TK prezidenta ČSLH Tomáše Krále (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference prezidenta ČSLH Tomáše Krále

cz Streda 11.06.2014, 11:30Tlačové konferencie
     
    12:22
    Tisková konference skončila. (12:23:07)
     
    12:19
    Milan Vacke: "Budeme se snažit, aby vznikaly nízkonákladové stadiony, jelikož je spousta stadiónu vysoce využívaná. Důležitým faktorem jsou také provozní náklady, které by měli být minimální."
     
    12:15
    Milan Vacke: "Cílem je, aby se příspěvky rodičů snížili na minimální částku, aby mohli hrát hokej i ti, jejichž rodiče nemají dostatek financí."
     
    12:12
    Milan Vacke: "Třetina klubů má méně než 5 mládežnických týmů, což by mohlo vést k zániku až 30 % klubů v České republice. Proto se musíme snažit klubům, kterým by toto hrozilo, pomáhat."
     
    12:10
    V České republice působí pouze 12 klubů, které mají kompletní mládežnickou sekci, od přípravky přes všechny třídy, mladší a starší dorost až k juniorce.
     
    12:07
    Slavomír Lener: "Iniciovali jsme projekt, kdy by měly být ve školách tři hodiny tělesné výchovy, kde by byl prostor pro sportovní hry. V nich by se zaměřovalo na kolektivní sporty jako jsou fotbal, lední hokej, basketbal a další."
     
    12:05
    Slavomír Lener: "V kategorii do sedmnácti let chceme pokračovat v mezinárodních kempech, kdy si spolu zahrají hráči z různých zemí, což se nám při první zkušenosti osvědčilo."
     
    12:02
    Novým turnajem juniorů je Turnaj 4 v Břeclavi, který nahrazuje dřívější akci v Petrohradě. Od roku 2015 pak bude mít reprezentace do osmnácti let v programu Turnaj 5.
     
    12:01
    V juniorské extralize dojde ke snížení počtu účastníků na šestnáct, počet zápasů se ale zvýší z 46 na 54.
     
    11:59
    Slavomír Lener: "Od roku 2000 odešlo v mládežnickém věku do zámoří 560 hráčů, z nichž pouze 4,9 % se prosadilo do dospělého hokeje. Proto se snažíme, aby se počet odcházejících hráčů rapidně snížil."
     
    11:58
    Slavomír Lener: "Spolupracujeme s řadou bývalých skvělých hokejistů, kteří nám pomáhají na kempech mládežnických reprezentací a předávají budoucím hráčům své zkušenosti."
     
    11:56
    ČSLH pořádá tématické semináře, na kterých přednáší čeští trenéři (P. Hynek, J. Jandač, J. Kalous a další) a zahraniční hosté (P. Marts, S. Yzerman apod.).
     
    11:52
    Momentálně pracuje dohromady 44 trenérů, kteří jsou přímo řízení a financovaní ČSLH.
     
    11:49
    Slavomír Lener: "Chtěli bychom, aby junioři, kteří neodehrají tolik minut v A-týmech, hráli alespoň jednou za týden i za juniorku, kde by si mohli zkusit určité věci, které v áčku nemůžou. Proto jsme naplánovali hrací dny extraligy na pátek a neděli a extraligy juniorů na čtvrtek a sobotu."
     
    11:47
    Tomáš Král: "Zástupci ČSLH jezdí po celé republice a radí klubům, jak zlepšit partnerství s magistráty nebo jak lépe pracovat s mládeží. Chtěli bychom, aby jsme měli v každém klubu svého člověka, který by spojoval více funkcí."
     
    11:46
    ČSLH zmapoval všechny hokejové kluby v České republice, aby se zjistilo, jak jednotlivé kluby fungují, spolupracují s magistrátem atd.
     
    11:44
    Od roku 2010 zajistil ČSLH 3 370 hokejových setů pro nejmenší hokejisty, kteří mají chuť a touhu začít hrát hokej.
     
    11:43
    Tomáš Král: "V příští sezóně budeme pořádat mistrovství světa. Tuto akci chceme využít k popularizaci ledního hokeje a navázání nových partnerů a sponzorů k vytváření nových projektů apod."
     
    11:40
    Tomáš Král: "V každé soutěži jsou určitá pravidla, v NHL je to draft nebo platový strop, my zase máme pravidlo o nasazování juniorů."
     
    11:36
    Tomáš Král: "Kontroverzním tématem je pravidlo pro nasazování juniorů v extralize. Jsme si vědomi, že jsme vyvolali řadu diskuzí, statistiky po první sezóně ale mluví jasně. Počet reálně hrajících juniorů vzrostl o 107,1 %."

    David Mencl