Southampton – Everton 2:0 (kon.) | Fulham – Hull City 2:2 (kon.) | Stoke City – Tottenham 0:1 (kon.)
Swansea – Aston Villa 4:1 (kon.) | West Bromwich – West Ham 1:0 (kon.) | Manchester United – Norwich 4:0 (kon.)
koniec
Fulham FC
2:2 (0:0)
Hull City AFC
Sobota 26.04.2014, 16:00 • Craven Cottage (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    87
    Hull City dalo gól!
    Fulham stráca svoje dvojgólové vedenie a zostup do Championship je už o niečo bližšie! Kľúčovým elementom sa stáva Sone Aluko, ktorý pripravil druhý gól Tigrov. Na ľavej strane skrátka dostal príliš veľa priestoru na presný center, čo nigerijský futbalista i využil. Na zadnej žrdi zas ostal trestuhodne nepokrytý SHANE LONG, čo írsky zakončovateľ i potrestal. Stockdale sa taktiež nestihol presunúť. Krátko pred koncom je vyrovnané!
     
    86
    Fanúšikovia Tigrov už dvíhali ruky, no vyrovnanie z toho zatiaľ nie je. Dlhá lopta do domácej šestnástky, ktorú z ľavej strany posielal fantastický Aluko, prepadla až k Ahmedovi Elmohamadymu. Ten zakončoval šikovným spôsobom na vzdialenejšiu žrď, no zo siedmich metrov poslal loptu priamo do nej. Stockdale i so šťastím túto situáciu prežil!
     
    82
    Steve Bruce občerstvuje svoje mužstvo dvojstriedaním. Ihrisko opúšťajú Rosenior a Meyler. Na ich miesto príde Sagbo a George Boyd.
     
    81
    Na druhej strane zas Fulham zahadzuje príležitosť na definitívu. Zápas má teraz výborné parametre. Richardson pokračuje v dobrom výkone. Zo stredu ihriska vysunul Rodallegu, ktorý si hodil loptu po ľavej strane a následne odcentroval na Dejagaha. Ten však v sklze z piatich metrov Harpera neprekonal a Darren Bent následným obstrelom mieril tesne mimo pravej žrde.
     
    79
    Obrovská príležitosť Tigrov, ktorí teraz ceria svoje naostrené zuby. Tigers boli pár centimetrov od vyrovnania. V strede ihriska dostal opäť príliš veľa priestoru Sone Aluko. Ten si dvadsať metrov od bránky naviedol loptu na ľavačku a rázne vypálil. Do jeho strely sa ešte položil Parker, ktorý jeho jedovku pridvihol ponad vlastného brankára. Stockdalea zachránilo brvno!
     
    75
    Hull City dalo gól!
    Na Craven Cottage stále nie je vystarané! Sone Aluko sa v strede ihriska zmocnil lopty a okamžite zazrel nabiehajúceho Longa. Pred ním v sklze zasahoval nemecký zadák Sascha Riether, ktorý loptu poslal vysokým oblúčikom na vlastnú bránku. Domáceho gólmana najskôr zachránilo brvno, no na dorážku NIKICU JELAVIČA už Stockdale nemal nárok! Hull City z prvej šance zápasu znižuje!
     
    67
    Manažér Steve Bruce sťahuje svojho syna Alexa. ktorého nahradí útočník Sone Aluko. Jasný signál smerom k ofenzíve.
     
    65
    Tom Huddlestone na zemi prišliapol členok Mahamadua Diarru, ktorý mu v zápätí čistil žalúdok, čo Lee Mason ocenil žltou kartou.
     
    58
    Fulham FC dal gól!
    V ďalšom góle Chalupárov mal prsty aj druhý muž, ktorý prichádzal na trávnik po polčasovej prestávke. Rohový kop Fulhamu sa odrazil iba k Richardsonovi, ktorý bol na ľavej strane úplne nepokrytý. Poskytnutý priestor využil na presný center do šestnástky, ktorý si na hranici malého vápna našiel FERNANDA AMOREBIETU. Ten loptu len zľahka lízol, no aj to stačilo, aby zapadla k ľavej Harperovej žrdi. Ten opäť nestihol ani len zareagovať. Cottagers sú razom na koni!
     
    55
    Fulham FC dal gól!
    Chalupári boli v doterajšom priebehu predsa len nebezpečnejším a kvalitnejším celkom. Ťahy Felixa Magatha prinášajú svoje ovocie. Loptu stredom ihriska vyvážal Hugo Rodallega. Pred šestnástkou mu však razantným spôsobom vypichol loptu Alex Bruce. Dostal sa k nej iba súper ASKHAN DEJAGAH, ktorý si zasekol Jamesa Chestera a z hranice šestnástky vypálil nechytateľnou ľavačkou. Lopta zamierila presne do pravej Harperovej šibenice, ktorý bol bez šance!
     
    53
    Felix Magath vyťahuje maximálne odvážny ťah, keď už v 53. minúte strieda i naposledy! Namiesto Sidwella naskočí zakončovateľ Darren Bent.
     
    46
    Tomuto rozhodnutie musím jedine zatlieskať. Tréner Magath sa nebál zariskovať a po prvopolčasovej tragédii vystriedal hneď dvakrát. Namiesto Riiseho a Holtbyho naskočila dvojica Richardson a Dejagah.
     
    45
    Jake Livermore najskôr naložil Sidwellovi a následne sa oprel i do rozohrávajceho Rodallegu. Kmeňový hráč Tottenhamu vidí na polke tretiu žltú kartu Tigrov.
     
    21
    Nikica Jelavič pri ofenzívnom pressingu na polke zostrelil rozohrávajúceho Riethera, začo chorvátsky útočník inkasoval žltú kartu.
     
    16
    Ahmed Elmohamady po hlave vletel do šestnástky a na jej pravom okraji sa snažil vypýtať pokutový kop. Lee Mason jeho snahu ocenil žltou kartou za simulovanie.
     
    12
    Fulham nám ako prvý ponúkol sympatickú a ucelenú akciu, po ktorej sa mohlo otvárať skóre. Steve Sidwell zo stredu ihriska prihrával doľava na Riiseho. Ten si počkal na nábeh Rodallegu a následne mu adresoval prudký center. Kolumbijský zakončovateľ však naň len tesne nedosiahol. Keby sa mu to podarilo, tak by z piatich metrov úplne osamotený mohol páliť na bezmocného Harpera!

    Erik Farkaš

    Góly: 55. Dejagah, 58. Amorebieta(Richardson) – 75. Jelavič, 87. Long

    Karty:   65. Diarra (FUL) – 16. Elmohamady (HUL), 21. Jelavič (HUL), 45. Livermore (HUL)


    Fulham FC: Stockdale – Heitinga, Hangeland (C), Amorebieta – Riether, Parker, M. Diarra, Sidwell, J. Riise – Holtby – Rodallega
    Náhradníci: Stekelenburg – Kasami, Richardson, Dejagah, Woodrow, Roberts, D. Bent
    Manažér: Felix Magath (GER)

    Hull City AFC: Harper – Chester, A. Bruce, C. Davies (C) – Rosenior, Huddlestone, Livermore, Meyler, Elmohamady – Long, Jelavič
    Náhradníci: Jakupovič – Koren, Fryatt, G. Boyd, Sagbo, Aluko, S. Quinn
    Manažér: Steve Bruce (ENG)

    Rozhodca: Lee Mason – D. England, A. Halliday – C. Foy