Almería – Vigo 2:4 (kon.) | Rayo Vallecano – Real Betis 3:1 (kon.) | Sevilla – Granada 4:0 (kon.)
Barcelona – Bilbao 2:1 (kon.)
koniec
FC Sevilla
4:0 (1:0)
Granada CF
Nedeľa 20.04.2014, 19:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Zatiaľ čo prvý polčas bol chudobný na góly, v druhom sme videli skvelé gólové tornádo, keď zvýšil na 2:0 v priebehu 51. minúty Gameiro, o 7 minút neskôr skóroval aj Kamerunčan M'Bia a v 68. minúte upravil na konečných 4:0 Vitolo.
    Sevilla potvrdila úlohu favorita a patria jej cenné tri body do tabuľky. Hosťujúca Granada si pripisuje na konto prehru.

    Dnešný program La Ligy ešte nekončí. Už o pár minút je tu zápas FC Barcelony, ktorá na Nou Campe privíta tabuľkového suseda z Bilbaa. Zápasom vás sprevádza môj kolega Ľubomír Hudačko.

    Lúči sa s vami Lukáš R. Ovšonka a praje vám príjemný zvyšok dnešného včera a taktiež aj pokojné prežitie Veľkej Noci. Do čítania priatelia! (20:51:17)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Fazio ešte posúval loptu na hrot, kde hľadal Baccu, no ten bol okamžite tiesnený dvojicou hosťujúcich hráčov, ktorí ho od lopty odstavili bez problémov.
     
    90+1
    Bravo pred hranicou šestnástkou vyčkával príliš dlho a napokon bol zbavený od lopty pozornými obrancami Seville.
     
    90+1
    Hlavný arbiter stretnutia pridáva zápasu ešte dve herné minúty.
     
    90
    Ighalo bol v hlavičkovom súboji s Markom Marinom, ktorého pravdepodobne udrel po hlave, ale napokon môže byť spokojný s hlavným rozhodcom, ktorý mu za tento čin neudelil kartový trest.
     
    89
    El Arabi teraz získal loptu pred hranicou šestnástky, posunul sa viac ku bráne a vypálil, no jeho projektil síce mal potrebnú prudkosť, ale nebol dostatočne presný na ohrozenie brány.
     
    88
    Znovu vidíme vyčkávací štýl hrania Seville. Hráči si v úplnej pohode prihrávajú loptu medzi sebou. Nemajú sa kam ponáhľať.
     
    87
    Domáci sa dostali do rýchleho útoku, keď smerovali v trojici ale z osi ihriska dokázal Coeff vystihnúť prihrávku smerujúcu od Baccu na Fernanda Navarra.
     
    86
    Domáci futbalisti si loptu poposúvali medzi sebou na obrannej polovici, ponúkli ju aj brankárovi Betovi, ktorý už, ako to je zvykom u brankárov, loptu odkopol opäť na útočnú polovicu.
     
    85
    El Arabi si pred pokutovým územím vymenil nakrátko loptu s Mainzom, ale ich kombinácia nebola dôsledná, keďže sa nakoniec zmocnili lopty hráči domácej Seville.
     
    84
    M'Bia podnikol sklz proti Iturrovi, ktorý následne spadol, ale na žltú kartu to podľa hlavného rozhodcu nie je. Pri lopte však opäť hostia.
     
    83
    Coke nedovolil prejsť Brahimimu po ľavom kraji hracej plochy a dovoleným zákrokom ho odstavil za outovú čiaru.
     
    82
    Bacca si jednoducho narazil loptu o Marina v oblasti šestnástky, ale Marin mu loptu posunul trocha mimo pohyb, čo využili hostia a loptu odkopli ďaleko od brány.
     
    81
    Trochowski bojoval o loptu v oblasti stredovej osi na útočnej polovici, ale napokon sa mu to proti dvojici hráčov Granady nepodarilo uskutočniť.
     
