Juventus – Fiorentina 1:0 (kon.) | Inter – Turín 1:0 (kon.) | Lazio – Bergamo 0:1 (kon.)
Chievo – CFC Janov 2:1 (kon.) | Parma – Hellas Verona 2:0 (kon.) | Sampdoria – Livorno 4:2 (kon.)
Bologna – Sassuolo 0:0 (kon.) | Neapol – AS Rím 1:0 (kon.)
koniec
SSC Neapol
1:0 (0:0)
AS Rím
Nedeľa 09.03.2014, 20:45 • Stadio San Paolo (Neapol) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vitajte na Stadio San Paolo, kde nás čaká veľkolepá rozlúčka s 27. kolom talianskej Serie A. Na záver nedeľňajšieho programu sme si totiž nechali šláger druhého s tretím.

    Rád by som sa vyhol spojeniu „posledná šanca", ale skutočne to je nutné spomenúť. Rimania by totiž v prípade víťazstva odskočili už na deväť bodov a k tomu by mali jeden zápas k dobru. Pre Partenopei by tak pri najlepšom zostala miestenka do predkola Ligy majstrov. „Benitézovci" by však radi zabojovali o priamy postup. Pridá tak rímska vlčica druhú prehru v sezóne?

    Tabuľkové postavenie:

    3. Neapol: 15 – 7 – 4; skóre 51:29; body 52
    2. AS Rím: 17 – 7 – 1; skóre 49:11; body 58

    Forma:

    Neapol: R – V – R – R – V – V
    AS Rím: R – V – V – P – R – V

    Mužstvo spod Vezuvu hrá napriek občasným výkyvom slušnú sezónu. Pred poldruha týždňom si zabezpečilo postup do osemfinále Európskej ligy UEFA, keď waleské Swansea vyradilo po súhrnnom výsledku 3:1. Taktiež si zahrajú i finále Coppa Italia, k čomu sa ešte dostanem. V ligovej súťaži to tiež nie je na zahodenie, veď s budúcoročnou účasťou v Lige majstrov (v tomto ročníku nepostúpili zo skupiny smrti) to vyzerá veľmi nádejne.
    Forma Partenopei taktiež nie je na zahodenie, veď v posledných trinástich ligových stretnutiach prehrali len raz (Atalanta Bergamo 0:3). Keby to platilo i po dnešnom zápase, tak by určite neprotestovali.

    Do Neapolu však prichádza vzkriesený AS Rím. Ten sa po dlhoročnej odmlke opäť uchádza o Ligu majstrov a predovšetkým stále i o titul. Na fenomenálny Juventus síce stráca jedenásť bodov, ale stále tu je jeden zápas nádeje k dobru. Rimania sa však zrejme uspokoja i s budúcoročnou účasťou v Champions League. Aby o ňu prišli, museli by prepásť trinásťbodový náskok! Toľko ich totiž delí od štvrtej Fiorentiny, oproti ktorej majú ešte zápas k dobru.
    To je však vzhľadom na formu AS nepredstaviteľné. Od novoročnej prehry s Juventusom (0:3) totiž Vlci odohrali sedem stretnutí, v ktorých neprehrali a stratili iba štyri body.

    Vzájomné zápasy:

    12.02.2014; Neapol – AS Rím 3:0 (SF Coppa Italia)
    (Callejón, Higuaín, Jorginho)

    05.02.2014; AS Rím – Neapol 3:2 (SF Coppa Italia)
    (2x Gervinho, Strootman – Higuaín, Mertens)

    18.10.2013; AS Rím – Neapol 2:0
    (2x Pjanič)

    19.05.2013; AS Rím – Neapol 2:1
    (Marquinho, Destro – Cavani)

    06.01.2013; Neapol – AS Rím 4:1
    (3x Cavani, Maggio – Osvaldo)

    28.04.2012; AS Rím – Neapol 2:2
    (Marquinho, Simplício – Zúňiga, Cavani)

    Ako som už naznačil a ako ste si už určite všimli, počas minulého mesiaca odohrali tieto dva celky dva vzájomné zápasy v Coppa Italia.
    Neapol otočil úvodnú prehru (2:3), keď doma triumfoval po jednoznačnom, priebehu 3:0. Rovnako o tri góly prehrali Rimania i v poslednom ligovom stretnutí na Stadio San Paolo (1:4).

