Tisková konference FAČR a STES (kon.) | Tisková konference k MS v inline hokeji IIHF (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FAČR a STES k novinkám v první lize

cz Streda 28.05.2014, 10:00Tlačové konferencie
     
    Tisková konference je ukončena. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (10:30:54)
     
    Tisková konference končí a je jisté že nový název nejvyšší fotbalové soutěže bude SYNOT LIGA.
     
    Nové logo je pokřtěno šampanským, přesně jak velí tradice podobných velkých událostí.
     
    Prostor pro dotazy novinářů byl završen. Nyní je předáván dres panu Neofitovi, zástupci Synotu. Následovat bude křtění banneru s novým logem nejvyšší české soutěže.
     
    "Špatné reakce nebyli. Očekával bych je v případě podpisu s Fortunou. Synot má několik odvětví a je nadnárodní. Chance bude, jak doufám, bude nadále naším partnerem."
     
    Otázka na Miroslava Peltu. Jak reaguje sázkařská společnost šance na vstup Synotu.
     
    "Česká liga je prvním velkým projektem Synotu na této úrovni. Nesponzorujeme konkrétní subjekty, rozhodli jsme se pro český fotbal. Je pro nás velmi zajímavý. Chceme začít z české republiky svůj zájem v rámci fotbalu."
     
    Otázka na zástupce Synotu, které ligy ve světě Synot podporuje.
     
    "Naše aktivity u fotbalui nekončí. Prostředky budeme investovat nadále hlavně do fanoušků.
     
    Novinářům je dán prostor pro dotazy. První směřuje na pana Paichla, zástupce Gambrinusu. Otázka zní, zda není škoda vzdát se názvu ligy.
     
    Logo nese název SYNOT LIGA a motivy koruny se lvem ve znaku.
     
    Společným dotykem na míč připravený před zůčastněnými začíná prezentace nového loga pro následující ročník.
     
    Právě je přinesena smlouva, která bude před přítomnými podepsána. Podpis společně s Miroslavem Peltou připojuje i zástupce firmy Synot.
     
    "Co se týče dalších ustanovení smlouvy, nejsou nijak výjimečné a k závažným změnám nedochází. Je to zásadní moment pro český fotbal. Výrazně pozitivně vnímám těch uběhlých sedmnáct let spolupráce s Prazdrojem. Jsem rád, že český fotbal svými dohodami s nadnárodními společnostmi dokazuje zdravý růst."
     
    "Prvně děkuji Plzeňskému Prazdroji za spolupráci, která bude pokračovat i nadále. Nový kontrakt se společností Synot, bude trvat čtyři roky. Finanční parametry smlouvy zatím nebudeme zveřejňovat na základě dohody s partnerem. Dojde ovšem k významnému navýšení rozpočtu."
     
    Dušan Svoboda nyní přiblíží detaily smlouvy.
     
    "Dozvěděli jsme se, že dlouhodobý partner českého fotbalu odchází a rozhodli jsme se zaplnit jeho místo. Doufám, že naše partnerství se bude dále prodlužovat. Těším se ne naši spolupráci."
     
    Slovo dostává zástupce firmy SYNOT: "Za prvé bych chtěl poděkovat společnosti Gambrinus, která dlouhodobě sponzorovala český fotbal. Je nám potěšením, že stáváme hlavním partnerem první ligy v České republice. Jsme inovativní firma a chceme se v dobrém světle ukázat ve středu Evropy."
     
    Miroslav Pelta právě oznámil nového hlavního partnera nejvyšší fotbalové soutěže. Stává se jím společnost SYNOT! Podle slov předsedy asociace bude tedy změněn i název ze současné Gambrinus ligy.
     
    Slovo dostává opět předseda asociace Miroslav Pelta.
     
    "Za Gambrinus mohu říci, že chceme ve fotbalu zůstat a investovat na všech úrovních.
     
    "Chceme rozšířit aktivity pro fanoušky. Budeme se zaměřovat na fanoušky, kteří fotbal vyhledávají v restauračních zařízení. Připraveny budou akce pro tyto fanoušky a všem milovníkům piva."
     
    "Naše rozhodnutí zůstat hlavním partnerem, je úmysl nabídnout mnohé aktivity fanouškům v rámci první ligy i národního týmu. Chceme podporovat taktéž kluby okresního formátu."
     
    Slovo dostává zástupce Gambrinusu Miroslav Peichl.
     
    Přítomnému zástupci Plzeňského Prazdroje je nyní Miroslavem Peltou předáván dres jako poděkování za věrné partnerství.
     
    Nyní již hovoří Miroslav Pelta: Po 17 let máme se společností Gambrinus nadstandartní vztahy a vážíme si jich.
     
    Je uvedena novinka o nové smlouvě s PLzeňským prazdrojem.
     
    Představování jsou přítomni hosté.
     
    Tisková konference je zahájena.
     
    Do konferenčního sálu již míří zástupci FAČR i STES. Přítomni jsou Dušan Svoboda, Miroslav Pelta. Je přítomen i zástupce firmy SYNOT.
     
    Ještě jednou vás zdravím, nyní již z konferenčního sálu hotelu Mariott. Zde by podle předpokladu měla přibližně za patnáct minut začít společná tisková konference FAČR a STES.
     
    Vítáme vás u přenosu tiskové konference, kterou pořádá Fotbalová Asociace ČR společně se svým marketingovým partnerem společností STES, a.s. Tisková konference bude zahájena v 10 hodin. Krátce před začátkem vám přineseme další podrobnosti.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    Antonín Domanický