    80
    Fernando Navarro nepríjemne do tváre zasiahol Brava v súboji, začo si vyslúžil žltú kartu.
     
    79
    Domáci mali k dispozícii rohový kop, ktorý smeroval z rohovej zástavky do priestorov v šestnástke, kde bol Bacca, ale útočník Seville sa nedostal ku koncovke.
     
    78
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Nyom, prichádza Foulquier.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Rakitič, prichádza Trochowski.
     
    77
    Hostia sú s loptou na kopačkách v stredovej časti ihriska, ale nie je to tá herná pohoda ako na strane hráčov Seville. Ihneď po pár sekundách sa lopty zmocnili domáci futbalisti.
     
    76
    Baccu teraz mierne pritlačil na útočnej polovici Nyom, ale nevyzeralo to príliš na nedovolený zákrok. Hlavný rozhodca to však takto posúdil a ponúka domácim voľný kop.
     
    75
    Po dlhej dobe si loptu pod kontrolu dostali aj futbalisti hosťujúcej Granady, ktorí pre istotu poslali z vlastnej polovice loptu na hrot pred šestnástku, ale tam už bol pozorný brankár Seville.
     
    74
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Vitolo, prichádza Jairo.
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Piti, prichádza Ighalo.
     
    72
    Ani brankár Karnezis nedokázal loptu odkopnúť aspoň na útočnú polovicu. Ale následne hráč Seville posunuli hru až na obrannú pasáž a prihrávajú si v týchto priestoroch.
     
    71
    Domáci sú aj naďalej v skvelej hernej pohode a hrajú s takým pokojom na kopačkách, zatiaľ čo hostia ukazujú neusporiadanú defenzívu. Na oživenie hry by to chcelo nejaký brejk pre Granadu.
     
    70
    Coke sa dostal s loptou do priestoru pri rohovej vlajke, odkiaľ vyslal dlhý center, ktorý skončil až pri opačnej rohovej zástavke, kde bol síce Bacca, ale ten bol okamžite obsadený Nyomom.
     
    68
    Sevilla dala gól! Domáci aj naďalej potešujú svojich verných fanúšikov. Tak toto bolo riadne nedorozumenie myslím, že trojice hráčov Granady, ktorí nedokázali nasledujúcu Baccovu zlú prihrávku odpratať do bezpečia a nastrelili len samých seba, pričom sa napokon lopta ocitla pri VITOLOVI, ktorý z tesnej blízkosti pravej žrde zakončoval s prehľadom!
     
    67
    Tlak domácich aj naďalej pokračuje. Tentokrát však Bacca z pravej krajnej hranice šestnástky nedokázal vyvinúť lepšiu kombináciu.
     
    66
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Gameiro, prichádza Bacca.
     
    65
    Gameiro prihral Rakitičovi do šestnástky, ktorý mu ideálne vrátil loptu pätičkou, ale v pokutovom území už boli následne dôraznejší hosťujúci obrancovia.
     
    64
    Iturra sa teraz mierne zaplietol spoločne s Mainzom, keďže príliš prekombinovali priestor pred šestnástkou. Loptu následne získali domáci hráči.
     
    63
    Bravo sa zmocnil lopty na pravej strane ihriska a snažil sa ju posunúť do šestnástky, čo aj urobil, no na hlavičku si už nenaskočili jeho spoluhráči, a tak mohol Beto v pokoji rozohrávať.
     
    62
    K lopte sa na stredovej osi pred hranicou šestnástky dostal Piti, no ten vyslal zo svojej kopačky len nepresný projektil, ktorý smeroval niekam na tribúny.
     
    61
    Daniel Carrico sa dostal k lopte za šestnástkou, pripravil si ju na hranici šestnástky na streľbu a vyslal projektil smerujúci k ľavej žrdi pri zemi, ale brankár Karnezis všetko videl s prehľadom a loptu vytlačil do bezpečia.
     
    60
    Futbalisti Seville opäť kombinujú na útočnej polovici. Tentokrát zastavil Rakitičov prienik po ľavej strane vápna pozorný Coeff.
     