    Absencie:

    Domácim dnes bude chýbať náhradný gólman Rafael, ktorého na listine zranených dopĺňa Camilo Zúňiga a k dispozícii zrejme nebude ani Mesto.

    Pod Vezuv nebude cestovať dištancovaný De Rossi a pravdepodobne ani zranená dvojica Balzaretti a Francesco Totti.
    Neistá zostáva i pripravenosť Doda so Strootmanom. Pjanič, Florenzi a Maicon by sa mali stihnúť dať do poriadku.

    V Neapole nás čaká strhujúce stretnutie, ktoré nemá favorita. Vzhľadom k výkyvom na oboch stranách sa môžu diať veľké veci. Nám neostáva nič iné, než si želať dobrý futbal.
     
    Úvodné zostavy:

    SSC Neapol: Reina – Maggio, F. Fernández, Albiol, Ghoulam – Inler, Džemaili – Callejón, Hamšík (C), Mertens – Higuaín
    Náhradníci: Bariti, Colombo – Henrique, Britos, Jorginho, Pandev, Radoševič, Insigne, Behrami, D. Zapata, Réveillère

    AS Rím: De Sanctis – Maicon, Benatia (C), Castan, Romagnoli – Pjanič, Strootman, Nainggolan – Bastos, Florenzi, Gervinho
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Tolói, Dodo, Taddei, Torosidis, Ljajič, De Rossi, Destro, Ricci, Mazzitelli

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – E. Liberatore, G. Cariolato – G. Vuoto.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu je už minulosťou. Obstarali ho hostia v červených dresoch. Neapol v tradičnej bledomodrej zľava-doprava.
     
    2
    Rimania sú ešte stále pri lopte a pokojne kombinujú v okolí stredovej čiary. Ich sériu prihrávok sprevádza hromový hukot z tribún Stadio San Paolo.
     
    3
    AS taktiež poslalo prvú navštívenku do vápna domácich, keď Gervinho oklamal ofsajdovú pascu SSC. Tá zaklapla na prázdno a pozorne si to odsledoval i postranný asistent. Lenže zaskočilo to i samotného Gervinha a jeho koncovka bola hodne ležérna. Pepe Reina s jeho hlavičkou nemal problém, ale Rafa Benítez sa poriadne čertí.
     
    4
    Toto sa však domácim nepáči a Neapol sa vydal na prvú ofenzívnu výpravu. Callejón na pravej strane vybojoval rohový kop.
     
    5
    Rozohrával ho sám Callejón, ktorý však našiel iba pripraveného Strootmana, ktorý odhlavičkoval do bezpečia.
     
    6
    Gervinho sa už tentokrát v ofsajdovom postavení nachádzal a preto sa nezapojil do hry. Rozohrávať tak opäť bude domáci brankár.
     
    7
    Po ostrom strete medzi Džemailim a Strootmanom sa druhý menovaný ocitá na zemi v nepríjemnej polohe. Na trávnik sú tak povolaní kluboví lekári AS.
     
    8
    No a Rimania budú musieť dokonca striedať! Kevin Strootman si podvrtol členok a na lavičke sa už chystá Ljajič.
     
    9
    Holandský stredopoliar sa ale za nepochopiteľného piskotu vracia na trávnik a zrejme to ešte skúsi. Bude ho to ale hodne bolieť.
     
    10
    Konečne sa však hralo a s ofenzívnou akciou sa predstavili opäť hostia. Bastos však dostával pridlhú prihrávku a na hracej ploche ju nedobehol.
     
    11
    Debutantský pokus má za sebou i Marek Hamšík, ktorý pálil spoza šestnástky. Jeho strelal letela nejaké dva metre nad bránku.
     
    12
    Toto už vyzerá na definitívu. Kevin Strootman je odvážaný na zdravotníckom vozítku a jeho púť v dnešnom zápase končí.
     
