Bulharsko – Kanada 1:1 (kon.) | Slovensko – Čierna Hora 2:0 (kon.)
koniec
Slovensko
2:0 (1:0)
Čierna Hora
Piatok 23.05.2014, 20:20 • NTC Senec • Medzinárodné zápasy
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:20.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní duelu našej futbalovej reprezentácie. Tá sa dnes v Senci stretne s výberom Čiernej Hory a vám zo zápasu vďaka nášmu textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Slovenskú reprezentáciu čakajú dva prípravné duely v rozpätí štyroch dní. Naši reprezentanti sa dnes v domácom prostredí NTC Senec stretnú so spomínanou Čiernou Horou a v pondelok o 16:00 nášho času nastúpia v Petrohrade proti výberu Ruska. Pre Slovákov bude dnešný súboj druhým medzinárodným meraním síl v tomto kalendárnom roku, za sebou už totiž majú zápas v Netanyii, kde zdolali domáci Izrael 5. marca jasne 3:1.

    Tréner Kozák a jeho asistent Tarkovič to pri zostavovaní nominácie vôbec nemali jednoduché. Viacerí hráči sú totiž zranení alebo neboli pre potreby reprezentácie uvoľnení. Okrem iných bude chýbať napríklad aj dvojica lídrov Marek Hamšík a Martin Škrtel.
    "Situácia nie je najlepšia, ale to prináša život. Vedeli sme, že nejde o asociačný termín, a preto môžeme mať problém s uvoľnením niektorých hráčov. Navyše viacerí sú zranení a tiež s nimi nemôžem rátať. Chceli sme však hrať dvojzápas v tomto termíne, pretože by sme si radi vyskúšali nový model, ktorý sa bude praktizovať v kvalifikácii ME 2016. Tam sa prestávka v rámci dvojzápasov skráti o jeden deň," vyjadril sa pre agentúru SITA tréner Kozák.

    Kapitánom tímu v oboch dueloch by mal byť skúsený Ján Ďurica, ktorý už v reprezentačnom drese odohral 64 zápasov, v ktorých štyrikrát skóroval. Zaujímavosťou je, že až štyria z jeho aktuálnych spoluhráčov v reprezentácii sú absolútnymi debutantmi v reprezentácii najvyššej kategórie. Kouč Kozák vôbec prvýkrát nominoval brankárov Jána Novotu a Martina Dúbravku, stredopoliara Erika Saba a obrancu Erika Čikoša.

    Nominácia Slovenska na prípravné stretnutia proti Čiernej Hore a Rusku:
    Brankári: Ján Mucha (Krídla Sovietov Samara/Rus.), Ján Novota (Rapid Viedeň/Rak.), Martin Dúbravka (Esbjerg fB/Dán.)
    Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad/Rus.), Kornel Saláta (Tom Tomsk/Rus.), Norbert Gyömbér (Catania Calcio/Tal.), Pavol Farkaš (Ternana Calcio/Tal.), Erik Čikoš (Ross County/Škót.)
    Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Erik Sabo (FC Spartak Trnava), Filip Kiss (Ross County/Škót.), Stanislav Šesták (Bursaspor/Tur.), Vladimír Weiss (SC Lekhwiya/Katar), Róbert Mak (1. FC Norimberg/Nem.), Miroslav Stoch (PAOK Solún/Gréc.), Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Erik Jendrišek (Energie Cottbus/Nem.)
    Útočníci: Adam Nemec (1. FC Union Berlín/Nem.), Jakub Sylvestr (Erzgebirge Aue/Nem.)


    Tréner Čiernej Hory Branko Brnovič pripravil na Slovákov kvalitný káder. Z 22 nominovaných hráčov sú až na výnimku jediného všetci legionári, čo naznačuje potenciál sily nášho súpera. Čierna Hora rovnako ako náš tím na svetový šampionát do Brazílie nepostúpila a v rebríčku FIFA jej patrí 54. priečka (Slováci sú na mieste číslo 46). Po tomto medzinárodnom meraní síl čaká futbalistov Čiernej Hory ešte jeden prípravný duel, v pondelok sa v rakúskom Hartbergu stretnú s výberom Iránu.