    58
    Sevilla dala gól! Domáci potvrdzujú svoju hernú prevahu a do siete súpera pridávajú už tretí gól! Na pravej strane ihriska sa zmocnil lopty Gameiro a z pravej strany šestnástky poskytol loptu k vzdialenejšej žrdi, kde stál M'BIA, ktorý šikovne pravačkou trafil priestor pri ľavej žrdi!
     
    57
    Marko Marin si spracoval loptu na ľavej strane, zasekol si Iloriho a z horného kúta šestnástky vypálil, ale jeho prízemný projektil brankár Karnezis videl dobre a vykonal patričný zákrok.
     
    56
    Fernando Navarro stratil loptu v súboji na ľavej strane ihriska, ale o pár sekúnd ju dostali hráči Seville opäť na svoje kopačky.
     
    55
    Fazio teraz vyslal zlý krížny center na pravú stranu a smer lopty dobre vystihol Brahimi, ktorý pokračoval až ku hranici šestnástky, odkiaľ vypálil, no jeho nerazantné prízemné zakončenie nezaskočilo brankára Beta.
     
    54
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Recio, prichádza Bravo.
     
    53
    Domáci hráči sú už v hernej pohode. M'Bia si sklepol loptu na pravej strane ihriska a centroval ju nebezpečne do šestnástky, ale napokon brankár Karnezis všetko vyriešil zachytením lopty do náručia.
     
    51
    Sevilla dala gól! Domáci sa ujímajú dvojgólového vedenia! Asi som tú aktivitu hostí príliš zakríkol a prišla individuálna chyba. Tiago Ilori vo vlastnej šestnástke prihrával brankárovi Karnezisovi, no ten akoby sa nesústredil na túto prihrávku a pustil ju za svoj chrbát, kde ešte rýchlo stihol pribehnúť GAMEIRO, ktorý v sklze skóroval!
     
    50
    Od začiatku druhého polčasu sú stále pri lopte hostia, ktorí nenechávajú nič na náhodu a idú za vyrovnávajúcim gólom. Teraz sa však El Arabi previnil faulom a lopta bude po prvýkrát v druhom dejstve na kopačkách domácich.
     
    49
    Brahimi si posúval loptu s Angulom na vlastnej polovici, napokon ju druhý menovaný odkopol až na útočnú polku, no v tomto priestore boli dôraznejší domáci hráči.
     
    48
    Piti s loptou príliš vymýšľal, keďže z hranice šestnástky ešte nestrieľal a videl pred sebou prehustený priestor. Loptu však majú stále hosťujúci futbalisti.
     
    47
    Piti sa snažil vybojovať loptu v minisúboji s M'Biom pred šestnástkou a napokon sa mu to podarilo a posúval loptu na opačnú stranu. Pri lopte stále hostia.
     
    46
    Na štadióne v Sevilli sa stihol počas prestávky spustiť pomerne intenzívny dážď. To však nebráni ďalšiemu priebehu hry, ktorý pokračuje po výkope hostí a výmene strán.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme videli hernú dominanciu domácich futbalistov, keď sa v 14. minúte presadili gólovo, ale o ich vedenie sa postaral najmä hosťujúci obranca Mainz, ktorý si zrazil loptu do vlastnej siete.
    Druhý polčas sa začína približne o 19:59.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Marin sa pohyboval s loptou po ľavej strane ihriska, ale ešte pred vápnom bol odstavený pozorným Nyomom.
     
    44
    Lopta sa odrážala po hlavách viacerých hráčov v centrálnej pasáži ihriska, ale napokon dostal Coeff nepríjemnú a nečakanú loptu do tváre.
     
    43
    Coke sa snažil v šestnástke prihrať oblúčikom na M'Biu, no obranca Iturra bol síce proti, ale inkasoval nepríjemný úder do tváre od Kamerunčana M'Biu. Hra však pokračuje ďalej.
     
    42
    Na Cokeho vyslali jeho spoluhráči príliš dlhú loptu na pravý kraj ihriska, a tak malo tento obranca so spracúvaním problémy, preto loptu získali hosťujúci hráči.
     
