Lazio – Sampdoria 2:0 (kon.) | Bergamo – Sassuolo 0:2 (kon.) | Catania – Turín 1:2 (kon.)
Fiorentina – Udinese 2:1 (kon.) | Cagliari – AS Rím 1:3 (kon.) | Parma – Neapol 1:0 (kon.)
koniec
Cagliari Calcio
1:3 (0:1)
AS Rím
Nedeľa 06.04.2014, 15:00 • Stadio Sant'Elia, Cagliari • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, dnešný zápas sa skončil výhrou favorizovaného Rímu. Jeho víťazstvo zariadil hetrikom Destro, ktorý sa postupne presadil v 32., 57. a 73 minúte. Čestný jediný gól Cagliari strelil z pokutového kopu v 89. minúty Pinilla.

    Ako bolo spomenuté, AS Rím sa po dnešnom súboji aspoň do zajtra priblíži Juventusu na rozdiel piatich bodov. Cagliari zostane aj naďalej na 15. mieste so 6 bodovou stratou na Udinese.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (16:59:44)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Domáci hráči ešte operovali pred hranicou pokutového územia, Destro sa ešte snažil dostať za obranné línie domáceho tímu, jeho možný protiútok ale zastavila zdvihnutá zástavka postranného rozhodcu, ktorá signalizovala postavenie mimo hry.
     
    90+3
    Zápas sa dohráva na polovici AS, ťažko povedať, či v nadstavenom čase hru vypustili hostia, alebo sa nakopli domáci hráči, no každopádne je už na prípadné vyrovnanie príliš neskoro.
     
    90+2
    Pinilla sa prebral príliš neskoro! Po dobrej prihrávke do šestnástky sa dostal do bezprostrednej vzdialenosti od brány a točenou strelou len tesne minul ľavú šibenicu brány hostí.
     
    90+1
    Tak napokon to budú ešte extra 4 minúty hry navyše.
     
    90
    Domácim hráčom sa teda podaril aspoň jeden čestný zásah, uvidíme koľko minút bude nadstavovať štvrtý rozhodca nad rámec riadnej hracej doby.
     
    89
    Cagliari dalo gól! Loptu si na značku položil MAURICIO PINILLA, ktorý pokutový kop vybojoval a prudkou strelou do pravej časti brány nedal De Sanctisovi najmenšiu šancu zasiahnuť. 1:3.
     
    88
    Hlavný rozhodca nariadil pokutový kop! Po chybe v rozohrávke De Sanctisa musel Pinillu nedovolene v pokutovom území zastaviť Benatia, takže je možné, že Rím dnes neodíde s čistým štítom.
     
    86
    Červeno-modrí postupne zaútočili, k vážnejšiemu ohrozeniu brány sa nedostali, hostia ovládajú hru, súpera k ničomu nepúšťajú.
     
    85
    Domáci hráči zostávajú pri lopte, no na vlastnej polovici. Po dnešnom zápase sa Cagliari teda v tabuľke nepriblíži k Udinese na rozdiel 3 bodov, naopak ani Chievo Verona sa nepriblíži ku Cagliari, keďže prehrala s Hellas tesne 0:1.
     
    84
    Ibraimi sa skúšal dostať až k šestnástke na vlastnú päsť, proti trojici brániacich hráčov však aj napriek veľkej bojovnosti nemal najmenšiu šancu.
     
    83
    Prichádza avizované posledné striedanie na strane hostí, za hlasného piskotu hraciu plochu opúšťa Nainggolan, na záverečné minúty nastúpi Michel Bastos.
     
    82
    Hráči si už len v podstate vymieňajú loptu, zrejme by boli najradšej, keby sa zápas skončí aj hneď teraz. Hrá sa v postate len v okolí stredového kruhu.
     
    81
    Zápas sa už viac-menej len dohráva, ani jeden z tímov sa už nepúšťa do bezhlavého útočenia. Čoskoro príde posledné striedanie na strane rímskeho AS.
     
    80
    Na opačnej strane z veľkej diaľky vystrelil Eriksson, De Sanctis bol ale pozorný, všetko videl a tak lopta končí v jeho rukaviciach bez najmenšieho problému.
     