    Nominácia Čiernej Hory na zápas proti Slovensku:
    Brankári: Mladen Božovič (Tom Tomsk/Rus.), Vukašin Poleksič (Kecskemét/Maď.)
    Obrancovia: Savo Pavičevič (CZ Belehrad/Srb.), Marko Baša (OSC Lille/Fr.), Stefan Savič (AC Fiorentina/Tal.), Žarko Tomaševič (KV Kortrijk/Belg.), Vladimir Volkov (Partizan Belehrad/Srb.), Marko Vešovič (FC Turín/Tal.), Marko Simič (Kayserispor/Tur.)
    Stredopoliari: Nikola Drinčič (Partizan Belehrad/Srb.), Branko Boškovič (Rapid Viedeň/Rak.), Nemanja Nikolič (Dinamo Minsk/Biel.), Vladimir Božovič (Mordovia Saransk/Rus.), Elsad Zverotič (FC Fulham/Angl.), Nikola Vukčevič (Sporting Braga/Portug.), Marko Bakič (AC Fiorentina/Tal.), Branislav Jankovič (FK Grbalj)
    Útočníci: Stevan Jovetič (Manchester City/Angl.), Dejan Damjanovič (Ťiang-sü Sainty/Čína), Filip Kasalica (CZ Belehrad/Srb.), Luka Djordjevič (Twente Enschede/Hol.), Fatos Bečiraj (Čchang-čchun Jatai/Čína)


    Miernym favoritom tohto duelu sú naši reprezentanti. Na ich triumf v domácom prostredí vypísali stávkové kancelárie kurz približne 2,05, zatiaľ čo na výhru Čiernej Hory je to až 3,3. Ak si myslíte, že zápas sa po deväťdesiatich minútach hry skončí nerozhodne, určite využite ponuku bookmakerov pohybujúcu sa okolo čísla 3,2.

    Čaká nás bezpochyby zaujímavé stretnutie, v ktorom budú musieť naši reprezentanti o víťazstvo poriadne bojovať. Srdečne vás pozývame na sledovanie tohto zápasu prostredníctvom nášho podrobného textového prenosu.
     
    Záznam zo včerajšej tlačovej konferencie trénera Jána Kozáka (autor Lukáš Pancurák):

    1. Zranenia našich reprezentantov:
    Ján Kozák: „Čo sa týka zranení, zdravotný stav, žiaľ, nedovoľuje hrať Marekovi Hamšíkovi, ktorý nás ale aspoň prišiel podporiť. Rovnako tak nemôže hrať ani Robert Vittek a trojica Mucha, Saláta a Hubočan si zahrá taktiež až v Petrohrade.“

    2. Zostava na zápas s Čiernou Horou:
    Ján Kozák: „O zostave už, samozrejme, mám predstavu a myslím si, že sa už meniť nebude. Verím, že nám pomôže aj Miňo Stoch, ktorý bol v poslednom čase najvyťaženejším hráčom. Do bránky počítam na prvý polčas s Dúbravkom, ktorého bude striedať Novota. Desiatka v poli nude nasledovná: Pekarík, Gyömbér, Ďurica, Čikoš, Pečovský, Guédé, Šesták, Weiss a Stoch.“

    3. Divácka návšteva v Senci:
    Ján Kozák: „Budem rád, keď bude štadión v Senci zaplnený, ľudia sa budú baviť a, samozrejme, ak sa nám podarí zvíťaziť. V dnešnej dobe slabého súpera nemáme. Pevne verím, že podáme dobrý a bojovný výkon.“

    4. Nováčikovia v seniorskej reprezentácii:
    Ján Kozák: „Jano Novota je kvalitný mladý gólman a hoci má menšie zdravotné problémy, verím že dostane v druhom polčase šancu. Erik Čikoš detto – uvidím ako zvládne zápas. Erik Sabo – verím, že nadviaže na svoje výkony z jari."