    41
    Lopta letela od zástavky priamo do šestnástky, ale čiarový rozhodca spozoroval ofsajd na útočiacej strane.
     
    40
    Domáci majú ešte možnosť realizovať sa z rohového kopu.
     
    39
    Hostia sa momentálne len ťažko dostávajú cez pozornú defenzívu Seville, ktorá už hrá vyčkávajúco, pretože nechce pripustiť žiadne zaváhanie, ktoré by mohlo znamenať vyrovnanie.
     
    37
    Iturra z polovice ihriska loptu odkopol až ku brankárovi Betovi, ktorý posunul na spoluhráčov v zadných radoch.
     
    36
    Domáci predviedli opäť dobrý pohyb, ale prihrávka Carrica na Marina na ľavý kraj ihriska už bola odmávaná ako ofsajdová.
     
    35
    Domáci ukázali svoj dobrý herný prejav, keď si na útočnej polovici v blízkosti šestnástky vymenili párkrát loptu, najmä Rakitič s Marinom zapracovali dobre, keďže prvý menovaný posunul nemeckému útočníkovi, ktorý z ľavej strany v šestnástke vypálil, ale len mimo brány.
     
    34
    Brankár Karnezis si pripísal na svoje konto ďalší zákrok, keď dokázal zastaviť prienik Rakitiča, no ten sa napokon oskytol v ofsajdovej pozícii.
     
    31
    Coke skvelo získal loptu sklzom na pravej strane, posunul sa ďalej ku koncu hracej plochy a vyslal do šestnástky center, ktorý však skončil v náručí brankára Karnezisa.
     
    30
    Piti poslal loptu do pokutového územia, no jeho spoluhráči boli všetci dôkladne pokrytí, a tak stihli loptu odkopnúť hráči domácej Seville.
     
    29
    Brahimi si len stihol loptu "ochutnať" na ľavej strane a hneď bol napádaný dôrazným Parejom, ktorý však spáchal faul a hostia majú štandardku.
     
    29
    Ivan Rakitič poslal dobrú a nepríjemnú loptu na vzdialenejšiu žrď, kde hľadal hlavičkára Fazia, ktorý napokon aj zakončoval, ale čiarový rozhodca spozoroval ofsajd!
     
    28
    Ivan Rakitič spadol v priestore medzi šestnástkou a stredovým kruhom, keď sa snažil ísť do útoku, no Iturra mu v tom nedovolene zabránil. Voľný kop pre Sevillu.
     
    27
    Hostia získali loptu na útočnej polovici po chybe domácich hráčov. Na ľavej strane sa jej zmocnil Brahimi, ktorý sa snažil ihneď centrovať do vápna, ale Coke bol svojím rýchlym pohybom proti.
     
    26
    Fernando Navarro z vlastnej polovice hľadal na deliacej čiare Ivana Rakitiča, ktorého však v hlavičkovom súboji poslal rukou k zemi Coeff. Karta z tohto zákroku napokon nebude.
     
    25
    Brahimi poslal z vlastnej polovice loptu až ku El Arabimu na hrot, no ten bol zrazený Faziom od lopty. Hostia majú k dispozícii rozohrávku lopty.
     
    24
    Pareja prihral pred šestnástku Rakitičovi, no ten bol napokon zbavený lopty. A taktiež tomu bolo aj v druhom pokuse už z kopačky M'Biu. Rakitič si znovu nedokázal vytvoriť priestor.
     
    23
    Brahimi presunul hru na opačnú stranu, keďže pri pravom kraji ihriska našiel Coeffa, ktorý sa mu ukázal svojím pohybom, no napokon aj hráči Seville boli obozretní a všimli si Coeffa, ktorého odzbrojili.
     
    22
    Marin prihrával nakrátko na hranici šestnástky Ivanovi Rakitičovi, no chorvátsky útočník v poslednej chvíli mierne stratil rovnováhu a nedokázal siahnuť na ľahkú loptu.
     
