Chomutov – Kladno 0:1 (po pr.) | Olomouc – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
HC Olomouc
2:3 (0:1, 0:1, 2:0 – 0:1)
BK Mladá Boleslav
cz Piatok 04.04.2014, 18:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • Baráž o ELH (CZ)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    62:45
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Obrat se nakonec konat nebude. PAVEL MUSIL, dnes zřejmě nejaktivnější hráč Mladé Boleslavi, se dostal ke střele z pravého kruhu, která Halászovi prošla mezi tělem a rukou do sítě. Asistence: David Pojkar.
     
    59:56
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Boleslav byla centimetry od tří bodů, Houdek ale neuvěřitelnou obětavostí udržel kotouč v útočném pásmu. Puk se po několika odrazech dostal až před branku, kde Ostřížek posunul na ROSTISLAVA MAROSZE, jenž zasunul puk za ležícího Valenta! Na střelce branky se vrhli všichni hráči Mory, co byli na ledě. Asistence: David Ostřížek, Radim Kucharczyk.
     
    59:13
    Halász zůstává na střídačce!
     
    59:13
    Oddechový čas pro mužstvo Olomouce, vypadá to, že domácí už vsadí vše do útoku a pošlou do hry šestého hráče.
     
    56:50
    Cartelli tentokrát v daleko větší šanci! Mezi kruhy dostal parádně nabito, kotouč jen těsně minul pravou tyčku!
     
    54:55
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoucká naděje na body stále žije! PAVEL SELINGR dostal přes brankoviště parádní pas od Davida Ostřížka a ostřílený mazák už neměl problém zakončit do odkryté klece. Asistence: David Ostřížek.
     
    53:49
    Poté se však strhla před Valentem potyčka mezi Vodným (OLO) a Žabkou (OLO). Oba hráči inkasovali tresty za hrubost, Žabka však dostal o dvě minuty víc, proto Olomouc čeká přesilovka.
     
    53:49
    Pekr si před brankou Valenta šikovně obhodil jednoho z obránců, brankáře hostů ale nedokázal pokořit!
     
    52:20
    Na druhé straně ve velké šanci Mikulík, který objel branku a snažil se zakončit z a bližší tyč, to se mu ale nepovedlo.
     
    52:08
    Jasnou branku teď lapil Michal Valent! Puk vybojoval na olomoucké hokejky Diviš, následně se dostal ke střele Pekr, ovšem naprosto sám před hostujícím gólmanem byl Herman! Valent se zaskvěl.
     
    49:05
    Je tomu tak. Michal Valent (MBL) dostává trest za zdržování hry, trest odpyká obránce Pojkar.
     
    49:05
    Ostřížek byl v obrovské šanci! Puk se odrazil do obranného pásma Boleslavi, proti němu se vydal Valent, avšak i olomoucký Ostřížek. Toho však stíhal jeden z obránců Bruslařů, který Ostřížkovi zabránil v gólu! Akce pokračovala, do šance se dostával Vodný, Valent však zajel zpět do klece, kterou vykopl ze svého postavení. Podle všeho dostane dvě minuty.
     
    48:30
    Žabkova dělovka od modré čáry zaduněla o Halászův beton, následně v brankovišti minul kotouč Výborný.
     
    47:20
    Bohužel pro Hanáky ne na dlouho, Jiří Ondrušek (OLO) v poslední zahákoval Kubicu a Mora jde zase do čtyř.
     
    44:40
    Dvě minuty za podražení inkasoval domácí Aleš Jergl (OLO).
     
    44:30
    A znovu zvoní branková konstrukce olomoucké klece! Jednoduché nahození ze strany se svezlo Halászovi po výstroji a následně puk orazítkoval spojnici!
     
    42:32
    Knotek a jeho tisíciprocentní šance! Herman mu nahrál z rohu kluziště, před Knotkem byl už jenom Valent, olomoucký útočník však ale ztroskotal na výtečné lapačce hostujícího strážce svatyně.
     
    42:04
    Na druhé straně je vykázan na trestnou lavici Michal Broš (OLO), který podrazil Ráce.
     
    41:40
    Vodný vyrobil na obranné čáře neuvěřitelnou hrubku, kterou mohl v třetí branku Boleslavi přetavit Klimenta. Ten byl sám tváří v tvář Halászovi, zvolil "ruský blafák" a napálil tyč!
     
