koniec udalosti
Ženy - Zjazd

Víťaz: T. Mazeová (SLO), D. Gisinová (SUI)

(Lara Gutová (SUI))

Streda 12.02.2014, 08:00Zimné olympijské hry - Alpské lyžovanie
     
    Ďakujem Vám za pozornosť pri našom takmer dvojhodinovom prenose, ktorým som Vás sprevádzal. Lúčim sa s vami, nezabúdajte však, že olympiádu môžete prostredníctvom nášho webu sledovať aj naďalej. Peknú stredu prajem. (09:42:45)
     
    Zjazd žien sa skončil.
     
    Naša reprezentantky Kristína Saalová si napravila dojem z pokazenej super kombinácie, úspešne sa dostala do cieľa a obsadila 31. miesto.
     
    Dnes to bol veľký deň švajčiarskeho lyžovania, i deň, ktorý sa nezmazateľne zapíše do olympijskej histórie. Švajčiarske lyžiarky takpovediac vypálili rybník reprezentantkám iných krajín. Brali totiž prvé, tretie a piate miesto. Maria Hoeflová – Rieschová len potvrdila, že na túto zjazdovku nebude spomínať v najlepšom, v zjazde sa totiž nevošla ani do elitnej desiatky. Zlato dlho držala Švajčiarky Dominique Gisinová, ktorej sa podarilo udržať ho až do konca pretekov. Pridala sa k nej Tina Mazeová, ktorá zašla zhodný čas. Je to až neuveriteľné, no vídite, že aj toto prináša olympiáda. Bronzovú medailu si odnesie Lara Gutová, ktorá je možno trošku sklamaná, ašpirovala totiž na víťazstvo.
     
    Našej reprezentantke tesne unikla pozícia v prvej tridsiatke. S časom 1:45.98 a stratou takmer štyri a pol sekundy obsadila konečné 31. miesto, ku ktorému jej gratulujeme!
     
    Do olympijského zjazdu odštartovala aj Kristína Saalová. Držme našej pretekárky palce.
     
    Na tom ju vystriedala Bereczová, ktorá mala stratu takmer na úrovni desiatich sekúnd.
     
    Čilanka Barahonaová sa s cieľovým časom 1:49.70 a celkovou stratou ôsmych sekúnd na víťazku, zaradila na samé dno výsledkovej listiny.
     
    Rumunka Caillová cieľ neuvidí. Vyletela totiž strate, zjazd sa pre ňu skončil veľmi rýchlo.
     
    Pre argentínsku reprezentantku Simari Birknerová je to už tretia olympiáda. V zjazde hlavný cieľ splnila ,dostala sa do cieľa, v ktorom sa zaradila na priebežné predposledné miesto.
     
    Reprezentantka z krajiny protinožcov Greta Smallová skončila na 29. mieste. Pomaly, ale isto sa blížime aj k štartu našej reprezentantky.
     
    Poľka Karolina Chrapeková je v cieli s časom 1:46.90 na samom chvoste výsledkovej listiny.
     
    Chemmy Alcotová sa v cieli teší, dokázala sa dostať do prvej dvadsiatky, konkrétne na devätnáste miesto priebežnej výsledkovej listiny.
     
    Po dlhom čakaní mohla odštartovať Sara Hectorová, ktorá sa dostala úspešne do cieľa, kde bola klasifikovaná na 24. mieste.
     
    S Coletiovou to nevyzerá vôbec dobre. Na štart ďalšej pretekárky dlho čakáme.
     
    Reprezentantka Monaka Alexandra Coletiová svoj zjazd príliš nezvládla, ocitla sa v sieti. Organizátori majú opäť veľa práce. Dúfame, že Coletiová bude zdravotne v poriadku.
     
    Aj druhá ruská reprezentantka Jakovišinová sa zaradila na samý chvost výsledkovej listiny.
     
    Na štarte máme dve domáce zástupkyne. Prvá z nich je Maria Baderová, ktorá sa dostala do cieľa, no bol jej v ňom nameraný suverénne najhorší čas 1:45.29, ktorý stačí na posledné miesto. Aj za to je odmenená potleskom.
     
    Nada Fanchiniová, ktorá je sestrou priebežne dvanástej Eleny Fanchiniovej, v cieli čas svojej sestry neatakovala. Zaradila sa na 21. miesto.
     
    Česká reprezentantka Krála Krížová, ktorá je dcérou bývalej československej reprezentantky Oľgy Charvátovej, prišla do cieľa s časom 1:43.47, s ktorým zatiaľ uzatvára druhú desiatku.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Michal Bakoš