Pála – Price Price - 3. kolo (K.O.)
K.O.
O. Pála – D. Price

Price - 3. kolo

cz Sobota 12.04.2014, 19:00 • Blue Water Dokken, Esbjerg, Dánsko • Ťažká váha
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    17:59
    V dánském Esbjergu právě skončil první zápas programu – v super střední váze si to rozdali debutující Landry Kore (1-0), který ve čtyřkolovém souboji porazil 3-0 na body Nikolu Matice (9-22).
     
    18:01
    V dalším duelu si to rozdají křížové váhy Peter Gram (2-0) a Igor Pylypenko (3-2-17). Asi není třeba dodávat dle bilancí obou, kdo je favoritem. Zápas je vypsán na čtyři kola.
     
    18:11
    A hopla, máme tu první dnešní překvapení – Pylypenko dostal Grama k zemi, když ho chytil na konci druhé minuty levým hákem, aby ho následně v posledních vteřinách úvodního dějství dorazil. Velké překvapení, jasným favoritem byl Gram, bývalý velmi kvalitní amatérský bijec.
     
    18:13
    Do ringu nyní přijde vracející se irská hvězda Andy Lee (31-2), kterého čeká levoruký Francouz Frank Haroche Horta (34-5-12). Souboj je vypsán na osm kol.
     
    18:20
    Pojďme se ale věnovat zápasu, který všechny zajímá... Ondra Pála měl včera na váze 105 kg, David Price 111 kg. Pro oba je to méně, než v posledních duelech, především pro českého bijce se jedná o výrazné zhubnutí. Právě na váze a kondici se v tréninku zaměřil nejvíce.
     
    18:24
    Preview k zápasu se všemi podrobnosti si můžete přečíst na webu Profiboxing.cz
     
    18:27
    Jaké je rozložení sil? "Domácí" David Price, za kterým stojí pořádající stáj Sauerland Event, je na papíře velkým favoritem. Je to bronzový olympionik z Pekingu, mnozí jej už předloni považovali za nástupce Vladimira Klička, kterému se podobá stylem i fyzickou konstitucí.

    Jenže stejně jako obávaný vládce těžké váhy si také Price prošel svým očistcem, v jeho případě v podobě dvou loňských porážek s Tonym Thompsonem. Také zde je podobnost s Kličkem, rozdílnost ale v tom, že zatímco Ukrajinec našel následně klid v rukou Emanuela Stewarda, Price zažil v posledních deseti měsících hodně divoké období – jak zdravotně, tak co se trenérů, či maažera týče.
     
    18:31
    Price odešel z ostrovů od manažera Franka Maloneye do stáje Sauerland. Jenže nejprve jej vedl pár týdnů Adam Booth, aby následně zakotvil pod Tommym Brooksem, který v minulosti spolupracoval s Mikem Tysonem, nebo Evanderem Holyfieldem.

    Price sice zvládl v lednu souboj s Ištvánem Ruzsinszkim, ten jej ale během dvou minut zápasu rozhodně neprověřil.
     
    18:35
    To pražský pořízek Ondřej Pála se momentálně nachází ve velké pohodě. Na přípravu na Price měl skoro dva měsíce, zapracoval na kondici, síle a výbušnosti, také po psychické stránce je připraven. Moc dobře si se svým koučem Jurim Krivoručkem uvědomuje silné i slabé stránky britské obra.

    Kde jsou Britovy přednosti a nedostatky? Silnou stránkou budiž určitě síla a hlavně ničivý zadní direkt, případně cross, ve kterém má obrovskou razanci. Slabina? Psychika a vůbec mu nevoní boj na krátko, pokud se mu soupeř dostane pod relativně slabou přední ruku, má Price problémy – na rozdíl od jiných vysokých boxerů – s tím, aby se zabalil do dvojáku.
     
    18:40
    Ani Pála samozřejmě není bez slabin. Na té nejvýraznější z posledního souboje s Chisorou – kondici a váze – již zapracoval. Co se týče boxerských kvalit, rozhodně za Pricem nezaostává, bude důležité, jak se srovná s 13 centimetry výškového rozdílu.

    Člen Médea Boxing Teamu je relativně dynamický, má slušnou přední ruku, je kreativní v ofenzivě, v čemž se ukazuje východní škola kouče Krivoručka. Pokud nedojde na nějaký "lucky punch" v úvodním kole, čeká nás dle všeho hodně zajímavý duel dvou rozdílných stylů.
     
