Pittsburgh – Philadelphia 3:4 (po pr.) | Montreal – NY Rangers 1:0 (po pr.) | Ottawa – Toronto 1:0 (kon.)
Florida – Columbus 2:3 (kon.) | Nashville – Chicago 7:5 (kon.) | Arizona – San Jose 2:3 (kon.)
Edmonton – Vancouver 5:2 (kon.) | LA Kings – Anaheim 3:4 (0:1 po s.n.) | St. Louis – Detroit 0:3 (kon.)
NJ Devils – Boston 3:2 (kon.) | Philadelphia – Carolina 5:6 (0:1 po s.n.) | Washington – Tampa Bay 0:1 (0:1 po s.n.)
Buffalo – NY Islanders 3:4 (0:1 po s.n.)
koniec
St. Louis Blues
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Detroit Red Wings
Nedeľa 13.04.2014, 18:30 • Scottrade Center • NHL
Partner:
     
    V každej tretine sme videli jeden gól Detroitu, ktorý tak vracia Blues tohtosezónnu prehru a vyhráva na ich ľade 0:3.

    Tri hviezdy duelu

    1. Justin Abdelkader (DET) 2+0
    2. Petr Mrázek (DET) 23 zákrokov
    3. Pavel Dacjuk (DET) 0+2


    Odo mňa je to pre dnes všetko, prajem Vám príjemný zvyšok nedeľného večera. (21:10:21)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:31
    Je pred nami posledná polminúta dnešného stretnutia, vhadzuje sa pred Mrázekom.
     
    58:53
    Hra sa prerušuje pre ofsajd Red Wings.
     
    58:15
    V závere duelu sa hra zrýchlila, opäť sa jeden z hosťujúcich hráčov ocitol sám pred Millerom, ktorý ale nádej na štvrtý gól Detroitu zneškodnil. Aktérom tohto samostatného úniku bol Justin Abdelkader.
     
    56:28
    Roy tvrdo vypálil z tesnej blízkosti brány, ale Mrázek pekne vyrážal. Krátko potom bola pre Bertuzziho ofsajd zastavená ofenzívna snaha hostí.
     
    55:40
    Nyquist sa rútil na bránu, ale nakoniec sa nedostal k zakončeniu a Detroit musí bojovať o puk v rohu klziska. Ten získali pre seba hráči Blues, ale ich akcia skončila ofsajdom.
     
    54:41
    Domáci bek Colaiacovo vypálil tvrdo z ľavej strany, ale Petr Mrázek celú situáciu videl a chytá puk do lapačky. Nasleduje, zrejme posledná, reklamná pauza v dnešnom stretnutí.
     
    54:15
    Detroit drží útočné pásmo a hoci sa nevie dostať k strele, St. Louis je pod tlakom.
     
    53:10
    Jeden z arbitrov stretnutia sa zrejme zranil a opúšťa ľadovú plochu. Hra pokračuje vhadzovaním v strednom pásme, ktoré vyhrali Red Wings.
     
    52:43
    Detroit Red Wings dal gól!
    Na pravej strane po zasekávačke vyslal presný puk pred Millerovu bránu Pavel Dacjuk a JUSTINOVI ABDELKADEROVI stačilo len nastaviť hokejku, ktorou zmenil smer puku a ten následne skončil v domácej sieti. Detroit vedie už 0:3. Asistencie: Pavel Dacjuk, Jakub Kindl.
     
    52:07
    Blues bojovali dlho o pásmo, ale nakoniec museli prestriedať a Detroit mohol v kľude rozohrávať spoza vlastnej brány.
     
    51:25
    Veľmi nebezpečne vystrelil z ľavého kruhu Legwand, ale Miller jeho strelu inštinktívne vyrazil do rohu, kde si ju vzal jeden z bekov Blues a založil akciu. tá skončila neúspešne a do brejku sa dostal znovu pred Millerom Glendening, ale domáceho gólmana neprekonal.
     
    50:30
    Po strele Schwartza sa natlačil pred Mrázeka Steve Ott a český gólman radšej prikrytím puku prerušil hru. Nasleduje reklamná pauza.
     
    50:00
    Stále pokračujeme v hre z jednej strany na druhú. hrá sa bez prerušenia, ale bohužiaľ aj bez streleckých pokusov.
     
    49:00
    Blues bojuje húževnato o pásmo, ale k strele na bránu sa domáci nedostali. Naopak puk získali Red Wings, ale ich útočná akcia sa taktiež zatiaľ odohráva bez strelky na bránu.
     