    5. Kapitán reprezentácie
    Ján Kozák: „Kapitánom bude Jano Ďurica. Je to najskúsenejší hráč, podával kvalitné výkony a zaslúži si to.“

    6. Dovolenka trénera Kozáka
    Ján Kozák: „Predovšetkým sa teším na dcéru s manželom a vnukom, ktorí žijú v Anglicku a už takmer rok som ich nevidel. Čo sa dovolenky týka, s manželkou sa vyberieme na 10 dní do Turecka.“
     
    -60
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Dúbravka – Pekarík, Gyömbér, Ďurica (C), Čikoš – Pečovský, Guédé, Šesták, Weiss, Stoch – Nemec
    Náhradníci: Novota – Farkaš, Sabo, Kiss, Jendrišek, Sylvestr, Mak

    Čierna Hora: Polekšič – Zverotič, Baša, Simič, Balič – Jankovič, Vukčevič, Vešovič, Bakič, V. Božovič – Jovetič (C)
    Náhradníci: M. Božovič – Tomaševič, Dordevič, Zorič, Jovanovič, Nikač, Petkovič, Boškovič

    Rozhodca: Bartosz Frankowski – Rafal Rostkowski, Tomasz Listkiewicz (všetci z Poľska).
     
    -50
    Rovnako ako na celom Slovensku, aj v Senci je dnes nádherné počasie. Teplomer aktuálne ukazuje približne 24°C, čo je pre futbal priam ideálne. Našich reprezentantov aj ich súperov čaká rozcvička pred blížiacim sa úvodným výkopom.
     
    -4
    Hráči oboch celkov už v sprievode rozhodcovskej trojice prichádzajú na trávnik. Naši futbalisti v modrých dresoch, hostia v červenej farbe.
     
    -3
    Ešte pred úvodným výkopom si vypočujeme štátne hymny. Začíname hymnou Čiernej Hory.
     
    -2
    Nasledovať bude aj hymna Slovenskej republiky. Rovnako ako predchádzajúca národná pieseň aj túto zahrá orchester priamo na hracej ploche v Senci.
     
    -1
    V Senci je už všetko pripravené na úvodný výkop, o pár desiatok sekúnd začíname.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop tohto zápasu sa postarali hráči Čiernej Hory. Hostia sa okamžite stiahli k vlastnému brankárovi, odkiaľ chcú rozohrať prvú útočnú akciu.
     
    1
    Vysokým napádaním sme vybojovali loptu. Guédé bol mužom, ktorému sa to podarilo. Následne ju predkopol spoluhráčom, no tí boli dobre bránení, a tak sme strelu nevideli.
     
    2
    Čierna Hora sa na malý moment vymanila spod nášho zovretia. Hostia chceli ísť do útoku, no v strede trávnika im loptu vzal Nemec. Skúšal ešte nájsť Guédého, no nepodarilo sa mu to.
     
    3
    Slováci majú loptu stále na svojich kopačkách. Stiahli sa ale až k vlastnej šestnástke, odkiaľ musia rozohrávať. Pečovský sa pokúsi vysunúť spoluhráčov.
     
    4
    Stoch rýchlo vybojoval loptu a preniesol hru na pravú stranu. Odtiaľ prišiel aj okamžitý center do vápna, kde sa ale Nemec k lopte nedostal. Čiernohorci sa dokázali ubrániť.
     
    5
    Hostia konečne vybojovali loptu a takisto by chceli ísť do útoku. V úvodnej päťminútovke sme žiadnu šancu nevideli, zatiaľ ale majú prevahu na trávniku naši futbalisti.
     
    6
    Vyzeralo to na prvú vážnejšiu akciu, no napokon z toho nič nebude. Slováci sa trochu pošmykli v útoku, čím ponúkli loptu aj priestor svojmu súperovi, no vzápätí sa dokázali vrátiť a nevideli sme ani len strelu.
     
    7
    Slováci boli opäť aktívni smerom dopredu. Veľmi dobrú prácu urobil Šesták, ktorý vybojoval pre Slovensko rohový kop.
     
    8
    Prvý roh zahral Weiss, no jeho spoluhráči center do vápna využiť nedokázali. Pokúsili sa loptu ešte predĺžiť, no zakončenie do priestoru troch žrdí sme nevideli.
     
