Buffalo – San Jose 4:2 (kon.) | Colorado – Arizona 4:2 (kon.) | Vancouver – Minnesota 1:2 (0:1 po s.n.)
Anaheim – St. Louis 1:0 (kon.) | Boston – Washington 2:4 (kon.) | NY Islanders – NJ Devils 1:6 (kon.)
Philadelphia – NY Rangers 4:2 (kon.) | Columbus – Florida 6:3 (kon.) | Nashville – Winnipeg 1:3 (kon.)
Dallas – Tampa Bay 2:4 (kon.) | LA Kings – Carolina 3:1 (kon.)
koniec
Columbus Blue Jackets
6:3 (2:1, 2:2, 2:0)
Florida Panthers
cz Sobota 01.03.2014, 20:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:23
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté opět odvolali gólmana a Blue Jackets je opět trestají! MATT CALVERT od modré opuštěnou klec trefuje a zvyšuje na 6:3. Asistence: Mark Letestu a Jack Johnson.
     
    58:59
    Columbus právě vstřelil branku!
    Sotva hosté odvolali Clemmensena, inkasují! Ve středním pásmu se ujal puku NICK FOLIGNO a od červené čáry zamířil přesně do opuštěné branky Floridy. Asistence: Brandon Dubinsky a Ryan Murray.
     
    58:55
    Hosté bez brankáře!
     
    54:14
    Dubinsky obral na své modré o kotouč Kulikova a už najížděl sám proti Clemmensenovi. Na poslední chvíli mu skočil pod nohy Jovanovski a domácí forvard skončil na zemi. To zavánělo faulem a trestným střílením, ovšem ani jeden z rozhodčích nepíská.
     
    52:33
    Foligno dohrál Upshalla po odehrání kotouče a je vyloučen. Síly na ledě se na 23 vteřin vyrovnají a poté začne přesilová hra Panthers.
     
    50:55
    Boyes zahákoval Johnsona a je tu čtvrtá přesilová hra Columbusu. předchozí tři skončily gólem...
     
    50:45
    Bjugstad se nadvakrát snažil protlačit puk za Bobrovského. Domácí gólman odolal a ustrážil Columbusu těsný náskok.
     
    45:45
    Johansen s Jennerem najížděli proti jedinému obránci. Johansen to vyřešil nahrávkou na svého spoluhráče, ovšem Clemmensen stačil Jennerovi snížit střelecký úhel a vyrážečkou odrazil kotouč mimo hrací plochu.
     
    39:50
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí se 10 sekund před koncem třetiny trefují ve vlastním oslabení! Skvěle to udělal ARTJOM ANISIMOV, který u mantinelu přetlačil bránící hráče a projel až před Clemmensena, kterého překonal forhendovou kličkou – 4:3! Bez asistence.
     
    38:19
    Ve stejném čase je vyloučen také Cam Atkinson za vysokou hůl. Přesilovka pro hosty.
     
    38:19
    Domácí bitkař ruského beka Floridy doslova zalehl a sklízí aplaus publika. Oba kohouti putují na pět minut na trestnou lavici.
     
    38:19
    Máme tu bitku mezi Kulikovem a MacKenziem!
     
    37:04
    Dubinsky krásně projel až před branku, kde se bekhendem snažil poslat kotouč za Clemmensena. Jeden z obránců mu kotouč na poslední chvíli vypíchl.
     
    33:22
    Artjom Anisimov vyloučen za podražení krajana Kulikova. Přesilová hra pro Floridu.
     
    31:30
    Florida právě vstřelila branku!
    Blesková odpověď Panthers! SEAN BERGENHEIM zaparkoval před domácí brankoviště, kde pohotově tečoval střelu Gilberta. Bobrovskij si na kotouč sáhl, ale ten mu stejně proklouzal do sítě – 3:3. Asistence: Tom Gilbert a Nick Bjugstad.
     
