Vigo – Bilbao 0:0 (kon.)
koniec
Celta Vigo
0:0 (0:0)
Athletic Club Bilbao
Pondelok 10.02.2014, 22:00 • Estadio de Balaídos (Vigo) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    V samom závere zápasu tu však bola snáď najväčšia šanca 90-minútového dejstva. Domáci sa nadýchli ešte k poslednému náporu a po výbornom centri od Nolita hlavičkoval Orellana. Jeho pokus z piatich metrov však letel tesne nad a Baskovia budú nakoniec za jeden bod ešte radi.
     
    90+1
    Hostia na začiatku trojminútového nadstavenia striedajú. Dnes nevýrazného špílmachra Andera Herreru nahradí Andoni Iraola.
     
    82
    Krátko nato domáci naposledy striedali. Ihrisko opustil výborne hrajúci Charles. Na jeho miesto naskočil Mario Bermejo.
     
    81
    Hostia sa však predsa len mohli nezaslúžene dostať do vedenia. Na pravej strane sa opäť presadil Susaeta, ktorý posielal prízemný center na hranicu malého vápna. Gólman Yoel premáchol, ale pred Kikem výborne zasiahol Fontás, ktorý v sklze posiela loptu na domáceho brankára.
     
    78
    Ander Herrera je sklamaním dnešného stretnutia a vôbec sa mu nedarí dirigovať hru. Po faule na polovici ihriska navyše vidí žltú kartu.
     
    74
    Tak konečne sa k niečomu dostali i hostia a vôbec to nebola márna snaha. Susaetov pretiahnutý center zachytil Muniain ešte na hracej ploche a po tom, čo obišiel Malla i Cabrala, sa z hranice šestnástky pokúsil o obstrel. Jeho strela sa však krútila tesne vedľa ľavej žrde.
     
    66
    Medzitým ale striedajú hostia. Hraciu plochu opúšťa hrotový útočník Aritz Aduriz, ktorý sa dnes absolútne nepresadil. Na jeho miesto príde Kike Sola.
     
    64
    Álex López do týchto chvíľ pútal pozornosť hlavne štandardnými situáciami, ku ktorým sa však domáci v poslednom čase nedostavajú. Nasadenie Nolita je tak správnym krokom.
     
    56
    Santi Mina sa tak príliš slávne s dnešným zápasom nerozlúčil. Okamžite po žltej karte ho na hracej ploche nahrádza Augusto Fernández.
     
    55
    Del Cerro zvolil zaujímavý meter, keď netoleruje žiadne držanie protihráčov. Pochopil to už i Santiago Mina, ktorý od neho vidí prvú žltú kartu na domácej strane.
     
    43
    Hostia sa opäť nachádzali v problémoch, ktoré im stratou lopty privodil Iturraspe. Lopty ho zbavil Rafinha, ktorý okamžite prihrával na Charlesa. Ten sa pohral s brániacim de Marcosom a z hranice šestnástky vypálil na bližšiu tyč. Na jeho smolu však mieril presne do nej.
     
    33
    Carlos Del Cerro už tentokrát píska a dokonca tasí žltú kartu. Iturraspe si ju však po Charlesovom pridržaní na polovici ihriska zaslúžil.
     
    28
    Domáci sa po druhýkrát mohli dostať do vedenia, ale opäť im to nevyšlo. Na ľavej strane odviedli výbornú prácu Charles a Orellana. Po prihrávke druhého menovaného mohol z desiatich metrov zakončovať Rafinha, ale Iraizoz dokázal jeho strelu pod brvno vyraziť nad brvno. Nasledovať tak bude rohový kop.
     
    23
    Rafinha postupoval priamočiaro po osi ihriska, pokiaľ ho zozadu nezastavil Mikel Rico. Hlavný rozhodca mu bez váhania vytiahol žltú kartu.
     
    15
    Domáci predviedli nádhernú priamočiaru akciu, po ktorej sa mohli ujať vedenia. Charles posielal z ľavej strany nádhernú diagonálu na osamoteného Santiaga Minu, ktorý z desiatich metrov pálil z prvej. Jeho efektný volej však letel meter vedľa pravej žrde.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   55. Mina (VIG) – 23. Rico (BIL), 33. Iturraspe (BIL), 78. Herrera (BIL)


    Celta Vigo: Yoel – Mallo (C), Cabral, Fontás, J. Castro – Krohn-Dehli, Rafinha – Á. López, Mina, Charles – Orellana
    Náhradníci: S. Álvarez – Oubiňa, Bermejo, Nolito, I. López, A. Fernández, Costas

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – de Marcos, Gurpegi (C), Laporte, Balenziaga – Iturraspe, Rico, Herrera – Susaeta, Aduriz, Muniain
    Náhradníci: Iago – Morán, San José, Sola, Ibai, Albizua, Iraola

    Rozhodca: Carlos Del Cerro – T. Sobrino, A. Álvarez – V. Pizarro