    9
    Slovenskí reprezentanti sa postupnými krokmi rozhodli prebojovať až pred súperovu svätyňu. Napokon všetko zrýchlil Šesták, ktorý ešte v šestnástke hľadal Guédého. Chýbali tomu desiatky centimetrov a mohli sme vidieť prvú strelu.
     
    10
    Prvé vzrušenie na trávniku! Slováci vybojovali loptu a okamžite sa v štvorici vrhli do útoku. Weiss vysunul Stocha, ktorý technicky zakončoval z hranice šestnástky. Lopta skončila tesne nad brvnom.
     
    11
    Do útoku chceli ísť aj Čiernohorci. Nemysleli to vôbec zle, loptu dokonca zaviezli až k šestnástke, no tam ich naši chlapci odzbrojili.
     
    12
    Hostia stále držia loptu, no teraz boli vytlačení až na vlastnú obrannú polovicu. Čierna Hora sa skutočne snaží, no proti Nemcovej defenzívnej robote nemá náš súper zatiaľ šancu.
     
    13
    Slováci sa rýchlo presunuli do útoku. Dobre si tam nabiehal Guédé, no dostal prihrávku iba na päty, a tak loptu nemal šancu spracovať.
     
    14
    Guédé zmaril prihrávkovú sériu súpera a okamžite poslal loptu Pekaríkovi. Ten bol veľmi aktívny a dostal sa s loptou až na roh šestnástky, no tam už k nemu pristúpili hostia, a tak nemohol ani prihrať, a ani zakončiť.
     
    15
    Na trávniku ostal na pár sekúnd ležať Šesták. Vyzeralo to na problémy s kolenom, no napokon nebude potrebovať ani ošetrenie. Slovenský bojovník pokračuje v hre.
     
    16
    Čiernohorci chceli opäť zaútočiť. Neurobili to ale vôbec dobre a o túto možnosť sa pripravili sami – nepresnou prihrávkou. Lopta skončila iba za postrannou čiarou.
     
    17
    Pečovský sa pokúšal vybojovať loptu v šestnástke. Bol veľmi aktívny v súboji a vybojoval rohový kop – druhý v zápase a zároveň druhý pre náš tím.
     
    18
    Roh sme zahrali nakrátko, no po ňom sme videli nádhernú Stochovu strelu! Z približne 18 metrov Miňo veľmi tvrdo zakončil, no gólman Polekšič ju dokázal v páde vytesniť.
     
    19
    Slováci aj naďalej aktívne napádajú súpera. Aktuálne musíme pochváliť pravú stranu ofenzívy, ktorá vybojovala loptu opäť.
     
    20
    Slováci si ale teraz príliš nerozumeli. Stoch stratil loptu, ale v spolupráci so svojimi spoluhráčmi situáciu okamžite vyriešil. Čiernu Horu sme zatiaľ nepustili ani len k streleckému zakončeniu.
     
    21
    Čiernohorci sa dostali do útoku a nemysleli to vôbec zle. Na hranici šestnástky sa hostia skutočne predviedli, no ich peknú akciu napokon zatienila strela Božoviča, ktorá letela spoza vápna úplne mimo bránky.
     
    22
    Hráči Čiernej Hory ešte ostávajú na útočnej polovici. Hostia sa síce chcú dostať aj k druhej strele, no vôbec sa im to nedarí. Slováci hru upokojujú.
     
    23
    Slovenskí reprezentanti preniesli hru na útočnú polovicu. Pokúsili sa aj o narážačku, no tá im nevyšla. Lopta sa pohybuje v okolí stredového kruhu.
     
    24
    Videli sme center zo stredu trávnika. Slováci sa ho pokúšali dobehnúť vo vápne, no tam bola rýchlejšia čiernohorská defenzíva.
     
    25
    Pochváliť ale musíme najmä našu obranu. Slováci odmietajú v posledných minútach súpera pustiť k akémukoľvek streleckému pokusu.
     
    26
    Hra sa na malý moment musí prerušiť. Na trávniku ostal na moment ležať jeden z hosťujúcich hráčov, no našťastie to nie je nič vážne a opäť sa bude pokračovať bez lekárskeho zákroku.
     
