Braunschweig – Mainz 3:1 (kon.) | Brémy – Wolfsburg 1:3 (kon.) | Dortmund – Schalke 0:0 (kon.)
Hertha – Bayern 1:3 (kon.)
koniec
Werder Brémy
1:3 (1:2)
VfL Wolfsburg
Utorok 25.03.2014, 20:00 • Weserstadion, Brémy • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Hosťom sa podarilo už v desiatej minúte vyhrávať 0:2 a napriek tomu, že sa domácim podarilo znížiť, si svoj náskok už udržali a v 80.minúte potvrdil ich výhru tretím gólom Arnold. Wolfsburg si tak pripisuje zaslúžené tri body a svoju prvú marcovú výhru.

    Odo mňa je to pre dnes všetko, prajem príjemný zvyšok večera. (22:11:17)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Nils Petersen, prichádza Levent Ayçiçek.
     
    90
    Hlavný arbiter nadstavuje dve minúty, loptu na svojich kopačkách držia najmä hráči Wolfsburgu.
     
    89
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Ivan Perišič, prichádza Marcel Schäfer.
     
    89
    Dnešné stretnutie už sa len viditeľne dohráva, ale napriek tomu to s dôrazom prehnal domáci Zlatko Junuzovič a dostáva žltú kartu.
     
    89
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Maximilian Arnold, prichádza Jan Polák.
     
    86
    Za protesty dostáva žltú kartu domáci obranca Clemens Fritz.
     
    83
    Tretí gól hostí pridal hráčom Wolfsburgu na pohode a o osude dnešného duelu je zrejme rozhodnuté.
     
    80
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Hostia sa desať minút pred koncom dostávajú znovu do vedenia o dva góly potom, čo krásnu strelu spoza šestnástky vyslal presne do brány MAXIMILIAN ARNOLD a vsieťuje tak svoj siedmy gól v sezóne.
     
    78
    Stále sledujeme útočnú snahu Brém, ale ich centre zo strednej vzdialenosti do vápna, zatiaľ veľké nebezpečenstvo pre hosťujúci tím neznamenajú.
     
    75
    Ospravedlňujem sa za menší technický výpadok, zápas pokračuje za nezmeneného stavu 1.2 odkopom od brány hostí po nepresnej strele Petersena.
     
    68
    Franco Di Santo zakončoval Huntov center od rohovej zástavky, ale jeho pokus bol nepresný a do priestoru domácej brány nesmeroval.
     
    65
    Daniel Caligiuri sa po individuálnej akcii dostal k strele, ale svojou ranou poslal loptu vysoko nad domácu svätyňu.
     
    63
    Tentokrát domácu akciu zastavuje čiarový arbiter pre ofsajd.
     
    62
    Po rohovom kope hlavičkoval domáci Nils Petersen len do brvna hosťujúcej svätyne. Werder však stále pokračuje v drtivom ofenzívnom tlaku.
     
    60
    Je za nami hodinka hry a tempo zápasu mierne upadá, čo je do značnej miery spôsobené defenzívnou taktikou Wolfsburgu, ktorý sa snaží ubrániť si vedenie.
     
    58
    Maximilian Arnold sa dostával do sľubnej pozície, ale nakoniec zvolil spätnú prihrávku na Malandu, autora prvého gólu. Jeho pokus spoza šestnástky bol však zblokovaný.
     
    55
    Potom čo zahrával voľný kop domácich Zlatko Junuzovič sa takmer dostali k zakončeniu Hunt a Di Santo, ale v oboch prípadoch bola rýchlejšia obrana hostí a strelu na bránu nepripustila.
     
    53
    Hostia zahrávali dvakrát v krátkom časovom slede rohový kop, ale ani jeden z centrov Rodrigueza od rohovej zástavky nebezpečenstvo nepriniesol.
     
    51
    Domáci nedokázali nič zúžitkovať zo svojho rohového kopu a následne sa museli brániť, pretože do brejku sa dostala dvojica Perišič a Caligiuri. druhý menovaný však po neúspešnej kľučke o loptu prišiel.
     