    79
    Na súperovej polovici tentoraz kombinuje tím hostí, Gervinho sa snažil nájsť Torosidisa, ten ale o loptu rýchlo prišiel.
     
    78
    Prudký center do šestnástky sa do brány hlavou snažil usmerniť práve Ibarbo, jeho solídny pokus hlavou ale chytil pozorný De Sanctis.
     
    77
    Ibarbo to predsa len vyskúšal, bol faulovaný Benatiom, Ibraimi bude zahrávať priamy kop.
     
    76
    Domáci hráči sa takmer výlučne sústreďujú na obrannú hru, útočiť zrejme nemá zmysel a hráči by pred vlastným publikom určite neradi inkasovali aj štvrtýkrát.
     
    75
    Je teda rozhodnuté, Rím si dnes zo Sardínie odvezie všetky tri body, tak ako sa aj predpokladalo a v prípade zajtrajšieho zaváhania Juventusu sa na vedúci tím priblíži na rozdiel piatich bodov.
     
    74
    Okamžite po strelenom góle prichádza striedanie na strane hostí, z ihriska odíde Pjanić, toho na poslednú pätnásťminútovku vystrieda Taddei.
     
    73
    AS Rím dal gól!
    Z ničoho nič prichádza tretí úder pre Cagliari, Torosidis tentoraz poslal dokonalú prihrávku pred bránu, ktorú do brány usmernil kto iný ako MATTIA DESTRO, ktorý tým skompletizoval svoj prvý hetrik v drese AS. 0:3.
     
    72
    Pri lopte sa ocitol Destro, ten ale preváhal najlepší okamih pre strelu, či prihrávku a tak ho pomerne ľahko o loptu obral Pisano, ktorý bude môcť založiť útok svojho tímu.
     
    71
    Striedajúci Ibraimi vysúval Pinillu, toho ale v pokutovom území odzbrojil dobre hrajúci Benatia.
     
    70
    Začalo nám posledných dvadsať minút riadnej hracej doby tohto zápasu, o víťazovi je zdá sa rozhodnuté, nakoľko už ani domáci hráči nežiaria takou útočnou snahou ako pred pár minútami.
     
    69
    Tím z hlavného mesta poľavil aj v pressingu, hráči sa už viac-menej šetria, nešprintujú za loptami, skôr ich prenechajú Avramovovi.
     
    68
    Prichádza posledné striedanie na strane Cagliari, na z ihriska odkráčal Cossu, opačným smerom vybieha Ibraimi.
     
    67
    Tento trend hry pokračuje aj naďalej, hostia sú pravidelne vytláčaní až pred vlastné pokutové územie, to ich ale vôbec trápiť nemusia, s dvojgólovým náskokom môžu myslieť na to, že k Juventusu sa opäť priblížia na rozdiel piatich bodov.
     
    65
    Tempo hry nám značne kleslo, Rimania sa v posledných minútach rozhodli skôr pre postupné prechody do útoku, ktoré im ale cez pozorne brániacich hráčov nevychádzajú.
     
    64
    Striedajúci Eriksson si nabiehal na letiacu loptu na ľavom krídle. V zápale boja to však trošku prehnal a súpera fauloval v jeho vlastnej šestnástke. Rozohrávať teda bude De Sanctis.
     
    63
    Celá útočná akcia po nevyužitom rohovom kope sa končí útočným faulom jedného z hosťujúcich hráčov, takže šancu zaútočiť bude mať práve Cagliari.
     
    62
    Torosidis sa snažil šikovne nájsť Destra, ktorý sa bude určite snažiť o hetrik. Tentoraz mu to ale nevyšlo, jeden z hráčov Cagliari prihrávku tečoval na roh.
     
    61
    Pri lopte sa momentálne nachádzajú hostia, tí vyčkávajú s ďalšou rozohrávkou pred vlastným brankárom, predsa len, už sa nemajú kam toľko ponáhľať. Určite by si ale priali tretí gól v sieti Cagliari, ktorý by zrejme uhasil aj posledné nádeje domácich hráčov na prípadný bodový zisk.
     
