Tisková konference HC Slovan Ústečtí Lvi (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference HC Slovan Ústečtí Lvi

cz Štvrtok 19.06.2014, 11:00 • Zlatopramen arena Ústí nad Labem • Tlačové konferencie
     
    Tímto tisková konference HC Slovan Ústí nad Labem skončila. Účastnila se jí trojice Vladimír Evan, Jan Čaloun a Jiří Zdvořáček. (13:07:18)
     
    Zdvořáček uzavírá tiskovou konferenci výčtem potencionálních sponzorů: Hagan (Granette) pokračuje, Heineken přestože vypověděl smlouvu akciovce, se může vrátit. Slibujeme si hodně od spolupráce s AVE. Pak existují firmy, o které přjdeme. Pokud nedostaneme dotaci od města, může nás to dostat do problémů.
     
    Evan: Šatník z LH Profi půjčil akciovce peníze a zajistil si zástavu hráčema. Hráčská práva může vlastnit sice jen klub, ale pokud má dohodu s dalším subjektem, je to možné.
     
    Čaloun: U mládeže pracuji čtyři roky. Z povzdálí jsem pozoroval A tým. Nelíbilo se mi kolik se v A týmu protočilo hokejistů a že drtivá většina z nich byla z jiných klubů, takže mládež neměla ani návaznost na A tým. Bylo pro mě rozčarováním, když jsme žádali akciovku o milion pro mládež a z rozpočtu 50 milionů nám nedokázali půjčit a řekli ať se o mládež postará město.
     
    Evan se vrací k otázce mládeže: Je to běh na dlohou trať. V kategoriích dorostu nám odchází řada hráčů do extraligy, pak ti samí hráči jezdí k nám a poráží nás. Zmizelo nám takto zhruba 25 hokejistů.
     
    Evan: Někteří sponzoři v nás nemají důvěru. Berou ústecký hokej jako celek. Nedůvěra byla personová ve stylu, dokud tu bude "tenhle", nedám ani korunu. Chtěli bychom aby vedení klubu a na ledě působili lidé s co největším vztahem k Ústí.
     
    Evan: Od pondělí začínáme s oddlužováním hráčů. Proběhne tak, že dluh je vůči akciovce. Občanské sdružení odkoupí dluh od hráče (cena dohodou). Jedná se o kompletní loňský kádr, ale i o závazky z roku 2011. Týká se to hráčů jako např. Handlovský, kteří už tu dlouho nehrají.
     
    Máme nové logo, které vymyslel Jan Čaloun a připomíná logo finské hokejové reprezentace.
     
    Zdvořáček: Vracíme se k názvu HC Slovan Ústí nad Labem. Důvodem je i to, že občanské sdružení je zapsáno odjakživa jako HC Slovan Ústí nad Labem. Navíc jsme vnímali, že název HC Slovan Ústečtí Lvi byl poněkud umělý.
     
    Evan: Jsme domluveni s extraligovými kluby na střídavých startech. Budou za nás nastupovat mladí hráči z Plzně, Boleslavi nebo Pardubic.
     
    Zdvořáček lituje, že nezískal Aleše Pavlase z Chomutova, přestože s ním byl domluven, nedošlo ke shodě s Piráty.
     
    Zdvořáček o platovém systému: Základní platy nebudou tak vysoké, ale je založen významný prémiový systém. Za každý bod jsou pro hráče domluvené bonusy a bude se to jen týkat hráčů, kteří zasáhnou do utkání.
     
    Čaloun: Cílem pro tuto sezónu je záchrana v první lize. Vzhledem k tomu, že do play-off jde deset týmu, myslím si, že bychom na tuto metu bychom mohli dosáhnout, ale půjdeme pomalými krůčky.
     
    Zdvořáček: Měli jsme dvě hvězdy, Alinče a Roubíka. Mohli jsme udržet jen jednoho z nich. Po dohodě s trenéry jsme se rozhodli pro Roubíka.
     
    Evan: Je pro nás dobré znamení, že se k nám hlasí samotní hráči. Volal nám Martin Vágner, že nám chce pomoci. Přichází i Gengel a Kolafa. Martin Volke už se s námi připravuje delší dobu. Z juniorky se připravují Zdvořáček, Bačák, Šimonovský. Faigl se vrací z Děčína a Jakub Suchan (ročník 95) přichází z Písku.
     