    27
    Prvá veľká šanca pre Čiernu Horu. Lopta letela pred bránku z ľavej strany, no Dúbravka loptu vyrazil. Následne sa ešte pokúšal dorážal Božovič, no jeho peknú strelu do siete nepustil Gyömbér. Ten sa zahral na brankára a tesne pred čiarou loptu odhlavičkoval.
     
    28
    Po predchádzajúcej akcii ostal na trávniku po nepríjemnom strete ležať Bakič. Potreboval síce ošetrenie, no o nič vážne našťastie nejde.
     
    29
    Slováci vybojovali loptu a okamžite sa pokúsili napraviť situáciu na opačnej strane. Bojoval tam Weiss, no o loptu prišiel a k strele sa nedostal.
     
    30
    Čiernohorci sa opäť dostali ku lopte. Pokúšajú sa zaútočiť, no naši chlapci ich napádajú a robia im značné problémy.
     
    31
    Čierna Hora ešte pokračovala vo svojej akcii z predchádzajúcej minúty. Pri lopte bol Zverotič, ktorý poslal center do vápna, no ten šestnástkou preletel bez kontaktu s hráčmi. Nebezpečné to nebolo.
     
    32
    Slovenskí futbalisti loptu vytlačili z vlastnej obrannej polovice a hostia sa musia stiahnuť. V týchto chvíľach ale na trávniku nevidíme nič zaujímavé.
     
    33
    Slováci teraz v defenzíve trochu poľavili. Čiernohorci sa rýchlo dostali až pred šestnástku a nemysleli to vôbec zle. Lopta napokon letela iba nad brvno.
     
    34
    Viac ako polhodina hry je už za nami. Aj keď v úvode zápasu boli na ihrisku pri lopte iba naši futbalisti, tí sa teraz musia skôr brániť.
     
    35
    Teraz si Slováci poriadne vydýchli. Vešovič sa natlačil do šestnástky a už k nemu smerovala aj lopta, no postranný rozhodca v poslednej chvíli odmával ofsajd. Dúbravka by bol mal s týmto veľké problémy.
     
    36
    Stoch sa v šestnástke dostával do dobrej šance. Sám sa nebojácne pustil až na bránku, no čiernohorský obranca ho k ničomu nepustil a loptu mu vzal.
     
    37
    Hostia chceli ísť do útoku. Tam ale boli zastavení nedovoleným spôsobom, Weissov zákrok ale našťastie kartou potrestaný nebude. čierna Hora získa štandardku z viac ako 20 metrov.
     
    38
    Po predchádzajúcom faule poslali hostia center do vápna. Tam sa v hlúčiku hráčov najlepšie zorientoval Guédé, ktorý loptu odvrátil. Slováci sa však musia aj naďalej brániť.
     
    39
    Čierna Hora stále ostáva na útočnej polovici. Hostia sa snažia akýmkoľvek spôsobom, no naša obrana si zatiaľ dokázala poradiť s každým ich pokusom o prienik do vápna.
     
    40
    Čiernohorci sa ešte pokúšali o zakončenie. Vukčevič sa ju pokúšal spracovať, no pomohol si pri tom rukou. Naši hráči zahrajú loptu na opačnú polovicu.
     
    41
    Čierna Hora po svojej aktivite dokonca vybojovala aj rohový kop! Loptu zahrával Zverotič, no jeho spoluhráči nedokázali nebezpečne zakončiť. Dvakrát zblokovaná lopta nenarobila Dúbravkovi žiadne problémy.
     
    42
    Weiss takmer otvoril skóre! Po rýchlom prechode na opačnú polovicu trávnika pálil spomínaný hráč tesne spoza hranice šestnástky, ale neobstrelil iba brankára, ale aj priestor troch žrdí.
     
    43
    Šesták ostal na moment opäť ležať na hracej ploche. Ani teraz ale nejde o nič vážne a Slovensko získa zaujímavú štandardku z približne 25 metrov..
     
    44
    Stoch poslal loptu do vápna, no tam Čierna Hora zahrala nedovolene a bude nasledovať pokutový kop pre Slovensko!
     
    44
    Vukčevič dostáva za zákrok aj žltú kartu.
     
    45
    Čierna Hora ostro protestuje a ani sa jej nečudujeme. Pravdupovediac, penalta bude nariadená zrejme za držanie dresu. Rozhodca ale svoje rozhodnutie nemení.
     