    47:03
    Po ataku na Roya sa nevylučovalo, St. Louis získalo útočné pásmo a tvrdo pálil spoza pravého kruhu Steen, ale krátko na to Bertuzzi vysunul do brejku Tatara, lenže slovenský krídelník nedokázal ani svoj druhý samostatný únik v zápase premeniť v gól. V poslednej chvíli ho odzbrojil domáci bek Shattenkirk.
     
    46:33
    Na obrannej modrej Blues bol tvrdo zrazený k zemi domáci Derek Roy, ktorý ostáva otrasený ležať na ľadovej ploche. Pokračovať v hre sa bude po reklamnej pauze.
     
    45:03
    Sledujeme prevažne súboje o puk v strede klziska, ani jedno z mužstiev sa stále nedokáže na dlhšiu dobu usadiť v útočnej tretine súpera.
     
    43:47
    Hrá sa podobný hokej ako v predchádzajúcich tretinách. Z jednej strany na druhú, ale bez výraznejšej šance. Hra sa prerušovala v obrannom pásme Detroitu pre ofsajd Bouwmeestera.
     
    41:55
    Steenov trest skončil, Blues sú v plnom počte.
     
    41:00
    Detroit sa nikam neponáhľa, prestriedal a rozohráva akciu spoza vlastnej brány. Následne sa snažil získať pásmo nahodením, čo sa mu podarilo a videli sme nebezpečný backhand Tatara z ľavej strany.
     
    40:26
    Po Nyquistovej strele spoza kruho a jeho následnej dorážke vznikla pred Millerom mela tiel, po ktorej sa hra prerušuje.
     
    40:20
    Prvé buly tretej časti vyhral Detroit, ktorý hrá v početnej výhode.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina priniesla rovnaký výsledok ako tá prvá, Red Wings vyhrali 0:1, keď potrestal chybu na modrej Sheahan. Detroit tak vedie pred záverečnou tretinou 0:2 a ešte má k dispozícii minútu a 55 sekúnd početnej výhody v jej úvode. Tretia časť sa začne približne 20:24.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:55
    V absolútnom závere druhej tretiny dostáva Alexander Steen dve minúty za krosček. Presilovka Red Wings bude rozdelená prestávkou, ale jej podstatná časť nás bude čakať v úvode záverečnej dvadsaťminútovky.
     
    39:46
    Dacjuk vyhral buly pred Mrázekom a Detroit nahadzoval puk do pásma. Tam si ho postrážila domáca defenzíva, ale Blues sa nedokázali dostať cez prehustené stredné pásmo a ich snaha končí zakázaním uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred Millerom.
     
    39:03
    Záver tretiny sa nesie v snahe Blues o skorigovanie výsledku, po Shattenkirkovej zblokovanej strele od modrej čiary sa hra prerušovala. Následné buly vyhrali Red Wings, ale ich rýchly protiútok bol zastavený pre ofsajd.
     
    37:30
    Na Mrázeka pálil Cole, na Millera na druhej strane klziska Jurčo, ktorého strela bola zblokovaná na ochrannú sieť a hra sa prerušila.
     
    36:19
    Detroit Red Wings dal gól!
    Carlo Colaiacovo si na modrej nepostrážil puk, o ktorý ho obral Tatar a posunul ho RILEYMU SHEAHANOVI. Ten následne nabral rýchlosť a prudkou strelou švihom z ľavého kruhu prekonal Millera, čím poslal Detroit do vedenia 0:2. Asistencia: Tomáš Tatar.
     
    35:55
    Dacjuk s Abdelkaderom potiahli akciu hostí a dlho bojovali o puk za Millerovu bránu, ale nič viac z toho nevyťažili. Hrá sa teraz veľmi rýchlo a z jednej strany na druhú, po strele si pripísali domáci Paajarvi a krátko pred ním i hosťujúci Bertuzzi.
     
    35:07
    Nyquist to nebezpečne skúsil backhandom, ale jeho strela sa nakoniec až k Millerovui nedostala. O pásmo bojujú na druhej strane klziska Blues.
     
    34:24
    Detroitu sa už vrátil Glendening a hostia sú už v plnom počte. krátko po jeho návrate sa hra prerušovala pre ofsajd domácich, v ktorom bol Porter. Nasleduje reklamná pauza.
     
    33:42
    St. Louis sa už podarilo udržať a rozostaviť sa v útočnom pásme, ale po zblokovanej delovke Leopolda sa Detroitu znovu podarilo vyhodiť puk.
     
    33:00
    V úvode oslabenia sa Red Wings podarilo vyhodiť puk a hoci sa zdalo, že Blues sa už udržia v pásme, Detroit následne dvakrát vyhadzoval puk a dokonca sa dostával k zakončeniu Drew Miller.
     