    13
    Namiesto zraneného Strootmana prichádza skúsený Taddei. Tým, že to holandský stredopoliar zbytočne silil, si možno ešte o niečo predĺžil svoju maródku. Trávnik totiž nedokázal opustiť po svojich.
     
    14
    Tempo zápasu tak zaznamenalo ďalšiu výraznú prietrž. Snáď to napraví rohový kop, ktorý bude rozohrávať Neapol.
     
    15
    Morgan De Sanctis síce mal problémy, ale predsa len dokázal Callejónov center vyboxovať do strany. Tam situáciu upokojil Romagnoli.
     
    16
    Pjanič výborne vypomohol defenzíve, keď spolu s Taddeiom odzbrojili prenikajúceho Mertensa. Rimania môžu založiť rýchly protiútok.
     
    17
    Ten však nemal dlhého trvania a celú situáciu vyriešil Ghoulam. Zápas sa nám nie a nie rozbehnúť. Snáď sa to čoskoro zlepší.
     
    18
    Aspoň čiastočne sa o to pokúsil Gervinho, ktorý si spracoval ťažkú Florenziho prihrávku a z otočky vystrelil. Jeho pokus sa ale kotúľal nejaké dva metre mimo ľavej žrde.
     
    19
    Už prednedávnom som chcel pochváliť Radja Nainggolana, ktorý výborne rozbíja domáce útoky stredom. Rimania naďalej veľmi organizovaní.
     
    20
    Rovnako dobre zapracoval streidajúci Taddei, ktorý zozadu odzbrojil prenikajúceho Hamšíka. Partenopei sa zatiaľ k ničomu nedostali.
     
    21
    Rovnako pochodil i Gervinho, ktorého zozadu odzbrojil Džemaili. Namiesto karhania ofenzív, radšej pochváľme výbornú organizáciu zadných radov.
     
    22
    Po ďalšom súboji v strede ihriska sa pískal Inlerov faul na Pjaniča. Zatiaľ je to predovšetkým o bojovnosti, čoho sme sa báli.
     
    23
    Radja Nainggolan zavrel oči a z vyše dvadsiatich metrov vypálil z prvej. Jeho rana poriadne vyprášila Reinove rukavice, ale španielsky gólman ju na dvakrát skrotil. Aby nie, keď letela do stredu bránky.
     
    24
    SSC sa zatiaľ presadzuje o niečo ťažšie a ťažkopádnejšie. Rovnako to pôsobilo i pri tejto akcii, na ktorej konci sa pískal Ghoulamov ofsajd.
     
    25
    Pravý bek Christian Maggio pritvrdil v súboji s Florenzim a Rimania budú rozohrávať voľný kop z tridsiatich metrov.
     
    26
    Voľný kop od postrannej čiary rozohrával sám faulovaný Florenzi a sektor hostí po prvýkrát zajasal. Centrovaná lopta si totiž našla naskakujúceho Benatiu, ktorý ju z piatich metrov poslal nechytateľne k ľavej žrdi. Pepe Reina sa ani nepohol a rímska vlčica po prvýkrát zavila. Umlčať ju musel až postranný rozhodca, ktorý odhalil ofsajdové postavenie kapitána hostí.
     
    27
    Nasledujú mierne prestoje, pretože na zemi sa ocitá Rodrigo Taddei. Toho poslal k zemi Gonzalo Higuaín.
     
    28
    Beriem späť označenie „menšie prestoje." Na trávniku sa strhol tradičný taliansky debatný krúžok a chvíľku sa hrať nebude.
     
    29
    Pokračovanie hry však chutilo hlavne domácim, ktorý po Nainggolanovej ruku dostávajú k dispozícii priamy kop.
     
    30
    Hostia pochopiteľne protestovali, ale priamy kop z 18 metrov bol realitou. Callejón však nastrelil iba dobre postavený múr.
     
    31
    V zápase, v ktorom dominujú nepriepustné defenzívy, takto skrátka štandardky rozohrávať nemôžete. Vie to i Rafa Benitéz a čochvíľa to bude vedieť i Callejón.
     