    60
    Je teda vidieť, že domáce mužstvo sa ešte nevzdáva, na hráčoch je stále vidieť snaha aspoň o skorigovanie výsledku.
     
    59
    Na opačnej strane musel pohotový zákrok vytiahnuť De Sanctis, toho z veľkej diaľky ohrozil Conti.
     
    58
    Domáci tím reaguje striedaním, z ihriska sa porúča Nenê, ktorý nám toho dnes veľa nepredviedol, jeho miesto zaujme Ibarbo.
     
    57
    AS Rím dal gól!
    Obrana Cagliari opäť trestuhodne zaspala, Nainggolan perfektne vysunul MATTIU DESTRA, ktorý strieľa druhý gól svojho tímu a zvyšuje na 0:2.
     
    56
    Maicon sa už na to nemohol pozerať, vyskúšal šťastie, no z veľkej vzdialenosti bránu minul asi o meter.
     
    55
    Prvá desaťminútovka druhého polčasu je za nami, V útoku sa momentálne znova nachádza AS Rím, hráči sa na hranici šestnástky ponúkajú, akosi sa ani jednému z nich nechce vystreliť.
     
    54
    Gervinho sa ale veľmi rýchlo vrátil do útoku, prihral do šestnástky Nainggolanovi, ktorý nebezpečne vypálil a Avramov mal čo robiť aby loptu vyrazil do bezpečia.
     
    53
    Dessena v útoku stratil loptu a Gervinho sa takmer dostal do protiútoku. Našťastie pre domáci tím Avramov dobre čítal hru a poslal loptu späť na polovicu hosťujúceho tímu.
     
    52
    Ten si hráči napokon aj zopakovali, no ani v jednom prípade sa "Vlkom" nepodarilo ohroziť bránu. Do útoku teraz budú postupovať domáci hráči.
     
    51
    Tá sa ale najprv dotkla jedného z domácich hráčov, takže uvidíme rohový kop na opačnej strane.
     
    51
    Ten sa ale hráčom vôbec nepodaril a Gervinho dlhým odkopom poslal loptu až k domácemu brankárovi.
     
    51
    Ten sa okamžite zapojil do hry a vybojoval prvý rohový kop pre Cagliari v druhom polčase.
     
    50
    Napokon sa tak aj deje, Ekdal dnes pre zranenie ramena dohral, na ihrisku ho vymení jeho krajan Eriksson.
     
    49
    Navyše, s Ekdalom to vôbec nevyzerá dobre, pri páde si zrejme poranil ľavé rameno a s jeho pokračovaním v zápase to vyzerá nereálne.
     
    48
    Prvá žltá karta v druhom polčase prichádza veľmi rýchlo, za nepríjemný zákrok na Ekdala ju vidí Florenzi.
     
    47
    Rimania sa okamžite pustili do útoku, ale podobne ako na začiatku prvého polčasu Cagliari bráni veľmi pozorne a súpera zatiaľ do ničoho nepúšťa.
     
    46
    Druhý polčas nám odštartoval s jednou zmenou v zostave, konkrétne v zostave AS Rím. Na druhý polčas už nenastúpi Romagnoli, toho na trávnik nahradí skúsený Torosidis.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hráči obidvoch tímov po druhý raz opúšťajú útroby štadióna, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    Prvý polčas je za nami, skóre po ňom je 0:1, keďže jediným hráčom, ktorý sa dokázal presadiť bol v 32. minúte Destro. Inak sme sledovali pomerne vyrovnané stretnutie, príležitosti na skórovanie sa nám vyskytli až v druhej polovici polčasu. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 16:04.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V nej sa už polčas viac menej dohráva, hostia sa s útokom neponáhľajú a vyčkávajú na vlastnej polovici ihriska.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa bude nadstavovať ešte jedna minúta.
     
    45
    Po ňom v šestnástke nastal mierny chaos, ten ukončil až De Sanctis, ktorý si vybehol po loptu a chytil ju do svojho náručia.
     
    44
    Cossu prenechal Contimu, ten sa snažil prestreliť všetko, čo mu stálo v ceste, no trafil jedného z brániacich hráčov. Cagliari tak ešte získava rohový kop.
     