    45+1
    Slovensko dalo gól!

    Po penalte sa ešte Weiss netešil, no po následnej dorážke už áno. Brankár Polekšič loptu vyrazil, no VLADIMÍR WEISS ju nekompromisne napálil do siete.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas zápasu je za nami. V jeho úvode boli aktívnejší naši hráči, no potom prevzali hru do svojich rúk hostia. Schladil ich až tesne pred prestávkou Weiss, ktorý po nepremenenej penalte napálil loptu do siete.

    Štatistiky po prvom polčase:
    Strely na bránku 3:1
    Strely mimo bránky 6:7
    Rohy 2:1
    Fauly 6:7
    ŽK 0:1
    ČK 0:0
    Držanie lopty 44%:56%

    Druhý polčas sa začne približne o 21:23.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu sme vstúpili s viacerými zmenami. Do bránky sa namiesto Dúbravku postaví Novota, v poli už zápas nedohrá Šesták, ktorého nahradil Mak a odišiel aj Nemec, na ktorého miesto nastúpi Sylvestr. Zo strany Čiernej Hory sa na trávnik pozrie nový muž Tomaševič.
     
    46
    Nový muž na ihrisku Mak vôbec nemyslel zle! Skúsil to pravačkou, no jeho lopte chýbali iba centimetre. Skutočne krásna rana!
     
    47
    Začalo sa teda skutočne vo veľkom štýle. Slováci chceli okamžite nadviazať na gól z prvej polovice a veľa im skutočne nechýbalo.
     
    48
    Slováci stále bojujú. Guédé to urobil parádne a vybojoval loptu v defenzíve, čím otvoril Slovákom priestor v útoku. Lopta ale na Sylvestra neprešla.
     
    49
    Stoch vysoko napáda súperových hráčov snažiacich sa o rozohrávku. Naši reprezentanti hrajú skutočne veľmi dobre.
     
    50
    Zverenci trénera Kozáka teraz ale trochu pozabudli na Zverotiča. Ten sa dostal k lopte a následne aj strele, no tá letela iba tesne nad bránku.
     
    51
    Striedanie v tíme Čierna Hora: z ihriska odchádza Bakič, prichádza Boškovič.
     
    52
    Hosťujúci Jankovič to teraz v strete trošku prehnal a inkasuje žltú kartu.
     
    53
    Slováci vybojovali rohový kop! Sylvestr sa prezentoval peknou individuálnou akciou, po ktorej sa dostal až do vápna, kde mu ale súper loptu skopol.
     
    54
    Po rohovom kope sme ale nič zaujímavé nevideli. Slováci ho nezahrali dobre a ani len sa nedostali k strele či zakončeniu hlavou. Do útoku pôjde Čierna Hora.
     
    55
    Po dobrej Guédého obrannej práci sa lopta bude môcť presunúť opäť pred čiernohorského brankára. Cesta tam je ale poriadne zložitá, hostia sú veľmi aktívni.
     
    56
    Mak bol voľný na hrote útoku, no loptu nedostal. Dobrú prácu odviedol Stoch s Weissom, ale čiernohorskí reprezentanti sa stihli vrátiť a našu šancu zmarili.
     
    57
    Do zakončenia sa chcel teraz dostať Stoch. Zbytočné vzrušenie ale schladil postranný arbiter, ktorý odmával ofsajd.
     
    57
    Weiss sa uvoľnil pred šestnástkou a dostal aj presnú prihrávku. Okamžite sa rozhodol páliť, no jeho projektil smerujúci po zemi priamo do stredu bránky úspešný nebol.
     
    58
    Krásna akcia Jovetiča! Čiernohorský kapitán vyškolil nášho obrancu a dostal sa až k strele, ktorá ale našťastie tesne minula pravú žrď Novotovej bránky.
     
    59
    Slováci sa takisto dostali do vápna. Loptu si tam pýtal Weiss, no nedostal ju. Naši hráči to teraz skúsili individuálne, ale Čierna Hora nemusela zasahovať proti žiadnemu zakončeniu.
     
