Ottawa – Montreal 4:7 (kon.) | NJ Devils – Washington 2:1 (kon.) | Columbus – Chicago 3:4 (kon.)
Florida – Calgary 1:2 (kon.) | Detroit – Buffalo 3:2 (kon.) | Arizona – Edmonton 2:3 (0:1 po s.n.)
Anaheim – Nashville 2:5 (kon.) | Boston – Philadelphia 5:2 (kon.) | St. Louis – Colorado 0:4 (kon.)
NY Islanders – Washington 3:4 (0:1 po s.n.)
koniec
Ottawa Senators
4:7 (3:3, 0:2, 1:2)
Montreal Canadiens
cz Sobota 05.04.2014, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Aleš Hemský nebyl ke konci zápasu k vidění na ledě a je pravděpodobné, že musel předčasně odstoupit z utkání vinou zranění.
     
    54:07
    Ottawa právě vstřelila branku!
    MIKA ZIBANEJAD zavážel puk do útočného pásma, kde však upadl po ataku Tinordiho. Kotouč se následně dostal k Turrisovi, Zibanejad si mezitím najel před Budaje, kde ho Turris povedenou přihrávkou vybídl ke gólovému zakončení. Asistence: Kyle Turris.
     
    51:43
    Pacioretty ve velké šanci pálil pouze do Andersona!
     
    50:01
    Zack Smith (OTT) – 2 minuty za sekání.
     
    49:14
    Montreal právě vstřelil branku!
    Vanek přihrál zpoza brány na modrou Paciorettymu, který si všiml, že přímo před bránou stojí zcela osamocený DAVID DESHARNAIS, ten si Paciorettyho přihrávku mohl v klidu zpracovat a následně pohodlně zakončit za bezmocného Andersona. Velká chyba domácí obrany znamená nejspíše definitivní konec nadějí na zvrat v utkání. Asistence: Max Pacioretty, Thomas Vanek.
     
    45:01
    Condrův střelecký pokus zastavuje tyč Budajovy brány!
     
    41:09
    Montreal právě vstřelil branku!
    David Desharnais převzal na útočné modré kotouč, zavezl ho podél mantinelu a následně poslal přihrávku do mezikruží, kde stál MAX PACIORETTY, jenž střelou z první překonává Andersona a zaznamenává tak v dnešním zápase hattrick! Asistence: David Desharnais, Thomas Vanek.
     
    35:58
    Chris Neil (OTT) – 2+2 minuty za hrubost.
    Zack Smith (OTT) – 2 minuty za hrubost.
    Brendan Gallgher (MTL) – 2 minuty za hrubost.
    Alex Galchenyuk (MTL) – 2 minuty za hrubost.
    Montreal si zahraje dvouminutovou přesilovou hru.
     
    35:25
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté dostali puk do středního pásma přesně ve chvíli, kdy trestnou lavici opouštěl Briere, který převzal kotouč a pohotově vyslal do samostatného nájezdu MAXE PACIORETTYHO, jenž i podruhé v dnešním zápase uspěl tváří v tvář Andersonovi a posílá tak Canadiens do dvoubrankového vedení! Asistence: Daniel Briere.
     
    33:15
    Ve stejnou chvíli ještě odchází na 2 minuty na trestnou Daniel Briere a Ottawa si tedy zahraje přesilovku.
     
    33:15
    Eric Gryba (OTT) – 5 minut za hrubost.
    Jared Tinordi (MTL) – 5 minut za hrubost.
     
    31:11
    Turris přezval parádní křižnou přihrávku do gólové pozice, ze které napálil břevno Budajovy brány!
     
    28:53
    Spezza obrkoužil s pukem hostující bránu a následně nedokázal ani nadvakrát překonat ležícího Budaje. Ottawa teď byla blízko vyrovnání!
     
    24:32
    Na ledě se přiostřuje, což si vyžádalo zásah rozhodčích. Tresty jsou následující: Alex Galchenyuk (MTL) – 2 minuty za hrubost, Daniel Briere (MTL) – 2 minuty za hrubost, Erik Karlsson (OTT) – 2 minuty za hrubost. Rozložení trestů znamená, že Ottawa si zahraje přesilovou hru.
     
    24:21
    Ottawa velmi rychle odpověděla vyrovnávacím gólem, který však rozhodčí po krátké poradě neuznává! Podle sudích byl totiž Budaj nedovoleně atakován.
     
