Malaga – Granada 4:1 (kon.) | Elche – Getafe 1:0 (kon.) | Sevilla – Espanyol 4:1 (kon.)
Valladolid – Valencia 0:0 (kon.)
koniec
Real Valladolid
0:0 (0:0)
Valencia CF
Nedeľa 06.04.2014, 21:00 • Estadio Municipal José Zorrilla (Valladolid) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Cartabia sa tak rozlúčil touto žltou kartou. V samom závere sa totiž stáva obeťou taktického striedania. Nahradí ho Oriol Romeu.
     
    90+1
    Fede Cartabia v predposlednej minúte vidí žltú kartu, keď vyše dvadsať metrov od bránky zbytočne fauloval prenikajúceho Rossiho.
     
    80
    Ihrisko opúšťa i dnes výborný Eduardo Vargas, ktorý sa dostal do niekoľkých zaujímavých príležitostí. Na posledných desať minút ho nahradí Míchel.
     
    78
    Pokračovať však už nebude domáci kapitán Rubio, ktorý v dnešnom zápase končí. Na hracej ploche ho vymení Fausto Rossi.
     
    70
    Na ľavej strane hostí vznikal menší požiar, keď Bernata obohral Javi Guerra. Pri postrannej čiare ho hasil stopér Fuego nedovolene, čo hlavný rozhodca ocenil žltou kartou.
     
    69
    Valencia nepremieňa ani túto príležitosť a my sa snáď tých gólov dnes už nedočkáme. Bernat posielal dlhú loptu do vápna, ktorú na päťke sklepával Paco Alcácer. Ten dokonale nachystal parketu pre striedajúceho Piattiho, ktorého halfvolej skraja malého vápna letel tesne mimo pravej žrde. Lopta sa mu trochu zviezla po kopačke.
     
    62
    Po prvýkrát striedajú i hostia z Valencie. Juan Antonio Pizzi prekvapivo sťahuje Feghouliho. Ten bol zatiaľ asi najlepším hráčom Netopierov. Na jeho miesto naskočí Piatti.
     
    59
    Obrovitý útočník Manucho prekvapivo schádza dole. Pravda je, že sa dnes nepresadil, ale jeho čas ešte mohol prísť. Na jeho miesto naskočil Bergdich.
     
    56
    Do zápisu o stretnutí pribudne vôbec prvá poznámka, ak teda nerátame Larssonove striedanie. Unikajúceho Vargasa totiž na polovici ihriska zastavil domáci kapitán Rubio. Césa Muňiz vytiahol prvú žltú kartu v zápase.
     
    54
    Pozor však pred vápno domácich, kde sa taktiež mohol zrodiť úvodný gól tohto stretnutia! Paco Alcácer si vo vápne dokázal spracovať loptu od kapitána Netopireov Pareja, ktorý sa šikovne odpútal od Péreza. Hosťujúci zakončovateľ však ani tentokrát na Jaimeho nevyzrel. Domáci gólman dokázal jeho zakončenie z desiatich metrov vykopnúť pred seba.
     
    48
    Domáci si hneď v úvode druhej časti vypracovali zaujímavú príležitosť na skórovanie. Z ľavej strany posielal zaujímavý center Óscar, na ktorý si na zadnej žrdi naskakoval Javie Guerra. Ten síce zakončoval z veľkého uhlu, no napriek tomu dokázal Guaitu vystrašiť. Ten však pohotovo vyrazil na rohový kop.
     
    38
    Čo teraz spáchal Eduardo Vargas? Toto mal rozhodne premeniť... Na pravej strane vhadzoval loptu do hry Parejo. Pre rozohrávku si vybral nabiehajúceho beka Pereiru. Ten vnikol až do šestnástky, odkiaľ prihrával pod seba práve na Vargasa. Ten mal na päťke dostatok priestoru, no loptu ideálne nezasiahol a tá sa ledva dokotúľala k pripravenému Jaimemu. Taký Roberto Soldado by zrejme nezaváhal.
     
    23
    Daniel Larsson ešte v úvodnej desaťminútovke dostal poriadnu ranu do hlavy, no napriek tomu sa dostal do najväčšej šance Realu. Pokračovať však už ďalej nebude. Nahrádza ho Jeffren.
     
    12
    Pozor však na druhú stranu, kde sa v obrovskej príležitosti ocitli i domáci. Kapitán Rubio rozdával loptu doprava, kde sa k nej dostal Daniel Larsson. Ten si poľahky obhodil Bernata a dostal sa až do šestnástky. Z jej pravej strany sa pokúsil o obstrel, ktorý letel len tesne mimo pravej žrde. Gólman Guaita by mal nemalé starosti. K zaujímavému úvodu tak prispel i Valladolid.
     
    9
    V závere úvodnej desaťminútovky sa hosťom naskytla možnosť na otvorenie skóre. Eduardo Vargas sa v strede ihriska odpútal od brániacej dvojice a následne dokázal deklarovať svoj prehľad. Nádhernou kolmicou medzi stopérov vysunul Alcácera, ktorý však z vnútra šestnástky Jaimeho neprestrelil. Z desiatich metrov si to pýtalo lepšie umiestnenie. Domáci gólman dokázal vyraziť do strany.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   56. Rubio (RVA) – 70. Fuego (VCF), 90+1. Cartabia (VCF)


    Real Valladolid: Jaime – Rukavina, Rueda, Valiente, Peňa – D. Larsson, V. Pérez, Á. Rubio (C), Óscar – Manucho, Guerra
    Náhradníci: Mariňo – F. Rossi, Osorio, O. Ramos, Mitrovič, Bergdich, Jeffren
    Manažér: Juan Ignacio Martínez

    Valencia CF: Guaita – J. Pereira, Fuego, Vezo, Bernat – D. Parejo (C), S. Kéita – Feghouli, E. Vargas, Cartabia – Alcácer
    Náhradníci: Doménech – Piatti, Romeu, Barragán, Míchel, Araújo, S. Ayala
    Manažér: Juan Antonio Pizzi

    Rozhodca: César Muñiz – V. Fernández, M. Álvarez – J. Ruiz