    30:50
    Columbus právě vstřelil branku!
    Třetí přesilovka Blue Jackets a třetí gól v síti Panterů! DAVID SAVARD od mantinelu odvážně projel až před Clemmensena a jeho bekhendová střela zapadla za záda hostujícího gólmana. V brankovišti ještě operoval Anisimov, ale branka je zatím připsána Savardovi. Asistence: Nathan Horton a Ryan Johansen.
     
    29:15
    Hosté musí vyhlásit stav nejvyššího ohrožení. Gudbranson je totiž vyloučen a předchozí dvě přesilovky domácích skončily gólem.
     
    29:11
    Wisniewski parádní zadovkou uvolnil Gáboríka, který měl mezi kruhy dost času zamířit. Clemmensen však jeho střelu ramenem vyrazil.
     
    26:55
    Florida právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Murray se nechal na útočné modré obrat o kotouč Matthiasem a hosté se najednou řítili ve dvou proti jedinému obránci Wisniewskému. Ten si hlídal případnou nahrávku a NICK BJUGSTAD se tak dostal až před Bobrovského, kterého bekhendem překonal. Asistence: Shawn Matthias.
     
    24:51
    Huberdeau se individuálně protlačil až před Bobrovského a jen skvělý zákrok ruského gólmana Columbusu uchránil vedení.
     
    14:17
    Vyloučen domácí Horton za držení. Premiérová přesilovka pro Floridu.
     
    13:50
    Florida právě vstřelila branku!
    A Panteři zareagovali tím nejlepším způsobem! SHAWN MATTHIAS se z levé strany natlačil až před branku, kde se ještě pokusil nahrát najíždějícímu spoluhráči. Kotouč si však nešťastně srazil za záda vlastního brankáře James Wisniewski – 2:1. Asistence: Ryan Johansen.
     
    11:04
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí skórují vteřinu před návratem Gomeze na led! Savard od modré nahodil kotouč na branku, letící puk ještě stačil pohotově tečovat CAM ATKINSON a Clemmensen nemohl reagovat. Asistence: David Savard a Jack Johnson.
     
    09:05
    Scott Gomez je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění a může doufat, že jeho spoluhráči tentokrát oslabení ustojí.
     
    07:42
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí přesilovku využívají. Johnson na modré posunul kotouč na Wisniewského, jehož ránu vyrazil Clemmensen pouze před sebe a důrazný R.J. UMBERGER z dorážky rozjásal příznivce Modrých kabátů. Asistence: James Wisniewski a Jack Johnson.
     
    06:20
    Až teď je hra přerušena. Důvodem k tomu je vyloučení hostujícího Gudbransona. Po reklamní přestávce začne přesilovka Columbusu.
     
    01:59
    Kulikov si nic nekomplikoval a jen odstřelil kotouč ze své obranné třetiny.
     
    00:23
    Blue Jackets hned vybojovali první velkou šanci. Od modré vypálil Savard a vyražený puk se snažili dotlačit za Clemmensena Letestu s Calvertem. Brankář hostí se štěstím odolal.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 8. Umberger (Wisniewski, Johnson), 12. Atkinson (Savard, Johnson), 31. Savard (Horton, Johansen), 40. Anisimov, 59. Foligno (Dubinsky, Murray), 60. Calvert (Letestu, Johnson) – 14. Matthias (Johansen), 27. Bjugstad (Matthias), 32. Bergenheim (Gilbert, Bjugstad)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Wisniewski, Johnson, Savard, Murray, Prout, Nikitin – Horton, Johansen, Jenner – Gáborík, Anisimov, Foligno – Atkinson, Dubinsky, Umberger – Letestu, MacKenzie, Calvert. Trenér: Todd Richards
    Florida Panthers: Clemmensen (Thomas) – Gilbert, Campbell, Jovanovski, Gudbranson, Olsen, Kulikov – Boyes, Bjugstad, Bergenheim – Fleischmann, Goc, Winchester – Upshall, Shore, Huberdeau – Matthias, Gomez, Hayes. Trenér: Peter Horachek

    Rozhodca: LaRue, Hebert – Cherrey, Knorr

    Diváci: 15441