    32:18
    Po reklamnej pauze uvidíme presilovku domácich Blues, Na trestnú lavicu smeruje Luke Glendening za hrubosť.
     
    31:52
    Po Leopoldovom návrate na ľad z trestnej lavice sa Blues dostali do prečíslenia 3 na 1, kedy Leopol posunul puk na ľavú stranu Lapierrovi, ktorý sa ho snažil si podvihnúť a prekonať, na zemi ležiaceho, Mrázeka, ale ani na dvakrát sa mu to nepodarilo.
     
    31:38
    Domáci v plnom počte.
     
    30:30
    Najnebezpečnejšiu strelu v presilovke má na svedomí zatiaľ Jurčo, ale nemusí to byť posledný pokus hostí, pretože Detroit je stále v útočnom pásme.
     
    29:38
    Cracknell sa dostal do sľubnej pozície v medzikruží, ale Mrázek jeho strelu vyrážal. O vyvezenie puku sa snažil po pravej strane Andersson, ktorý bol faulovaný a na lavicu hanby smeruje Jordan Leopold za držanie .
     
    29:00
    Bouwmeester dostal dobrú prihrávku na modrú, nakorčuľoval si s pukom do ľavého kruhu, ale nevypálil. Skúšal krížnu prihrávku na pravú stranu po ktorej takmer Blues stratili pásmo, pretože kanadský bel nahrával nepresne. Krátko potom sa hra prerušovala po strele Reavesa.
     
    28:04
    Tretíkrát v krátkom časovom slede sa bude vhadzovať po Millerovej pravici, pretože sme boli znovu svedkami icingu Blues.
     
    27:55
    Hra sa prerušovala po zblokovanej strele v obrannej tretine domácich a krátko na to sa buly pred Millerom opakovalo, pretože Blues nevyšla prihrávka a bolo z toho zakázané uvoľnenie.
     
    27:30
    Detroit nebezpečne kombinoval v útočnom pásme a pred Millera sa natlačil Dacjuk, ale puk sa k nemu nedostal. Na druhej strane klziska krátko potom bojovali o puk Blues, ale zo súboja za Mrázekovou bránou vyšli víťazne obrancovia Red Wings..
     
    26:18
    Andersson hľadal v prečíslení nepresne Jurča, ale St. Louis túto akciu prerušilo a mohlo ísť dopredu, lenže v strednom pásme prišlo o puk a Jurčo sa znovu rútil do prečíslenia, tentokrát spolu s Helmom. Jeho strela sa odrazila k ochrannej sieti a hra sa prerušila. Po prerušení si niečo veľmi intenzívne vysvetľovali pri mantineli Steen s Jurčom, ale rozhodcovia zasiahli včas a nasleduje reklamná pauza.
     
    25:38
    Riley Sheahan na dvakrát tvrdo pálil z pravej strany, ale Miller si so strelou z tesnej blízkosti poradil.
     
    25:13
    Polák zblokoval Tatarovu strelu z ľavej strany, puk sa dostal k Millerovi, ktorý ho prikrýva a hra sa znovu prerušuje.
     
    24:57
    Legwand prerušil rozohrávku Blues, ale nedokázal ju úplne zastaviť. Domáci sa dostali do tlaku a na Mrázeka pálil Cole, na čo český gólman reagoval výborným zákrokom a po strele Cracknella prerušil hru.
     
    24:00
    Akcia Blues zastavená arbitrom, ktorý odpískal Paajarvimu ofsajd.
     
    23:38
    Miller prikrýva ďalšiu strelu hostí a prerušuje hru. Blues môžu ďakovať svojmu gólmanovi, že prehrávajú len o jeden gól.
     
    22:40
    Bouwmeester tvrdo pálil od modrej a po jeho strele vznikla menšia mela tiel pred Mrázekom, ktorý nakoniec prerušuje hru prikrytím puku.
     
    22:05
    Lapierreho strela z pravého kruhu bola zblokovaná. Následne sa dostal do brejku Tomáš Tatar, ktorý sa úplne osamotený rútil na Millera, ale svoju strelu namieril len do jeho betónov.
     
    21:15
    Na pravej strane bojoval pekne o puk Glendening, ale nakoniec nebol úspešný a krátko na to poslal Roman Polák puk cez všetky čiary, čo znamená icing pre Blues.
     
    20:30
    Prvé buly prostrednej časti vyhrali Blues a nahodili puk do útočného pásma, tam sa k nemu síce dostal Detroit, ale mal problémy s rozohrávkou.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina priniesla rýchly hokej z jednej strany na druhú. Detroit sa mohol cítiť ukrivdený potom, čo rozhodca neuznal gól Tatara, ale všetko si vynahradili o niekoľko minút neskôr, keď bol teč Justina Abdelkadera gólový.

