Košice – Nitra 6:0 (kon.)
koniec
HC Košice
6:0 (1:0, 4:0, 1:0)
HK Nitra
Pondelok 21.04.2014, 17:00 • Steel aréna • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dámy a páni, súťažný ročník 2013/2014 je teda definitívne za nami. My vám ďakujeme za priazeň počas celej sezóny, ktorú ste nám prejavovali pri všetkých dueloch našej najvyššej hokejovej súťaže.

    Zlato napokon vybojovali Košičania, Nitra sa po opadnutí smútku bude tešiť zo strieborného kovu. S týmto konštatovaním sa s vami pre túto sezónu lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok veľkonočného dňa.

    Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková. (22:09:52)
     
    Martin Štrbák a Peter Bartoš si prevzali majstrovský pohár.
     
    Košičania si na čele s Martinom Štrbákom preberajú najcennejšie kovy.
     
    Na ľade prebieha dekorovanie strieborného tímu – HK Nitra.
     
    Košičania získavajú majstrovský titul!
     
    59:30
    Košičania držia puk na svojich hokejkách a už sa nič neudeje!
     
    58:41
    Dnešné stretnutie sleduje 8347 divákov, Steel aréna je vypredaná.
     
    58:10
    Košičania sa dostali do skvelej príležitosti, ale puk si do vlastnej bránky takmer nešťastne zrazil Mišo Novák. Napokon ale kus čiernej gumy skončil tesne vedľa bránky.
     
    54:52
    Vylúčenie Košíc – Bartoš dve min. za hákovanie.
     
    49:55
    Nitra sa bude brániť. Henrich Ručkay oslabí svoj tím na dve minúty za napadnutie.
     
    47:15
    V obrovskej šanci sa ocitol domáci Spilar, ktorý dnes ešte neskóroval. Jeho prudkú ranu teraz Lakosil s kusiskom šťastia vyrazil iba vrchnou časťou hokejky.
     
    44:55
    Košice dali gól!

    Poltucet je kompletný. MATEJ ČEŠÍK sa s pukom v útočnom pásme vôbec nemaznal a tvrdo ho napálil ponad rameno Lakosila až do siete. Bez asistencií.
     
    35:32
    Domáci sa budú brániť – Cebák odchádza na dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    31:22
    Zmena v bránke hostí. Odchádza Kristan, nahradí ho Lakosil.
     
    31:22
    Košice dali gól!

    Domáci pridávajú piaty gól a to je zrejme definitívny koniec pre Nitru. K ľavej žrdi si nakorčuľoval a presnú prihrávku dostal MATEJ ČEŠÍK, ktorý už následne nemohol zaváhať a puk poslal do siete. Asistencia: Gabriel Spilar.
     
    29:30
    Hostia neboli ďaleko od prvého presného zásahu! Bajtek čakal pri ľavej žrdi Staňovej bránky, no v rýchlosti nedokázal puk doklepnúť do odkrytej časti siete.
     
    28:53
    Košice dali gól!

    Košičania vzápätí svoj náskok zvyšujú na rozdiel štyroch presných zásahov. Hostia vôbec neustrážili PETRA SOJČÍKA, ktorý sa dostal do samostatného úniku a zoči-voči Kristanovi si poradil. Bez asistencií.
     
    28:30
    Košice dali gól!

    Domáci využívajú presilovú hru a zvyšujú svoje vedenie. Obranca RADEK DEYL sa napriahol takmer na modrej čiare a tvrdou bombou nedal Kristanovi šancu na zákrok. Asistencie: Richard Jenčík a Gabriel Spilar.
     
    28:06
    Vylúčenie na strane Nitry – Henrich Ručkay oslabí svoj tím na dve minúty za vrazenie na mantinel.
     
    26:25
    Obrovská šanca hostí! Bol to Jakub Ručkay, kto sa pokúsil oklamať Staňu a následne aj dorážať, ale v poslednej chvíli bol veľmi dobre bránený a o puk prišiel. Veľké šťastie pre domácich, smola pre Nitru.
     
    24:20
    Nitra úplne zovrela súpera pred jeho brankárom a Košičania nevedia, kam skôr skočiť. Hosťujúci hráči skutočne tvrdo bojujú, ale proti skúsenému Staňovi to majú veľmi náročné.
     
    23:50
    Hostia to pred Staňom poriadne roztočili! prihrávka za prihrávkou a množstvo možností na strely, no domáca defenzíva odoláva.
     
    22:50
    Domáci sa vo vlastnom oslabení dostali do gólovej šance! Na hokejke ju mal Bartánus, ktorý sa natlačil až do medzikružia, no tam nepochodil. Toto by sa hosťom stávať rozhodne nemalo.
     
