Lazio – Sampdoria 2:0 (kon.) | Bergamo – Sassuolo 0:2 (kon.) | Catania – Turín 1:2 (kon.)
Fiorentina – Udinese 2:1 (kon.) | Cagliari – AS Rím 1:3 (kon.) | Parma – Neapol 1:0 (kon.)
koniec
Lazio Rím
2:0 (1:0)
Sampdoria Janov
Nedeľa 06.04.2014, 12:30 • Stadio Olimpico (Rím) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    88
    Dobrý výkon predviedol v zápase Keita, a tak môže byť za potlesku vystriedaný. Šťastlivcom je v tomto prípade Perea.
     
    87
    Opäť to vyzeralo na kuriozitu v zákroku, keď bol Okaka faulovaný v šestnástke, no hlavný rozhodca znovu nenariadil penaltu. Preto hra pokračovala a pri lopte sa ocitol ešte Soriano, ktorý vypálil, ale len do náručia Berishu.
     
    84
    Závar pred Berishom! Soriano sa po rohovom kope ocitol pri lopte v šestnástke, zakončoval a mal väčšiu šancu na gól, pretože brankár Lazia bol mimo brány, a tak len s ľahkosťou strieľal, no napokon Berishu v bráne zastúpil Biava, ktorý svojimi nohami loptu vyrazil!
     
    81
    Keita je za svoj zákrok na útočnej polovici potrestaný žltou kartou.
     
    77
    Domáci sa rozhodli prestriedať. Strelec druhého gólu Lazia – Lulič je z ihriska vyprevádzaný búrlivým potleskom a v zostave ho následne nahradí Minala.
     
    76
    Mustafi vyslal z ľavej strany veľmi nebezpečnú loptu do šestnástky, kde mohol ideálne zakončovať Eder, no ten netrafil loptu a následne ani Sansone v sklze nezasiahol loptu do prázdnej brány!
     
    73
    Lazio dalo gól! Domáci sa ujímajú vedenia 2:0! SENAD LULIČ si krásne nabehol do vápna a dostal prihrávku od Mauriho z ľavej hranice šestnástky a z prvej perfektne trafil pravý horný roh brány Janova!
     
    72
    Lulič je potrestaný žltou kartou za svoj zákrok.
     
    69
    Hostia s loptou na útočnej polovici. Strely sa chopil Sansone, ktorý vypálil prízemne spoza hranice vápna, no brankár Berisha bol pozorný a loptu vyrazil skvelo ľavou rukou!
     
    68
    Keita vyslal prízemný center z pravej hranice šestnástky, keď sa snažil nájsť Candrevu, no obranca Mustafi predviedol pekný sklz, no takmer si loptu zrazil do vlastnej brány!
     
    61
    Domáci sa taktiež rozhodli striedať. Z ihriska odišiel Hélder Postiga na trávniku ho nahradí Mauri.
    Aj hostia tiež striedajú. Z ihriska odchádza hrotový útočník López, ktorý je vymenený za Okaku.
     
    57
    Z ihriska už skôr odišiel zranený Gabbiadini, ktorého na trávniku nahrádza Sansone.
     
    56
    Biglia svoje kľučky nedokončil do konca, a tak smeroval do zakončenia Soriano, ktorého Biglia následne fauloval a za to dostáva druhú žltú kartu, tým pádom končí v tomto zápase!
     
    53
    Hostia získali voľný kop, ktorý spoza šestnástky zahrával Gabbiadini a ten vyslal tvrdú a rýchlu strelu, ktorá smerovala na hornú žrdku, no brankár Berisha ju dokázal zlikvidovať mimo ihriska svojimi pozornými rukami!
     
    52
    Domáci smerovali do prečíslenia, po tom, čo Regini zle prihrával a lopty sa zmocnil Candreva v strede ihriska, rýchlo sa s ňou presunul pred hranicu vápna, kde našiel na ľavej strane Héldera Postigu, no ten pálil len do Mustafiho, ktorý dobre zakročil.
     
    45+1
    Keita sa ešte oskytol vo výbornej príležitosti, keďže si pri kraji ihriska obhodil jedného z obrancov Janova, následne smeroval na hranicu šestnástky odkiaľ vypálil, ale jeho nedôrazný projektil bol nepresný.
     
