Otvárací ceremoniál MS (kon.)
koniec udalosti
Otvárací ceremoniál majstrovstiev sveta v Brazílii

Štvrtok 12.06.2014, 20:15MS - ceremoniál
     
    Otvárací ceremoniál je za nami. Videli sme brazílske divadlo plné kultúry, ktorá zaiste očarila všetkých divákov. Krajina Južnej Ameriky začala reprezentatívne a v podobnom duchu sa pokúsi zorganizovať aj zvyšok šampionátu. Verme, že Brazílčanom sa všetko podarí do najmenších detailov a my budeme svedkami najlepších futbalových majstrovstiev sveta v histórii.

    Na webe Onlajny.eu vám ponúkneme podrobné reportáže všetkých duelov spod rúk tých najlepších komentátorov. Ostaňte s nami a poďme si spoločne užiť mesiac plný toho najlepšieho futbalu!

    Za pozornosť pri sledovaní otváracieho ceremoniálu vám ďakuje Veronika Pancuráková.
     
    20:40
    Záverečný ceremoniál sa končí. Pravdupovediac, zrejme všetci sme od neho čakali trochu viac. Videli sme divadelné predstavenie brazílskej prírody a kultúry zavŕšené hymnou šampionátu, bez akýchkoľvek oficialít. Organizátori vraj na ňom pracovali niekoľko mesiacov.
     
    20:39
    Tóny Ole Ola nabudili celý štadión a naplnili ho pozitívnou energiou. Záverečný ceremoniál sa končí, šampionát sme teda otvorili celkom rozpačito, bez akýchkoľvek oficiálnych príhovorov.
     
    20:36
    Jennifer Lopez, Pitbull a brazílska popová hviezda Claudie Leitte vychádzajú z gigantickej lopty a my si vypočujeme hymnu tohtoročného svetového šampionátu. Je ňou pieseň "We are One" (Ole Ola).
     
    20:34
    Lopta Brazuca v strede plochy sa otvára a miesto pred ňou si už našla spomínaná vlajka. Na scénu prichádzajú ďalší tanečníci – opäť vo farbách Brazílie.
     
    20:33
    Tanečníci sa zastavili a diváci stíchli. Na plochu štadióna prichádza vlajka Brazílie!
     
    20:32
    Popri skvelej choreografii mladých hráčov Brazília predstavuje aj oficiálnu loptu tohto šampionátu. Je ňom Brazuca, ktorú vytvorila svetoznáma spoločnosť Adidas.
     
    20:31
    Mladí futbalisti predvádzajú svoje choreografie s loptami. Každý z nich má na sebe dres jedného z tímov, ktoré od dnešného dňa začínajú bojovať o titul majstra sveta.
     
    20:30
    Na plochu štadióna prichádzajú rozhodcovia! Nie tí skutoční, ale herci, ktorí na úvod vyťahujú červenú kartu a následne na scénu pozývajú akrobatov.
     
    20:29
    Po bojovníkoch Capoeiry na scénu prichádzajú opäť všetci tanečníci oblečení v najpestrejších farbách a typických brazílskych odevoch. Spoločne predvedú ešte jeden tanec.
     
    20:28
    Na ploche štadióna dostáva svoj priestor aj Capoeira! Tradičný bojový tanec prezentuje dvojica bojovníkov, ktorí proti sebe zápasia priamo na ploche štadióna.
     
    20:27
    Priestor ale nedostáva iba samba, ale aj všetky miestne tance. Brazílska kultúra je skutočne bohatá a každý z kútov krajiny má svoj vlastný tradičný tanec, ktorý samozrejme na otvorení šampionátu nemôže chýbať.
     
    20:25
    Štadión hýri farbami a na plochu štadióna prichádzajú tanečníci samby! Brazílsky tanec sa takto prezentuje pred celým svetom, všetko je navyše doprevádzané tradičnou brazílskou hudbou.
     
    20:23
    Brazílčania pokračujú v svojej prezentácii – tentokrát sme sa dostali k typickým hudobným nástrojom Brazílie. Na scénu prišla nadrozmerná píšťaľka, ktorú ale doplnili napríklad aj neodmysliteľné brazílske bubny.
     
    20:22
    Na scénu prichádzajú Indiáni. Organizátori nezabudli ani na pôvodných obyvateľov Brazílie, ktorí si takisto zaslúžia svoj priestor na veľkolepom otváracom ceremoniále. Okolo celej plochy prechádza kánoe, na ktorom je jeden z predstaviteľov Indiánov.
     
    20:20
    V strede plochy je obrovská guľa, na ktorej sa tématicky menia obrazce. Prešli sme od stromov, kvetov, rôznych pestrofarebných útvarov až k zemeguli. Oslava brazílskej prírody pokračuje.
     
    20:19
    Na ploche štadióna herci svojim tancom oslavujú brazílsku prírodu. Tá ponúka skutočne veľké množstvo krás a zaslúži si tento priestor. Dnes vystúpi na otváracom ceremoniále dovedna 500 účastníkov.
     
    20:16
    Na úvod začíname príchodom hercov v oblekoch stromov a iných rastlín. Brazília je krajinou s jedným s najväčších dažďových pralesov – Amazónskym pralesom.
     
    20:15
    Otvárací ceremoniál sa začína. Nádherný futbalový stánok São Paulo je zaliaty slnkom a fanúšikovia sa určite majú na čo tešiť.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný kultúrno-športový zážitok.

    Veronika Pancuráková