    21
    Daniel Carrico sa snažil taktiež vo vápne nájsť Gameira, no čiarový rozhodca bol sústredený a spozoroval aj tento veľmi ťažko viditeľný ofsajd.
     
    20
    Mainz vyslal z obrannej polovice center až pred šestnástku, kde sa snažil ponúknuť lopte El Arabimu, ale v pokutovom území kraľoval brankár Beto, ktorý zachytil loptu do náručia.
     
    19
    Reci prihral Pitimu na útočnej polovici, ktorý sa snažil ešte oblúčikom nájsť Iloriho na ľavej strane, ale M'Bia už bol svojím pohybom proti. Pri lopte však stále hráči Granady.
     
    18
    Fernando Navarro centroval loptu do šestnástky z priestoru pri rohovej zástavke, no následne sa jeho spoluhráč Rakitič vo vápne ocitol v ofsajdovej pozícii.
     
    17
    Brahimi sa snažil pretlačiť po ľavej strane vápna, no za hranicou bol zastavený Parejom, ktorý sa previnil faulom.
     
    16
    Hostia okamžite vyslali odpoveď, síce nie gólovú, ale strela El Arabiho spoza šestnástky mala razanciu, no jej presnosť už nebola oslnivá, pretože hrotový útočník netrafil bránu.
     
    14
    Sevilla dala gól! Domáci otvárajú skóre tohto zápasu! Pareja vyslal z vlastnej polovice peknú kolmicu až pred hranicu šestnástky na GAMEIRA, ktorý sa s ňou dostal na pravú krajnú hranicu šestnástky a snažil sa prihrávať pred bránu, no loptu si do vlastnej brány zrazil Mainz!
    Gól je pripísaný Gameirovi, pretože sa ako posledný oskytol pri lopte.
     
    13
    Brahimi predviedol pekný individuálny pohyb po ľavej strane pred šestnástkou s dvoma otočkami. Napokon sa rozhodol pre center na vzdialenejšiu žrď, no jeho spoluhráči už nedokázali zakončovať.
     
    12
    Iturra dobre zabojoval na útočnej polovici proti Carricovi a dokázal získať loptu, no následne sa pred ním ocitol Fazio, ktorý získal pre Sevillu loptu späť.
     
    11
    Nakoniec voľný kop spoza šestnástky zahral Recio, ktorý vypálil točenú loptu okolo múru domácich, ale brankár Beto nemal s touto strelou problémy a zachytil ju do náručia.
     
    10
    Piti sa rýchlo tlačil po útočnej polovici, ale pred šestnástkou bol však faulovaný Daniel Carricom, ktorý je potrestaný žltou kartou
     
    9
    Pareja poslal dlhú krížnu loptu z vlastnej polovice až do priestora pri rohovej zástavke, kde si ju pýtal Navarro, no napokon nedokázal letiacu loptu dobehnúť, ale Pareja si predsa vyslúžil chválivý potlesk od svojho spoluhráča.
     
    8
    M'Bia bojoval o loptu na útočnej polovici spoločne s Carricom, ale nepodarilo sa im uspieť proti hosťujúcej obrane, ktorá získala loptu a posúva si ju na vlastnej polovici.
     
    7
    Lopta sa istý čas potácala vo vápne, no nakoniec sa posledný dotknutý, obranca Seville Fernando Navarro ocitol v ofsajdovom postavení.
     
    6
    Coke si na pravej strane ihriska párkrát vymenil loptu s Ivanom Rakitičom. Napokon sa k lopte dostal prvý menovaný, ktorý stihol ešte vybojovať rohový kop.
     
    5
    Domáci takmer opustili herné pole, pretože Coke pri ľavej krajnej čiare len v sklze odkopol loptu až na obrannú polovicu hostí, ktorá bez prípravy poslala loptu späť domácim hráčom, ktorí už kombinujú.
     
    4
    Rakitič odcentroval druhý rohový kop v poradí, v ktorom sme ani teraz, ani v predošlom rohovom kope neuvideli koncovku. Tentokrát bol k zemi nepríjemne zrazený M'Bia.
     
