Braunschweig – Mainz 3:1 (kon.) | Brémy – Wolfsburg 1:3 (kon.) | Dortmund – Schalke 0:0 (kon.)
Hertha – Bayern 1:3 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
0:0 (0:0)
FC Schalke 04
Utorok 25.03.2014, 20:00 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Napriek tomu, že po väčšinu duelu bol domáci Dortmund lepším tímom, nedokázal svoju prevahu potvrdiť gólom a keďže skórovať nedokázali ani hostia, dnešný duel sa skončil neslávnou bezgólovou remízou.

    Odo mňa je to pre dnes všetko, prajem príjemný zvyšok večera. (22:04:47)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Julian Draxler, prichádza Philipp Max.
     
    90
    Kým jednému z obrancov hostí sa podarilo zblokovať Şahinovu strelu, hlavný arbiter nadstavuje dve minúty.
     
    87
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Kevin Großkreutz, prichádza Julian Schieber.
     
    87
    Schalke kombinuje na súperovej polovici, ale príliš ďaleko od súperovej brány a zdá sa, že hostia už iba zdržujú čas, aby si mohli pripísať cenný bod so silným súperom.
     
    85
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Leon Goretzka, prichádza Chinedu Obas.
     
    84
    Dortmund sa ešte snaží niečo s výsledkom urobiť, ale Lewandowskehoi snaha bola zastavená pre ofsajd.
     
    81
    Do brejku sa rútil Huntelaar, ale následne padol v súboji, lenže faul sa nepískal. Krátko na to na druhej strane ihriska padol v rovnakej situácii Reus a aj tentokrát ostala píšťalka hlavného rozhodcu nemá.
     
    79
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Henrich Mchitarjan, prichádza Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    78
    Hostia zahrávali po Boatengovej delovke rohový kop, ale po ňom sa v útoku nepresadili a sami sa vytlačili až do stredu pola.
     
    77
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Max Meyer, prichádza Anthony Annan.
     
    75
    Reus zahrával voľný kop domácich, po ktorom ale dokázal Fährmann vyboxovať loptu mimo nebezpečného územia. Vstupujeme do poslednej štvrťhodiny zápasu.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Kevin-Prince Boateng (FC Schalke 04).
     
    73
    Mchitarjan najskôr nepresne centroval a gólman hostí loptu vykopával, ale krátko na to boli domáci znovu v útoku a spoza šestnástky páli Mchiatrajan, ale aj tentokrát mieril nepresne.
     
    71
    Reus hlavičkoval nepresne a hostia mohli ísť dopredu., Ich útočný výlet však dlhé trvanie nemal a hra sa vrátila do stredu pola.
     
    69
    Gólman hostí Fährmann teraz výborne vybehol z brány a zmenšil tým strelecký uhol Lewandowskemu, ktorý sa na neho rútil v brejku úplne osamotený. Krátko na to znovu Borussia útočila, ale jej akcia nemohla pokračovať pre signalizovaný ofsajd.
     
    67
    V posledných minútach sa obraz hry nemení, stále sledujeme súboje v prehustenom strede pola.
     
    63
    Dlhšiu dobu sa hralo len v strede pola a keď už sa Dortmunbd dostal dopredu, center z ľavej strany na Lewandowskeho vo vápne bol nepresný.
     
    60
    Po Hummelsovom faule malo Schalke možnosť voľného kopu, ktorý ale nevyužilo a stratilo loptu. Je za nami hodinka hry a na úvodný gól stretnutia stále len čakáme.
     
    58
    Žltú kartu dostáva Mats Hummels (Borussia Dortmund).
     
    58
    Ani jeden z tímov sa nedokázal presadiť na útočnej polovice a hra sa tak ocitá v kľudnom strede pola.
     
    55
    Najskôr jeden z bekov hostí zblokoval Mchitarjanov pokus o center, ale krátko na to vypálil spoza šestnástky Durm. Jeho pokus bol však nepresný.
     
