Poľsko – Holandsko 5:1 (kon.) | Chorvátsko – Rumunsko 4:3 (2:1 po s.n.) | Veľká Británia – Litva 1:2 (kon.)
po s.n. (2:1)
Chorvátsko
4:3 (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)
Rumunsko
cz Streda 23.04.2014, 15:30 • Siemens Arena, Vilnius • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Chorvatsko.
    .
     
    57:22
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Chorvaté dokázali smazat dvougólové manko a vyrovnávají na 3:3! Letang zavezl kotouč do rohu, odkud ho nahodil do ohně. U brankoviště výborně zabojoval Vukoja, od kterého se puk dostal k TADIJOVI MIRIĆOVI a ten měl před sebou jen odkrytou svatyni. Asistence: Luka Vukoja a Alan Letang.
     
    53:27
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Závěr bude ještě dramatický! Od modré vypálil Jacmenjak a nastalého zmatku před Corneou využil KENNY MACAULAY, který dorazil kotouč do odkryté klece. Asistence: Mario Novak a Dario Kostović.
     
    46:20
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Rumunsko využívá přesilovku 5 sekund před jejím koncem a je hodně blízko bodovému zisku! Mastaleriu nabil na modrou HUBOVI BORSOVI, který prostřelil Tomljenoviće, jenž vůbec nic neviděl – 1:3. Asistence: Zsolt Mastaleriu a Matyas Biro
     
    30:24
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Teď už se Chorvaté konečně dočkali! Jacmenjak zavezl kotouč až před branku a poté přihrál na vzdálenější tyč najíždějícímu BORNOVI RENDULIĆOVI, který z bezprostřední blízkosti poslal puk do poloodkryté klece. Kotouč se z branky prudce odrazil ven, takže sudí Gebei vše raději ještě prokonzultoval s videem a pak gól uznal. Asistence: Igor Jacmenjak.
     
    24:37
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Opět se naplnilo rčení nedáš – dostaneš! Fodor zavezl kotouč do útočného pásma, kde našel mezi kruhy EDE MIHALYHO a ten nedal Tomljenovićovi šanci zasáhnout – 0:2. Asistence: Csanad Fodor.
     
    07:32
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Mate Tomljenović poprvé na turnaji inkasuje! Od modré vypálil Jevgenij Pysarenko a kotouč zapadl k levé tyči z pohledu chorvatského brankáře. Gól je připsán LEVENTEMU ZSOKOVI, který letící puk lehce tečoval. Rumunsko se tedy ujímá vedení. Asistence: Attila Imecs a Csanad .

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 31. Rendulić (Jacmenjak), 54. Macaulay (Novak, Kostović), 58. Mirić (Vukoja, Letang), rozh. náj. Jacmenjak – 8. Zsok (Imecs, Pysarenko), 25. Mihaly (Fodor), 47. Bors (Mastaleriu, M. Biro)


    Chorvátsko: Tomljenović (Vasiljević) – Waugh, Letang, Jecmenjak, Macaulay, Tadić, Marković, Senzel – Blagus, Kanaet, Rendulić – Kostović, Michael Novak, Mario Novak – Brencun, Sakić, Vukoja – Janković, Ljubić, Mirič.
    Trenér: Don McLean (CAN)

    Rumunsko: Catrinoi Cornea (Ruczuj) – Bors, Nagy, Hodos, Pysarenko, Mastaleriu, Sallo, Lusneac – Virag, Zsok, Mihaly – Fodor, Imecs, Moldovan – O. Biro, M. Biro, G. Biro – Georgescu, Pascaru, Timaru – Munteanu.
    Trenér: Kjell Lindqvist (SWE)

    Rozhodca: Gebei (HUN) – Goljak (BLR), Hothegger (AUT)

    Diváci: 1011