    18:48
    Andy Lee, jehož vede Adam Booth, se s nepříjemným Francouzem řádně trápí, těžko říct, na čí stranu se nakonec případně přikloní bodoví.
     
    18:53
    Horta se raduje, Lee byl rád, že zápas přežil do konce. Ale mám takový dojem, že to Francouzi nedají. Reálně to vidím na těsnou výhru Leeho, případně remízu...
     
    18:55
    Jak jsem řekl, tak se stalo – Andy Lee vítězí těsným rozhodnutím 2-0 na body, když jeden z bodových viděl remízu 76-76, další dva pak ohodnotili zápas 77-76 pro něj. Holt "kouzlo" profesionálního boxu, domácí a slavnější ve vyrovnaných zápasech málokdy prohrávají...
     
    18:58
    Následuje menší pauza a už nás bude čekat nástup Pály a po něm i Price do ringu...
     
    19:03
    Ringový rozhodčí i spíkr už jsou v ringu, čeká se na boxery...
     
    19:04
    A Ondřej Pála už je v ringu!
     
    19:05
    A nyní do něj vchází také liverpoolský rodák David Price.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:00
    Oba nastoupili hodně aktivně, Pála zkusil zadní i přední hák, zatím netrefil.
     
    01:00
    A Price je na zemi!!!
     
    01:10
    Ale na osm je zpět na nohou, Pála se zkouší na něj dostat, ale Brit se dobře chytá.
     
    02:00
    Kritické chvíle Brit přežil, ale je vidět, že je hodně zaskočený.
     
    03:00
    1. kolo skončilo.
     
    Skvělé první kolo Ondřeje Pály, David Price je hodně zaskočený. Ale je to jen úvod.
     
    00:01
    2. kolo začalo.
     
    01:00
    Opatrná partie pokračuje, Pála dobře trefuje přední rukou, u těla se ale Priceovi boxovat nechce.
     
    02:00
    Price se zkouší naměřit Pálu přední rukou, už tam pustil svůj obávaný cross, naštěstí ale minul.
     
    02:30
    Nyní Price zadní cross trefil, Pála trošku poklesl v kolenou, ale ustál to.
     
    03:00
    2. kolo skončilo.
     
    Až na poslední minutu to zatím Pála zvládá dobře takticky. Dobře polovuje, nezůstává mu stát na přední ruce, na druhou stranu několik jeho švihů hodně promáchlo. Kolo pro Price.
     
    00:01
    3. kolo začalo.
     
    0:10
    A nyní je na zemi Pála!!! Ale také se zvedá.
     
    00:40
    A nyní podruhé a je konec!!! Tak to bylo rychlé!
     
    JE KONEC! Nadějně rozjetý souboj pro Pálu končí drtivě, ve svém rohu s ledováním zátylku. Oba downy ale přišly přes údery za uši, do stejných míst, jako Priceho sestřelil v prvním souboji Thompson.
     
    19:21
    Co dodat, oba Pálovy souboje s britskými soupeři – Dereckem Chisorou i Davidem Pricem skončily ve třetím kole. A zatímco ten první byl hodně kontroverzní, zde se nedá na nic vymlouvat.

    Bohužel, údery za uši k profesionálnímu boxu patří. Po úderu přes bradu a do zátylku byl na zemi v prvním kole Price, ani jeho dva knockoutové údery nepadly tam, kam by dle pravidel měly, před uši. První šel jasně do temene hlavy, druhý za ucho na krk.
     
    19:23
    Já se pro tuto chvíli s vámi loučím, ovšem tentokrát ne na dlouho. Už v noci – od 5:00 hodin nás čeká šlágr velterové váhy Manny Pacquiao vs. Timothy Bradley II.

    Reportáž a další novinky k souboji David Price vs. Ondřej Pála naleznete na webu Profiboxing.cz. (19:24:42)

    Antonín Vavrda

    Ondřej Pála
    Štát: Česká republika
    Dátum narodenia: 20.09.1984
    Vek: 39 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 190 cm
    Hmotnosť: 110 kg
    Rozpětí paží: 195 cm
    Bilancia: 33-4

    David Price
    Prezývka: The Heavyweight Sensation
    Štát: Anglicko
    Dátum narodenia: 06.07.1983
    Vek: 40 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 203 cm
    Hmotnosť: 113 kg
    Rozpětí paží: 208 cm
    Bilancia: 16-2