    43
    Cossu sa už-už dostával k strele z hranice šestnástky, obrana AS sa znova previnila faulom, takže uvidíme ďalší priamy kop v podaní domáceho tímu.
     
    42
    Destro následne inkasuje kartu žltej farby za jeho teatrálny pád v pokutovom území Cagliari.
     
    41
    Hostia sa znova pustili do útoku, Gervinho to s Destrom trošku prekombinovali a k strele sa ani jeden z nich nedostal.
     
    40
    Obrana "Vlkov" to zvládla parádne, takmer sa jej znovu podarilo vysunúť Gervinha. Proti však bol Pisano, ktorý v poslednej chvíli odobral útočiacemu hráčovi loptu a poslal ju vlastnému gólmanovi.
     
    39
    Žltiť sa bude aj na strane hostí, po Pjanićovi je druhým potrestaným Rimanom Romagnoli. Cagliari bude zahrávať priamy kop.
     
    38
    Rimania to teraz niekoľkokrát skúsili dlhou nakopávanou prihrávkou, no tá vždy skončila iba v rukaviciach domáceho brankára.
     
    37
    Do kontry sa znova takmer dostal Gervinho. Ten bol v poslednej chvíli zastavený jedným z brániacich hráčov. Na takéto prepady v obrane by si však mali dať domáci hráči pozor.
     
    36
    Lopta sa už nachádza ďaleko od brány, no červeno-modrí si pýtajú pokutový kop, nakoľko reklamujú hru rukou De Rossiho. Pokutový kop ale nariadený nebol.
     
    35
    Ten sa domácim hráčom nepodarilo pretaviť vo väčšiu príležitosť, ale aj naďalej zostávajú v nebezpečnej vzdialenosti od brány.
     
    34
    Hostia sa okamžite pustili do útoku, Nenê pálil z veľkej vzdialenosti a jeho strela bola vyrazená na ďalší rohový kop.
     
    33
    Hlavný rozhodca vyťahuje žltú kartu, po súboji s Destrom, ktorého Astori udrel lakťom do brucha ju uvidí práve domáci hráč.
     
    32
    AS Rím dal gól!
    Hostia sa najprv museli brániť stupňujúcemu sa tlaku domácich hráčov. Tým sa na niekoľkokrát nepodarilo prestreliť obrannú líniu "Vlkov". Pjanić však okamžite zavelil do protiútoku, vysunul dopredu dvojicu Gervinho – MATTIA DESTRO, ktorý po výbornej prihrávke od svojho spoluhráča otvára skóre dnešného duelu.
     
    31
    Po pravej strane sa až takmer k rohovej zástavke dostal Maicon, ten posielal pred bránu prudkú prihrávku. Tá ale bola odvrátená a následný pokus o vysunutie Gervinha bol zastavený signalizovaný ofsajdom.
     
    30
    Conti bol pri obrannej hre úplne zbytočne zostrelený Pjanićom, hlavný rozhodca nepískal nedovolený zákrok tohto hráča prvý raz, takže mu ukazuje aj žltú kartu.
     
    29
    A obrana Cagliari musela zasahovať aj do tretice, strieľanú prihrávku pred Avramova v poslednej chvíli poslal do bezpečia Pisano.
     
    28
    Ďalšia prudká prihrávka až pred bránu, lopta tentoraz končí v rukaviciach pozorného Avramova.
     
    27
    Gervinho si nabiehal na letiacu loptu do pokutového územia Cagliari, bol však dobre pokrytý Danilom Avelarom, ktorý poslal loptu do bezpečia.
     
    26
    Hostia kombinovali na pravej strane, Benatia si pýta faul, zdalo sa mu, že bol nedovolene bránený, no hlavný rozhodca tentoraz faul nepíska.
     
    25
    AS Rím sa opäť trošku stiahol, hráči budú útok zakladať až od vlastného brankára, dnes sa veru do útoku príliš nehrnú.
     
