Espanyol – Elche 3:1 (kon.) | Almería – Sevilla 1:3 (kon.) | Real Madrid – Levante 3:0 (kon.)
Valencia – Bilbao 1:1 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
3:1 (2:0)
Elche CF
Nedeľa 09.03.2014, 12:00 • Estadi Cornellà-El Prat • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Príjemne nedeľňajšie popoludnie všetkým, ktorý sa rozhodli sledovať tento prenos želá Miroslav Revaj, ktorý Vás bude týmto prenosom sprevádzať. V nedeľu sú na programe zvyšné zápasy 27.kola španielskej Primera Division a my sa v tomto prenose zameriame na prvý zápas nedeľňajšieho kola, ktorý má naplánovaný úvodný výkop na 12:00 a stretnú sa v ňom proti sebe RCD Espanyol Barcelona a Elche CF. Oba tímy si predstavíme:

    RCD Espanyol Barcelona:
    Domáci celok sa v tabuľke nachádza presne v strede tabuľky a to na 10.mieste. Toto miesto mu patrí za 33 získaných bodov, ktoré mu boli udelené za 9V, 6R a v 11 zápasoch nebodovali. V posledných 5 zápasoch majú priemernú formu, keď 2 zápasy vyhrali, 2 prehrali a v tom poslednom zápase remizovali 0:0 na pôde Getafe. Najlepším strelcom domáceho tímu je Garcia s 10 gólmi.

    Elche CF:
    Hostia sa oproti domácemu tímu nachádzajú o dve priečky nižšie a to na 12.mieste. Toto miesto im patrí za 29 bodov, ktoré získali za 7V, 8R a taktiež v 11 zápasoch nebodovali.V posledných 5 zápasoch sú na tom presne ako domáci tím, 2 zápasy vyhrali, 2 remizovali a 1 prehrali. V poslednom zápase dokázali na domácej pôde vyhrať 1:0 nad Celtou Vigo. Najlepším strelcom hostí je Coro so 4 gólmi.

    Favorit zápasu je podľa tabuľky domáci tím, ale posledná forma oboch tímov je vyrovnaná a jasný favorit zápasu nie je. Uvidíme ako tento zápas napokon skončí. Na jeho sledovanie ste srdečne pozvaný.
     
    Úvodné zostavy:

    RCD Espanyol Barcelona: Casilla – J. López, Colotto, H. Moreno, Fuentes – V. Sánchez, Pizzi, David López – Stuani, S. García(K), Simão.
    Náhradníci: Parreño – R. Rodríguez, Sidnei, V. Álvarez, Álex, Abraham, Lanzarote.

    Elche CF: M. Herrera – D. Suárez, Botía, Lombán, Cisma – del Moral, C. Sánchez, Coro(K), J. Márquez, Gil – C. Herrera.
    Náhradníci: Álvarez – Pelegrín, Rivera, R. Pérez, Mantecón, Fidel, Boakye.

    Rozhodca: Del Cerro – Sobrino, Álvarez.
     
    Ešte raz vítam všetkých, ktorý sa rozhodli sledovať tento prenos. Zápas sa nám za pár minút začne. Zostavy sú už známe a zverejnené.

    Zápas povedie rozhodcovská trojica Del Cerro – Sobrino, Álvarez.

    Prajem príjemný športový zážitok.
     
    Oba tímy spolu s rozhodcami už nastupujú na trávnik. Začiatok zápasu je už na spadnutie.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa nám už začal. Úvodný výkop mali domáci.
    Domáci dnes hrajú v modro-bielych dresoch, hostia v čierno-zelených.
     
    1
    Domáci sa hneď po rozohrávke snažili sa dlhý pasom dostať pred bránu hostí, hostia však tento úmysel vystihli a loptu odkopli ďaleko od svojej brány.
     
    2
    Domáci kapitán García sa dostal ku strele, jeho pokus bol zblokovaný na rohový kop pre domáci tím.
     
    2
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Na úvodný gól sme nemuseli dlho čakať, domácim sa ho podarilo dať už v 2.minúte zápasu a tak je stav stretnutia 1:0!
    Domáci tím zahrával rohový kop, Simão centroval od rohovej zástavky, lopta padla presne na hlavu DAVID LÓPEZ a ten nemal problém nikým nebránení poslať loptu do siete – 1:0!
     
