Nominační tisková konference fotbalové reprezentac (kon.)
koniec udalosti
Nominační tisková konference fotbalové reprezentace

cz Utorok 13.05.2014, 10:00Tlačové konferencie
     
    Nominace českého národního týmu k přípravnému zápasu ve Finsku:

    Brankáři:

    Marek Štěch (Yeovil)
    Tomáš Vaclík (Sparta)

    Obránci:

    Pavel Kadeřábek (Sparta)
    Michal Kadlec (Fenerbahce)
    David Limberský (Plzeň)
    Václav Procházka (Plzeň)
    Daniel Pudil (Watford)
    Marek Suchý (Basilej)

    Záložníci:

    Vladimír Darida (Freiburg)
    Bořek Dočkal (Sparta)
    Tomáš Hořava (Plzeň)
    Josef Hušbauer (Sparta)
    Ladislav Krejčí (Sparta)
    Tomáš Rosický (Arsenal)
    Lukáš Vácha (Sparta)
    Ondřej Vaněk (Kayserispor)

    Útočníci:

    Václav Kadlec (Frankfurt)
    Matěj Vydra (West Bromwich) (10:30:31)
     
    To byla také poslední otázka dnešní tiskové konference, děkuji za pozornost a přeji pěkný zbytek dne.
     
    Na otázku k případné účasti Mario Holka trenér bleskově odpověděl, aby se počkalo na nominaci k zápasu s Rakouskem.
     
    "S Rakouskem se hraje, když už hráči mají dovolenou, tak zhruba deseti jsem jim volal, aby případně byli připraveni. Jsou to například hráči z týmů jako Teplice, Mladá Boleslav, Jablonec. Hráči v těch klubech vyčnívají, ale zatím je konkretizovat nebudu."
     
    "Za čtyři a půl měsíce jsem najezdil 17 tisíc kilometrů, často jsem i na Olomouci, na Baníku, Znojmu nebo Boleslavi. Mám zmapovanou ligu takovým způsobem, jakým jsem nikdy neměl a sledujeme i hráče, kteří nejsou v této nominaci, ale mohli by být pro nás i tým do 21 let nějakým způsobem zajímaví."
     
    "Z dalších hráčů z bundesligy ti hráči moc nehrají, nebo hrají o záchranu. Samozřejmě bundesliga je jiná soutěž než česká liga, ale byli bychom radši, kdybychom měli více hráčů jako je Vladimír Darida, kteří mají silné postavení ve svých klubech."
     
    "Venca Kadlec dostával ve Frankfurt více prostoru v první fázi letošní sezóny, teď se mu moc nedaří, ale chce ukázat, že bojuje i o místo v klubu i v kvalifikaci a stále je to hráč obrovských kvalit a perspektivy.", odůvodnil trenér Vrba účast Václava Kadlece.
     
    Z kádru reprezentace do 21 let, připravující se na domácí evropský šampionát, jsou v nominaci Pavel Kadeřábek s Ladislavem Krejčím, jejich účast trenér zdůvodnil, že s nimi počítá na větší časový úsek, neboť by prý nemělo smysl je brát, aby odehráli dvě nebo tři minuty, v takovém případě by hráli za tým do 21 let.
     
    Trenér Pavel Vrba: "Všem hráčům, co hráli s Norskem, jsem poslal sestřih utkání, všem jsem telefonoval a vysvětloval jsem jim, co bylo dobře a špatně, popř. co bychom chtěli změnit.".
     
    "Hráči jsou vybíráni do způsobu, kterým bychom chtěli hrát. Díváme se na to, jaké úkoly mají v klubu. Sparta i Plzeň hrají hodně ofenzivně, snaží se soupeře přehrávat a to samé bych chtěl předvádět i já. Některé pasáže s Norskem nebyly optimální, nebyly řešeny úplně nejlépe, nicméně to je úkol pro následující tréninky, aby se nám povedlo utvořit nějakou tvář.", řekl trenér Vrba k hernímu systému.
     
    Rosický má dle trenéra Vrby menší zdravotní potíže, nicméně chce na sraz přijet a odehrát zápas ve Finsku. V sobotu bude ještě hrát finále anglického poháru za Arsenal proti Hullu a v neděli by měl přijet o půlden později, v každém případě se chystá přiletět.
     
    Trenér Vrba: "Je velká pravděpodobnost, že všichni nastoupí a dostanou dostatečný prostor na hřišti, o čemž jsem mluvil již při zápase s Norskem, že všichni fotbalisté by měli odehrát více než nějakou jednu-dvě minuty v závěru."
     
    Také účast dalších nováčků v týmu, sparťanů Kadeřábka s Váchou, trenér Vrba zdůvodnil jejich nominaci výbornou formou v lize. S trochou nadsázky zmínil nominaci Lukáše Váchy i jako dárek k jeho dnešním narozeninám.
     
    "Marek Štěch (Yeovil) má odchytány v anglické druhé nejvyšší soutěži všechny zápasy. Samozřejmě vím, že jeho klub sestoupil, ovšem myslím si, že by měl v létě změnit tým a udržet se minimálně na podobné úrovni.", dodal trenér Vrba k nominaci brankáře Štěcha.
     
    Využití několika nováčků zdůvodnil trenér Vrba snahou využít v zápasech s Finskem i Rakouskem co nejvíce hráčů. Podle původního plánu měli ve Finsku hrát především fotbalisté ze zahraničí a s Rakouskem pak hráči z domácí ligy, ovšem vzhledem k rozhodnutí na čele Gambrinus ligy využije trenér Vrba fotbalisty Sparty i Plzně již příští týden ve Finsku.
     
    Trenér Vrba hned na úvod uvedl kompletní osmnáctku nominovaných fotbalistů v abecedním pořadí.

    Vladimír Darida, Bořek Dočkal, Tomáš Hořava, Josef Hušbauer, Pavel Kadeřábek, Michal Kadlec, Václav Kadlec, Ladislav Krejčí, David Limberský, Václav Procházka, Daniel Pudil, Tomáš Rosický, Marek Štěch, Marek Suchý, Tomáš Vaclík, Lukáš Vácha, Ondřej Vaněk, Matěj Vydra.
     
    Trenér Pavel Vrba se svazovým tiskovým mluvčím Ondřejem Lípou již zasedli před novináře a za pár chvil bude tisková konference zahájena.
     
    Příjemné úterní dopoledne při sledování přenosu z tiskové konference českého národního týmu věnované nominaci k přípravnému zápase ve Finsku, který se koná 21. května.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    Tomáš Kohlmann