Olomouc – Kladno 5:3 (kon.) | Chomutov – Mladá Boleslav 3:1 (kon.)
koniec
HC Olomouc
5:3 (2:3, 1:0, 2:0)
Rytíři Kladno
cz Nedeľa 13.04.2014, 17:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • Baráž o ELH (CZ)
Partner:
     
    59:48
    Fandové olomouckého týmu slaví na tribunách výhru 5:3 potleskem ve stoje!
     
    57:19
    Teprve třetí vyloučení hostů v zápase. U mantinelu v obranném pásmu Procházka (KLA) podrazil protihráče v bílém drese.
     
    51:48
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoučtí hokejisté jdou do dvoubrankového trháku a zimní stadion je na nohou! Nejprve Vodného nahození od mantinelu nikdo za Cikánka nedorazil, jen o několik vteřin později se ale do samostatného nájezdu dostal JAN KNOTEK, který střelou pod vyrážečku prostřelil brankáře. Asistence: Jan Jaroměřský.
     
    45:27
    Hosté mohli rychle odpovědět. Na pravé straně dostal kotouč do volné pozice Petr Hořava, kterému ještě do rány lehl Kucharczyk. Nicméně puk skončil u Halásze ve výstroji.
     
    44:46
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoucký stadion se otřásá v základech, neboť domácí hokejisté dávají zapomenout na tříbrankové manko z prvních pěti minut a poprvé v zápase jdou do vedení! Pekr vybojoval v útočné třetině kotouč, který naservíroval před odkrytou branku ROMANU RÁCOVI, který střílel do prázdné. Asistence: Matěj Pekr.
     
    43:58
    Dalecký dostal až moc prostoru na levém křídle, obránci Mory se k němu stáhli příliš pozdě. Zasáhnout tak proti nebezpečné ráně musel Halász, který ramenem poslal kotouč do ochranné sítě.
     
    Dnešní utkání sleduje 5500 diváků. Olomoucký stadion hlásí vyprodáno!
     
    35:03
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouckým hokejistům se pět minut před druhou sirénou daří srovnat stav utkání. Obrovský kus práce odvedl Rác, který vybojoval kotouč v rohu kluziště, obkroužil hostující klec a zakončil. Přestože gól nedal, Cikánek puk vyrazil jen před sebe, kde byl připravený JAKUB HERMAN. Nehlídaná domácí útočník zakončil do prázdné. Asistence: Roman Rác.
     
    27:26
    Rána Marosze z prostoru mezi kruhy ohrozila Cikánka, ovšem gólman Kladna zasáhl včas svým pravým betonem.
     
    20:26
    Zpoza domácí klece putoval kotouč na hůl neobsazeného Patera, který gólmana Mory neprostřelil. Vyražený puk se snažil vrátit do klece Kaberle, ale ani on neuspěl.
     
    19:55
    Olomoucký stadion mohl v závěru třetiny slavit dokonce srovnání. Marosz z pravého křídla nahazoval kotouč na Knotka, který ale před brankovištěm nedokázal prudký centr usměrnit.
     
    18:46
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Jenže to teď už nevadí, protože Kohouti přeci jen střílí druhou branku a snižují na rozdíl jediné trefy. Kohouti využili dokonale domácího prostředí, neboť kotouč se od zadního mantinelu podivně odrazil mezi kruhy na hůl PAVLA SELINGRA, který zaskočil Cikánka a střelou nad lapačku skóroval. Bez asistence.
     
    18:34
    Snad největší šance dosavadního průběhu zápasu, která nebyla využita. Jergl postupoval od modré sám na Cikánka, kterého si položil, ale nad pravý beton gólmana puk neposlal. A ani jeho dorážky nebyly úspěšné.
     
    12:08
    Mora ale bude hrát přesilovou hru. Procházka (KLA) ještě před domácí šancí podrazil jednoho z olomouckých útočníků.
     