    53
    Reus bol faulovaný a následne sám zahrával priamy kop. ten ale dokázala obrana hostí odvrátiť a navyše založiť útočnú akciu, ktorá však skončila nepresným centrom a po ňom si vzal loptu do náruče domáci gólman, Weidenfeller.
     
    51
    Po Goretzkeho zblokovanom centri mohli ísť domáci dopredu, ale ich akcia skončila faulom na Lewandowskeho, po ktorom zahrávala Borussia voľný kop. Ten však nebezpečenstvo pre hostí nepriniesol.
     
    49
    Reusa hľadal vo vápne najskôr Großkreutz , krátko na to i Lewandowski, ale ani jeden z centrov sa k nemu nedostal.
     
    47
    Aj v úvode druhého polčasu je Borussia aktívnejšia. Po akcii, ktorú založil Mchitarjan sa dostal k hlavičke Reus, ale nezakončoval presne.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase bol až na pár výnimočných momentov jasne lepší domáci tím, ale nedokázal svoju prevahu pretaviť v gól a do druhej polovice tak vstúpia oba celky za vyrovnaného stavu 0:0.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Ospravedlňujem sa za technický výpadok v závere polčasu, ale na bezgólovom stave sa už do konca prvej časti už nič nezmenilo.
     
    40
    Mchitarjan bol už tretíkrát v zápase v šanci, ale aj tentokrát smeroval jeho pokus mimo bránu. Po následnom rohovom kope Borussia ostala pri lopte, ale drží ju príliš ďaleko od Fährmannovej brány.
     
    38
    Domáci sa dostávajú do sľubných šancí, ale k zakončeniu sa teraz nedostali, pretože obe posledné akcie skončili nepresnou finálnou prihrávkou.Fährmann vykopáva.
     
    36
    Potom, čo domácim nevyšiel rohový kop zahrávaný Reusom a hostia sa následne nedokázali dostať k zakončeniu na druhej ihriska, sa hra ocitá v strede pola.
     
    33
    Domáci dostali Schalke pod tlak, keď najskôr pálil z hranice šestnástky Mchitarjan a krátko na to takmer zakončoval do odkrytej brány Lewandowski.
     
    29
    Žltú kartu dostáva Julian Draxler (FC Schalke 04).
     
    28
    Hostia nehrajú v rukavičkách, tentokrát to pocítil Lewandowski, ktorý bol faulovaný.
     
    26
    Emócie stúpli v oboch táboroch potom, čo si veľmi tvrdo počínal Draxler v hlavičkovom súboji. Rozhodca však karty zatiaľ neudeľuje.
     
    24
    Prvým hráčom so žltým napomenutím na konte je domáci Marco Reus za faul v strede pola.
     
    22
    Schalke zahrávalo voľný kop, ale domáca obrana si dokázala s centrovanou loptou poradiť. Na druhej strane ihriska bol pískaný útočný faul domáceho hráča a uvidíme Fährmannov výkop.
     
    20
    Mchitarjan hlavičkoval po Piszczekovom centri, ale jeho strela hlavou presná nebola.
     
    18
    Po centri z ľavej strany nehlavičkoval presne Goretzka a domáci gólman odkopával loptu do stredu pola, kde sa zrodil faul jedného z hosťujúcich hráčov.
     
    16
    Hostia stále kombinujú na súperovej polovici, ale po nepresnom Draxlerovom centri sa dostávajú k lopte domáci. Tí sa s ňou dokázali dostať do prehusteného stredu pola, kde teraz kombinujú.
     
    13
    Domáci sa ocitli znovu pod tlakom hosťujúcich hráčov, ale jeden z domácich obrancov sa dostal k lopte a nadýchaným centrom hľadal Reusa na polovici súpera. Center bol však pridlhý a skončil až pri gólmanovi hostí, Fährmannovi.
     
