NY Rangers – Philadelphia 4:1 (kon.) | St. Louis – Chicago 4:3 (po pr.) | Colorado – Minnesota 5:4 (po pr.)
San Jose – LA Kings 6:3 (kon.)
koniec po predl.
St. Louis Blues
4:3 (2:3, 0:0, 1:0 - 0:0, 0:0, 1:0)
Chicago Blackhawks
cz Piatok 18.04.2014, 02:10 • Scottrade Center, St. Louis • Play-off NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    100:26
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Dnešní velmi dlouhé utkání je u konce. Vítězem klání se stává domácí St. Louis, když Ott našel před brankovištěm volného ALEXANDERA STEENA, který vystřelil z první a trefil se přesně k pravé tyči – 4:3. Asistence: Steve Ott, David Backes.
     
    97:20
    Domácí obraně ujel Sharp, který uháněl sám proti Millerovi. Jako zakončení zvolil střelu mezi betony, ale brankář St. Louis dokázal kotouč vyrazit.
     
    94:01
    Rozhozená obrana Chicaga v čele s Crawfordem byla již překonána, ale Pietragelo před brankoviště promáchl volný kotouč. Mohlo být rozhodnuto.
     
    92:42
    Přesilovou hru si pro změnu zahraje St. Louis. Ve vlastním pásmu se provinil držením Shaw a je vyloučen na dvě minuty.
     
    85:27
    Reaves narazil na mantinel Toewse a je vyloučen na dvě minuty za hrubost. Dokáže Chicago v této přesilové hře rozhodnout utkání?
     
    73:02
    Velká nepříjemnost pro St. Louis. Sobotka vyhodil v obranném pásmu kotouč do hlediště a Chicago bude hrát dvě minuty přesilovou hru.
     
    58:15
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí se dočkávají vyrovnání! Velký nápor už hostující obrana nedokázala přečkat, když se před branku dostal z rohu JADEN SCHWARTZ a střelou po ledě poslal kotouč mezi betony Crawforda – 3:3. Asistence: Derek Roy.
     
    49:20
    Za vysokou hůl je vyloučen na dvě minuty Kane a počet hráčů na ledě se vyrovná. Bude se hrát čtyři na čtyři.
     
    48:38
    Je tady další přesilová hra Chicaga. Za podražení je vyloučen na dvě minuty domácí Reaves.
     
    47:25
    Po ubráněném oslabení se dostal v útočném pásmu ke střele z levého kruhu Lapierre, který trefil tyč!
     
    45:18
    Chicago bude hrát přesilovou hru. Za nedovolené bránění je vyloučen na dvě minuty Backes. Hosté se mohou přiblížit vítězství.
     
    31:51
    St. Louis bude mít šanci na vyrovnání. Za podražení je vyloučen na dvě minuty Versteeg a Chicago bude hrát ve čtyřech.
     
    27:33
    Hra se velmi rychle přenesla ke druhé brance, kde se do zakončení dostal Schwartz, který před sebou měl odkrytou branku. Crawford ale v beznadějné situaci tygřím skokem zastavil kotouč mířící do branky a zabránil vyrovnání.
     
    25:12
    Chicago bude hrát druhou přesilovou hru v utkání. Za hákování je vyloučen na dvě minuty Leopold. Využijí hosté i tuto přesilovou hru?
     
    18:24
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Chicago se podruhé v utkání dostává do vedení. Po ubráněném oslabení vyslal Toews kvalitní přihrávkou do brejku PATRICKA KANEA, který svižnou střelou z mezikruží nedal Millerovi šanci – 2:3. Asistence: Jonathan Toews, Brent Seabrook.
     
    17:39
    Na pravém kruhu se dostal ke kotouči Shattenkirk a vystřelil do břevna! Velká smůla domácích.
     
    16:10
    Bluesmani můžou ve svém tlaku pokračovat, protože budou mít výhodu přesilové hry. Na dvě minuty za krosček je vyloučen Sharp.
     
    15:52
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    V St. Louis máme velmi rychle opět vyrovnáno! Skvělá kombinace v útočném pásmu v podání druhé lajny Bluesmanů přinesla kýžené ovoce, když Shattenkirk našel na levém kruhu volného VLADIMIRA TARASENKA, který si kotouč rychle zpracoval a trefil odkrytou část Crawfordovy branky – 2:2. Asistence: Kevin Shattenkirk, Barret Jackman.
     
    14:39
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Chicago otáčí v přesilové hře vývoj utkání a dostává se do vedení. Na levý kruh si sjel od modré čáry BRENT SEABROOK, jenž obdržel přesnou přihrávku zpoza branky od Versteega a střelou z první nedal Millerovi šanci – 1:2! Asistence: Kris Versteeg, Nick Leddy.
     
    12:56
    Chicago si zahraje první přesilovou hru utkání. Za nedovolené bránění je vyloučen na dvě minuty Jackman, jenž naprosto zbytečně oslabuje svůj tým.
     
    11:14
    Chicago právě vstřelilo branku!
    A máme vyrovnáno. Nenápadná akce Chicaga přinesla kotouč na levý kruh, kde se k němu dostal JOHNNY ODUYA a střelou zápěstím zamířil přesně k levé tyči. Začínáme od znova – 1:1!. Asistence: Brandon Saad, Jonathan Toews.
     
    4:40
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Bluesmani se dostávají do vedení. Velký závar před brankou Crawforda přinesl úvodní branku, když brankář Chicaga vyrazil střelu Portera přímo na ADAM CRACKNELLA, který z brankoviště dorazil kotouč do odkryté klece a dává úvodní branku celé série – 1:0. Asistence: Maxim Lapierre, Chris Porter.

    Jan Šlapáček

    Góly a asistencie: 5. Cracknell (Lapierre, Porter), 16. Tarasenko (Shattenkirk, Jackman), 59. Schwartz (Roy), 101. Steen (Ott, Backes) – 12. Oduya (Saad, Toews), 15. Seabrook (Versteeg, Leddy), 19. Kane (Toews, Seabrook)


    St. Louis Blues: Miller (Elliot) – Pietrangelo, Bouwmeester, Shattenkirk, Jackman, Polák, Leopold – Steen, Backes, Ott – Tarasenko, Sobotka, Schwartz – Reaves, Roy, Morrow – Cracknell, Lapierre, Porter
    Chicago Blackhawks: Crawford (Raanta) – Seabrook, Keith, Hjalmarsson, Oduya, Rozsíval, Leddy – Versteeg, Toews, Saad – Hossa, Handzuš, Sharp – Kane, Shaw, Bickell – Smith, Kruger, Bollig

    Rozhodca: Joannette, Pollock – Heyer, MacPherson

    Diváci: 19 423