Lazio – Sampdoria 2:0 (kon.) | Bergamo – Sassuolo 0:2 (kon.) | Catania – Turín 1:2 (kon.)
Fiorentina – Udinese 2:1 (kon.) | Cagliari – AS Rím 1:3 (kon.) | Parma – Neapol 1:0 (kon.)
koniec
Cagliari Calcio
1:3 (0:1)
AS Rím
Nedeľa 06.04.2014, 15:00 • Stadio Sant'Elia, Cagliari • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, dnešný zápas sa skončil výhrou favorizovaného Rímu. Jeho víťazstvo zariadil hetrikom Destro, ktorý sa postupne presadil v 32., 57. a 73 minúte. Čestný jediný gól Cagliari strelil z pokutového kopu v 89. minúty Pinilla.

    Ako bolo spomenuté, AS Rím sa po dnešnom súboji aspoň do zajtra priblíži Juventusu na rozdiel piatich bodov. Cagliari zostane aj naďalej na 15. mieste so 6 bodovou stratou na Udinese.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (16:59:44)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Domáci hráči ešte operovali pred hranicou pokutového územia, Destro sa ešte snažil dostať za obranné línie domáceho tímu, jeho možný protiútok ale zastavila zdvihnutá zástavka postranného rozhodcu, ktorá signalizovala postavenie mimo hry.
     
    90+3
    Zápas sa dohráva na polovici AS, ťažko povedať, či v nadstavenom čase hru vypustili hostia, alebo sa nakopli domáci hráči, no každopádne je už na prípadné vyrovnanie príliš neskoro.
     
    90+2
    Pinilla sa prebral príliš neskoro! Po dobrej prihrávke do šestnástky sa dostal do bezprostrednej vzdialenosti od brány a točenou strelou len tesne minul ľavú šibenicu brány hostí.
     
    90+1
    Tak napokon to budú ešte extra 4 minúty hry navyše.
     
    90
    Domácim hráčom sa teda podaril aspoň jeden čestný zásah, uvidíme koľko minút bude nadstavovať štvrtý rozhodca nad rámec riadnej hracej doby.
     
    89
    Cagliari dalo gól! Loptu si na značku položil MAURICIO PINILLA, ktorý pokutový kop vybojoval a prudkou strelou do pravej časti brány nedal De Sanctisovi najmenšiu šancu zasiahnuť. 1:3.
     
    88
    Hlavný rozhodca nariadil pokutový kop! Po chybe v rozohrávke De Sanctisa musel Pinillu nedovolene v pokutovom území zastaviť Benatia, takže je možné, že Rím dnes neodíde s čistým štítom.
     
    86
    Červeno-modrí postupne zaútočili, k vážnejšiemu ohrozeniu brány sa nedostali, hostia ovládajú hru, súpera k ničomu nepúšťajú.
     
    85
    Domáci hráči zostávajú pri lopte, no na vlastnej polovici. Po dnešnom zápase sa Cagliari teda v tabuľke nepriblíži k Udinese na rozdiel 3 bodov, naopak ani Chievo Verona sa nepriblíži ku Cagliari, keďže prehrala s Hellas tesne 0:1.
     
    84
    Ibraimi sa skúšal dostať až k šestnástke na vlastnú päsť, proti trojici brániacich hráčov však aj napriek veľkej bojovnosti nemal najmenšiu šancu.
     
    83
    Prichádza avizované posledné striedanie na strane hostí, za hlasného piskotu hraciu plochu opúšťa Nainggolan, na záverečné minúty nastúpi Michel Bastos.
     
    82
    Hráči si už len v podstate vymieňajú loptu, zrejme by boli najradšej, keby sa zápas skončí aj hneď teraz. Hrá sa v postate len v okolí stredového kruhu.
     
    81
    Zápas sa už viac-menej len dohráva, ani jeden z tímov sa už nepúšťa do bezhlavého útočenia. Čoskoro príde posledné striedanie na strane rímskeho AS.
     
    80
    Na opačnej strane z veľkej diaľky vystrelil Eriksson, De Sanctis bol ale pozorný, všetko videl a tak lopta končí v jeho rukaviciach bez najmenšieho problému.
     
    79
    Na súperovej polovici tentoraz kombinuje tím hostí, Gervinho sa snažil nájsť Torosidisa, ten ale o loptu rýchlo prišiel.
     
    78
    Prudký center do šestnástky sa do brány hlavou snažil usmerniť práve Ibarbo, jeho solídny pokus hlavou ale chytil pozorný De Sanctis.
     
    77
    Ibarbo to predsa len vyskúšal, bol faulovaný Benatiom, Ibraimi bude zahrávať priamy kop.

    Andrej Marienka

    Góly: 89. Pinilla (pen.) – 32. Destro, 57. Destro, 73. Destro

    Karty:   33. Astori (CAG) – 30. Pjanić (ASR), 39. Romagnoli (ASR), 42. Destro (ASR), 48. Florenzi (ASR)


    Cagliari Calcio: Avramov – Danilo Avelar, Astori, Ikonomou, Pisano – Ekdal, Conti, Dessena – Nenê, Pinilla – Cossu
    Náhradníci: Silvestri – Tabanelli, Sau, Ibraimi, Eriksson, Cabrera, Ibarbo, Perico, Murru, Del Fabro

    AS Rím: De Sanctis – Romagnoli, Leandro Castan, Benatia, Maicon – Pjanić, De Rossi, Nainggolan – Gervinho, Destro, Florenzi
    Náhradníci: Skorupski, Lobonț – Rafael Tolói, Ljajić, Totti, Taddei, Michel Bastos, Jedvaj, Torosidis, Ricci

    Rozhodca: Massa – Bianchi, Preti