Augsburg – Norimberk 0:1 (kon.) | Hertha – Wolfsburg 1:2 (kon.)
koniec
FC Augsburg
0:1 (0:0)
1. FC Norimberk
Nedeľa 16.02.2014, 15:30 • SGL arena (Augsburg) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Dnešný duel bol veľmi vyrovnaný, ale nakoniec boli o jeden gól úspešnejší hostia, ktorým sa po Drmičovom góle podarilo vyhrať už tretí z posledných štyroch zápasov. Augsburg aj napriek dnešnej prehre ostáva na deviatom mieste tabuľky, zatiaľ čo Norimberg sa vzdialil zostupovým priečkam a usadí sa na štrnástom mieste.
    Odo mňa je to pre dnešok všetko, lúčim sa s Vami a prajem príjemný zvyšok nedeľného večera. (17:28:41)
     
    Koniec zápasu.
     
    90 + 1
    Nadstavujú sa dve minúty, ale ešte sme svedkami jednej žltej karty, ktorú dostáva hosťujúci José Campaňa po faule na Tomáša Pekharta.
     
    90
    Po faule hosťujúceho Javiera Pinolu zahrávali domáci priamy kop z dobrej pozície a striedajúci Erik Thommy vyslal prudkú delovku na Schäfera. Ten si s ňou dokázal poradiť a vyráža na roh,po ktorom obrana Norimbergu odkopáva loptu.
     
    88
    Dnešné stretnutie sleduje 30 660 divákov.
     
    87
    Domácemu Augsburgu sa podarilo vybojovať rohový kop, ktorý ale odvracal Feulner. A ten istý hráč, Markus Feulner, sa krátko na to ocitol v šanci vo vápne domácich, ale jeho hlavička presná nebola.
     
    84
    Timo Gebhart nezostáva ani na lavičke a mieri do kabín, Dúfajme, že jeho zranenie nebude vážnejšieho charakteru.
     
    82
    Striedanie v tíme 1. FC Norimberg: z ihriska odchádza Timo Gebhart, prichádza Tomáš Pekhart.
     
    82
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Tobias Werner, prichádza Erik Thommy.
     
    80
    Domáci sa nevzdávajú a bojujú o vyrovnanie. Osttrzolekov center poslal Morávek hlavou na kopačku Hahna, lenže jeho následná strela presná nebola.
     
    78
    Dvakrát pohrozil hosťom striedajúci Čech Jan Morávek. Najskôr sa dostal k strele spoza šestnástky, ale tú namieril veľmi veľmi vysoko. Krátko potom sa dostal na pravej strane k centru, ale ten si postrážil Schäfer.
     
    76
    Norimberg mal k dispozícii priamy kop z väčšej vzdialenosti po faule Morávka, ale nič z neho nevyťažil. Naopak na druhej strane sa dostal k strele André Hahn, lenže jeho pokus bol zblokovaný.
     
    73
    Videli sme rohový kop Augsburgu, po ktorom sa dokázal uvoľniť Ostrzolek, ale presne odcentrovať už nezvládol. Domáci sa dostali k lopte po Schäferovom výkope, ale znovu necentroval presne Ostrzolek a Raphael Schäfer si vzal loptu do svojej moci.
     
    70
    Hostia znovu pohrozili, k strele sa dostal Markus Feulner,m ale namieril len tesne nad brvno domácej svätyňe. Na druhej strane sa už pripravoval k strele Dong-Won Ji, ale lopta sa k nemu nakoniec nedostala.
     
    67
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Kevin Vogt, prichádza Jan Morávek.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Matthias Ostrzolek (FC Augsburg).
     
    65
    Norimberg dal gól!
    Po centri českého záložníka Adama Hlouška sa dostal vo vápne k strele hlavou JOSIP DRMIČ a svojím jedenástym presným zásahom v tejto sezóne otvára skóre dnešného stretnutia.
     
    64
    Paul Verhaegh sa uvoľnil na pravej strane, ale odcentrovať sa mu nepodarilo. Je sympatické, že po niečo vyše hodinke hry pridávajú domáci na aktivite a možno sa ešte dočkáme dramatického záveru.
     
    62
    Striedajúci Gebhart našiel peknou krížnou prihrávkou Dormiča, lenže ten stratil loptu pri pokuse o spätnú prihrávku a dopredu mohli ísť hostia. André Hahn sa však nepresadil.
     