    3
    Pareja poslal dobrú loptu na hrot už do pokutového územia, kde ideálne našiel Gameira, no pre neho to bola ťažká lopta, a tak ju našťastie dokázal nakopnúť do hosťujúceho Iloriho, ktorý zblokoval na rohový kop.
     
    2
    Coke si vypýtal loptu do priestora medzi šestnástkou a stredovým kruhom, spracoval si ju vcelku dobre, ale následne bol okamžite naháňaný hosťujúcimi hráčmi a neustál to.
     
    1
    K úvodnému výkopu sa dostali hráči domácej Seville, ktorí začínajú kombinovať na vlastnej polovici veľmi opatrne.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci futbalisti sa dnes na ihrisku predvedú v dresoch bielej farby pod taktovkou trénera Unaia Emeryho.

    Hostia z Granady sú odetí v čiernej kombinácii a z lavičky ich počas zápasu bude koučovať tréner Lucas Alcaraz.
     
    Z útrob štadióna postupne vychádzajú oba celky.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: Beto – Coke, Pareja, Fazio, Navarro – M'Bia, Carrico – Vitolo, Rakitič ("C"), Marin – Gameiro
    Náhradníci: Javi Varas – Figueiras, Bacca, Iborra, Trochowski, Samperio, Cicinho

    Granada CF: Karnezis – Nyom ("C"), Mainz, Tiago Ilori, Angulo – Iturra, Coeff, Recio – Brahimi, El Arabi, Piti
    Náhradníci: Dimitrievskij – Ighalo, Buonanotte, Foulquier, Fatau, Bravo, Isaac

    Rozhodca: J. Teixeira – F. Lamsfús, C. García – F. Castillejo.
     
    Príjemný podvečer všetkým fanúšikom španielskeho futbalu. Dnes pokračuje Primera División 34.kolom. Moje meno je Lukáš R. Ovšonka a ja vás budem sprevádzať súbojom medzi FC Sevilla a Granada CF. Úvodný výkop je naplánovaný na 19:00 SEČ na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla). Hlavným arbitrom bude José Teixeira Vitienes.

    FC Sevilla

    Domáci futbalisti sa už dlhšie držia na pohárových priečkach a dokonca aj v boji o víťazstvo v Európskej lige. Zverencom trénera Emeryho patrí v tabuľke La Ligy 5.miesto so ziskom 56 bodov. Z posledných piatich zápasov Sevilla získala 9 bodov za 3 víťazstvá. V poslednom ligovom kole vyhrala na trávniku mestského rivala Betis Sevilla 0:2. Najlepším strelcom tímu je Carlos Bacca, ktorý doposiaľ nastrieľal 14 gólov.

    Granada CF

    Druhému andalúzskemu celku sa v tejto sezóne napriek sľubnému začiatku nedarí podľa predstáv. Zverencom trénera Alcaraza patrí v tabuľke La Ligy 13.miesto so ziskom 37 bodov. Z posledných piatich zápasov získali 6 bodov za 2 víťazstvá. V poslednom ligovom zápase porazili na domácom štadióne dokonca FC Barcelonu 1:0. Najlepším strelcom tímu je El-Arabi s 12 gólmi.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 14. Mainz (GRA) (vla.), 51. Gameiro, 58. M'Bia, 68. Vitolo

    Karty:   10. Carrico (SEV), 80. Navarro (SEV)


    FC Sevilla: Beto – Coke, Pareja, Fazio, Navarro – M'Bia, Carrico – Vitolo, Rakitič ("C"), Marin – Gameiro
    Náhradníci: Javi Varas – Figueiras, Bacca, Iborra, Trochowski, Samperio, Cicinho

    Granada CF: Karnezis – Nyom ("C"), Mainz, Tiago Ilori, Angulo – Iturra, Coeff, Recio – Brahimi, El Arabi, Piti
    Náhradníci: Dimitrievskij – Ighalo, Buonanotte, Foulquier, Fatau, Bravo, Isaac

    Rozhodca: J. Teixeira – F. Lamsfús, C. García – F. Castillejo