    49
    Wolfsburg vystriedal gólmana, ktorý nEpodával v prvom polčase zrovna koncentrovaný výkop. Domáci zahrávali v úvode druhého polčasu štandardnú situáciu, ale Hunt nezahral voľný kop dobre a náhradný gólman, Max Grün, zasahovať nemusel.
     
    46
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Ludovic Obraniak, prichádza Eljero Elia.
     
    46
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Diego Benaglio, prichádza Max Grün.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Vo výbornom zápase zatiaľ Wolfsburg ťaží zo svojho skvelého úvodu a vedie 1:2. Pred druhým polčasom však ostáva stále všetko otvorené oba a šance Werderu na bodový zisk určite nie sú márne.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza zranený Felix Kroos, prichádza Cédric Makiadi.
     
    44
    Tretíkrát v zápase pálil Daniel Caligiuri, ale tentokrát jeho strelu Wolf vyrazil na roh. krátko po ňom pálil zo strednej vzdialenosti jeho spoluhráč Maximilian Arnold, ale tesne minul domácu svätyňu.
     
    42
    Rodriguez zahrával voľný kop, ale domáca obrana dokázala jeho center a s ním i možné nebezpečenstvo odvrátiť.
     
    39
    Hre v posledných minútach chýba tempo, aktívnejším tímom je domáci Werder.
     
    37
    Tentokrát bol hosťujúci Ivan Perišič v súboji až príliš dôrazný a dostáva za to žltú kartu.
     
    34
    Domáci Werder sa dostával do herného tlaku, ale hostia dokázali rýchlo zaútočiť a získali možnosť rohového kopu potom, čo Wolf vyrážal Rodriguezovu strelu. Rohový kop však dokázal odvrátiť jeden z domácich obrancov.
     
    31
    Po Rodriguezovom faule zahrávali domáci voľný kop, ten ale nebezpečnú situáciu nepriniesol. Krátko na to centroval do vápna Zlatko Junuzovič, ale nenašiel nikoho zo spoluhráčov a loptu si vzal pre seba Benaglio.
     
    29
    Franco Di Santo si dokázal vybojovať loptu po zlom výkope Benaglia, ale k zakončeniu sa už dostať nedokázal, pretože ho odzbrojil Timm Klose.
     
    27
    Potom, čo sa po Wolfovom výkope dostali domáci až do vápna hostí, bude vykopávať od svoje brány aj Diego Benaglio, pretože rozhodcovi neušiel útočný faul Aarona Hunta.
     
    25
    Domáci sa čoraz viac tlačia pred pokutové územie Wolfsburgu. Ešte predtým pálil druhýkrát v zápase nepresne hosťujúci Caligiuri.
     
    23
    Tempo hry mierne opadlo, sledujeme súboje v strede pola, ďaleko od jednej či druhej brány.
     
    20
    Domáci gólman Raphael Wolf bol v opatere lekárov a nevyzeralo to sním dobre, ale napokon sa zdá, že bude môcť v dnešnom stretnutí pokračovať.
     
    16
    Werder Brémy dali gól!
    SEBASTIAN PRÖDL si vo vápne vyskočil na Obraniakov center a prekonáva Benaglia, ktorý nedokázal udržať loptu vo svojej moci. Werder teda znižuje na 1:2.
     
    15
    Domáci prehrávajú už 0:2 a na ich hre je to vidieť. Nedaria sa im kombinácie, po jednej z nepresností sa dostal k strele hosťujúci Träsch, ale jeho pokus nebezpečný nebol.
     
    13
    Po druhom góle sa hrá teraz prevažne v strede pola.
     
    10
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Maximilian Arnold našiel vo vápne úplne voľného IVANA PERIŠIČA, ktorý sa z tesnej blízkosti nemýlil a posiela hostí už do dvojgólového vedenia..
     
    8
    Ricardo Rodríguez zahrával voľný kop, ale jeho center presný nebol. Hostia si však napriek tomu dokázali vybojovať aspoň rohový kop, po ktorom však Daniel Caligiuri míňa svojou strelou bránu domácich.
     