    60
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Arkadiusz Milik, prichádza Dong-Won Ji.
     
    59
    Norimberg zahrával dva priame kop y zo strednej vzdialenosti. V druhom polčase aktívnejší hostia ale nedokázali ani z jedného vyťažiť strelu na bránu.
     
    55
    Striedanie v tíme 1. FC Norimberg: z ihriska odchádza Róbert Mak, prichádza Timo Gebhart.
     
    54
    Domácim sa konečne podarilo dostať cez prehustený stred pola, ale Milikovi je pískaný ofsajd.
     
    52
    Ostrzolek najskôr posielal dopredu nepresný center a krátko potom zblokoval center hostí mimo hracej plochy. Tí tak mali možnosť rohového kopu, ale nevyťažili z neho nič a Augsburg odvracia loptu.
     
    49
    Makov center do vápna odvrátený na druhej strane stratil loptu Werner a navyše fauloval domáci Daniel Baier.
     
    48
    Druhý polčas začal podľa očakávania, teda opatrne z oboch strán.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Hiroshi Kiyotake, prichádza José Campaňa.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sa hral vyrovnaný futbal, hoci mierne navrch mali domáci. Stav však ostáva nezmenený 0:0 a pred druhým polčasom ostáva všetko otvorené. Ten začne približne 16:31.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    V závere polčasu ešte skúsil šťastie z ostrého uhla Hahn, ale aj s touto strelou si Raphael Schäfer poradil.
     
    43
    Priamy kop po Drmičovom faule zahrával Tobias Werner, ktorý poslal prudkú strelu na bránu hostí. V nej však stál pozorný Schäfer, ktorý loptu vyrazil.
     
    42
    Domáci Daniel Baier bol faulovaný Josipom Drmičom a ten dostáva ze tento zákrok žltú kartu.
     
    39
    Kiyotake sa takmer dostal k strele na hrancici šestnástky, ale netrafil loptu. Tá sa dostala až k Adamovi Hlouškovi, lenže strela z jeho kopačky bola zblokovaná.Na druhej strane musel následne vyboxovať loptu mimo vápna Scháfer po Wernerovom centri z priameho kopu. Ten zahrávali domáci po faule na Halila Altintopa.
     
    35
    Hostia sa postupným útokom dostali dopredu, ale Manninger zasahuje po centri z pravej strany a vykopáva od vlastnej brány.
     
    31
    Domáci zahrávali rohový kop, ale nevyťažili z neho nič. Naopak do šance sa dostali hostia, ale Josip Drmič nedokázal výraznejšie zakončiť a loptu si pre seba bez problémov berie Alexander Manninger, rakúsky brankár v drese domáceho celku.
     
    27
    Netrvalo dlho a žltej karty sa dočkali aj domáci. Za prifilmovaný pád v šestnástke súpera ju dostáva domáci útočník Arkadiusz Milik.
     
    26
    Za faul na domáceho Kevina Vogta dostáva žlté napomenutie Hiroshi Kiyotake.
     
    25
    Do sľubnej pozície sa rútil Tobias Werner, lenže stratil moment prekvapenia a k lopte sa dostal Norimberg. Ani on si však vážnejšiu šancu nevytvoril, pretože na polovici súpera stratil Josip Drmič loptu v súboji s dvoma protihráčmi.
     
    22
    Hiroshi Kiyotake faulovaný a Norimberg zahrával priamy kop. Domáca obrana si sním poradila a domáci sa dostanú v strede pola k lopte, potom čo Hloušek fauloval Vogta v hlavičkovom súboji.
     
    18
    André Hahn sa oprel do strely, ale jeho bomba z voleja gólmana hostí nezaskočila. Na druhej strane mali hostia možnosť rohového kopu, ten ale nebezpečenstvo nepriniesol a obrana Augsburgu loptu odvrátila.
     
    16
    Nevýrazný herný úsek hry, v ktorom sa o kombináciu snažia najmä domáci ale zatiaľ sa im to príliš nedarí. Nevyšiel im ani dlhý center na Kevina Vogta a loptu si pre seba vzal hosťujúci brankár, Raphael Schäfer.
     
    12
    Hostia trošku pritlačili. Najskôr posielal znovu Hloušek pekný center do vápna, ten bol však odvrátený. Krátko na to sa dostali dopredu hostia, ale Marvin Plattenhardt odvracal center jedného z domácich na rohový kop. Po rohovom kope centroval nepresne Tobias Werner a lopta opustila hraciu plochu.
     