    24
    Ten zahrával Nenê, jeho technická točená strela len tesne minula ľavú šibenicu De Sanctisovej brány.
     
    23
    Danilo Avelar sa pustil do útoku, nezľakol sa dvojice brániacich hráčov, pokúsil sa cez nich prejsť a napokon si vybojoval ďalší priamy kop.
     
    22
    Na hráčoch AS je vidieť zvýšená aktivita, v posledných minútach sa začali lepšie pohybovať, viac pri rozohrávke premýšľať. Avšak obrana Cagliari je dobre sformovaná a hráči na ňu zatiaľ recept nenašli.
     
    21
    Maicon dostal prihrávku a z veľkej diaľky vyskúšal šťastie. Jeho oblúková strela z viac ako dvadsať metrov letí poriadne mimo.
     
    20
    Lopta sa v pokutovom území niekoľkokrát poodrážala, napokon sa aj dostala na kopačky domácich hráčov, no tomu predchádzal útočný faul, takže loptu získava ich súper.
     
    19
    Prvú dobrú možnosť skórovať bude mať Cagliari, ktoré zásluhou Dessenu získava priamy kop na pravom krídle.
     
    18
    V hre sa pokračuje, po ošetrení sa do nej zapája aj Maicon, takže vyzerá to, že bude v poriadku.
     
    17
    Hra je prerušená, po kontakte s Nenem sa na zemi ocitol jeho krajan Maicon, ten sa drží za ľavý bedrový kĺb. Na ihrisko vybieha aj lekársky tím.
     
    16
    Prvá pätnásťminútovka je za nami, zatiaľ sme strelu, alebo výraznejšiu príležitosť nevideli, uvidíme čo nám prinesú ďalšie minúty.
     
    15
    Cagliari ale dnes výborne bráni, hráči dobre prehusťujú priestor pred vlastnou šestnástkou a hostia majú problém s usadením sa v útoku.
     
    14
    Rimania súpera odzbrojili a stiahli sa až k vlastnému gólmanovi. Ten im signalizuje, aby sa presunuli na útočnú polovicu, kam bude posielať loptu.
     
    13
    Lopta znova zmenila majiteľa, Ekdal to v útoku skúsil individuálne, ale proti trojici brániacich hráčov nemal najmenšiu šancu.
     
    12
    "Vlci" si držia loptu na svojich kopačkách, s útokom sa príliš neponáhľajú, zatiaľ sledujeme pomerne opatrný futbal.
     
    11
    Hra sa opäť presunula na opačnú stranu ihriska, no k strele zatiaľ stále nedošlo. Obrana Rímu si s dobiedzajúcimi útočníkmi hravo poradila.
     
    10
    Na opačnej strane pekne zakombinovali Florenzi a Pjanić, prvý menovaný oblúčikom za obranu vysúval spoluhráča, no loptu bezpečne chytil Avramov.
     
    9
    Pisano na pravom krídle vysúval Nenêho, no prihrávka bola príliš prudká a brazílskemu útočníkovi ušla až za čiaru. Rozohrávať bude De Sanctis.
     
    8
    Hra sa presunula na polovicu Cagliari, no loptu stále ovládajú domáci hráči. Tí sa tentokrát toľko do útoku neponáhľajú, skôr s rozohrávkou vyčkávajú.
     
    7
    Dessena z pravej strany posielal pred brankára mäkučký center, na ktorý dokázal hlavou zareagovať Pinilla. Jeho hlavička ale letí ponad brvno.
     
    6
    Pri lopte sa opäť nachádzajú domáci hráči, je na nich vidieť, že síce majú pred súperom rešpekt, no neboja sa sami zaútočiť.
     
    5
    Danilo Avelar takmer zakončil zvnútra pokutového územia, no ešte predtým fauloval jedného z obrancov hostí, takže sa píska útočný faul.
     
    5
    Obrana AS hrala na istotu, rohový kop si zopakujeme.
     
    4
    Následne si jeden z obrancov hostí nerozumel s vlastným brankárom a pri malej domov takmer spravil chybu. De Sanctis odvrátil aspoň na rohový kop.
     
    3
    Lopta bola mierená na Gervinha, toho si ale obrancovia postrážili a poslali loptu do bezpečnej vzdialenosti od brány.
     