    3
    A krátko po góle na 1:0 to už mohlo byť 2:0! Hostia mali teraz obrovské šťastie, keď sa ku odrazanej lopte v 16-tke dostal domáci kapitán Victor Sánchez, ale ten nedokázal dostať loptu do prázdnej brány!
     
    4
    Až teraz sa podrali hosťom získať loptu, doteraz ju mali výlučne len domáci futbalisti. Ďaleko však s loptou nezašli a nedostali sa ani do šance, pretože domáci sa pozorne ubránili a loptu odkopli preč. Hostia si tak ešte môžu nejakú akciu zopakovať.
     
    5
    Ani teraz sa hosťom nepodarilo nič vymyslieť loptu stratili a musia sa rýchlo vrátiť späť, pretože domáci posilnení rýchlym gólom sa už opäť tlačia do zakončenia.
     
    6
    Našťastie pre hostí teraz domáci tiež nič nevmysleli, dlho sa hrali s loptou, ktorú nakoniec aj stratili. Domáci však nedovolia hosťom sa dostať na dostrel ich brány. Hostia sa tak s loptou dostanú maximálne po polku ihriska.
     
    7
    Skvelý dlhý pas dostal na kopačku Gil, snažila sa odcentrovať do 16-tky domáceho tímu, to sa mu však vďaka pozornej obrane domáceho tímu nepodarilo.
     
    8
    Ďalšia obrovská šanca pre domácich na strelenie gólu! Hostia si teraz nerozumel iv zadných radoch, krásnu prihrávku dostal Stuani, ktorý sa už rútil sám na brankára hostí Herreru, ale ten včas vybehol, zmenšil strelecký uhol a loptu navyše odkopol do bezpečia. Hostia si doslova koledujú o druhý gól!
     
    9
    Hra sa nám na chvíľu musí prerušiť, pretože brankár hostí Herrera pri predchádzajúcom zákroku utrpel nejaké menšie zranenie a je ošetrovaný klubovým lekárom.
     
    10
    V hre už môžme pokračovať, brankár hostí bol ošetrený a zápas pokračuje ďalej. Loptu získavajú hostia.
     
    11
    Teraz sa hosťom darí si dlhšie podržať loptu a mierne pritlačili na domácich futbalistov, ktorý sa však dobre bránia a hostí do šance nepúšťajú. Budú musieť ešte takto chvíľu vydržať, pretože hostia majú v blízkosti ich brány autové vhadzovanie.
     
    13
    Po dlhšom čase, keď mali loptu hostia, ale nič podstatné nevymysleli sa ku lopte dostali domáci hráči, potiahli útočnú akciu smerom dopredu, loptu dostal Moreno, dlho váhal čo s ňou má robiť a nakoniec ju aj stratil.
     
    14
    Dlho netrvalo a domáci sa opäť dostali na dostrel brány hostí a navyše vybojovali priamy kop. Ten im však nevyšiel podľa predstáv, pretože brankár Herrera má loptu vo svojom náručí.
     
    15
    Hostia sa snažili dostať sa čo najrýchlejšie dopredu, ale chybovali v kombinácii a v strede poľa loptu stratili. Dopredu tak môžu opäť ísť domáci futbalisti.
     
    16
    Dnes veľmi aktívny domáci kapitán Sergio García, sa rozhodol že to skúsi individuálne, potiahol loptu dopredu, dostal sa až do 16-tky hostí, bol poslaný k zemi ale bol do čistý zákrok a tak sa penalta nepíska.
     
    17
    Teraz je to skôr prekopávanie lopty so strany na stranu. Oba tímy chybujú vo svojich kombináciách a tak sa lopta strieda a prebieha z jednej strany na druhú. Toto skôr vyhovuje domácim futbalistom.
     