    22:35
    Vylúčenie na strane Košíc – Kolba dve min. za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    20:48
    Košice dali gól!

    Domáci vyhrávajú rozdielom dvoch gólov. Bezprostredne pred bránkou dostal dostatok priestoru TOMÁŠ HRNKA. Ten nezaváhal a Kristana prekonal zakončením do hornej časti bránky. Asistencie: Tomáš Marcinko a Radek Deyl.
     
    18:42
    Košičania sa ale do pásma vrátili a bola z toho veľká šanca na skórovanie! Hrnka osamotený posunul puk popred celú bránku, ale tam ho nemal kto dorážať do odkrytej siete.
     
    17:58
    Nitra sa bude brániť. Chrenko – dve min. za podrazenie.
     
    17:23
    Obrovská šanca aj pre Nitru! V prečíslení dvoch proti jednému to bol zrejme Jakub Ručkay, kto volil strelu, ale tá skončila iba u Staňu.
     
    16:50
    Bolo to už v hre v plnom počte na oboch stranách, keď sa do úniku dostal domáci Spilar. Kristan ani sám nevie ako puk pohladil lapačkou a následne mu padol na hornú sieť bránky.
     
    15:40
    Domáci v ďalšej stopercenten príležitosti! Hostia úplne zabudli na Sojčíka, ktorý bol v útoku úplne osamotený. Snažil sa trafiť horný vinkel, ale mieril iba tesne vedľa bránky.
     
    14:59
    Hra vo štvorici zrejme viac vyhovuje domácim! Tí sa ihneď dostali do nebezpečného zakončenia, v ktorom bol Spilar, no napokon si Kristan svojimi betónmi poradil.
     
    14:32
    Na ľade pracujú emócie! Po menšej potýčke na trestnú lavicu odchádzajú domáci Bartoš a hosťujúci Kováčik – obaja na dve minúty za hrubosť.
     
    13:42
    Veľká šanca domácich! Tí sa v dvojici rýchlo natlačili do zakončenia, ktoré mal na hokejke Chovan. Puk z veľkého uhla prudko nahodil na bránku, nie však za čiaru.
     
    12:47
    Domáci gólman sa predviedol ukážkovým zákrokom lapačkou! Hostia boli opäť veľmi blízko vyrovnania, no proti ním stojí pevná opora v bránke HC. Nasleduje druhá komerčná prestávka.
     
    08:01
    Nedáš-dostaneš teraz mohol potvrdiť rýchlonohý Spilar! Košický útočník sa preštrikoval na opačnú stranu klziska, no Kristan si na jeho ranu z uhla dal veľký pozor.
     
    07:50
    A opäť nebezpečenstvo zo strany hostí! Nitra teraz svojho súpera poriadne zatlačila a Košičania nevedia, kam skôr skočiť, no Staňa likviduje aj ranu z medzikružia.
     
    07:02
    Napokon už ale strela prišla! Z otočky pálili hostia na domácu bránku, po čom nasledovalo množstvo dorážok, ale Staňa sa akrobatickým spôsobom dokázal presunúť a pokryť celý priestor.
     
    06:40
    Toto hostia zbytočne prešpekulovali! Pred Staňom si dobre rozhodili súpera, Nádašdi mal puk na hokejke, no chcel ešte prihrávať spoluhráčovi, čo zrejme nebolo najšťastnejšie riešenie. Napokon sme zakončenie nevideli.
     
    03:35
    Košice dali gól!

    Domáci sú vo vedení! Po poriadnom zmätku pred bránkou sa napokon otvára skóre, keď puk za čiaru dotlačil TOMÁŠ MARCINKO. Asistencia: marek Bartánus.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 4. Marcinko (Bartánus), 21. Hrnka (Marcinko, Deyl), 29. Deyl (Jenčík, Spilar), 29. Sojčík, 32. Češík (Spilar), 45. Češík


    HC Košice: Staňa – Cebák, Macejko, Deyl, Klouček, Šeda, Kolba, Takáč – Jenčík, Bartoš (C), Spilar (A) – Bartánus, Marcinko, Hrnka – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Pašek, Matúš Chovan, Skalický
    HK Nitra: Kristan – Milo (A), Nádašdi, König, Ordzovenský, M. Novák, Kuzma, Bača, Ďurkech – Kováčik (A), Lelkeš, J. Ručkay – H. Ručkay, Stümpel (C), Tománek – Piačka, Chrenko, Segľa – Tábi, Hrazdíra, Bajtek

    Rozhodca: Baluška, Jonák – Valach, Šefčík

    Diváci: 8347