Japonsko – Grécko 0:0 (kon.) | Taliansko – Kostarika 0:1 (kon.) | Švajčiarsko – Francúzsko 2:5 (kon.)
koniec
Taliansko
0:1 (0:1)
Kostarika
Piatok 20.06.2014, 18:00 • Arena Pernambuco, Recife • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Priznám sa, že som nepostrehol, ktorý z Kostaričanov zakončoval, no jednalo sa o veľmi vydarenú ranu spoza pokutového územia, ktorá len tesne minula Buffonovu tyč!
     
    84
    Talianska defenzíva na chvíľku totálne zaspala, Marcos Ureña sa dostal do dobrej príležitosti, rovnal si to na strelu pravačkou, no v poslednom momente sa dokázal do obrany vrátiť Chiellini, ktorý jeho pokus zablokoval!
     
    80
    Obe mužstvá majú vyčerpané striedanie. Doposiaľ jediný strelec dnešného stretnutia, Bryan Ruiz prenechal kapitánsku pásku Navasovi a pobral sa z trávniku. Jeho miesto na trávniku prevzal Randall Brenes.
     
    74
    Kostarika po druhý raz v zápase prevetrá svoju základnú zostavu. Joel Campbell dnes nebol tak viditeľný, ako v súboji s Uruguajom. Na hrote si však svoje odrobil a na trávniku pustil Marcosa Ureñu.
     
    71
    Jose Cubero nechcel dovoliť Talianom rýchlu rozohrávku priameho kopu a postavil sa pred Pirla, za čo inkasoval žlté napomenutie. Na tresty je tak vyrovnané.
     
    70
    Taliani v tomto momente vyčerpali aj svoju poslednú možnosť na striedanie. Z hry stiahli Claudia Marchisia, ktorý svoje miesto na trávniku prenechal Cercimu. Bude mať toto stretnutia blahé účinky na jalovú ofenzívu Talianska?
     
    69
    Doposiaľ čisté stretnutie poškvrnil svojim zbytočným excesom Mario Balotelli. Ten fauloval úplne zbytočne protihráča, ktorý ani nemal loptu, za čo si nič iné, ako žlté napomenutie ani nezaslúžil.
     
    67
    Prvé kostarické striedanie. Ihrisko opustil nenápadný záložník Yeltsin Tejeda, ktorý toho v dnešnom zápase z pozície defenzívneho záložníka poriadne veľa nabehal a odovzdal penzum čiernej roboty. Jeho miesto zaujal Cubero.
     
    59
    Opäť v akcii ofenzívny záložník Bolaños, ktorý krásnou kolmicou vysúval do kontry jedného zo svojich spoluhráčov. Obrana Talianska bola vyšachovaná, zahasiť nebezpečenstvo však stihol Buffon, ktorý dobre čítal hru a včas vybehol.
     
    57
    Antonio Candreva bol v dnešnom zápase absolútne neviditeľný. Po necelej hodine hry opúšťa ihrisko a svoju pozíciu prenechal Lorenzovi Insignemu.
     
    52
    Antonio Cassano svojou aktivitou vybojoval pre Taliansko priamy kop. Všetci dobre vieme, že takéto parkety obľubuje Andrea Pirlo, ktorý aj štandardku rozohral. Jeho strela prešla cez múr a tesne pred Navasom nepríjemne zaplávala. Kostarický brankár si aj napriek tomu poradil.
     
    51
    Antonio Cassano sa po prvý raz od svojho striedania dostal k lopte a okamžite sa mohol stať gólovým hrdinom Talianov. V pokutovom území si však nepočínal najlepšie, ani nezakončil, ani neprihral Balotellimu, ktorý bol voľný.
     
    46
    Taliani reagujú na nepriaznivý vývoj stretnutia striedaním. Zápas sa po prvom polčase skončil pre Thiaga Mottu, ktorý prenechal svoje miesto na trávniku Antoniovi Cassanovi. Ten prichádza na pľac s jasnou úlohou – posilniť ofenzívu Squadry.
     