    Evan se vyjadřuje k hráčskému kádru: Grin je na zkoušce v Plzni, Sklenička odešel do Litvínova, Vaněk zamířil do Karl.Varů, kde bude hrát juniorskou MHL. Vobořilovi jsme neprodloužili smlouvu, skončil i Alinč a Martin Hanzl se připravuje s Litvínovem.
     
    Evan mluví o sportovní části: Naši filozofií je aby se u nás objevilo, co nejvíce hráčů se vztahem k Ústí, což se nám prozatím nedaří, protože nemáme tak velkou základnu mládeže. Sestupuje se rovnou bez baráže, tudíž budeme muset tým trochu posílit,abychom neměli sestupové starosti.
     
    Evan: Nejsem spokojen z výsledky akciové společnosti. Sice se dohrála soutěž, ale nesplnilo se oddlužení klubu ani se nestihl začátek přípravy. Očekávali jsme, že se společnost bude o soutěž rvát, což se bohužel nestalo a první ligu jsme přihlásili za občanské sdružení. Hráči, kteří se s námi připravují dostali ihned odměnu za květen.
     
    Zdvořáček ještě doplňuje informace týkající rozpočtu: Rozpočet A-týmu bude okolo 14,7 milionů.
     
    Zdvořáček: Trenéry budou Mareš se Skrbkem. Sportovním ředitelem bude Jan Čaloun. Pozice obchodního manažera ještě není obsazená. Na plný úvazek by se měl starat o shánění sponzorů, bude mít sice nízký platový základ, ale vysoké odměny, podle toho, jak se mu bude dařit. Jirka Pelc bude pokračovat na pozici marketingového asistenta, který bude mít na starost především promotion akce a věci, týkající se chodu zápasu.
     
    Zdvořáček: Postaví se tři základní divize, které bude mít každý jednatel na starosti. Já budu zodpovědný za marketing a obchod. Když budu shánět peníze, chci aby se co nejméně utrácelo. Evan bude řešit sportovní úsek a třetího jednatele prozradíme později. Bude mít na starosti tok peněz, faktury a kontroly nad chodem klubu.
     
    Zdvořáček hovoří o cílech společnosti: Chceme mít vyrovnaný rozpočet, chceme utrácet za to, na co budeme mít. Chceme být otevřenou společností a nebudeme nic zatajovat. Rozpočet by se měl schvalovat na Valné hromadě s.r.o. Nejdříve budeme hledat sponzory, pak začneme tvořit rozpočet. Máme stanovenou roční odměnu, která bude vyplacena jen když společnost skončí v kladných číslech.
     
    Zdvořáček říká: Sportovním manažerem bude Jan Čaloun, management bude tvořit Zdvořáček a Evan. Společnost se aktuálně zapisuje do Obchodního rejstříku.
     
    Zdvořáček pokračuje: "Akciová společnost se připojila k insolvenci bez soudního jednání. Akciová společnost končí v úpadku. Občanské sdružení mělo mít nějaký scénář k této situaci, která se nakonec skutečně stala. Občanské sdružení je připraveno provozovat ústecký hokej, ale není plátcem DPH, takže bylo potřeba, aby se vytvořila nová společnost."
     
    Šéf nově vzniklé společnosti s ručeným omezeným Jiří Zdvořáček: "Chtěli jsme vytvořit důvěryhodnou společnost, která si bude moct pronajmout licenci od občanského sdružení. Nedávno jsem tu stál na straně akciovky, nyní sdružení. Je mi jedno, na které budu straně, jde mi o záchranu ústeckého hokeje."
     
    Po valné hromadě se vedení hokejového klubu rozhodlo uspořádat tiskovou konferenci, na které nastíní současnou situaci prvoligového týmu. Přítomni jsou Vladimír Evan, Jan Čaloun a Jiří Zdvořáček.
     
    Právě probíhá tisková konference. Detaily z tiskové konference přineseme kvůli technických problémům se zpožděním. Omlouváme se.
     
    Tisková konference začala.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Martin Pešout