    60
    Striedanie v tíme Čierna Hora: z ihriska odchádza Jankovič, prichádza Nikač.
     
    61
    Hostia prevzali zápas do svojich rúk a usadili sa na našej obrannej polovici. Nemyslia to zle a naša defenzíva má plné ruky práce, no zatiaľ to zvláda.
     
    62
    Slováci ale súperovi veľa priestoru nenechali. Vysokým napádaním znepríjemňujeme Čiernej Hore život a v týchto momentoch nevidíme žiadne vzrušenie.
     
    63
    Stoch získal loptu a skúsil to dravým prienikom. Loptu dostal až do šestnástky, no tam bol tvrdo odstavený. Faul to ale nebol.
     
    64
    Čiernohorci zahrali loptu na opačnú polovicu trávnika, no tam toho veľa nevymysleli. Rozohrávať bude náš gólman.
     
    65
    Po Novotovom nákope sa lopta síce dostala na útočnú polovicu Slovenska, no tam sme dokopy nič nevideli.
     
    66
    Akási hluchá časť tohto polčasu pokračuje. Hráči si iba menia loptu zo strany na stranu a vidíme množstvo nepresností, nie však strelu.
     
    67
    Striedanie v tíme Čierna Hora: z ihriska odchádza Balič, prichádza Dordevič.
     
    68
    Božovič zákrokom vôbec nešetril Maka a dostáva za to žltú kartu. Náš hráč bude našťastie v poriadku.
     
    69
    Po faule sme mali k dispozícii štandardku. Chopil sa jej Stoch a bol z toho poriadne prudký center pred bránku. Loptu dobre videl brankár a vyrazil ju.
     
    69
    Striedanie v našom tíme. Odchádzajú Stoch a Weiss, nahradia ich Jendrišek a Sabo.
     
    70
    Čiernohorci sa ešte za porazených nepovažujú. Loptu si prevzali na svoje kopačky a pokúšajú sa niečo vymyslieť, začínať ale musia od vlastnej bránky.
     
    71
    Pekarík po pravej strane potiahol loptu až k šestnástke súpera. Bola to pekná akcia, no na konci jej chýbal presný center.
     
    72
    Jendrišek sa hneď po príchode na trávnik pokúsil dostať k strele, čo sa mu napokon aj podarilo. Jeho zakončenie ale vôbec nebolo vážne, Polekšič nemal s loptou najmenší problém.
     
    73
    Slováci naďalej pokračujú aktívne. Z hĺbky vlastnej obrany vybojoval loptu Jendrišek a potiahol ju až k šestnástke. Tam už ale boli pripravení hostia, a tak sme nič výnimočné nevideli.
     
    74
    Napokon sa Slovensko dostalo aj k centru do vápna. Ten ale nenašiel žiadneho adresáta a lopta skončila bez dotyku až za čiarou, no bolo to bez akéhokoľvek dotyku.
     
    75
    V ostatných minútach opäť nevidíme nič výnimočné na trávniku. Slováci už trošku upustili od tímovej hry a skúsili to niekoľkými individuálnymi zakončeniami, no ani jedno z nich nebolo zakončené presnou ranou.
     
    76
    Loptu teraz potiahol Guédé. Dnes hrá pomerne dobre, no táto akcia bola príliš individuálna a nepriniesla žiadne ovocie.
     
    77
    Ani v tejto chvíli sme nevideli nebezpečné zakončenie do priestoru bránky. Slováci stále skúšajú útočiť, no do šancí sa nedostávajú.
     
    78
    Čierna Hora získala rohový kop. Stalo sa tak po tom, čo vo vápne siahal na loptu Nikač, no pred ním naši hráči v poslednej chvíli odvrátili.
     
    79
    Po prvom rohovom kope loptu upratal Ďurica, no súperova akcia ešte pokračovala. Hostia vybojovali ďalší rohový kop, ktorý bol zahraný nakrátko a vo vápne ani neskončil..
     
    80
    Sabo potiahol loptu do útoku a chcel prihrávať, no jeho úmysel súperi prečítali. Nováčik na trávniku i v reprezentácii sa zatiaľ nepredviedol žiadnou tutovkou.
     
