Montreal – Tampa Bay 4:3 (kon.) | Detroit – Boston 0:3 (kon.) | Philadelphia – NY Rangers 1:4 (kon.)
LA Kings – San Jose 3:4 (po pr.)
koniec
Detroit Red Wings
0:3 (0:2, 0:0, 1:0)
Boston Bruins
Streda 23.04.2014, 01:40 • Joe Louis Arena • Play-off NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:01
    Boston dal gól!
    A je už rozhodnuté, PATRICE BERGERON získal puk v strednom pásme a trafil prázdnu bránu Detroitu!
    Asistencie: bez asistencie
     
    57:55
    Ďalšia veľká šanca Detroitu, Pavel Datsyuk mal puk v kruhu na buly, mal to na bekhend a Tukka Rask vložil skvelej strele do cesty betón! Neuveriteľný zákrok!
     
    57:05
    Detroit hrá bez brankára, na ľade je v rozhodujúcich momentoch aj Tomáš Tatar!
     
    51:55
    Strieľal teraz aj Jakub Kindl, mieril to do horných partií, jeho strelu ale chytil Rask do lapačky a nedovolil tak dorážať. Veľký tlak si vytvárajú domáci, Tatar sa chcel už pustiť do šarvátky po odpískaní, je ale zastavený rozhodcom!
     
    50:35
    Tak teraz už áno, Franzen skvelo potiahol puk medzi kruhy, hľadal ešte Datsyuka, ktorý ale trafil tyčku brány!
     
    49:58
    Tatar hrá teraz ale aj s Glendeningom a Millerom. Vybojovali presilovku, keď Keven Miller vyhodil puk mimo hracej plochy v obrannom pásme.
     
    43:05
    Abdelkader sa po buly dostal pred bránku a bekhendom sa snažil trafiť voľný priestor bránky, nechýbalo veľa no Rask skvelo natiahol lapačku a puk vykryl.
     
    42:20
    A ihneď sa Boston dostal do útočného pásma a dostal sa do obrovskej šance, Bartkowski výborne prihral na voľného Brada Marchanda, ktorý mal pred sebou prázdnu bránu a nastrelil tyčku od ktorej sa puk odráža ku Howardovi a ten prerušuje hru!
     
    39:30
    Teraz využil bezmocnosť domácich Brad Marchand, mal ešte v brejku Bergerona, rozhodol sa ale z kruhu vypáliť sám, Jimmy Howard však výborne zasahuje a prerušuje hru.
     
    35:45
    Glendening teraz skvelo našiel medzi kruhmi Millera, ten okamžite vystrelil na brankára Raska, puk bol zrazený a kĺzal sa však do brány, Rask však dal betón puku do cesty a prikryl ho.
     
    33:15
    Do brejku sa dostával ihneď Patrice Bergeron, s pukom bol v kruhu na buly a poslal ho aj na brankára, Howard však vyráža ťažkú strelu vyrážačkou!
     
    32:35
    Tak už to bolo lepšie, Tomáš Tatar sa nebezpečne dostal medzi kruhy a síce bol bránený, dostal sa k tvrdej strele, ktorú Rask vyrazil!
     
    31:08
    A uvidíme presilovku piatich na troch! Shawn Thorton si odpyká trest za hráčsku lavicu za veľa hráčov na ľade.
     
    29:43
    Detroit ale aspoň vybojoval presilovku a to bude šanca na kontaktný gól, držaním hokejky sa prezentoval Brad Marchand.
     
    27:10
    Zdeno Chára mal ale ďalšiu možnosť, najprv tečoval nebezpečne strelu a následne sa naťahoval po puku, ani raz však netrafil bránku!
     
    25:10
    Po veľmi tvrdom hite Brendana Smitha ostal na ľade ležať Brad Marchand, nechal tam ale veľmi nepekne koleno a to rozhodne sa musí trestať.
     
    24:10
    Bergeron perfektne našiel na opačnej strane voľného Reilyho Smitha, ktorý okamžite pálil švihom, bránku Howarda však trestuhodne netrafil!
     
    22:27
    Navyše Detroit sa dopúšťa útočného faulu, Tomáš Tatar si v útočnej snahe pridržal protihráča a hnevá sa už na trestnej lavici.
     
    17:50
    Znova ušiel domácim Patrice Bergeron, ten sa dostával do kľučky pred brankárom, prišiel tam ale mierny háčik a tam hosťujúci útočník kľučku nedokončil, vylučovať sa však nebude.
     
    16:14
    Boston dal gól!
    Domáci zle striedali, nechali Boston v prečíslení dvoch na jedného mal puk v kruhu na hokejke Shawn Thorton, ten si posunul puk na bekhend no neuspel strelou medzi kruhy, puk sa však odrazil pred JORDANA CARONA, ktorý namieril hore a poslal svoj tím do vedenia 2:0.
    Asistencie: Shawn Thorton, Kevan Miller
     
    11:25
    A ďalšia veľká šanca hostí, tí sa nedajú zastaviť, znova sa dostal do útoku obranca Hamilton, urobil si sťahovačku a snažil sa zakončiť k opačnej tyči, no len tesne netrafil bránu!
     
    09:00
    Boston dal gól!
    Hostia využili presilovku, od vlastnej brány začínal akciu DOUGIE HAMILTON, ten si povedal, že sa zahrá na útočníka, prešiel poľahky cez modrú čiaru a zrazu sa pred ním objavil brankár Howard, mladý obranca sa nezľakol a namieril to do horného rohu a skóruje!
    Asistencie:
     
    07:40
    Na trestnú lavicu poputuje hráč domáceho Detroitu Justin Abdelkader, odsedí si trest za hráčsku lavicu za príliš veľa hráčov na ľade.
     
    03:36
    Justin Abdelkader aj Jordan Caron pôjdu na tresnú lavicu, čo znamená hru 4 na 4.
     
    03:35
    Veľká príležitosť Bostonu, teraz zachránila Boston tyčka, keď sa po chybnom vyhodení Datsyuka dostal puk medzi kruhy na Dougieho Hamiltona, tomu chýbalo naozaj málo a po tom, ako skončil puk mimo hracej plochy sa spustila pred Howardom šarvátka.

    Lukáš Rusňák

    Góly a asistencie: 9. Hamilton, 17. Caron (Thorton, Miller), 59. Bergeron


    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – B. Smith, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Kindl – Abdelkader, Dacjuk, Franzen – Tatar, Sheahan, Nyquist – Andersson, Helm, Jurčo – Legwand, Glendening, D. Miller
    Boston Bruins: Rask (Johnson) – Hamilton, Chára, Boychuk, Meszároš, K. Miller, Krug – Iginla, Krejčí, Lucic – R. Smith, Bergeron, Marchand – Eriksson, Soderberg, Florek – Thornton, Campbell, Caron

    Rozhodca: Joannette, Pollock – Driscoll, Shewchyk

    Diváci: 20 066