Slovinsko – Rakúsko 4:0 (kon.) | Rusko – Nórsko 4:0 (kon.) | Švajčiarsko – Lotyšsko 1:3 (kon.)
Česko – Slovensko 5:3 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Lotyšsko
Utorok 18.02.2014, 18:00 • Ľadový palác Boľšoj • Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Lotyši sa vo štvrťfinále stretnú s Kanadou. Ďalšie dvojice v osmičke najlepších vytvorí Fínsko s Ruskom, Švédsko so Slovinskom a Česko s USA.
     
    Je koniec, z postupu do štvrťfinále sa tešia lotyšskí hokejisti!
     
    59:46
    Úplnú frustráciu švajčiarskych hráčov podčiarkuje už iba strkanica pred Masalskisom. Lotyši sa už bezproblémovo ubránia a potom môžu začať oslavovať svoj štvrťfinálový postup. Podaril sa im aj napriek tomu, že v základnej skupine nedosiahli ani jeden bod.
     
    59:35
    Tréner švajčiarskych hokejistov si berie oddychový čas. Do konca už ostáva iba 25 sekúnd a my uvidíme absolútny vabank.
     
    59:33
    Absolútne zúfalstvo Švajčiarov a brankár Hiller opäť na striedačke.
     
    59:00
    Lotyšsko dalo gól!

    Úplný klinec do rakvy Švajčiarov, ktorí sa práve lúčia so štvrťfinálovou nádejou. LAURIS DARZINŠ nekompromisne napriahol pred bránkou a pukom napol odkrytú sieť prázdnej svätyne. Asistencia: Dmitrijs Pavlovs.
     
    58:52
    Hiller je na striedačke! Švajčiari skúsia postúpiť v šestici.
     
    37:39
    Švajčiari musia mať poriadne nervy na gólmana Masalskisa. Do menšieho náskoku pred súpermi sa dostal Suri, ale jeho delovka skončila iba na hrudi gólmana súpera.
     
    56:30
    Lotyši už dvíhali ruky nad hlavu a komentátori kričali gól! Rýchle prečíslenie sa skončilo tvrdou strelou, ktorá iba o centimetre minula priestor Hillerovej svätyne a Daugavinš sa za hlavu chytá právom.
     
    56:02
    Švajčiari v ďalšej veľkej príležitosti. Romy sa natlačil do zakončenia, ale s pukom si poradil Masalskis. Pri následných pokusoch o dorážku bola lotyšská bránka posunutá.
     
    51:55
    Zaujímavá situácia! Weber sa poriadne oprel do puku a tým prekvapil brániaceho súpera. Pujcas obetavo vložil do strely hokejku, ale to nemal robiť. Útočiaci Švajčiarsky hráč mu ju doslova zlomil.
     
    46:11
    Švajčiarsky výber si ale musí dávať pozor aj na defenzívu. Súpera v týchto chvíľach púšťa do jedného prečíslenia za druhým a má obrovské šťastie, že Hiller si so všetkým obetavo dokáže poradiť,
     
    43:46
    Pozor si ale musia dávať aj útočiaci Švajčiari. Ich súper sa prebojoval až do zakončenia z pásma, po ktorom sa ešte k dorážke pokúšal dostať Bieber, ale Hiller puk udržal vo svojej moci.
     
    39:15
    Obrovská šanca domácich na vyrovnanie! Kapitán Seger sa naštval a nekompromisne vypálil z pravého kruhu, ale ani táto bomba v sieti neskončila.
     
    36:11
    Domáci si komplikujú situáciu. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Wick.
     
    35:01
    Švajčiarsko dalo gól!

    Tlak Švajčiarov konečne priniesol pre hokejistov tejto krajiny úspech. Lotyšskí hráči už defenzívu nezvládli, v medzikruží nechali úplne voľného útočníka s menom MARTIN PLÜSS, a jeho strelecké zakončenie už zastavila iba sieť. Asistencia: Reto Suri.
     