    19
    Teraz sa podarilo domácim dostať hostí pod tlak a po strele Simão to bude rohový kop pre domácich futbalistov.
     
    20
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Domáci dávajú druhý gól v zápase a tak je stav stretnutia 2:0! Opäť sa domáci radujú z gólu po rohovom kope! Simãa centroval od rohovej zástavky, lopta padla na nohu úplne voľného DIEGA COLOTTY, ktorý z prvej posiela loptu do siete – 2:0! Hostia opäť nedokázali ubrániť tento rohový kop.
     
    21
    Opäť jasne v zápase dominujú domáci, druhý gól ich nakopol ešte viac a stále držia hostí pod tlakom. Hostia sa musia rýchlo oklepať a hrať lepšie, pretože v zápase nemali ešte žiadnu šancu!
     
    22
    Hostia sa teraz dostali ku lopte, hnali sa do brejku, ale chybovali v kombinácii a loptu opäť strácajú. Musia sa rýchlo vrátiť späť lebo domáci sa dostávajú na dostrel ich brány.
     
    23
    Ďalšia pekná akcia domácich futbalistov, ku lopte sa dostal Pizzi, počkal si a vystrelil na bránu. Lopta mu však vôbec nesadla a skončila za postrannou čiarou.
     
    24
    Teraz domáci opäť podkúrili pod kotol hostí, pekne zakombinovali a dokázali dostať loptu do 16-tky hostí. Tam lopta lietala od jedného hráča ku druhému, nakoniec však skončila pri hráčoch hostí, ktorý ju odkopli do bezpečia.
     
    25
    Hostia to teraz skúšajú na brejky, ale čo z toho keď zakaždým stratia loptu v strede poľa. Tam si ju preberú domáci a tak sa hostia musia rýchlo vrátiť späť.
     
    26
    Ďalšia pekná akcia domáceho tímu, lopta putovala do 16-tky hostí, ale tam si ju vo vzduchu prebral brankár hostí Herrera a tak sa domácim túto akciu strelou zakončiť nepodarilo.
     
    27
    Teraz sme boli svedkami ojedinelej akcie hostí, zahrali ju však veľmi zle, pretože lopta skončila len v rukaviciach domáceho brankára, ktorý sa zatiaľ v zápase musí poriadne nudiť.
     
    29
    Opäť sa hra presunula do pasáže, kde nie je moc čo sledovať. Domáci ubrali z ich útočného tempa, to je šance pre hostí dačo vymyslieť, ale stále chybujú v kombinácii a tak sa do šance nemôžu dostať.
     
    30
    Až teraz sa hosťom podarilo niečo vymyslieť, ale nič vážneho to nebolo, lopta skončila v rukaviciach v naručí domáceho brankára.
     
    31
    Domáci opäť zapli na vyššie obrátky a tak sa hostia radšej stiahli pred svoju bránu. Domáci tak idú s loptou smerom dopredu. Uvidíme, či sa im podarí ohroziť ich dnešného súpera.
     
    33
    Dosť dlho sa darilo domácim držať hostí pod tlakom, ale nič vážneho z toho nevyťažili. Dokázali vyslať na bránu len jednu strelu, brankár hostí však zasahovať nemusel.
     
    34
    Hostia sa tlaku ubránili a vyrazili do rýchleho brejku. Morala dostal dlhý pas, dostal sa aj ku centru z pravej strany, ale ten bol nepresný a lopta skončila len za postrannou čiarou.
     
    35
    Hostia sa usadili na dostrel brány domáceho tímu, ale nemôžu sa dostať do zakončenia vďaka pozornej defenzíve domáceho tímu.
     
    37
    Domáci sa po dlhšej dobe dostali ku lopte, neváhali a hneď sa vydali smerom dopredu. Javi Lopéz ťahal celú akciu a v strede poľa bol zastavený nedovolene. Hostia tak máju čas sa v zadných radoch zoskupiť.
     
    38
    Domácim sa opäť vpredu nepodarilo nič vymyslieť a loptu po dlhšom čase aj stratili. Hostia ju získali a snažia sa niečo vymyslieť.
     
    39
    Prvý potrestaným hráčom v zápase je hráč hostí C. Herrera, ktorý nestíhal v osobnom súboji a nedovolene fauloval. Bol za to ocenení žltou kartou.
     
