Velká cena Francie - Moto3 Vítěz: J. Miller (AUS) (kon.) | Velká cena Francie - Moto2 Vítěz: M. Kallio (FIN) (kon.) | Velká cena Francie - MotoGP Vítěz: M. Márquez (ESP) (kon.)
koniec zavodu
Velká cena Francie - MotoGP

Vítěz: M. Márquez (ESP)

cz Nedeľa 18.05.2014, 14:00 • Bugatti Circuit, Le Mans • Cestné motocykle
     
    Pátý podnik letošního ročníku Mistrovství světa silničních motocyklů je již minulostí. Marc Márquez si za malou chvíli přebere pohár pro vítěze závodu třídy MotoGP. Já Vám děkuji za pozornost a těším se na Vás opět u Velké ceny Itálie v Mugellu, která je na programu za dva týdny. Na počtenou! (15:00:02)
     
    Marc Márquez prokázal, že je opravdovým fenoménem. Přestože se krátce po startu propadl z pole position až na desátou pozici, dokázal se dotáhnout zpět na čelní příčky a ve 14. kole předjel i do té doby vedoucího Valentina Rossiho. Márquez tak zvítězil i v pátém závodě sezóny a suverénně míří za obhajobou titulu mistra světa. Druhý nakonec dojel Valentino Rossi a na třetí příčku se v průběhu závodu dokázal vyšplhat Alvaro Bautista. Nás může těšit, že Karel Abraham bere jeden bod za patnácté místo, na které mu pomohla i smůla Colina Edwardse, jemuž došel benzín těsně před cílem.
     
    Konec závodu.
     
    Cíl
    Karel Abraham patnáctý! Colin Edwards měl totiž obrovskou smůlu a těsně před cílem mu došel benzín! Svůj motocykl tak doslova dostrkal za čáru.
     
    Cíl
    Do cíle přijíždí jako první Marc Márquez, který letos ovládl všech pět Velkých cen sezóny!
     
    28
    Pedrosa má při průjezdu do posledního kola pouze půlsekundovou ztrátu na čtvrtého Pola Espargara. Že by ještě Pedrosa zaútočil?
     
    28
    Marc Márquez vjel do posledního kola Velké ceny Francie!
     
    27
    Dvě kola do konce závodu. V první sedmičce jsou mezi jednotlivými závodníky minimálně více než sekundové díry.
     
    26
    Ale Rossi zase zrychlil, čímž hrozící nebezpečí odrazil. Do konce necelá tři kola, Marc Márquez si jede pro páté vítězství v sezóně.
     
    25
    Pozor, Alvaro Bautista začal jezdit rychleji než Valentino Rossi. Teď na Itala ztrácí 1,3 desetiny sekundy.
     
    24
    V první desítce nám natěsno bojují jen Andrea Dovizioso a Aleix Espargaro. Jde o souboj o osmé a deváté místo.
     
    24
    Na čele nic nového, závodníci už mezi sebou mají rozestupy. 1. Márquez, 2. Rossi, 3. Bautista, 4. Espargaro, 5. Pedrosa.
     
    22
    Karel Abraham ztrácí přes devět sekund na bodované patnácté místo. Pokud chce na body, musí spoléhat na pád některého ze soupeřů.
     
    21
    Už více než dvě sekundy – to je náskok Marca Márqueze na Valentina Rossiho. Z trati nám vyjel Cal Crutchlow, ale dokázal se ještě zařadit zpět na jedenáctou pozici, na které se nacházel.
     
    20
    Další předjetí, Dani Pedrosa se posunul na pátou pozici před Jorgeho Lorenza. Dvojnásobný mistr světa Lorenzo neprožívá dobrou sezónu.
     
    19
    Bautista už jezdí před Espargarem, máme tedy změnu na třetím místě.
     
    19
    Andrea Dovizioso, který závod parádně rozjel, je až devátý.
     
    18
    Alvaro Bautista se dotáhl na Espargara a bojuje s ním o třetí pozici. Karel Abraham jezdí stále na šestnáctém místě.
     
    17
    Márquez už Rossimu o vteřinu ujel a pokud neudělá velkou chybu, tak zřejmě zvítězí. Vale má více než dvousekundový náskok na třetího Espargara.
     
    16
    Bradla předjel také Pedrosa, Němec je tedy až sedmý.

    Martin Augustin