Japonsko – Grécko 0:0 (kon.) | Taliansko – Kostarika 0:1 (kon.) | Švajčiarsko – Francúzsko 2:5 (kon.)
koniec
Taliansko
0:1 (0:1)
Kostarika
Piatok 20.06.2014, 18:00 • Arena Pernambuco, Recife • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    Na svetovom šampionáte v roku 2010 zaznamenal na úkor Talianov historický úspech päť miliónový národ Slovenska. O štyri roky neskôr sú to ešte zaľudnením o niečo menší Kostaričania, ktorí napísali jeden z najkrajších príbehov doterajšieho priebehu brazíslskeho Mundialu 2014. Po Uruguaji sa im podarilo zdolať aj Talianov, čím si po druhý raz vo svojej histórii zabezpečili postup do osemfinále. O druhú postupovú miestenku si to v priamom súboji rozdajú Taliani a Uruguajčania. Angličania sú tak definitívne z hry von a po Španieloch končia aj oni v základnej skupine.

    Mne neostáva už nič iné, len sa poďakovať tým, ktorí si vychutnali toto nádherné futbalové divadlo s nami a venovali nám svoju pozornosť. Nezabúdajte, že dnes vám ponúkame ešte dva zápasy, tak si ich nenechajte ujsť! (19:56:58)
     

     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Kostaričania sa dostali k lopte na vlastnej polovici, vôbec sa nesplašili, ale podržali loptu a sériou prihrávok našetrili cenné sekundy.
     
    90+3
    Priznám sa, že som nepostrehol, ktorý z Kostaričanov zakončoval, no jednalo sa o veľmi vydarenú ranu spoza pokutového územia, ktorá len tesne minula Buffonovu tyč!
     
    90+2
    Striedajúci Brenes odviedol kus roboty, na útočnej polovici dokázal v prospech svojho tímu vybojovať autové vhadzovanie, s ktorého realizáciou sa Kostaričania pochopiteľne neponáhľajú.
     
    90+1
    Insigne si veľmi naivným, ba až teatrálnym spôsobom pýtal faul na svoju osobu, na čo mu rozhodca Osses veľmi správne neskočil.
     
    90
    Kostaričania potrebujú vydržať ešte štyri minúty.
     
    90
    Rohový kop bol veľmi dobre kopnutý, Cassano sa na zadnej tyči snažil za každú cenu dostať k lopte, napokon však neuspel.
     
    89
    Cerci dokázal cez Díaza vybojovať rohový kop. Tak čo? Dostanú topiaci Taliani záchranné koleso vo forme vydarenej štandardky?
     
    88
    Cerci bol včas dostúpený, nedokázal si pokryť loptu telom a zozadu ho čisto prepadol brániaci hráč Kostariky. Taliani už majú k dispozícii len niečo vyše piatich minút, a to aj ak rátame nadstavený čas.
     
    86
    Taliani roztiahli hru do krídla, loptu si prevzal Cerci, ktorý si to nachystal na ľavačku a zakončil. Ak by aj prekonal Navasa, Talianom by to nebolo nič platné, rozhodca mával ofsajd.
     
    85
    Duarte sa dostal k lopte, nič nevymýšľal a loptu odpálil hlboko na polovicu Talianov. Kostaričanom sa následne podarilo v krídelnom priestore podržať loptu a nechať uľaviť tak svojej defenzíve, ktorá bude musieť prečkať záverečný taliansky tlak.
     
    84
    Talianska defenzíva na chvíľku totálne zaspala, Marcos Ureña sa dostal do dobrej príležitosti, rovnal si to na strelu pravačkou, no v poslednom momente sa dokázal do obrany vrátiť Chiellini, ktorý jeho pokus zablokoval!
     
    83
    Do útoku sa snažil zaveliť obranca Chiellini, ktorý presným pasom vysunul na ľavé krídlo Lorenza Insigneho. Ten bol fantasticky bránený Gamboaom, ktorý ho čistým spôsobom odzbrojil.
     
    82
    Lorenzo Insigne mohol posunúť loptu na Balotelliho, rozhodol sa však pre samostatné zakončenie, ktoré ani zďaleka nemožno zaradiť do kategórie nebezpečných.
     
    80
    Obe mužstvá majú vyčerpané striedanie. Doposiaľ jediný strelec dnešného stretnutia, Bryan Ruiz prenechal kapitánsku pásku Navasovi a pobral sa z trávniku. Jeho miesto na trávniku prevzal Randall Brenes.
     
    79
    Búšenie Talianov do sformovanej kostarickej defenzívy pokračuje. Všetko je to však v neproduktívnych priestoroch. Abate sa navyše nedokázal presadiť na pravom krídle ani individuálne.
     
    77
    Cobero dostal loptu na hranici pokutového územia, chcel sa uvoľniť, no cez Chielliniho sa mu nepodarilo s loptou otočiť a preniknúť tak do šestnástky.
     
    76
    Cerci sa na pravom krídle dokázal zbaviť jedného protihráča, akonáhle však k nemu pristúpili ďalší Kostaričania, o loptu prišiel.

    Michal Bakoš

    Góly: 44. Bryan Ruiz

    Karty:   69. Mario Balotelli (ITA) – 71. Jose Cubero (CRC)


    Taliansko: Buffon (C) – Abate, Barzagli, Chiellini, Darmian – Candreva, Motta, De Rossi, Pirlo, Marchisio – Balotelli.
    Náhradníci: Sirigu, Perin – De Sciglio, Bonucci, Paletta, Cerci, Aquilani, Parolo, Verratti, Cassano, Immobile, Insigne.

    Kostarika: Navas – Gamboa, Duarte, González, Umaña, Díaz – Ruiz (C), Tejeda, Borges, Bolaños – Campbell.
    Náhradníci: Pemberton, Cambronero – Acosta, Mora, Francis, Miller, Barrantes, Granados, Calvo, Cubero, Ureña, Brenes.

    Rozhodca: Osses – Astroza, Roman (Alioum)