    32
    Taddei sympaticky spolupracoval s Bastosom, ale ich pohnútky zastavil Ghoulam. Ten hrá zatiaľ dobrú partiu.
     
    33
    Veľmi trápne a teatrálne... Všetko už nasvedčovalo exkluzívnej štandardke Rimanov, ale Gianluca Rocchi to videl dobre. Maicon svoj pád pred šestnástkou okato prihral a po zásluhe vidí žltú kartu.
     
    34
    Krátko na to otvoril Marek Hamšík priestor pre Mertensa, ktorý však ťažil z ofsajdového postavenia. To sa príliš nepáčilo Callejónovi, ktorý sa nachádzal v blízkosti postranného rozhodcu. Za svoje hrejivé slová bol odmenený žltou kartou.
     
    35
    To sú však všetko situácie, ktoré ešte väčšmi zabíjajú tempo tohoto zápasu. To je škoda pre všetkých, ktorí toto stretnutie sledujú.
     
    36
    Maicon opäť okúsil kvalitu neapolského trávniku, ale tentokrát to už bolo zapríčinené cudzím pričinením. Džemaili fauloval.
     
    37
    Hostia nám po prvýkrát predviedli svoj nádherný priamočiary prechod a takmer sme sa dočkali úvodného gólu. Po peknej kombinácii sa dostal k lopte Florenzi, ktorý krížnou prihrávkou vysúval Gervinha. Ten si na zadok posadil brániaceho Fernándeza, no zo siedmich metrov Reinu neprekonal. Ten mu parádne zmenšil strelecký uhol a loptu inkasoval do oblasti hrudníku. Neapol tak naďalej žije.
     
    38
    Rušno bolo i na druhej strane, kde sa do samostatného úniku dostal Mertens. V poslednej chvíli ale zasahoval stopér Benatia, ktorý mu dokázal vypichnúť loptu.
     
    39
    Zápas sa nám v závere úvodného dejstva predsa len rozbehol a v týchto minútach sa je na čo pozerať. Snáď v tom budeme pokračovať.
     
    40
    A veru, že sme pokračovali. Opäť sa o slovo prihlásil Gervinho, ktorému dnes Fernández nestačí, ale na hranici šestnástky ho odzbrojil druhý stopér Albiol.
     
    41
    Rimania sú momentálne predsa len aktívnejší a radi by strelili gól ešte do prestávky. Domáce tribúny bučia na plné „pecky."
     
    42
    Pepe Reina mačacím zákrokom drží domácich nad vodou! Pílku opäť ťahal Gervinho, ktorý tentokrát útočil z pravej strany. Odtiaľ prihrával pod seba na nabiehajúceho Bastosa, ktorý z okraja šestnástky pálil z prvej. Jeho bomba sa krásne vzniesla pod brvno, no tam zasahovala Pepeho rukavica, ktorý efektne vyráža na rohový kop.
     
    43
    Rimania naďalej búšia, no po tomto rohu sa k zakončeniu nedostali. Na výbornú si počínal Gokhan Inler.
     
    44
    Konečne však bol zamestnaný i bývalý gólman SSC Morgan De Sanctis. Marek Hamšík ťahal rýchly útok Partenopei. Pred šestnástkou spomalil a rozdal doľava na zbiehajúceho Mertensa. Ten si zasekol chybujúceho Maicona a z vnútra šestnástky predviedol nádherný obstrel. De Sanctis sa však natiahol a dokázal vyraziť do strany. Obaja brankári sú zatiaľ ozdobou šlágru.
     
    45
    V prvom polčase ho ešte budú zdobiť počas troch nadstavených minút. Každopádne by si toto stretnutie zaslúžilo konečne i gól.
     
    45+1
    Súhlasil s tým i Gonzalo Higuaín, ktorý sa snažil využiť Hamšíkovu kolmicu. Ich chúťky však pokazil postranný rozhodca a jeho verná kamarátka zástavka.
     
    45+2
    Ghoulam až príliš bažil po Bastosovom drese, keď ho v osobnom súboji na ľavej strane doslova roztrhal. Bastos tak dostane novú výstroj ešte pred prestávkou.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po chudobnej polhodinke sa zápas začal rozbieha a posledných desať minút sa už odvíjalo podľa predstáv nestranného fanúšika. Viacej z hry mali hostia z hlavného mesta, no gólovo svoju prevahu nevyjadrili.