    40
    Teraz je futbal už dlhší čas ako na hojdačke. Raz sú pri lopte domáci a raz hostia. Teraz ju majú vo svojej moci domáci a snažia sa dostať hostí pod tlak. Defenzíva hostí však úspešne vzdoruje.
     
    42
    Ďalším hráčom, ktorý je potrestaný je opäť hráč hostí, tentoraz to je del Moral, ktorý vidí za šľapák žltú kartu.
     
    43
    Stuani sa dostal ku lopte, skúsil to potiahnuť sám do vnútra 16-tky, aj sa tam dostal, ale prihrávkou na slepo nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov. Hostia i tak môžu vydýchnuť a skúsiť v závere prvého polčasu ešte dačo vymyslieť.
     
    44
    Hostia skúšali ísť do protiútoku, ale už po niekoľký krát stratili loptu zbytočne v strede poľa a tak sa ďaleko nedostali. Domáci sa tak s loptou opäť skúšajú dostať na dostrel brány hostí.
     
    45
    Ani domáci nie sú v rozohrávke neomylní, stratili loptu a dopredu sa dostali hostia. Po dlhej dobe si zahral aj brankár domácich, ale ľahkú loptu nemal problém zobrať do svojho náručia.
     
    45+2
    Rozhodca ešte nadstavil dve minúty, ale tie už nič zaujímavého nepriniesli.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Videli sme zaujímavý polčas, ktorý priniesol až dva góly, ktoré dali domáci a tak je stav stretnutia 2:0. Domáci dali ten prvý už v 2.minúte po rohu sa presadil hlavou D. Lopéz a ten druhý padol tiež po rohovom kope, keď sa presadil Colotto. Domáci boli v zápase aktívnejším celkom a zaslúžene tak vedú. Hostia toho moc smerom dopredu nevymysleli. Uvidíme, čo na´m prinesie druhý polčas tohto stretnutia.
     
    Oba tímy spolu s rozhodcami sú už na hracej ploche. Druhý polčas sa nám za chvíľu začne.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas sa nám už začal. Výkop mali hostia.
    Podarí sa hosťom zvrátiť nepriaznivý vývoj pre nich ?
     
    46
    Hostia opäť strácajú loptu po chybnej rozohrávke a tak sa dopredu dostávajú domáci futbalisti.
     
    47
    Domáci sa snažili sa dostať na dostrel brány hostí, nerozumeli si však v kombinácii a lopta napokon skončila len pri brankárovi hostí M. Herrerovi.
     
    47
    Kapitán hostí Coro sa dostal s loptou až do 16-tky domácich, tam sa zbavil obrancu a snažil sa zakončiť. Bol však poslaný k zemi, ale všetko to bolo v rámci pravidiel. Domáci tak získavajú loptu.
     
    48
    Hostia sa dostali prd bránu domáceho tímu, do 16-tky smerovala centrovaná lopta, ale tú brankár Casilla dokázal vyboxovať mimo nebezpečenstvo.
     
    49
    Javi Lopéz sa navyše pri predchádzajúcej akcii zrazil so svojim brankárom a je ošetrovaný. Na ihrisko však prichádza aj auto s nostítkami, zrejme v zápase nedohrá.
     
    50
    Tak napokon musí zo zápasu odstúpiť kvôli zraneniu Javi Lopéz, ktoré v hre nahradí Rodríguez.
     
    51
    Ku lopte sa dostali teraz hráči hostí a tak sa snažia dostať domácich futbalistov pod tlak. To sa im však moc nedarí a nemôžu sa dostať ani do zakončenia. Domáca obrana je dnes veľmi pozorná.
     
    52
    Hostia už pomaly išli stratiť loptu tak to Marquez skúsil vystreliť na bránu, strela bola však veľmi nepresná a preletela vysoko nad bránu domáceho tímu.
     
    53
    Domáci sa dostali s loptou až do pokutového územia hostí, kde padol na zem Simão, ale penalta sa nepíska!
     
    54
    Do brejku sa dostali hostia, ale dnes im to proste smerom dopredu a zakončenie moc nefunguje. Zase si nerozumeli v kombinácii a tak lopta skončila opäť len pri domácom brankárovi, ktorý sa aspoň takto udrží v zápase v pracovnej teplote.
     