    34:10
    Lotyši súperovi predviedli, ako sa to robí. Pavlovs si puk vymenil s Keninšom, aby napokon spred bránky zakončoval druhý menovaný. V čistej príležitosti trafil iba presúvajúceho sa Hillera.
     
    30:15
    Lotyši vymysleli zaujímavú a zároveň nebezpečnú situáciu! Po prechode do pásma mal puk na hokejke Darzniš pri ľavom mantineli a snažil sa nájsť ešte niekoho zo svojich spoluhráčov pred bránkou. Tam ale hokejisti v bielych dresoch úspešní neboli.
     
    28:55
    Hokejovou halou to len tak zahučalo! Masalskis sa vybral po zákrok až takmer do medzikružia, čo sa mu takmer stalo osudným. Napokon ale pre hostí skončilo všetko dobre a Masalskis puk zachytil i udržal.
     
    25:50
    Oddychový čas ale pomohol skôr Švajčiarom! Tí sa takmer okamžite ocitli v dokonalej príležitosti, kedy tvrdá rana spomedzi kruhov bezpochyby letela do bránky. Tam sa z ničoho nič zjavila lapačka Masalskisa ležiaceho na zemi.
     
    25:23
    Lotyšskí hokejisti v tejto tretine ešte okrem defenzívy nič nepredviedli. Ich kouč si vyžiadal oddychový čas.
     
    12:59
    Švajčiari mohli prepáliť Masalskisa a dosiahnuť tak kontaktný gól! Okamžite zvýšili svoju aktivitu s cieľom otočiť zápas, čo sa skončilo prihrávkou do medzikružia, kde bol Wick. Jeho tvrdú bombu lotyšský gólman zneškodnil.
     
    11:19
    Lotyšsko dalo gól!

    Švajčiarska nočná mora pokračuje! LAURIS DARZINŠ inkasoval presnú prihrávku a puk skončil v sieti. Asistenciu pri tomto presilovkovom góle si pripisuje Mikelis Redlihs.
     
    10:21
    Zápas sa pre Švajčiarov vyvíja ako zo zlého sna. Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Trachsler.
     
    08:45
    Lotyšsko dalo gól!

    OSKARS BARTULIS puk iba nahodil od útočnej modrej čiary a situácia končí veľmi šťastným prvým presným zásahom. Hillerovi puk prepadol za chrbát aj napriek jeho veľkej snahe o zachytenie. Asistencie: Kaspars Daugavinš, Zemgus Girgensons.
     
    06:50
    Švajčiari rozobrali súpera a rútili sa do gólového zakončenia! Po ňom si puk vypýtal Ambühl a pokúsil sa otvoriť skóre, no trestuhodne hokejkou švihol naprázdno.
     
    03:02
    Lotyši si komplikujú situáciu a budú sa musieť brániť! Koba Jass odchádza na trestnú lavicu na dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    02:00
    Gudlevskis má prvé vážnejšie problémy! Súperi naňho poriadne zatlačili, ale so strelou si lotyšskí gólman poradil. Následné dorážky útočiacich hráčov takisto zneškodnil.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 36. Plüss (Suri) – 9. Bartulis (Daugavinš, Girgensons), 12. Darzniš (Redlihs), 59. Darzinš (Pavlovs)


    Švajčiarsko: Hiller (Berra) – Streit (A), Diaz, Vauclair, Seger (C), Weber, Josi, Blindenbacher – Niederreiter, Plüss (A), Moser – Cunti, Wick, Brunner – Bodenmann, Hollenstein, Romy – Ambühl, Trachsler, Bieber, Gardner
    Lotyšsko: Masalskis (Gudlevskis) – Rekis, Ozolinš, Kulda, Bartulis, Sotnieks, Pujacs, K. Redlihs, Freibergs – Darzinš, Sprukts, M. Redlihs – Karsums, Girgensons, Daugavinš – Indrašis, Keninš, Cipulis – Jass, Pavlovs, Berzinš