    Na koreniu futbalu si tak budeme musieť počkať do druhého polčasu, ktorý začína približne o 21:53.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V druhom polčase budeme pokračovať v zahajovacích jedenástkach s výnimkou Strootmana, ktorý striedal už po štvrťhodine hry.
     
    47
    Úvod polčasu sa znovu nesie v znamení rozháranej hry. Chyby kopa oba celky. Remíza však viacej vyhovuje Rimanom.
     
    48
    Dries Mertens nemal komu, tak sa rozhodol pre streľbu. Jeho pokus ale letel vysoko nad a Belgičan nevyreklamoval ani rohový kop.
     
    49
    Džemaili ideálne prihrával súperiacemu Pjaničovi a na Stadio San Paolo to už po niekoľký raz iba tak zahučalo. Takto to nepôjde.
     
    50
    Rodrigo Taddei požiadal o žltú kartu, keď nešetrne dohral rozohrávajúceho Higuaína. Rocchi však domáce želania nevyslyšal.
     
    51
    Dries Mertens pálil v druhom dejstve už po druhýkrát a tentokrát to bolo omnoho nebezpečnejšie. Na ľavej strane si prebral prihrávku od aktívneho Ghoulama, zbavil sa Maicona a z hranice šestnástky vystrelil. Jeho pokus letel len tesne nad De Sanctisovo brvno. Ten však situáciu zrejme kontroloval.
     
    52
    Príležitosti Partenopei však nie sú také nebezpečné, ako na strane hostí. Najdôležitejšie však je, že stále hráme bez gólov.
     
    53
    Neapol si po prvýkrát vypracoval prvú, snáď milión-percentnú príležitosť. Marek Hamšík započal ďalšiu akciu Partenopei a spred šestnástky vyzval do úniku Callejóna. Ten sa rútil do vápna úplne osamotený, no vybihajúceho De Sanctisa neprestrelil. Ten dokázal jeho pokus pravou nohou vykopnúť.
     
    54
    Rimania sa však neubránili nadlho a do vápna následne vletel i Marek Hamšík, ktorý centroval pod seba na hranicu penaltového bodu. Tam si nádherne nabehol Gonzalo Higuaín, ktorý sa tam ocitol úplne osamotený. Toto bola situácia, na ktorú čakal, no jeho halfvolej lízol len brvno! Toto mohlo a malo byť 1:0.
     
    55
    Neapol taktiež priložil pod kotol a momentálne má viacej z hry. Zápas má momentálne poriadne grády a musí sa páčiť.
     
    56
    O slovo sa hlásia i hostia z hlavného mesta, ktorí na pravej strane vybojovali ďalší rohový kop. Pripravený je už Florenzi.
     
    57
    Jeho pretiahnutý center však na zadnej žrdi odvracal bojovník Džemaili. Lopta letí ďaleko od Reinu a Neapol môže opäť vymýšľať.
     
    58
    Skôr nás však bavili myšlienkové pochody hostí. Konkrétne to bol Florenzi, ktorého ale Fernández dokázal zablokovať.
     
    59
    Brazílčan Maicon si defenzívnu neistotu kompenzuje vpredu. Gervinho na pravej strane povyzvŕtal Ghoulama a následne prihrával pod seba práve na pravého beka AS. Ten pálil z hranice šestnástky na bližšiu žrď a jeho pokus ešte nepríjemne tečoval Inler. Zrazenú loptu však Reina dokázal pohotovo vyraziť na roh. Pekelné tempo však pokračuje ďalej.
     
    60
    Rohový kop priniesol ďalšiu koncovku od hostí, keď hlavičkoval Castan. Jeho pokus však letel iba tesne nad brvno.
     
    61
    Blerim Džemaili má toho po bojovnom výkone dosť a vidí to i Rafa Benítez. Na jeho miesto posiela defenzívneho Brazílčana Henriqueho.
     
    62
    Hodinu pred koncom hráme naďalej bez gólov. Neapol si ponechal už iba jednu možnosť na striedanie, tak uvidíme, ako ju využije.
     