    55
    Domáci futbalisti si po peknej akcii vybojovali rohový kop, keď strelu Simãoa niekto z hostí tečoval.
     
    56
    Teraz sa už hostia pri rohu ubránil a loptu odkopli do bezpečia.
     
    56
    Žltú kartu dostává Lombán (Elche CF).
     
    57
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Domáci dávajú zaslúžene ďalší gól a už je to výsledok o rozdiel triedy 3:0! Pri rohovom kope sa síce hostia ubránili a loptu odkopli preč, netrvalo dlho a domáci sa opäť dostali dopredu, PIZZI dostal loptu, potiahol si ju kúsok dopredu, vyysrelil a popri obrancovi hostí dáva tretí domáci gól!
     
    58
    žeby už hostia v zápase kapitulovali ? Vyzerá to tak, pretože teraz úplne prestali hrať, domáci ich dostali pod tlak a neustále ich ohrozujú nebezpečnými centrami.
     
    59
    Domáci stále držia hostí v šachu a tí nevedia kam skôr skočiť. Ďalší gól v ich sieti už visí na vlásku.
     
    60
    A teraz aj mohol padnúť! Domáci skvelo zakombinovali, lopta sa dostala ku Simãovi, vystrelil, ale na poslednú chvíľu ju z bránkovej čiary fantasticky nožničkami odkopol obranca hostí!
     
    61
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Moral, prichádza Herrera.
     
    61
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Herrer, prichádza Boakye.
     
    62
    Juan Fuentes vybojoval pre hostí rohový kop. Uvidíme, ako s ním naložia.
     
    63
    Domácim dnes nejde bránenie rohový kop a ani ich zahrávanie. Loptu si vo vzduchu preberá domáci brankár.
     
    64
    Teraz sa hosťom darí sa držať na dostrel domácej brány. Vybojovali si ďalší rohový kop.
     
    65
    Teraz ho už hostia zahrali lepšie, avšak hlavička Sáncheza letí vysoko nad bránu domáceho tímu.
     
    66
    Hostia s ich chvíľkového tlaku gól nevyťažili a tak sa dopredu dostal domáci tím. García to skúšal z diaľky, ale bez úspechu.
     
    67
    Domáci sa teraz opäť stihli na vlastnú polovičku. Vedú už 3:0 a zrejme nevidia dôvod prečo viac útočiť. Hostia tak majú šancu niečo vymyslieť.
     
    69
    Hostia sú síce pri lopte, ale nedarí sa im nič vmyslieť. Dnes im to proste smerom dopredu nejde. Domáci nemajú moc práce pri bránení sa. Uvidíme, či hostia dnes dačo zaujímavé vmyslia.
     
    70
    Tak teraz už sledujeme typický obraz, ktorý sa dal čakať. Domáci vedú 3:0 a smerom dopredu už moc nejdú. Hostia sa snažia dačo vymyslieť, ale bez úspešne. Diváci na štadióne tak teraz moc atraktívny futbal nevidia.
     
    72
    Brankár hostí sa teraz musel mať na pozore! Moc nechýbalo a pekná akcia domáceho tímy mola znamenať ďalší gól. Herrera však včas vybehol a loptu odkopol preč.
     
    73
    Hostia sa ešte asi nevzdali a stále sa pokúšajú niečo vymyslieť. Avšak stále chybujú v kombinácii a tak sa do šance dostať nemôžu.
     
    74
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Botía, prichádza Pelegrín.
     
    75
    Domáci teraz opäť pohrozili nebezpečnou akciou. Sergio García centroval do 16-tky hostí, lopta našťastie pre hostí neskončila pri žiadnom domácom futbalistovi.
     
    76
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Pizzi, prichádza Álex.
     
    77
    Brankár hostí musel opäť vybehnúť z bránky aby odkopol loptu do bezpečia. Mal však dostatok času a priestoru a tak to zvládol bez problémov.
     
