Rusko – J. Kórea 1:1 (kon.) | Austrália – Holandsko 2:3 (kon.) | Španielsko – Čile 0:2 (kon.)
koniec
Austrália
2:3 (1:1)
Holandsko
Streda 18.06.2014, 18:00 • Estadio Beira-Rio, Porto Alegre • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Holandsko zvíťazilo nad Austráliou 3:2 a s najväčšou pravdepodobnosťou sa stalo prvým postupujúcim tímom do osemfinále, sa s vami lúčim a teším sa na stretnutie pri ďalších zápasoch! (19:57:15)
     
    Je koniec, Holandsko vo veľmi zaujímavom zápase porazilo Austráliu tesne 3:2! Holanďania sa výrazne priblížili k postupu do osemfinále, na konte majú 6 bodov a výborné skóre 8:3. Austrálčania sú na tom presne opačne, ich šance na postup sú už len v rovine teórie. Na druhej strane však teší austrálsky bojovný výkon, keď proti favoritovi dokonca nečakane viedli a poriadne Holanďanom podkurovali. Nakoniec sa ale prejavili väčšie skúsenosti Oranjes, ktorí dokázali zvrátiť nepriaznivý stav a dokráčať k triumfu. Z ich strany to herne nebolo také presvedčivé ako v piatok proti Španielsku, turnaj je však dlhý a je veľmi ťažké podávať špičkové výkony v každom zápase. Každopádne to dnes bolo zaujímavé futbalové predstavenie, keď najmä druhý polčas ponúkol otvorený futbal s množstvom gólov.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Sneijder vysunul na ľavej strane Lensa, ten si peknou sťahovačkou potiahol loptu viac do stredu a z otočky vystrelil, Ryan skvele vyrazil nohami!
     
    90+3
    Tak predsa len, uvidíme ešte jeden posledný austrálsky útok. Ten bol ale okamžite zastavený, Taggart vpredu stratil loptu.
     
    90+2
    Bozanič centroval na pravú stranu, tam sa vo vzduchu ešte snažil Halloran, úspešný však nebol a tak mohli rozohrávať Holanďania.
     
    90+1
    Obraz hry sa nemení, platonická austrálska snaha úspech priniesť nemôže. Postupne sa blížime k záverečnému hvizdu rozhodcu a holandskej výhre.
     
    90
    Rozhodca nadstavuje 3 minúty.
     
    90
    Po outovom vhadzovaní sa Taggart nepresadil, rezultuje z toho vhadzovanie pre Holanďanov. Tí už si skúsene kontrolujú posledné sekundy.
     
    90
    Holanďania sa v úplnom závere stiahli a snažia si kontrolovať náskok. Austrálčania sa síce snažia, ale chýba im útočná kreativita.
     
    89
    Náznak príležitosti Austrálie, Halloran ale príliš dlho váhal a nakoniec loptu poslal dozadu, čo nebolo dobré riešenie, keďže jeho spoluhráč nepodareným centrom prestrelil bránu.
     
    89
    Austrálske štandardky dnes ale nebezpečné nie sú, aj táto bola okamžite odvrátená.
     
    88
    Austrálčania sa snažia napádať holandskú rozohrávku, zdá sa však, že už je príliš neskoro. Predsa len ale nasleduje štandardka z cca 35 metrov z pravej strany.
     
    88
    McGowan prenikal po pravej strane, všetku jeho snahu ale zastavil dobre postavený Blind.
     
    87
    Striedanie v tíme Holandsko: z ihriska odchádza van Persie, prichádza Lens.
     
    86
    Van Persie v bolestiach na zemi, snáď bude všetko v poriadku, možno ide o kŕče či iné svalové problémy.
     
    86
    Robben si nevšimol, že okolo neho preletela lopta a už pri ňom nebol žiaden obranca, loptu si však všimol Ryan a skorým výbehom zasiahol skôr, než sa Robben stihol zorientovať.
     
    85
    Akcia Austrálčanov ale zastavená útočným faulom, Holanďania môžu teda znovu hru trochu upokojiť a ukrajovať minúty smerom ku koncu zápasu.
     
    84
    Halloran faulovaný na útočnej polovici, Austrálčania môžu rozohrávať štandardku z veľkej vzdialenosti.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 21. Cahill, 54. Jedinak (pen.) – 20. Robben, 58. van Persie, 68. Memphis Depay

    Karty:   43. Cahill (AUS) – 47. van Persie (NED)


    Austrália: Ryan – Davidson, Špiranovič, McGowan, Wilkinson – Oar, Jedinak, Leckie, Bresciano, McKay – Cahill
    Náhradníci: Langerak, Galekovič, Wright, Taggart, Halloran, Bozanič, Troisi, Holland, Vidošič, Luongo, Milligan, Franjič

    Holandsko: Cillessen – de Vrij, Vlaar, Martins Indi, Janmaat – de Jong, de Guzman – Blind, Sneijder, Robben – van Persie
    Náhradníci: Vorm, Krul, Verhaegh, Veltman, Kongolo, Kuyt, Clasie, Lens, Fer, Huntelaar, Wijnaldum, Memphis

    Rozhodca: Haimoudi (Alžírsko) – Achik (Maroko), Etchiali (Alžírsko)