Dortmund – Wolfsburg 2:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
2:0 (2:0)
VfL Wolfsburg
cz Utorok 15.04.2014, 20:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • DFB-Pokal
Predzápasové kurzy
     
    90+6
    Dostává ji Aubameyang.
     
    90+3
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Reus, přichází Schieber.
     
    85
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Lewandowski, přichází Aubameyang.
     
    84
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Malanda, přichází Caligiuri.
     
    80
    Neskutečné, neuvěřitelné a Weidenfeller na hrad! Standardka hostů byla velmi nebezpečná. Gustavo našel Malandu, který nejprve levačkou trefil německého brankáře, který míč vyrazil na tyč. Poté přišla dvojitá dorážka znovu Malandy z malého vápna, ale když vám není přáno. Tohle byl moment Weidenfellera.
     
    76
    Tak to vypadá, že kdyby se hrálo do půlnoci, tak ten gól stejně Wolfsburg nedá. Nyní si naběhl na zadní tyč Malanda, měl před sebou prázdnou svatyni, ale jak to mohlo asi dopadnout. Opět je míč mimo Weidenfellerovu klec.
     
    72
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mchitarjan, přichází Kirch.
     
    69
    Olič pokračuje v zahozování šancí. Nyní přeskočil Hummelse, který byl málo důrazný, ale svou hlavou poslal míč vysoko do nebes. Pozice ovšem velice dobrá.
     
    66
    Sebastian Kehl překazil rychlou akci hostů a je potrestán žlutou kartou.
     
    63
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Arnold, přichází Vieirinha.
     
    55
    Lodivod na domácí střídačce Klopp musí klopit hlavu. Po centru Reuse se dostal k hlavičce Lewandowski a mohlo být 3:0, kdyby rozhodčí neodmával těsný ofsajd. To už by bylo asi hotovo.
     
    52
    Střelecké trápení hostů pokračuje. Weidenfeller prohrál souboj s Oličem a najednou se dostal ke střele Arnold. Jenže z dvaceti metrů netrefil prázdnou bránu. Možná tam byla ještě teč někoho z hráčů Borussie. Každopádně tohle byla tutovka a musí se dávat.
     
    43
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Jak se dávají branky, to názorně ukázal kanonýr ROBERT LEWANDOWSKI. Domácím stačí skutečně málo a zakousnou se do svého soupeře neuvěřitelným způsobem. Polský útočník si pohrál s obranu a pak přes ni poslal nechytatelný projektil. Není co řešit, jeden se směje a dáva góly, druhý je zahazuje jako na běžícím pásu. Asistence: Marco Reus.
     
    42
    Wolfsburg byl znovu velice blízko vyrovnání. Na centr de Bruyneho si naskočil Perišič a trefil tyč domácí brány. To však nebylo vše, poté se opřel do balonu Malanda a jen o pár čísel netrefil prostor meti třemi tyčemi.
     
    34
    ...a moc to kropení neúčinkovalo. Naldův prudký centr prosvištěl celým vápnem a těsně minul Weidenfellerovu bránu. Jen to v hledišti zahučelo.
     
    21
    Další tutovka Wolfsburgu je tu. Roman Weidenfeller zachránil svůj tým od vyrovnání. De Bruyne byl na pravé straně vápna a rovnou práskl do míče. Jenže pouze do vyběhnuvšího německého brankáře. Dobré čtení hry a odhad.
     
    17
    Jen se držel za hlavu a držet se musí i domácí lavička. Wolfsburg zahrával roh a důrazně upozornil na to, že se dnes bude chtít prát o postup. Na zadní tyči byl Olič, který místo zařízení trefil poslední instanci v podobě obránce Sokratise.
     
    16
    Obrovská šance Borussie, kterou mohl zakončovat Reus. Ten se dostal za obranu soupeře a sám pádil na brankáře. Jenže mu v klíčový moment utekl míč a nedokázal zakončit.
     
    13
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Když se to umí, pak je to brnkačka. Skvělou bombu z hranice vápna vyslal HENRIKH MCHITARJAN a zapadla přesně k levé Grünově tyči. Ačkoliv si brankář na balon sáhl, neměl na prudkou střelu armenského talentu šanci lépe reagovat. Asistence: Marco Reus.
     
    7
    První žlutou kartu dostává hostující Luiz Gustavo, který doslova nabral na vidle kapitána Kehla.

    Roman Zajíček

    Góly: 13. Mchitarjan, 43. Lewandowski

    Karty:   66. Kehl (DOR), 90+6. Aubameyang (DOR) – 7. Gustavo (WOF)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Sokratis, Hummels, Durm – Jojič, Kehl (C), Reus (90+3. Schieber), Mchitarjan (72. Kirch), Großkreutz – Lewandowski (85. Aubameyang). Trenér: Jürgen Klopp.
    Náhradníci: Langerak – Friedrich, Kirch, Hofmann, Sahin, Aubameyang, Schieber

    VfL Wolfsburg: Grün – Träsch, Naldo (C), Knoche, M. Schäfer – Luiz Gustavo, Junior Malanda (84. Caligiuri), de Bruyne, Arnold (63. Vieirinha), Perišič – Olič. Trenér: Dieter Hecking.
    Náhradníci: Drewes – Klose, Ochs, D. Caligiuri, Medojevič, Polák, Vieirinha

    Rozhodca: Gräfe – Sinn, Seidel

    Diváci: 80 645