    39:30
    Jakub Bartoň udělal ve své obranné třetině chybu, čímž se hosté dostali do velice odbré příležitosti. Kotouč se dostal až před branku Halásze a jen pár centimetrů scházelo Mikulíkovi, aby na kotouč dosáhl.
     
    36:59
    Domácí mají možnost rychle zareagovat, za hákování je totiž vykázán ze hry Martin Látal (MBL), a to za držení protihráče.
     
    36:25
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Aktivní hra Mladé Boleslavi v útočném pásmu přináší další ovoce! RICHARD JARŮŠEK byl na malý moment nikým nehlídán, jeho první střelu Halász vyrazil, puk však nikdo z domácích neuklidil do bezpečí, proto se Jarůšek dostal i k dorážce a poslal hosty do vedení o dvě branky. Asistence: Lukáš Bohunický, Pavel Musil.
     
    27:46
    David Ostřížek sáhl rukavicí po letícím kotouči, během toho jej však holí zasáhl David Vrbata (MBL). V této situace nelze o vyloučení vůbec debatovat. Mora má k dispozici druhou přesilovku v utkání.
     
    27:00
    Hanákům mohlo být ještě o něco víc horko, Musil byl v ideální střelecké pozici, celou situaci se ale snažil zbytečně vyšperkovat, což se mu vymstilo!
     
    22:25
    Poprvé na trestnou lavici míří i hráč hostujícího celku, za katrem už sedí Tomáš Klimenta (MBL), jenž podrazil Kucharczyka.
     
    21:04
    Mladoboleslavští nastoupili do druhé části ve velkém tempu a domácím potřetí v zápase nezbylo nic jiného, než je v jejich rozletu zastavit nedovoleně. Tomáš Houdek (OLO) dostává dvě minuty za podražení.
     
    18:33
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Olomouc zaváhala ve svém pásmu, a to Mladoboleslavští trestají. V akci dva na jednoho si vyměnili kotouč Martin Látal s PAVLEM MUSILEM, a právě druhý jmenovaný měl situaci už hodně jednoduchou. Halász neměl nárok zasáhnout. Asistence: Martin Látal.
     
    15:51
    Olomoucká obrana byla nyní až příliš statická. Kubica prošel přes tři hráče, zakončení mu však nedovolilo domácí číslo 81 Jakub Bartoň (OLO), který dostává menší trest za držení.
     
    12:20
    Je tu první vyloučení utkání a paradoxně ho má na svědomí domácí brankář. Tomáš Halász (OLO) vyhodil kotouč do ochranné sítě, a i když se mu to vůbec nelíbí, dostává dvě minuty. Ty za něj odsedí Aleš Jergl.
     
    11:45
    Do třetice Marosz! Na pravém kruhu si parádní stahovačkou obhodil zadáka hostujího týmu, ovšem levý horní roh Valentovy klece se mu nepodařilo trefit!
     
    09:43
    První gólovka Mladé Boleslavi! Milan Mikulík zůstal před Halászem zcela zapomenut, byl však zády k brance, a proto musel zakončovat bekhendem téměř naslepo. Halász to dokázal zlikvidovat, následný odraz od zadního mantinelu schoval elegantně do své lapačky.
     
    02:16
    Obrovská šance Marosze! Díky výborné fyzické práci Knotka se dostal Marosz u modré čáry k puku, šikovnou kličkou obešel Jindru a následně jel sám na brankáře Valenta. Ten ale jeho střelu dokázal ramenem zlikvidovat!

    David Jahoda

    Góly a asistencie: 55. Selingr (Ostřížek), 60. Marosz (Ostřížek, Kucharczyk) – 19. Musil (Látal), 37. Jarůšek (Bohunický, Musil), 63. Musil (Pojkar)


    HC Olomouc: Halász (Vošvrda) – Cartelli, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Bartoň (C), Staněk, Janáček – Kucharczyk, Ostřížek, Selingr – Pekr, Rác, Vodný – Marosz, Knotek, Herman – Jergl, Diviš, Švaňhal.
    BK Mladá Boleslav: Valent (Will) – Pojkar, Němeček, Jindra, Ovčačík, Bohunický, Žabka, Kurka – Pabiška, Výborný (C), Mikulík – Klimenta, Broš, Jarůšek – Starý, Musí, Látal – Kubica, Vrbata, Lenc – Podsedníček.

    Rozhodca: Mikula, Souček – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 4624