    63
    Určite však neodíde Pepe Reina, ktorý predviedol ďalší istý zákrok po Pjaničovej strele. Tá ho však príliš nezamestnala.
     
    64
    Lahôdková akcia Partenopei taktiež nekončí gólom. Callejón pred šestnástkou prihrávala na Driesa Mertensa, ktorý mu loptu vrátil nádhernou pätičkou. José sa rozhodol pre okamžitú koncovku z prvej a jeho pokus z hranice šestnástky smeroval k pravej žrdi. Nemal však dostatočnú razanciu na to, aby De Sanctisa dokázal prekvapiť. Vizuálnemu prevedeniu tejto akcie však tlieskam.
     
    65
    Maicon naďalej balansuje na hrane druhej žltej karty. Tentokrát zasiahol do tváre Callejóna, no Rocchi ho opäť ušetril.
     
    66
    Hlavný rozhodca však na seba príliš neupozorňuje a hlavnými postavami sú hráči oboch tímov, ktorí predvádzajú skvelú partiu.
     
    67
    Stále však tomu chýbajú góly. Do konca je ešte dostatok času, tak snáď sa nejakých dočkáme. Bezgólová remíza by tomuto šlágru nesvedčala.
     
    68
    Rovnakého názoru bol i Dries Mertens, ktorý neúnavne brázdi ľavú stranu. Jeho center ale Higuaína tesne preletel.
     
    69
    Rimania volia upokojujúcu fázu. Im predsa len vyhovuje remíza viacej. Pred Neapolom si totiž v tabuľke držia slušný náskok.
     
    70
    Gervinho však nie je hráčom, ktorý by hral na údržbu. Po jeho zrazenom centri z ľavej strany sa bude rozohrávať rohový kop.
     
    71
    Pred Higuaínom však zasahoval spoľahlivý stopér Mehdi Benatia, ktorý sa dnes navyše honosí kapitánskou páskou.
     
    72
    Pandev a Insigne, respektíve Destro s Ljajičom. To sú najväčšie zbrane oboch tímov, ktoré by mohli priniesť gólové vykúpenie.
     
    73
    Ani som to nedopísal a druhý menovaný Insigne naskakuje na hraciu plochu. Miesto mu prepustil najlepší futbalista Slovenska a rok 2013 Marek Hamšík.
     
    74
    Maicon dnes hrá oveľa lepšie smerom dopredu, čo deklaroval i nádhernou šajtličkou na Florenziho. Ten však zo siedmich metrov hlavičkoval nedôrazne a mimo.
     
    75
    Strieda i Rudi Garcia, ktorý vidí nádej v streidajúcom Adenovi Ljajičovi. Hraciu plochu opustil Florenzi, ktorý sa rozlúčil spomínanou hlavičkou mimo.
     
    76
    Obe mužstvá majú k dispozícii ešte jedno striedanie. Určite by to chcelo ešte jedno oživenie, ktoré by snáď prinieslo gólovú radosť.
     
    77
    Tak snáď teraz, keď bude nasledovať priamy kop z pravej strany. Z domácich hráčov zostal stáť pri lopte iba Mertens.
     
    78
    Ten však poslal loptu iba do najbližšie stojaceho Nainggolana, ktorý ju v zápätí odpálil ďaleko od De Sanctisa.
     
    79
    Rafa Benítez pripravuje i posledné striedanie. Pri postrannej čiare je už vyzlečený Macedónčan Goran Pandev.
     
    80
    Zatiaľ hrá Neapol i bez neho, no jeho kombinácia sa odvíja iba na vlastnej polovici hracej plochy. Odtiaľto góly nepadajú.
     
    81
    Neapol dal gól!
    Gólové suchoty sú na konci a uhasili ich v druhom polčase aktívnejší hráči Partenopei. Mertens s Ghoulamom na ľavej strane prečíslili bezradného Maicona, ktorý svoj defenzívny part opäť nezvládol a k centru pustil alžírskeho ľavého obrancu. Ten nádherne a predovšetkým presne posielal loptu na zadnú žrď, kde nad Romagnolim skákal JOSÉ CALLEJÓN, ktorý nedal De Sanctisovi nárok. Lopta po odraze od ľavej spojnice končí v sieti a Rimanom už veľa času na odpoveď neostáva!
     
