NY Rangers – Montreal 1:0 (kon.)
koniec
New York Rangers
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Montreal Canadiens
cz Piatok 30.05.2014, 02:00 • Madison Square Garden, New York • Play-off NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisté New Yorku Rangers poráží Montreal Canadiens 4:2 na zápasy, stávají se vítězi Východní konference a postupují do finále Stanley Cupu!
     
    59:57
    Tohle už hosté nemohou stihnout!
     
    58:07
    Tokarski zůstává na střídačce, hosté to zkouší v šesti!
     
    57:38
    Mohlo být hotovo! Brassard se po přihrávce Zuccarella řítil sám na Tokarskiho. Zkusil to silou a golfákem hostujícího brankáře nepropálil.
     
    55:02
    Rick Nash dorážel z prostoru před brankovištěm. Byl však příliš blízko Tokarskimu a puk za jeho záda neprocpal.
     
    54:18
    Nepříjemnost pro hosty! Dvouminutový trest dostává Brandon Prust za sekání.
     
    46:29
    Domácí měli obrovskou šanci na zvýšení náskoku! Brassard byl sám před Tokarskim, ale zakopl a dojíždějící Zuccarello nedokázal překonat jedinou překážku, kterou před sebou měl – položený beton hostujícího gólmana!
     
    39:47
    Bylo to ale s faulem a Richards tak jde na trestnou lavici.
     
    39:47
    Před brankou se tlačil k zakončení Vanek. Lundqvist už ležel, ale rakouskému útočníkovi zabránil ve skórování Brad Richards.
     
    38:08
    Rangers právě vstřelili branku!
    Skvělé střídání odehrála čtvrtá domácí formace, která dlouho držela kotouč v rohu útočného pásma. Nakonec Boyle našel od zadního mantinelu DOMINICA MOORA, který z bezprostřední blízkosti nedal Tokarskimu šanci. Veledůležitý gól domácích! Asistence: Brian Boyle a Ryan McDonagh.
     
    35:21
    Výtečný Lundqvist! Thomas Vanek se snažil protlačit přihrávku na druhou tyč, kde by Bournival doklepával puk do odkryté branky. Lundqvist padal ve směru přihrávky, ale kotouč tečoval padající obránce Girardi tak, že se zdálo, že zapadne do branky. Švédský gólman však po vzoru Dominika Haška pustil hůl, máchl nad sebe vyrážečkou a hrací předmět odhodil do bezpečí. Aréna skanduje "Henrik, Henrik!"
     
    32:56
    Andrej Markov podrazil Brassarda a je vyloučen. Přesilová hra pro Rangers.
     
    25:04
    Hosty teď dokonce zachránila tyčka. Stepanovu střelu do brankové konstrukce vytěsnil svými kalhotami Tokarski.
     
    24:55
    To byla obrovská šance! Po průniku St. Louise se mezi kruhy dostal ke kotouči Richards. Ten měl dost času na to, aby zamířil, ale trefil pouze povyjetého Tokarskiho!
     
    23:13
    Se střelou od modré si poradil Tokarski. To už bylo při signalizovaném trestu pro P.K Subbana, který podrazil Richardse a Rangers tak budou mít k dispozici přesilovou hru.
     
    20:23
    Rychlík Hagelin to udělal výborně. V oslabení ujel po levé straně, bleskově obkroužil branku a u tyče se snažil zasunout kotouč za brankovou čáru. Tokarski měl co dělat, aby stačil natlačit beton k tyčce včas.
     
    19:00
    Plekanec nahazoval kotouč před branku z těžkého úhlu a Lundqvist zasahoval s problémy. Plekanec byl navíc faulován Marcem Staalem a Canadiens si tak vyzkouší početní výhodu.
     
    17:51
    Po buly zůstal před Tokarskim volný Rick Nash, mladého hostujícího gólmana však nepřekonal.
     
    14:51
    Před brankou se dostal k bekhendovému zakončení Galchenyuk a Lundqvist se musel pořádně natahovat, aby kotouč vytěsnil!
     
    04:50
    Brian Gionta se po střetu s protihráčem skácel na brankáře Lundqvista a vyloučen je on. Domácí si tak zahrají přesilovou hru.
     
    01:31
    Přečíslení 2 na 1 řešil Zuccarello individuálně. Natlačil se až před Tokarskiho a snažil se poslat kotouč mezi betony. Hostující gólman je ale zacvakl a odražený puk odklidil do bezpečí Gallagher.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 39. D. Moore (Boyle, McDonagh)


    New York Rangers: Lundqvist (Talbot) – Girardi (A), McDonagh, Stralman, Staal (A), Klein, Diaz – Nash, Stepan, Kreider – St. Louis, Richards (A), Hagelin – Zuccarello, Brassard, Pouliot – Dorsett, D. Moore, Boyle.
    Trenér: Alain Vigneault

    Montreal Canadiens: Tokarski (Budaj) – Beaulieu, Markov (A), Subban, Gorges (A), Weaver, Bouillon – Gallagher, Desharnais, Pacioretty – Gionta (C), Plekanec, Galchenyuk – Vanek, Briere, Bourque – Prust, Eller, Bournival.
    Trenér: Michel Therrien

    Rozhodca: McCauley, O'Halloran – Kovachik, Amell

    Diváci: 18006