    5
    Wolfsburg otvárací gól nakopol, hostia zvyšujú svoju aktivitu a držia loptu na svojich kopačkách.
     
    2
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Hostia zahrávali rohový kop a na Rodriguezov center od rohovej zástavky vyskočil najvyššie BERNARD MALANDA ADJE, ktorý tak otvára skóre dnešného duelu.
     
    1
    O úvodnú rozohrávku sa postarali domáci.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Werder Brémy: R. Wolf – S. Prödl, A. Lukimya, L. Caldirola, C. Fritz, A. Hunt, L. Obraniak, Z. Junuzović, F. Kroos, N. Petersen, F. Di Santo
    Náhradníci: S. Mielitz, C. Makiadi, M. Ekici, E. Elia, T. Gebre Selassie, L. Ayçiçek, M. Kobylański

    VfL Wolfsburg: D. Benaglio – Naldo, T. Klose, R. Rodriguez, Luiz Gustavo, I. Perišić, C. Träsch, D. Caligiuri, B. Malanda Adje, M. Arnold, I. Olić
    Náhradníci: P. Ochs, M. Schäfer, M. Grün, J. Polák, S. Kutschke, R. Knoche

    Rozhodca: D. Siebert – M. Pickel, J. Seidel.
     
    Vitajte pri prenose z 27.kola nemeckej Bundesligy, v ktorom domáci Werder Brémy privíta VfL Wolfsburg. Dejiskom stretnutia bude Weserstadion, domáca aréna Werderu.

    Domáci vyhrali svoje prvé dva marcové zápasy, keď zdolali 1:0 Hamburger SV a následne 2:0 Norimberg. Potom nasledoval zisk jedného bodu za domácu remízu 1:1 so Stuttgartom a v poslednom kole vyšli bodovo naprázdno, pretože podľahli Freiburgu na jeho pôde 1:3. Momentálne Werderu patrí za 29 bodov trinásta priečka, pričom rovnako bodov má aj dvanásty Frankfurt i jedenásty Hannover. Na štrnástom mieste je Freiburg, ktorý stráca na spomínanú trojicu štyri body.

    Wolfsburg naopak svoje prvé dva marcové zápasy prehral a oba vysokým rozdielom. V tom prvom podľahol 2:6 Hoffenheimu, v tom druhom 1:6 doma Bayernu. Po týchto dvoch potupných prehrách nasledovali dve remízy v pomere 1:1, najskôr na pôde posledného Braunschweigu a v poslednom kole na domácom štadióne s Augsburgom. Wolfsburg má na svojom konte 41 bodov, čo ho radí na šieste miesto tabuľky s jednobodovou stratou na piatu Borussiu Mönchengladbach. Siedmy Mainz má rovnako bodov ako Wolfsburg.
     
    Z posledných piatich vzájomných duelov vyhral Wolfsburg až trikrát a inak tomu nebolo ani v tom poslednom meraní síl, keď si v rámci 10.kola súčasného ročníka pripísal presvedčivú výhru 3:0. Podarí sa hosťom im túto prehru vrátiť alebo sa Wolfsburg dočká svojej prvej marcovej výhry? O všetkom sa rozhodne vo večerných hodinách, úvod duelu je naplánovaný na 20:00. Prajem Vám príjemný futbalový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 16. Prödl – 2. Malanda, 10. Perišič, 80. Arnold

    Karty:   86. Fritz (BRE), 89. Junuzovič (BRE) – 37. Perišič (WOL)


    Werder Brémy: R. Wolf – S. Prödl, A. Lukimya, L. Caldirola, C. Fritz, A. Hunt, L. Obraniak, Z. Junuzović, F. Kroos, N. Petersen, F. Di Santo
    Náhradníci: S. Mielitz, C. Makiadi, M. Ekici, E. Elia, T. Gebre Selassie, L. Ayçiçek, M. Kobylański

    VfL Wolfsburg: D. Benaglio – Naldo, T. Klose, R. Rodriguez, Luiz Gustavo, I. Perišić, C. Träsch, D. Caligiuri, B. Malanda Adje, M. Arnold, I. Olić
    Náhradníci: P. Ochs, M. Schäfer, M. Grün, J. Polák, S. Kutschke, R. Knoche

    Rozhodca: D. Siebert – M. Pickel, J. Seidel