    44
    Costa Rica dala gól!
    V čase, kedy s celou kostarickou lavičkou lomcoval veľký hnev pre neodpískanie pokutového kopu, sa tento tím dokázal dostať do vedenia! Center Díaza z ľavej strany našiel v pokutovom území na zadnej tyči BRYANA RUIZA, ktorého hlavička sa od brvna odrazila za bránkovú čiaru. V akcii bola opäť aj nová technologická vymoženosť s názvom GoalControl, ktorá potvrdila, že lopta bola celým objemom za čiarou. Obrovská radosť celého kostarického tímu!
     
    43
    Talianska defenzíva sa trošku otvorila, čo okamžite využil Joel Campbell. Ten sa dostal do situácie, ktorá mu je šitá, ako na mieru. V súboji jeden na jedného si poradil aj s Cheillinim, no následne skončil na zemi! Napriek obrovskému hnevu Kostariky sa penalta nepíska.
     
    42
    Aj do tretice zvolil Bolaños ten istý postup. Jeho prudký center sa stočil na Buffona, ktorý dokázal loptu vyraziť. Kostarika však ostala pri lopte, Bryan Ruiz poslal mäkučký center na hlavu Duarteho, ktorý bol otočený chrbtom k bráne a jeho hlavička z veľmi dobrej pozície skončila tesne nad!
     
    37
    Kostaričania však pokračovali v ofenzívnej aktivite. Bolaños sa dostal k lopte a strelou spoza pokutového územia preveril pozornosť Buffona. Ten celú situáciu s prehľadom kontroloval a loptu smerujúcu k ľavej žrdi dokázal vyraziť.
     
    33
    Druhá chyba kostarickej defenzívy v krátkom časovom intervale. Loptu za obranu opäť dostal Mario Balotelli, ktorý to tentoraz riešil tvrdou strelou z hranice šestnástky. Navas mal s jeho pokusom starosti, no loptu dokázal na dva krát prikryť!
     
    31
    Tak toto bola doposiaľ najväčšia tutovka celého zápasu, po ktorej sa Mario Balotelli len chytá za hlavu. Andrea Pirlo opäť raz ukázal svoju genialitu, hlboko z vlastnej polovice poslal za obranu Kostariky prekrásny pas, ktorým spomínaného Balotelliho uvoľnil do samostatného nájazdu. Útočník AC Miláno dokázal prehodiť brankára Navasa, ktorý vybehol zo svojej svätyne, no lopta skončila mimo pravej tyče!
     
    27
    Mario Balotelli uspel otočený chrbtom k bráne vo vzdušnom súboji, priťukol ju pod seba Mottovi, ktorý z dobrej streleckej pozície nedokázal trafiť bránu!
     
    21
    Mario Balotelli sa snažil prehrýzť do šance individuálnym prienikom. Už-už sa zdalo, že si s defenzívou Kostariky poradí, no tá ho napokon predsa len dokázala zastaviť.
     
    7
    Bolaños poslal loptu od rohovej zástavky do malého vápna, situáciu vôbec nevyhodnotil dobre Buffon, ktorý išiel z brány, no loptu nezasiahol. Najvyššie zo všetkých vyskočil kostarický futbalista Borges, ktorého hlavička skončila tesne nad!

    Michal Bakoš

    Góly: 44. Bryan Ruiz

    Karty:   69. Mario Balotelli (ITA) – 71. Jose Cubero (CRC)


    Taliansko: Buffon (C) – Abate, Barzagli, Chiellini, Darmian – Candreva, Motta, De Rossi, Pirlo, Marchisio – Balotelli.
    Náhradníci: Sirigu, Perin – De Sciglio, Bonucci, Paletta, Cerci, Aquilani, Parolo, Verratti, Cassano, Immobile, Insigne.

    Kostarika: Navas – Gamboa, Duarte, González, Umaña, Díaz – Ruiz (C), Tejeda, Borges, Bolaños – Campbell.
    Náhradníci: Pemberton, Cambronero – Acosta, Mora, Francis, Miller, Barrantes, Granados, Calvo, Cubero, Ureña, Brenes.

    Rozhodca: Osses – Astroza, Roman (Alioum)