Atlético Madrid – Barcelona 1:0 (kon.) | Bayern – Manchester United 3:1 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
3:1 (0:0)
Manchester United
Streda 09.04.2014, 20:45 • Allianz Arena • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Do semifinále tak postupuje aj zástupca Bundesligy, hoci nemal ľahkú úlohu ani zďaleka. Dnes je to odo mňa všetko, ďakujem za pozornosť. Lúči sa s vami Ľubomír Hudačko. (22:36:09)
     
    Je dobojované, v Allianz Arene sa oslavuje postup Bayernu Mníchov! Ten si narobil problémy, keďže prvý polčas nehral presvedčivo a po zmene strán Evrova bomba od brvna znamenala momentálny postup Diablov. Ale len na minútu, okamžite vyrovnal hlavičkou Mandžukič a keď pridali góly ešte Muller a Robben, bolo rozhodnuté.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Fanúšikovia už právom oslavujú, ale napriek zbabranej sezóne v lige to Angličania mali rozohraté proti top favoritovi veľmi dobre. Veď sa dvakrát dostali do vedenia.
     
    90+2
    Manchester našiel trochu svoju tvár, eliminoval súpera hodinu hry a mal na to, aby vymyslel na postup čosi viac. Ale inkasoval priskoro a v Lige majstrov končí zrejme minimálne na dlhšie obdobie.
     
    90+1
    Rozhodca ešte nadstavuje 3 minúty.
     
    90
    Pizarro v spolupráci s Riberym vypálil na De Geu nebezpečnú strelu špicom, Španiel ale let lopty videl a všetko zvládol.
     
    89
    Roobey si dnes nevybral dobrý deň na zakončenia, ďalšia sľubná lopta z hranice vápna mierila po nemastnej rane len do spleti tiel pred ním.
     
    88
    Pre Vidiča a Evru je to momentálne posledný zápas v Lige majstrov, stále potrebujú vsietiť dva góly. Nemci v hľadisku už oslavujú, ale ešte nie je koniec.
     
    87
    Jedna z posledných šancí a vlastne najväčšia, bola v zisku trofeje pre túto sezónu a tým aj automatická účasť v nej o rok. Bayern ale ukázal svoju veľkú ofenzívnu silu v pravý čas a drží postup v rukách.
     
    86
    Zdá sa teda, že Manchester svoju zbabranú sezónu nezachráni a všetko nasvedčuje tomu, že si o rok ani nezahrá Ligu majstrov.
     
    84
    Pizarro príde na ihrisko, keď vymení Müllera.
     
    83
    Obhajca titulu by musel urobiť fatálne chyby v obrane, a ak by svoje skúsenosti zahodil a napokon nepostúpil. Ale vo futbale, v Amerike a na Slovensku je možné všetko.
     
    82
    Ako najdôležitejší fakt sa javí teda okamžité vyrovnanie skóre po zásahu Evru, odvtedy Bavorom narástli krídla a majú všetko vo svojich rukách.
     
    81
    Jedného z nich by mohol predstavovať Hernandez, ktorý už na ihrisku je a druhý bude Januzaj? Nechajme sa prekvapiť. Mladík vymenil Welbecka.
     
    80
    ManU už zachráni zrejme len podobný zázrak, ako pred 15. rokmi na Nou Campe. V hre by potrebovali jedného Sheringhama a Solskjaera.
     
    78
    Už je to pre Bayern veselšie, nemusia sa strachovať o inkasovaný gól, až dva v sieti Neuera by ho vyradili v tejto chvíli. Pri akcii Robbena robil Vidič, čo mohol, ale tečom nešťastne loptu usmernil presne k žrdi.
     
    77
    Bayern dal gól! Postup Nemcov je na spadnutie! ARJENOVI ROBBENOVI vyšla jeho typická akcia na jednotku a opäť ho obrana nezdvojila a ľavačkou k žrdi posúva svojich ešte bližšie k semifinále!
     
    77
    Bavori sa už ale nemôžu na nič spoliehať, dostali gól na vlastnej pôde, čo im maže nálepku favorita. Ten ďalší ich vyradí z hry, Angličania budú čakať na brejky a lopty za obranu.
    Góly: 58. Mandzukić, 68. Müller, 77. Robben – 57. Evra

    Karty:   74. Rafinha (BAY) – 28. Vidić (MU), 71. Evra (MU)


    Bayern Mníchov: Neuer – Lahm (C), Alaba, Dante, Boateng, Ribéry, Robben, Götze, Müller, Kroos, Mandzukić.
    Náhradníci: Raeder, Van Buyten, Rafinha, Pizarro, Weiser, Hojbjerg, Weihrauch

    Manchester United: De Gea – Jones, Smalling, Vidic, Evra; Fletcher, Carrick; Valencia, Rooney, Kagawa; Welbeck
    Náhradníci: Lindegaard, Büttner, Ferdinand, Giggs, Januzaj, Young, Hernandez

    Rozhodca: Eriksson – Klasenius, Wärnmark

    Prvý zápas: Manchester United - Bayern 1:1