    78
    Domáci Rodriguez vybojoval po peknej akcii rohový kop pre domáci tím. Domácim dnes rohy idú na výbornú, uvidíme ako sa im bude dariť teraz.
     
    79
    Teraz domácim moc roho nevyšiel, loptu dokázali hostia odkopnúť do bezpečia. Po loptu si však idú do zadu domáci futbalisti a tak sa budú musieť mať hostia ešte na pozore.
     
    80
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Simão, prichádza Lanzarote.
     
    81
    Pri lopte sú teraz domáci futbalisti, ale podľa očakávania sa už moc smerom dopredu nehrnú. Záver zápasu už budú asi len kontrolovať, aby nedostali gól a dnes to bolo pre nich s čistým štítom.
     
    82
    Domáci stratili v strede poľa loptu, dopredu tak išli hostia, ale opäť nič vážneho z toho nevyťažili. Brankár domácich si v pohode zobral loptu do svojich rukavíc.
     
    83
    Domáci pri lopte a pochopiteľne si ju prihrávajú v zadu medzi sebou. Už len čakajú na koniec zápasu.
     
    85
    Teraz domáci ešte zaútočili, ale ďalší gól z toho nebol. Brankár hostí v pohode zobral loptu do svojho náručia. Dopredu tak ešte môžu ísť hostia.
     
    87
    Hostia teraz dokázali pritlačiť na domácich a po peknej akcii získali rohový kop.
     
    88
    Elche dalo gól!
    Tak predsa sa v samotnom závere dočkali hostia aspoň čestného gólu! Stav zápasu je tak 3:1! A gól opäť padol po rohovom kope, keď si loptu nešťastne v zmätku v 16-tke vrazil do vlastnej siete JUAN FUENTES – 3:1!
     
    89
    Tento gól hostí prišiel síce už asi neskoro, ale ešte dokázal nakopnúť hostí ku väčšej aktivite. Domáci sa už len bránia a hostia skúšajú pridať ďalší gól.
     
    90
    Rozhodca ešte nadstavil 3 minúty! Pri lopte sú hostia a snažia sa ešte niečo vymyslieť. Škoda pre nich, že gól na 3:1 už prišiel zrejme neskoro.
     
    90+1
    Pekná akcia hostí po pravej strane, centrovanú loptu má však vo svojej moci napokon domáci brankár.
     
    90+2
    Lopta je v moci domácich futbalistov, ktorý už len kontrolujú záver zápasu. O víťazovi je už určite rozhodnuté.
     
    90+3
    V samom závere si ešte domáci vybojovali roh,ale rozhodca už zápas ukončuje!
     
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas sa už prakticky už len dohrával, aj keď padli dva góly. Z hry viac domáci futbalisti, ktorý navyše pridali ešte jeden gól a v samom závere si dali nešťastného vlastenca. Tempo hry bolo oproti druhému prvému polčasu veľmi pomalé. Domáci tak zvládli úlohu tabuľkového postavenia a pripísali si dôležité 3 body.

    Mne už neostáva nič iné ako Vám zaželať pekný zvyšok víkendu. Lúči sa s Vami Miroslav Revaj. Dovidenia pri ďalších prenosoch. (13:55:46)

    Miroslav Revaj

    Góly: 2. D. Lopéz, 20. Colotto, 57. Pizzi – 88. Fuentes (vla.)

    Karty:   39. C. Herrera (ELC), 42. del Moral (ELC), 56. Lombán (ELC)


    RCD Espanyol Barcelona: Casilla – J. López, Colotto, H. Moreno, Fuentes – V. Sánchez, Pizzi, David López – Stuani, S. García(K), Simão.
    Náhradníci: Parreño – R. Rodríguez, Sidnei, V. Álvarez, Álex, Abraham, Lanzarote.

    Elche CF: M. Herrera – D. Suárez, Botía, Lombán, Cisma – del Moral, C. Sánchez, Coro(K), J. Márquez, Gil – C. Herrera.
    Náhradníci: Álvarez – Pelegrín, Rivera, R. Pérez, Mantecón, Fidel, Boakye.

    Rozhodca: Del Cerro – Sobrino, Álvarez