    44
    Regini je potrestaný žltou kartou pri svojom zákroku na útočnej polovici.
     
    42
    Lazio dalo gól! Domáci otvárajú skóre tri minúty do konca prvého dejstva! Keita smeroval s loptou po pravej strane bližšie k šestnástke a následne krásnou prízemnou prihrávkou z krajnej hranice vápna poslal prihrávku na hranicu malého vápna CANDREVOVI, ktorý len po zemi zakončoval k ľavej žrdi!
     
    35
    Palombo prihral nakrátko do šestnástky na kopačku Edera, ktorému sa z prvej nepodarilo zakončovať, ale následne to vyzeralo na ruku domáceho Canu, avšak rozhodca žiadnu nedovolenú hru hornou končatinou nespozoroval.
     
    32
    Skvelý zákrok brankára Da Costu, ktorý svojimi rukami uhasil najprv strelu od Radua a následnú dorážku od Héldera Postigu dokázal zlikvidovať tiež!
     
    27
    Hostia napokon len nakrátko odcentrovali na hranicu vápna, kde sa snažil loptu zachytiť De Silvestri, no dopustil sa zákroku, za čo dostáva žltú kartu.
     
    24
    Hostia sa opäť oskytli vo výbornej príležitosti, keď si Eder pekne zbehol na prihrávku z rohového kopu a vypálil z prvej, no jeho projektil smeroval len tesne nad hornú žrdku a svojou silou, ak by bol presný, tak by mohol ohroziť aj brankára Berishu a pravdepodobne otvoriť skóre!
     
    22
    Veľká možnosť pre Sampdoriu po voľnom kope! Najprv Soriano nakrátko zahrával na Lópeza pri hranici šestnástky, ten okamžite nakopával na ľavú stranu Mustafimu, ktorý odhlavičkoval, no nie na bránu, len do malého vápna, kde ešte bol López, ktorý už napálil len do obrancu Lazia!
     
    21
    Lucas Biglia sa previnil nepekným zákrokom proti Reginimu a za to dostáva žltú kartu.
     
    19
    Keita smeroval v rýchlosti sám do zakončenia a mal už priestor na strelu, no rozhodol sa z hranice šestnástky prísť ešte bližšie k bráne, a to sa mu nevyplatilo, pretože ho De Silvestri ideálne, čístým spôsobom odstavil od lopty.
     
    11
    Eder sa zmocnil lopty na hranici vápna, prekľučkoval sa cez jedného hráča Lazia, no následne bol už skliesnený ďalšími dvoma obrancami, myslím, že to bol Biglia a Biava, ktorý mu už nedovolili zakončovať a brankár Berisha vybehol a loptu zachytil do náručia.
     
    4
    Hostia mali dobrú možnosť, keď Gabbiadini smeroval neohrozene cez stred ihriska, následne sa dostal až na hranicu vápna odkiaľ sa snažil prihrať do priestora bieleho bodu v pokutovom území, no obrana domácich dokázala situáciu vyriešiť.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 42. Candreva, 73. Lulič

    Karty:   21. Biglia (LAZ), 72. Lulič (LAZ), 81. B. Keita (LAZ) – 27. De Silvestri (SMP), 44. Regini (SMP)   56. Biglia (LAZ)


    Lazio Rím: Berisha – Konko, Biava, Biglia, Radu ("C") – Cana, Onazi – Candreva, Postiga, Lulič – B. Keita
    Náhradníci: Ciani, Mauri, Anderson, Pereirinha, Kakuta, Serpieri, Perea, Cavanda, Guerrieri, Minala, Strakosha (br.)

    Sampdoria Janov: Da Costa – De Silvestri, Mustafi, Berardi, Regini – Palombo ("C"), Krstičič – Gabbiadini, Soriano, Eder – López
    Náhradníci: Costa, Salamon, Renan, Rodríguez, Okaka, Sansone, Obiang, Wszolek, Bjarnason, Fiorillo (br.), Fornasier, Sestu

    Rozhodca: Giampaolo Calvarese – F. Galloni, A. Petrella – D. Iori