    12:08
    A už to mohlo být jen o jednu branku! Po chybě v rozehrávce Kladna se do samostatné akce dostal Pekr, který zamíchal před gólmanem kotoučem, přes beton jej poslal ale jen do tyče.
     
    09:26
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen se domácí tým dočkal a naplněný stadion se poprvé raduje, byť jen z branky na 1:3. Kohoutům se povedlo podobné přečíslení jako před malým momentem. Herman našel hůl připraveného MATĚJE PEKRA, který tentokrát nedal gólmanovi šanci. Asistence: Jakub Herman, Roman Rác.
     
    08:50
    Kohouti mohli alespoň částečně napravit dojem. Knotek z pravé strany předložil puk do jízdy Maroszovi, který jeho pas jen tečoval. Cikánek ale chytá!
     
    04:28
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Středočeši přijeli na Hanou s jediným cílem. Aby se udrželi v boji o udržení extraligy, musí dnes vyhrát. A po pěti minutách vedou v Olomouci už 3:0. V přesilové hře Halász sice zneškodnil ránu Tenkráta, ve skrumáži před brankou Mory ale vyšťoural puk MILOSLAV HOŘAVA, který vsítil již třetí branku Kladna. Asistence: Petr Tenkrát, Pavel Patera.
     
    03:44
    Hanáci se natlačili před branku Cikánka, který lapil puk po ráně Cartelliho. Bohužel pro domácí si jeden z hlavních sudích všiml nedovoleného počínání Kucharczyka (OLO), který bude muset pykat.
     
    03:18
    Mora svírala svého soupeře v útočné třetině, a dokonce se dostala do střelecké příležitosti. Zpoza branky Kladna hledal Ostřížek před brankovištěm Kucharczyka, který promáchl.
     
    01:55
    Mora může na nepříznivý vývoj utkání zareagovat v přesilové hře. Majeský (KLA) za vlastní brankou podrazil protihráče.
     
    01:33
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A Kladno se ujímá dvoubrankového vedení po minutě a půl. PATRIK MACHAČ obdržel kotouč do jízdy za domácí defenzivu. Jeho nájezd sice gólman Vošvrda zlikvidoval, na dorážku z hole stejného hokejisty už ale byl krátký. Asistence: David Růžička, Jan Eberle.
     
    00:55
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Takhle si olomoučtí hokejisté start zápasu asi nepředstavovali. Po nevyužité příležitosti vybruslil od mantinelu JIŘÍ KUCHLER, který se s kotoučem dostal až před Vošvrdu, kterému prostrčil puk mezi betony. Asistence: Michal Dragoun, Marek Zagrapan.
     
    00:16
    Uplynulo jen několik vteřin a domácí měli už obrovskou možnost otevřít skóre. Ostřížek našel mezi kruhy volného Kucharczyka, který z první nechal vyniknout pravý beton Cikánka.

    Miroslav Fantal

    Góly a asistencie: 10. Pekr (Herman, Rác), 19. Selingr, 36. Herman (Rác), 45. Rác (Pekr), 52. Knotek (Jaroměřský) – 1. Kuchler (Dragoun, Zagrapan), 2. Machač (Růžička, Eberle), 5. Hořava M. (Tenkrát, Patera)


    HC Olomouc: Vošvrda (2. Halász) – Cartelli, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Bartoň (C), Staněk, Janáček – Kucharczyk, Ostřížek, Selingr – Marosz, Knotek, Vodný – Pekr, Rác, Herman – Jergl, Diviš, Švaňhal.
    Rytíři Kladno: Cikánek (Chábera) – Majeský, Kaberle, Kolařík, Hořava P., Procházka, Růžička, Gutwald – Tenkrát, Patera (C), Hořava M. – Zagrapan, Dragoun, Kuchler – Dalecký, Machač, Eberle – Strnad, Havlíček, Bílek – Šilhavý.

    Rozhodca: Fraňo, Pešina – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 5500