    Detroit vedie po prvej tretine nad St. Louis 1:0 a druhá tretina sa začne približne 19:27.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:27
    St. Louis v závere pritlačilo Detroit v jeho obrannej tretine a hosťom sa nedarí vyhodiť puk. Nepodarilo sa to ani Kindlovi a ani Jurčovi.
     
    18:37
    Bertuzzi hľadal Tatar krížnou prihrávkou, ale jeho pas nebol presný. V strednom pásme pri puku však ostávajú hráči Red Wings.
     
    18:00
    Hra sa prerušuje pre zakázané uvoľnenie St. Louis. Vhadzovanie pred Millerom získali domáci a vstupujeme do poslednej dvojminútovky prvej tretiny.
     
    17:18
    Nyquist pekne pálil z ľavej strany, ale jeho strela bola zblokovaná domácim bekom a St. Louis mohlo ísť dopredu. Nedostalo sa však ďalej ako do stredného pásma.
     
    15:49
    Domáci v plnom počte.
     
    15:00
    Oslabenie domácich neprinieslo zmenu herného obrazu, stále sa hrá rýchly hokej z jednej strany na druhú.
     
    13:49
    Magnus Paajarvi dostáva trest za zdržovanie hry (vyhodenie puku mimo ľadovej plochy). Presilovku si zahrajú Red Wings.
     
    13:30
    Detroit Red Wings dal gól!
    Od modrej pálil bek Lashoff a jeho strelu sa neúspešne snažil tečovať Nyquist, to mu nevyšlo, ale nakoniec to dokázal JUSTIN ABDELKADER, ktorý posunul puk ponad Ryana Millera do siete a otvára skóre dnešného duelu. Asistencie: Brian Lashoff, Pavel Dacjuk.
     
    13:00
    Detroit vhadzovanie v útočnej tretine vyhral, ale aj tak sa sám vytlačil do stredného pásma. po následnej zle rozohrávke Red Wings sa dostávali dopredu St. Louis, ale ani oni neuspeli a znova sa pokúšali o získanie útočného pásma pre Detroit Tatar s Bertuzzim.
     
    12:22
    Ryan Miller prikrýva puk a prerušuje hru po prudkej strele Dacjuka. Nasleduje ďalšia reklamná pauza.
     
    11:50
    Detroit v plnom počte.
     
    11:38
    Hra v oslabení dnes Detroitu ide a domácich nepustil v ich početnej výhode do takmer žiadnej šance. Hra sa prerušovala v strednom pásme a len desať sekúnd nás delí od Anderssonovho návratu na ľad.
     
    09:48
    Presilovú hru si zahrajú domáci, na trestnej lavici už sedí Joakim Andersson za nedovolené bránenie gólmana Millera.
     
    09:48
    Detroit sa dostal do veľkého tlaku, z ktorého pramenili strely Jurča i Tatara. Tomáš Tatar dokonca prekonal Ryana Millera, ale hlavný arbiter gól neuznáva, pretože v tom istom momente bola hra prerušená.
     
    08:58
    Hra 4 na 4 nepriniesla žiadne vážnejšie šance a už sa začína skrátená presilovka Red Wings.
     
    07:58
    Darren Helm sa vo vlastnom oslabení utrhol domácej obrane a z ľavej strany si výborne nakorčuľoval pred Millera, ale zakončenie mu prekazil domáci Carlo Colaiacovo, ktorý dostáva trest za hákovanie. Bude sa hrať 4 na 4.
     
    07:24
    Glendening získal za bránou domácich veľmi cenné sekundičky pre svoj tím. Nakoniec bol však odzbrojený a St. Louis mohlo ísť dopredu.
     
    06:58
    Prvým vylúčeným hráčom dnešného stretnutia je hosťujúci Xavier Ouellet za držanie hokejky. St. Louis si zahrá v početnej výhode po uplynutí reklamnej pauzy.
     
    06:40
    Mrázek je v jednom ohni, smeruje na neho jedna strela za druhou a hlavný arbiter signalizuje vylúčenie na strane Detroitu.
     
    05:30
    Detroit sa usadil v útočnom pásme, čo prinieslo strelu z prvej z hokejky Sheahana, ktorú ale Miller pokryl. Krátko potom sa rútil do prečíslenia Lapierre s jedným zo spoluhráčov, ale zakončiť táto domáca dvojica nedokázala.
     