    81
    Kapitán Ďurica si zastáva svoje miesto kapitána. Zobral súperovi loptu, ponúkol ju Makovi, a ten vybojoval štvrtý roh pre Slovensko.
     
    82
    Tento rohový kop ale vôbec nebol vydarený. Po Makovom odkope skončila lopta za čiarou ešte pred bránkou, nikto nemal ani len najmenšiu šancu zasiahnuť ju.
     
    83
    Čierna Hora po prenesení hry vybojovala takisto štvrtý roh, no ani táto štandardka nebola úspešná. Po odkope od rohovej zástavky lopta vôbec neohrozila bránku.
     
    84
    Novota si pripisuje prvý zákrok v seniorskej reprezentácii. Kapitán Jovetič dostal loptu v šestnástke a okamžite skúšal zakončiť, no nebol dostatočne razantný. Náš brankár nemal so zákrokom problém.
     
    85
    Striedanie v tíme Čierna Hora: z ihriska odchádza Vešovič, prichádza Jovanovič.
     
    85
    Slovensko dalo gól!

    Čierna Hora sa dopustila obrovskej chyby priamo pri vlastnej šestnástke! Sylvestr vybojoval loptu pre Maka, ten ju parádne posunul do ešte lepšej pozície, kde bol ERIK JENDRIŠEK a so zakončením pred prázdnou bránkou už nemal problém.
     
    86
    Čierna Hora si tento zápas predstavovala úplne inak, no Kozákovi zverenci môžu byť spokojní. Naši futbalisti v tomto stretnutí určite vyhrajú.
     
    87
    Novota si pripísal ďalší zákrok! Kapitán Jovetič tvrdo pálil spoza šestnástky a náš brankár v páde vyrazil loptu na rohový kop. Po ňom nebezpečenstvo neprišlo.
     
    88
    Striedanie v tíme Čierna Hora: z ihriska odchádza Jovetič, prichádza Zorič.
     
    89
    Zápas sa blíži ku svojmu absolútnemu záveru. Slováci kontrolujú loptu na svojich kopačkách a nikam sa zbytočne neponáhľajú.
     
    90
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Pečovský, prichádza Farkaš.
     
    90+1
    Slovensko zahrávalo svoj piaty rohový kop, no zakončenie po ňom neprišlo. Nadstavovať sa budú 3 minúty.
     
    90+2
    Slováci ešte stále v snahe o tretí gól. Sylvestr je pri chuti, no súperi ho včas odzbrojili a hru upokojili.
     
    90+3
    Zápas sa už len dohráva. Prebieha posledná minúta nadstaveného času a po Makovom prieniku k šestnástke sa už zrejme nič nestane.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas je na konci. Slováci vyhrali aj vo svojom druhom tohtoročnom medzinárodnom prípravnom dueli, tentokrát opäť pomerne jasne 2:0.
    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok večera. Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková.

    Štatistiky po zápase:
    Strely na bránku 6:3
    Strely mimo bránky 15:11
    Rohy 4:5
    Fauly 13:14
    ŽK 0:3
    ČK 0:0
    Držanie lopty 50%:50% (22:13:30)

    Veronika Pancuráková

    Góly: 45+1. Weiss, 85. Jendrišek

    Karty:   44. Vukčevič (CHO), 52. Jankovič (CHO), 68. Božovič (CHO)


    Slovensko: Dúbravka – Pekarík, Gyömbér, Ďurica (C), Čikoš – Pečovský, Guédé, Šesták, Weiss, Stoch – Nemec
    Náhradníci: Novota – Farkaš, Sabo, Kiss, Jendrišek, Sylvestr, Mak

    Čierna Hora: Polekšič – Zverotič, Baša, Simič, Balič – Jankovič, Vukčevič, Vešovič, Bakič, V. Božovič – Jovetič (C)
    Náhradníci: M. Božovič – Tomaševič, Dordevič, Zorič, Jovanovič, Nikač, Petkovič, Boškovič

    Rozhodca: Bartosz Frankowski – Rafal Rostkowski, Tomasz Listkiewicz (všetci z Poľska)