    11
    Schalke zahrávalo voľný kop a následne i vhadzovalo z veľmi nebezpečnej pozície, ale k ohrozeniu domácej brány to neviedlo.
     
    9
    Goretzka sa dostal k strele a natiahol domáceho gólmana, ten však svoj tím podržal a odkopom od brány vrátil hru do stredu pola.
     
    7
    Robert Lewandowski si pekne nabiehal na krížnu prihrávku, ale v poslednej chvíli ho jeden z bekov hostí o loptu pripravil.
     
    5
    Zatiaľ sme nevideli výraznejšiu šancu, ale hernú prevahu majú od začiatku duelu domáci.
     
    2
    Domáca Borussia rozohrala a momentálne kombinuje na útočnej polovici.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Dortmund: R. Weidenfeller – Ł. Piszczek, S. Papastathopulos, M. Hummels, E. Durm – S. Kehl (C), N. Şahin, M. Reus, H. Mchitarjan, K. Großkreutz – R. Lewandowski
    Náhradníci: M. Langerak – M. Friedrich, O. Kirch, J. Hofmann, M. Jojić, P. Aubameyang, J. Schieber

    FC Schalke 04: R. Fährmann – T. Hoogland, K. Ayhan, J. Matip, S. Kolasinac – K-P. Boateng, R. Neustädter, L. Goretzka, M. Meyer, J. Draxler – K. Huntelaar (C)
    Náhradníci: T. Hildebrand – D. Erdmann, P. Max, M. Sobottka, A. Annan, C. Obasi, A. Szalai

    Rozhodca: Meyer – Willenborg, Anklam.
     
    Prajem príjemné popoludnie všetkým fanúšikom kvalitného futbalu, ktorý nám ponúka nemecká Bundesliga. Súťaž pokračuje ďalším kolom, ktoré je už 27.kolo. V šlágri kola privíta vicemajster Borussia Dortmund tretie chalke 04. Moje meno je Marek Antalík a ja Vás budem sprevádzať týmto zápasom. Začiatok zápasu je naplánovaný na 20:00 SEČ.

    O majstrovi je zrejme rozhodnuté Bayer má 8 kôl pred koncom náskok pred Dortmundom 23 bodov a stačí mu získať 2 body na istotu zisku titulu resp. v tomto sa zrodí remíza.

    Oba celky v minulých dvoch bojovali aj v Lige Majstrov Borusii sa podarilo postúpiť cez Zenit Petrohrad aj keď doma neuspela a Schalke nestačili na Real Madrid. Práve Real sa stal súperom v štvrťfinále Ligy Mastrov pre Dortmund.

    V poslednom kole Bundesligy sa darilo obom celkom.
    Borussia vyhrala v Hannoveri 3:0 a Schalke doma zdolali Brauschweig 3:1.
    Šlager kola nám prinesie určite zaujímavý futbalový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.

    Tomáš Pajerský

    Góly:

    Karty:   24. Reus (DOR), 58. Hummels (DOR) – 29. Draxler (SCH), 73. Boateng (SCH)


    Borussia Dortmund: R. Weidenfeller – Ł. Piszczek, S. Papastathopulos, M. Hummels, E. Durm – S. Kehl (C), N. Şahin, M. Reus, H. Mchitarjan, K. Großkreutz – R. Lewandowski
    Náhradníci: M. Langerak – M. Friedrich, O. Kirch, J. Hofmann, M. Jojić, P. Aubameyang, J. Schieber

    FC Schalke 04: R. Fährmann – T. Hoogland, K. Ayhan, J. Matip, S. Kolasinac – K-P. Boateng, R. Neustädter, L. Goretzka, M. Meyer, J. Draxler – K. Huntelaar (C)
    Náhradníci: T. Hildebrand – D. Erdmann, P. Max, M. Sobottka, A. Annan, C. Obasi, A. Szalai

    Rozhodca: Meyer – Willenborg, Anklam