    04:20
    Quincey nedokázal vyhodiť puk, ale v strednom pásme ho získal jeho spoluhráč Legwand, ktorý sa snažil o získanie útočného pásma pre Red Wings. To sa mu nepodarilo, ale Glendeningovi už áno.
     
    03:37
    Dnešnému stretnutia chýba náboj, ale domáci sú aktívnejším tímom, ale hrá sa príliš ďaleko od jednej či druhej brány.
     
    02:02
    St. Louis hralo teraz dlhšiu dobu v obrannej tretine Red Wings, ale do šance sa dostať nedokázalo a po vytlačení do stredného pásma domácim nevyšla rozohrávka, čo prinieslo sťahovanie hry pred Millera, pretože to bolo zakázané uvoľnenie.
     
    01:15
    Petr Mrázek prerušil hru po peknej strele Jaškina z pravého kruhu, ktorého predtým pekne vysunul Jackman. Krátko potom sa hra prerušovala znovu pre ofsajd Red Wings, v ktorom bol Tatar.
     
    00:45
    Prvý útok Detroitu nemal dlhé trvanie, ale hostia zakladajú ďalší z vlastnej tretiny.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Zmena na brankárskom poste! V bráne Red Wings nastupuje Petr Mrázek!
     
    Ako býva pri NHL zvykom, úvod stretnutia sa o pár minút omeškal, ale stretnutie onedlho začne.
     
    Úvodné zostavy:

    St. Louis Blues: Miller (Elliott) – Cole, Bouwmeester, Leopold, Shattenkirk, Colaiacovo, Polák – Ott, Steen, Schwartz – Jaškin, Roy, Rattie – Porter, Lapierre, Reaves – Paajarvi, Aucoin, Cracknell

    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Ouellet, Smith, Quincey, Sproul, Kindl, Lashoff – Abdelkader, Dacjuk, Bertuzzi – Nyquist, Sheahan, Tatar – Andersson, Helm, Jurčo – Miller, Glendening, Legwand

    Rozhodca: O'Rourke, L'Ecuyer – Amell, Brisebois.
     
    Vítam Vás pri stretnutí kanadsko-americkej NHL, v ktorom St. Louis Blues privítajú na svojom ľade Detroit Red Wings. Pre oba celky je dnešný duel posledným v základnej časti, ale oba si už účasť v play-off zabezpečili.

    St. Louis je momentálne na treťom mieste Západnej konferencie s počtom 111 bodov, rovnaký bodový zisk má aj druhé Colorado a štvrté San Jose, ale to už svoj posledný zápas základnej časti odohralo. Blues sa v závere ročníka nedarí, prehrali už 5 duelov v rade, naposledy podľahli Dallasu Stars hladko 0:3.

    Detroit je so ziskom 91 bodov na ôsmom mieste v tabuľke Východnej konferencie a hoci na siedmy Columbus stráca dva body a naopak má dvojbodový náskok pred deviatym Washingtonom, už je jasné, že na detroitskej ôsmej priečke sa nič nezmení. Red Wings už dokonca aj poznajú meno svojho súpera v prvom kole play-off a nebude ním nik iný ako víťaz Prezidentovej trofeje za najlepší tím základnej časti, Boston Bruins. Red Wings prehrali obe svoje posledné vystúpenia, naposledy podľahli na domácom ľade Caroline Hurricanes 1:2.
     
    V tejto sezóne sa stretli mužstvá len jediný raz a to 21.januára v Joe Louis Aréne, kde sa po výsledku 4:1 mohli radovať hráči St. Louis, ktorí zdolali Detroit už tretíkrát v rade. Red Wings naposledy zdolali Blues ešte vo februári 2013, keď vyhrali deklasujúco 1:5.

    Dnešný duel nemá favorita a len ťažko možno tipovať víťaza. O všetkom sa rozhodne až na ľade v Scottrade Center, kde je úvodné buly stretnutia naplánované na 18:30 SEČ. Prajem Vám príjemný zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 14. Abdelkader (Lashoff, Dacjuk), 37. Sheahan (Tatar), 53. Abdelkader (Dacjuk, Kindl)


    St. Louis Blues: Miller (Elliott) – Cole, Bouwmeester, Leopold, Shattenkirk, Colaiacovo, Polák – Ott, Steen, Schwartz – Jaškin, Roy, Rattie – Porter, Lapierre, Reaves – Paajarvi, Aucoin, Cracknell
    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Ouellet, Smith, Quincey, Sproul, Kindl, Lashoff – Abdelkader, Dacjuk, Bertuzzi – Nyquist, Sheahan, Tatar – Andersson, Helm, Jurčo – Miller, Glendening, Legwand

    Rozhodca: O'Rourke, L'Ecuyer – Amell, Brisebois