Manchester United – Aston Villa 4:1 (kon.) | Crystal Palace – Chelsea 1:0 (kon.) | Southampton – Newcastle 4:0 (kon.)
Stoke City – Hull City 1:0 (kon.) | Swansea – Norwich 3:0 (kon.) | West Bromwich – Cardiff 3:3 (kon.)
Arsenal – Manchester City 1:1 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
1:0 (0:0)
Chelsea FC
Sobota 29.03.2014, 16:00 • Selhurst Park (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    V úvode štvorminútového nadstavenia odchádza i ďalší Hero of the day. Namiesto bojujúceho Puncheona sa na hraciu plochu dostane Jonathan Parr.
     
    90
    Adrian Mariappa príliš dlho otáľal s outovým vhadzovaním a od Masona si vyslúžil žltú kartu. Trápiť ho to však bude najmenej. Dôležité je, koľko sekundičiek sa mu podarilo ušetriť.
     
    89
    Famózny bojovník a strojca niekoľkých obrovských príležitostí Cameron Jerome opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto naskočí Glenn Murray.
     
    80
    V Selhurst Parku je to už skutočný blázinec a šalie predovšetkým Crystal Palace! Puncheon prihrával z pravej strany na Jeromea, ktorý si narovnal loptu na osi ihriska. Z nejakých osemnástich metrov pálil presne pod brvno, kde však úradovala ľavačka Petra Čecha. Úžasné predstavenie bude pokračovať rohovým kopom Orlov.
     
    76
    Scott Dann si musel dať pozor na nevýrazného Torresa, ktorého zbytočne fauloval. Od rozhodcu Masona navyše vidí ešte zbytočnejšiu žltú kartu.
     
    75
    Cameron Jerome mal na nohe match ball, ktorým však pohrdol! Z hĺbky poľa ho do úniku vyslal výborne hrajúci kapitán Mile Jedinak. Jerome v šprintérskom súboji zdolal Terryho a z vnútra šestnástky zakončoval na bližšiu pravú žrď. V obrovskej tutovke prestrelil i Petra Čecha, no loptu na ceste do siete zastavila žrď!
     
    73
    Eden Hazard zahadzuje ďalšiu gólovku Blues. Stredom ihriska sa nádherne preštrikoval striedajúci Oscar, ktorý pred vápnom vymyslel kolmicu na belgického krídelníka. Ten už z vnútra šestnástky predviedol obstrel placírkou, ktorý Speroni vyrazil do strany. Torres už následne zakončoval z postavenia mimo hru.
     
    71
    Striedajú i domáci. Ihrisko opustí v prvom polčase výborný Bolasie. V tom druhom sa už predsa len vytrácal. Na jeho miesto príde O´Keefe.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom sa José Mourinho púšťa do vabanku. Namiesto Schurrleho posiela na trávnik ďalšieho útočníka Dembu Ba.
     
    64
    Voľný kop z rohu ihriska rozohrával opäť Nemec André Schurrle. Jeho centrovaná lopta sa nádherne krútila na hranicu malého vápna, kde naskakoval John Terry. Ten zakončoval prudkou hlavičkou, ktorá však lízla iba brvno Speroniho bránky. Hosťujúci kapitán tak svoj vlastenec neodčinil.
     
    62
    Domáca parta už mohla ísť do dvojgólového vedenia! Od polovice ihriska sa neohrozene rozbehol Cameron Jerome, ktorý pred šestnástkou rozdával na unikajúceho Puncheona. Ten sa dostal do vápna, odkiaľ posielal krížnu strelu na vzdialenejšiu žrď. Petr Čech na ňu nedosiahol, no lopta sa kotúľala mimo.
     
    57
    Egypťan Mohamed Salah skutočne prichádza na hraciu plochu a pokúsi sa oživiť zálohu Blues. Miesto mu prekvapivo prepustil Lampard.
     
    52
    Crystal Palace dal gól!
    Domáci hrali do týchto chvíľ nebojácne a za svoju snahu získavajú chutné ovocie. Na ľavej strane dostal príliš veľa priestoru Joel Ward, ktorý odcentroval na prvú žrď. Tam naskakoval Joe Ledley, ktorý sa však vo vzduchu nepresadil. Víťaz tohto hlavičkového súboja JOHN TERRY však poslal loptu za chrbát Petra Čecha, ktorý na bližšej žrdi nechal dostatok priestoru, keďže vybiehal na Wardov center. Na ťahu je teraz Chelsea!
     
    46
    David Luiz bol už počas úvodného dejstva ošetrovaný a do druhej polky ho José Mourinho neposlal. Na jeho miesto naskočil ofenzívnejší Oscar.
     
    32
    Lee Mason ale fúkol do píšťaľky až teraz, keď unikajúceho Jeromea na hranici šestnástky podrazil kapitán John Terry. Protesty sú márne.
     
    31
    Druhá pol-penalta pre hráčov Crystal Palace! Ani po Cahillovom zákroku sa však nepískalo. Nuž, Terry a Cahill sa hrajú s ohňom. Tentokrát bol v úniku opäť Bolasie, ktorého si na hranici regulérnosti postrážil Garry Cahill. Lee Mason by si penaltu zrejme obhájil.
     
    26
    Yannick Bolasie hrá úžasné stretnutie a svoj parádny výkon mohol podčiarknuť i gólom. Mariappa v chlapskom súboji pretlačil Azpilicuetu a na pravej strane tak vytvoril dostatok priestoru pre Puncheona. Ten posielal prudký center na zadnú žrď, kde sa ocitol práve Bolasie. Ten si loptu na dvakrát spracoval, no z uhlu trafil iba bočnú Čechovu sieť.
     
    20
    Druhú žltú kartu v zápase si vyslúžil Jason Puncheon, ktorý na polovici ihriska nepríjemným šlapákom dohral Azpilicuetu. Domáci zatiaľ jazdia v stretnutí po zadku.
     
    18
    Prvú obrovskú príležitosť tohto stretnutia si vypracovala Chelsea, ktorá opäť udrela prakticky z ničoho. Na ľavej strane šestnástky sa nádherne predral bek Azpilicueta, ktorého nezastavil ani Mariappa a už z vnútra vápna prihrával pred odkrytú bránku Schurrlemu. Ten sa na hranici malého vápna snažil zakončiť v sklze, no Damien Delaney v poslednej chvíli exkluzívne odvrátil na rohový kop!
     
    13
    Defenzíva hostí po prvýkrát prepadla a v problémoch sa vyskytol predovšetkým David Luiz. Ten to však i za cenu obetovania vlastného zdravia vyriešil. Yannick Bolasie mu ale poriadne premastil členok a brazílsky zadák sa nedvíha.

    Erik Farkaš

    Góly: 52. Terry (vla.)

    Karty:   13. Bolasie (CRY), 20. Puncheon (CRY), 76. Dann (CRY), 90. Mariappa (CRY) – 32. Terry (CHE)


    Crystal Palace FC: Speroni – Mariappa, Dann, Delaney, J. Ward – Dikgacoi, Jedinak (C), J. Ledley – Puncheon, Bolasie – Jerome
    Náhradníci: Hennessey – Parr, P. McCarthy, Ince, O´Keefe, G. Murray, Bannan

    Chelsea FC: Čech – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Azpilicueta – David Luiz, Matič – Schürrle, Lampard, Hazard – F. Torres
    Náhradníci: Hilário – Oscar, Obi Mikel, Salah, Demba Ba, Willian, Kalas

    Rozhodca: Lee Mason – L. Betts, S. Bennett – A. Taylor