    83
    Hostia sú značne podráždení, čo dokumentuje i faulujúci Taddei, ktorý bez lopty zasiahol Mertensa. Za žltú kartu bude zrejme rád.
     
    84
    Práve chybujúci Romagnoli, ktorý pri góle neustrážil Callejóna, opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto príde útočník Destro a teda jasný signál pre ofenzívu.
     
    85
    Standing ovation pre Josého Callejóna, ktorý v závere opúšťa hraciu plochu. Na posledné minúty príde Macedónčan Goran Pandev.
     
    86
    Rozkúskované tempo hry pochopiteľne vyhovuje predovšetkým domácim, ktorí sú momentálne na koni. Udržia to?
     
    87
    Momentálne ich mohol vyrušiť Destro, ktorý zakončoval tesne mimo, no pri svojej strele ťažil z postavenia mimo hru.
     
    88
    Krátko na to sa Mattia Destro nachádzal i v ďalšom ofsajde. Domáca defenzíva si naďalej udržiava pevné nervy.
     
    89
    Do konca nám už veľa nezostáva a hostia kombinujú až pred vlastnou šestnástkou. Uvidíme, koľko sa bude nadstavovať.
     
    90
    Rimania dostávajú ešte tri nadstavené minútky nádeje. Dokážu sa dostať k nejakej príležitosti na vyrovnanie?
     
    90+1
    Rimania sa k svojej šanci dostali a skutočne im chýbalo len veľmi málo. Maicon dostával spätnú prihrávku od neúnavného Gervinha, loptu si nachystal na svoju silnejšiu pravačku a spoza šestnástky vypálil. Pepe Reina sa v akomsi podrepe iba prizeral, no Brazílčanov pokus šibenicu nevymietol. Chýbalo mú niekoľko desiatok centimetrov.
     
    90+2
    Opäť chvíľu nehráme, pretože na trávniku sa ocitá Raúl Albiol, ktorého trápia kŕče. Uvidíme, koľko sa bude ešte pridávať.
     
    90+3
    Až tak do dôležité ale nie je. Pri lopte sú totiž domáci, ktorí držia loptu ďaleko od svätyne Pepeho Reinu. Pre SSC to vyzerá dobre.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Na Stadio San Paolo to bol obrovský boj, ktorý však priniesol i množstvo príležitostí na oboch stranách. Gólom však skončila iba jediná a do pozície hrdinu zápasu sa tak vyšvihol José Callejón. Najdôležitejším faktom tak bude zoštíhlenie bodového rozostupu medzi druhým a tretím. Neapol už stráca iba tri body, no AS má ešte zápas k dobru. Vedúci Juventus tak získava komfortný náskok na čele tabuľky, ktorý momentálne predstavuje už 14 bodov. Štvrtá Fiorentina stráca na Ligu majstrov bodov desať.

    Toľko zhrnutie najdôležitejších informácii z vrchných priečok Serie A. Tá nám na dnes dáva zbohom a takisto sa s Vami lúčim aj ja. Ďakujem za pozornosť a želám úspešný štart do nového týždňa. (22:50:40)

    Erik Farkaš

    Góly: 81. Callejón

    Karty:   34. Callejón (NEA) – 33. Maicon (ASR), 83. Taddei (ASR)


    SSC Neapol: Reina – Maggio, F. Fernández, Albiol, Ghoulam – Inler, Džemaili – Callejón, Hamšík (C), Mertens – Higuaín
    Náhradníci: Bariti, Colombo – Henrique, Britos, Jorginho, Pandev, Radoševič, Insigne, Behrami, D. Zapata, Réveillère

    AS Rím: De Sanctis – Maicon, Benatia (C), Castan, Romagnoli – Pjanič, Strootman, Nainggolan – Bastos, Florenzi, Gervinho
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Tolói, Dodo, Taddei, Torosidis, Ljajič, De Rossi, Destro, Ricci, Mazzitelli

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – E. Liberatore, G. Cariolato – G. Vuoto