    9
    Loptu drží častejšie domáci Augsburg. Center na Altintopa bol však pridlhý, lenže krátko po ňom sa znovu dostali domáci k lopte. Norimberg však vysoko napáda a Augsburg je vytlačený na vlastnú polovicu, kde posiela loptu gólmanovi Manningerovi, ktorý ju dlhým odkopom posiela do stredu pola.
     
    5
    Do dobrej šance sa dostali hostia po česko-slovenskej akcii. Adam Hloušek centroval do vápna z pravej strany, tam však Róbert Mak posiela loptu hlavou tesne nad bránu.
     
    3
    V úvode stretnutia sa zdajú byť lepším tímom domáci. Najskôr sa dostal ku strele Paul Verhaegh, krátko potom bol faulovaný jeho spoluhráč Werner. Následný center do vápna hostí, však dokázala obrana Norimbergu odvrátiť.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Augsburg: Manninger – Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Ostrzolek, Hahn, Vogt, Altintop, Baier, Werner, Milik
    Náhradníci: Amsif – Hong, Morávek, de Jong, Kohr, Ji, Thommy

    1. FC Norimberg: Schäfer – Angha, Nilsson, Pinola, Plattenhardt, Mak, Feulner, Petrák, Kijotake, Hloušek, Drmić
    Náhradníci: Rakovsky – Pogatetz, Dabanlı, Gebhart, Campaña, Pekhart, Čolak

    Rozhodca: F. Brych – M. Borsch, S. Lupp.
     
    Vítam Vás pri prenose z nemeckej Bundesligy. Dnes sú na programe dve dohrávky 21.kola a jednou z nich je aj dnešný duel, v ktorom FC Augsburg privíta 1. FC Norimberg.

    Augsburgu sa momentálne darí, je na deviatom mieste tabuľky a na svojom konte má 31 bodov, čo je po šesť viac než má desiaty Hoffenheim. Pred ním je v tabuľke ôsma Hertha, ktorá ma rovnaký počet bodov. Domáci pocítili chuť ligovej porážky naposledy 9.novembra, keď podľahli suverénnemu Bayernu Mníchov 0:3. Odvtedy si dokázali do tabuľky pripísať 18 bodov za päť výhier a tri remízy. Naposledy sa domáci predstavili na pôde Stuttgartu, kde vyhrali vysoko 1:4. Dva góly vsietil André Hahn a po jednom pridali Arkadiusz Milik a Tobias Werner.

    Aj hostia sa v poslednom období stretávajú s dobrou formou, keďže z posledných troch zápasov dokázali dvakrát vyhrať. Najskôr vyhrali vysoko 4:0 doma nad Hoffenheimom a v predposlednom kole si poradili 3:1 s Herthou. V poslednom kole si body nepripísali, pretože prehrali 0:2 so silným Bayernom Mníchov. Norimberg je však stále na zostupových priečkach, momentálne patrí hosťom šestnáste miesto za 17bodov. Sedemnásty Hamburger SV má o bod menej, pätnásty Freiburg o bod viac.
     
    V posledných štyroch vzájomných stretnutiach sa zrodili dve remízy a oba celky si pripísali po jednej výhre o gól. Naposledy sa stretli 31.augusta 2013 a po presnom zásahu Kevina Vogta bral tri body za výhru 1:0 Augsburg.

    Dnešný zápas sľubuje vyrovnané dejstvo a najpravdepodobnejšou sa zdá byť remíza. O všetkom sa rozhodne v zajtrajších popoludňajších hodinách.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 65. Drmič

    Karty:   27. Milik (AUG), 67. Ostrzolek (AUG) – 26. Kiyotake (NRM), 42. Drmič (NRM), 90+ 1. Campaňa (NRM)


    FC Augsburg: Manninger – Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Ostrzolek, Hahn, Vogt, Altintop, Baier, Werner, Milik
    Náhradníci: Amsif – Hong, Morávek, de Jong, Kohr, Ji, Thommy

    1. FC Norimberk: Schäfer – Angha, Nilsson, Pinola, Plattenhardt, Mak, Feulner, Petrák, Kijotake, Hloušek, Drmić
    Náhradníci: Rakovsky – Pogatetz, Dabanlı, Gebhart, Campaña, Pekhart, Čolak

    Rozhodca: F. Brych – M. Borsch, S. Lupp

    Diváci: 30660