    3
    Rimania sa do útoku vrátili veľmi rýchlo a už v 3. minúte získavajú prvý rohový kop v zápase.
     
    2
    Útočnú iniciatívu rýchlo prebrali favorizovaní hostia, tí postupovali do útoku v trojici, no kvôli nepresnej prihrávke sa útok napokon nekonal.
     
    1
    Tak už je všetko v poriadku, zápas nám môže začať. Úvodnej rozohrávky sa zhostili domáci hráči, tí to na začiatok skúsili dlhou nakopávanou loptou až do pokutového územia hostí, no tam o loptu prišli.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Štart zápasu sa nám trošku oneskorí, postrannému rozhodcovi sa nepozdáva upnutie siete na jednej z bránok, všetko už riešia technici.
     
    Hráči obidvoch tímov už vychádzajú na hraciu plochu, domáci tím nastúpi v tradičnej červeno-modrej kombinácii dresov, zatiaľ čo hostia budú hrať v bielom.
     
    Úvodné zostavy:

    Cagliari Calcio: Avramov – Danilo Avelar, Astori, Ikonomou, Pisano – Ekdal, Conti, Dessena – Nenê, Pinilla – Cossu
    Náhradníci: Silvestri – Tabanelli, Sau, Ibraimi, Eriksson, Cabrera, Ibarbo, Perico, Murru, Del Fabro

    AS Rím: De Sanctis – Romagnoli, Leandro Castan, Benatia, Maicon – Pjanić, De Rossi, Nainggolan – Gervinho, Destro, Florenzi
    Náhradníci: Skorupski, Lobonț – Rafael Tolói, Ljajić, Totti, Taddei, Michel Bastos, Jedvaj, Torosidis, Ricci

    Rozhodca: Massa – Bianchi, Preti.
     
    AS Rím

    Hostia z Ríma sú na tom podstatne lepšie. Zverencom trénera Garciu patrí v tabuľke Serie A 2.miesto so ziskom 73 bodov. Z posledných piatich zápasov získali plných 15 bodov. V poslednom ligovom zápase vyhrali doma nad Parmou 4:2. Najlepším strelcom tímu je Totti, ktorý má na svojom konte 7 golov.
     
    Cagliari Calcio

    Domáci sa držia v druhej polovici tabuľky nad zostupovým pásmom. Zverencom trénera Lopeza patrí v tabuľke Serie A 15.miesto so ziskom 32 bodov. Z posledných piatich zápasov získali 5 bodov. V poslednom ligovom zápase prehrali na trávniku Turína 2:1. Najlepším strelcom tímu je Pinnila a Nené,ktorí nastrieľali po 5 golov.
     
    Prajem príjemné popoludnie všetkým priaznivcom talianskeho futbalu. Dnes pokračuje 32.kolo Serie A. Moje meno je Martin Platko a ja vás budem sprevádzať zápasom medzi Cagliari Calcio a AS Rím. Začiatok zápasu je naplánovaný na 15:00. Pred úvodom si predstavme aktérov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Andrej Marienka

    Góly: 89. Pinilla (pen.) – 32. Destro, 57. Destro, 73. Destro

    Karty:   33. Astori (CAG) – 30. Pjanić (ASR), 39. Romagnoli (ASR), 42. Destro (ASR), 48. Florenzi (ASR)


    Cagliari Calcio: Avramov – Danilo Avelar, Astori, Ikonomou, Pisano – Ekdal, Conti, Dessena – Nenê, Pinilla – Cossu
    Náhradníci: Silvestri – Tabanelli, Sau, Ibraimi, Eriksson, Cabrera, Ibarbo, Perico, Murru, Del Fabro

    AS Rím: De Sanctis – Romagnoli, Leandro Castan, Benatia, Maicon – Pjanić, De Rossi, Nainggolan – Gervinho, Destro, Florenzi
    Náhradníci: Skorupski, Lobonț – Rafael Tolói, Ljajić, Totti, Taddei, Michel Bastos, Jedvaj, Torosidis, Ricci

    Rozhodca: Massa – Bianchi, Preti