Česko – Lotyšsko 4:2 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 1:0 (kon.) | Kanada – Rakúsko 6:0 (kon.)
Nórsko – Fínsko 1:6 (kon.)
koniec
Česko
4:2 (2:1, 2:1, 0:0)
Lotyšsko
Piatok 14.02.2014, 09:05 • Bolshoy Aréna (Ľadový palác) • Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    37:02
    Česko dalo gól!
    Nedvěd sa pokúšal prekvapiť Masalskisa strelou z uhla, Masalskis strelu vyrazil, po puku išiel Hanzal, ten bol odstavený, napokon sa k nemu dostal sa dostal MAREK ŽIDLICKÝ, ktorý s prehľadom dopravil puk do lotyšskej siete. Asistencie: Martin Hanzal, Petr Nedvěd.
     
    27:06
    Česko dalo gól!
    JAKUB VORÁČEK fantasticky tečoval nahodený puk Zbyňka Michálka a posiela Česko po tretí krát do vedenia v tomto stretnutí! Piaty reprezentačný gól pre Voráčka. Asistencie: Zbyněk Michálek, Michal Barinka.
     
    22:45
    Lotyšsko dalo gól!
    Lotyši sa tešia z vyrovnávajúceho gólu, čo je trocha prekvapivý fakt po doterajšom priebehu stretnutia. HERBETS VASILJEVS vystrelil z takej polootočky bez prípravy z pravého kruhu a nemieril to presne k pravej tyči. Asistencie si pripísali Rolands Kenins a Georgijs Pujacs.
     
    19:29
    Česko dalo gól!
    JAROMÍR JÁGR si pripravil puk na hranici medzikružia a pravého kruhu, vypálil a vsietil svoj druhý gól na turnaji! Využitá česká presilovka. Asistenciu si pripísal Marek Židlický.
     
    13:05
    Lotyšsko dalo gól!
    JANIS SPRUKTS teda dorážkou vyrovnal v presilovej hre na 1:1. Asistencie si pripísali Krisjanis Redlihs a Lauris Darzins. Kuriózna situácia v ľadovom paláci v Soči.
     
    10:10
    Česko dalo gól!
    Pekná akcia Čechov, na konci ktorej je presný zásah hráča menom MARTIN ERAT, ktorý strelou spomedzi kruhov našiel medzierku pod pravým betónom lotyšsého gólmana. Asistencie si pripisujú Dávid Krejčí a Aleš Hemský.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Marek Hudák

    Góly a asistencie: 11. Erat (Krejčí, Hemský), 20. Jágr (Židlický), 28. Voráček (Z.Michálek, Barinka), 38. Židlický (Hanzal, Nedvěd) – 14. Sprukts (Redlihs, Darzins), 23. Vasiljevs (Kenins, Pujacs)


    Česko: Pavelec (Salák)- Židlický, Šmid, Jágr (A), Plekanec (C), Červenka- Rozsíval, Kaberle, M.Michálek, Krejčí, Hemský- Barinka, Z.Michálek, Voráček, Eliáš (A), Erat- Krajíček, Nedvěd Hanzal Frolík

    Tréner: A.Hadamczik (Česká republika)

    Lotyšsko: Masalskis (Gudlevskis)- Rekis, Ozolinš (C), Darzinš (A), Sprukts, Redlihs- Kudla, Bartuis (A), Karsums, Gigensons, Daugavins- Sotnieks, Pujacs, Indrasis, Vasiljevs, Kenins- Redlihs, Freibergs, Stals, Pavlovs, Cipulis

    Tréner: T.Nolan (Kanada)