    24:09
    Montreal právě vstřelil branku!
    Ottawa hrála ve vlastním oslabení skvěle, následně jsou to však paradoxně Senátoři, kdo inkasuje. LARS ELLER vybojoval kotouč za brankou Andersena a poslal ho do mezikruží na Giontu. Mezitím si Eller najel před Andersona a následně šikovně tečoval Giontův pokus za záda ottawského brankáře. Asistence: Brian Gionta.
     
    22:02
    Clarke MacArthur (OTT) – 2 minuty za vysokou hůl.
     
    17:43
    George Parros (MTL) – 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    15:52
    Montreal právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Vanek vybojoval kotouč ve vlastním obranném pásmu, odkud vyslal do protiútoku MAXE PACIORETTYHO, který se skvěle protáhl mezi dvěma obránci a následný samostatný útok parádně zakončil bekhendovou kličkou mezi betony Andersona. Asistence: Thomas Vanek, Mike Weaver.
     
    10:13
    Gionta pálí do břevna Andersonovy brány!
     
    09:17
    Montreal právě vstřelil branku!
    A hosté snižují na rozdíl jediného gólu! Montrealští vybojovali kotouč za Andersenovou bránou, odkud Plekanec přihrál kotouč na modrou, kde stál MIKE WEAVER, na jehož střelu Anderson nemohl reagovat, neboť mu jeden z hostujících hráčů šikovně bránil ve výhledu. Asistence: Tomáš Plekanec, Max Pacioretty.
     
    07:22
    Montreal právě vstřelil branku!
    K brankostroji na ottawském stadionu se přidává i Montreal! ANDREJ MARKOV využil prostoru, který mu ottawská obrana poskytla a povedenou střelou překonává Andersena! Asistence: Alex Galchenyuk, Alexej Jemelin.
     
    05:50
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Zibanejad převzal parádní přihrávku na modré čáře, po které se domácí dostali do přečíslení, které Zibanejad skvěle vyřešil přihrávkou na volného ZACKA SMITHE, jenž kotouč pohotově uklidil do odkryté Budajovy branky. To je opravdu snový začátek ze strany Senátorů! Asistence: Mika Zibanejad, Chris Neil.
     
    04:35
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté byli málo důrazní ve vlastním obranném pásmu, v jehož rohu nejprve vybojoval kotouč Michálek a následně se puk dostal na modrou čáru k Wierciochovi, jehož ránu od modré šikovně před Budajem tečoval ALEŠ HEMSKÝ, který tak posílá Ottawu do dvougólového vedení! Asistence: Patrick Wiercioch.
     
    02:28
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí vyhráli vhazování v útočném pásmu, po kterém od modré pálil Chris Phillips, jehož střelu Budaj vyrazil pouze před sebe, kde stál ZACK SMITH, který z dorážky překonává slovenského gólmana. Asistence: Chris Phillips.
     
    00:10
    Bude se také hned vylučovat. Tomáš Plekanec (MTL) – 2 minuty za hákování.
     
    00:10
    Ottawa vyhrála vhazování a hned se hnala do útoku, kde po nahozeném kotouči odraženém od zadního mantinelu zakončoval MacArthur. Budaj přerušuje hru.

    Martin Švejkar

    Góly a asistencie: 3. Smith (Phillips), 5. Hemský (Wiercioch), 6. Smith (Zibanejad, Neil), 55. Zibanejad (Turris) – 8. Markov (Galchenyuk, Jemelin), 10. Weaver (Plekanec, Pacioretty), 16. Pacioretty (Vanek, Weaver), 25. Eller (Gionta), 36. Pacioretty (Briere), 42. Pacioretty (Desharnais, Vanek), 50. Desharnais (Pacioretty, Vanek)


    Ottawa Senators: Anderson (Lehner) – Karlsson, Methot, Ceci, Phillips, Gryba, Wiercioch – Stone, Turris, MacArthur – Hemský, Spezza (C), Michálek – Neil, Smith, Hoffman – Condra, Zibanejad, Pageau
    Montreal Canadiens: Budaj (Price) – Jemelin, Markov, Subban, Bouillon, Weaver, Tinordi – Gallagher, Plekanec, Galchenyuk – Vanek, Desharnais, Pacioretty – Gionta (C), Briere, Eller – Bournival, White, Bourque

    Rozhodca: Wes McCauley, Francois St. Laurent – Steve Barton, Bryan Pancich