, Aquilani, De Rossi, Parolo, Cassano, Insigne

    Uruguaj: Muslera – Cáceres, Giménez, Godín (C), Pereira – González, Arévalo, C. Rodríguez – Lodeiro – Suárez, Cavani
    Náhradníci: Muñoz, Silva – Lugano, Fucile, Pereira, Coates, Gargano, Pérez, Ramírez, Hernández, Forlán, Stuani

    Rozhodca: M. Rodríguez – M. Torrentera, M. Quintero