Taliansko – Uruguaj 0:1 (kon.) | Kostarika – Anglicko 0:0 (kon.) | Japonsko – Kolumbia 1:4 (kon.)
Grécko – Pobr. Slonoviny 2:1 (kon.)
koniec
Taliansko
0:1 (0:0)
Uruguaj
Utorok 24.06.2014, 18:00 • Estadio das Dunas, Natal • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    Zápas sa skončil víťazstvom uruguajských hráčov, ale my musíme pripomenúť, akým spôsobom k nemu došlo. Hlavný rozhodca Rodríguez dnes predviedol skutočné divadlo. Najskôr neprávom vylúčil Talianov, potom si nevšimol uhryznutie Suáreza a pre zmenu nevylúčil uruguajských hráčov. Na svete je teda ďalší škandál v podaní arbitrov na tomto svetovom šampionáte. Ťažko povedať, kam sa až takýmto laxným prístupom nekvalitných rozhodcov v Brazílii dostaneme.

    To je už ale od nás pre dnešok všetko. S konštatovaním, že Taliansko na šampionáte končí a Uruguaj postupe, sa s vami pre tento zápas lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok duelu.
    Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková. (19:59:12)
     
    Na deň presne pred štyrmi rokmi sme na trávniku v dejisku majstrovstiev sveta sledovali veľmi podobnú situáciu. Talianov vtedy zo základnej skupiny senzačne vyradilo Slovensko, teraz rovnako prekvapil Uruguaj. Taliani majú slzy v očiach.
     
    Taliansko vypadáva a z postupu sa teší Uruguaj!
     
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Buffon vybehol z bránky a pustil sa do útočenia. 5 nadstavených minút je už za nami a zrejme sa už nič nestane. Buffonov útok k ničomu nevedie.
     
    90+5
    Talianom nevyšla štandardka a museli sa brániť. Suárez sa následne dostal do rýchleho brejku, no z veľkej vzdialenosti minul priestor troch žrdí.
     
    90+4
    Taliansko melie z posledného a pokúša sa o nemožné. Uruguaj je ale stále na koni a veľmi dobre sa bráni. V tomto dueli už zrejme vyrovnanie neuvidíme.
     
    90+3
    Arévalo sa natlačil až do šestnástky, ale tam proti nemu vybehol Buffon. Taliansko sa musí stále brániť, domácim hráčom už zrejme neostávajú vôbec žiadne sily na vyrovnanie.
     
    90+2
    Suárez má v sebe ešte dostatok drzosti na to, aby teatrálne padol na trávnik. toto mu už ale hlavný arbiter nezožral a pokračujeme v hre, Taliansko sa ale musí brániť.
     
    90+1
    Nadstavovať sa bude 5 minút. Hlavný rozhodca teda dostane priestor na ďalšie divadlo, Taliansko na posledné pokusy a Uruguaj na defenzívu.
     
    90
    Suárez je už posledným uruguajským hráčom vysunutým na útočnej polovici. Hostia sa už budú sústrediť iba na defenzívu, v ktorej už nesmú pochybiť a postup zo skupiny majú istý.
     
    89
    Suárez ale ešte vo svojej útočnej snahe pokračoval. Taliani sa stihli vrátiť do defenzívy a tak ho k zakončeniu nepustili, no pre domácich to rozhodne nie je príjemná situácia teraz sa brániť.
     
    88
    Suárez sa dostal na útočnú polovicu, ale v súboji jeden proti jednému neuspel. Našprintoval mu tam na ľavú stranu ešte spoluhráč, no Suárez na neho loptu nepretlačil.
     
    87
    Taliansko už melie z posledného. Absolútna vyčerpanosť v tropickom počasí nedovoľuje oficiálne domácemu celku proti súperovi nič vymyslieť.
     
    86
    Na opačnej polovici trávnika sa ale hostia takisto nevedia presadiť. To sa im ale máliť nemusí, teraz sú vo veľmi výhodnej postupovej pozícii, ktorú si vzhľadom k času zrejme ustrážia.
     
    85
    Prebieha už 85. minúta a na trávniku sa stále nič nemení. Taliani sa síce snažia, ale neujal sa ani ďalekonosný pokus Pirla.
     
    84
    Taliansko získalo priamy kop, no nepodarilo sa mu ho využiť. Hostia nemajú silu a ich psychika je určite na bode mrazu. Uruguaj si posledné minúty užíva.
     
    83
    Emócie na strane Talianska pracujú na 110%. Rozhodca musel hru na moment prerušiť a jedného z členov talianskeho reprezentačného tímu musel vykázať na striedačku.
     
    Je to tak! Slávna Suárezovou aféra sa opakuje, po Ivanovičovi to odniesol Chiellini!

     
    82
    Ťažko teraz opísať dianie na štadióne. Na uruguajskej strane vypukla obrovská radosť, no z pohľadu nestranného komentátora musíme uznať, že absolútne nezaslúžená. Hlavný rozhodca dnešný duel vôbec nezvláda.

    Veronika Pancuráková

    Góly: 81. Godín

    Karty:   23. Balotelli (ITA), 77. Sciglio (ITA) – 46. Arévalo (URY)   59. Marchisio (ITA)


    Taliansko: Buffon (C) – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Darmian, Verratti, Pirlo, Marchisio, De Sciglio – Immobile, Balotelli
    Náhradníci: Sirigu, Perin – Abate, Paletta, Motta, Candreva, Cerci, Aquilani, De Rossi, Parolo, Cassano, Insigne

    Uruguaj: Muslera – Cáceres, Giménez, Godín (C), Pereira – González, Arévalo, C. Rodríguez – Lodeiro – Suárez, Cavani
    Náhradníci: Muñoz, Silva – Lugano, Fucile, Pereira, Coates, Gargano, Pérez, Ramírez, Hernández, Forlán, Stuani

    Rozhodca: M. Rodríguez – M. Torrentera, M. Quintero