Stuttgart – Augsburg 1:4 (kon.) | Schalke – Hannover 2:0 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
1:4 (0:2)
FC Augsburg
Nedeľa 09.02.2014, 15:30 • Mercedes-Benz Aréna • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Švábske derby prinieslo mnoho gólov, emócií a najmä zaslúženú výhru Augsburgu sa s vami lúčim, prajem príjemný zvyšok nedele a teším sa na stretnutie pri ďalších zápasoch! (17:32:25)
     
    Štatistiky zo zápasu

    Strely na bránu : 16:10
    Rohové kopy : 5:2
    Držanie lopty : 48 % – 52 %
    Počet úspešných prihrávok : 406:412
    Ofsajdy : 2:7
    Žlté karty : 2:0
    Červená karta : 1:0 (Ibiševič)
     
    Domáci sa rozhodne majú nad čím zamýšľať, dnes okrem bodov prišli aj o vylúčeného Ibiševiča, ktorý si zrejme nezahrá aj ďalších pár zápasov. V tabuľke klesol VfB na 14.miesto a od barážovej priečky ho delia len dva body. Naopak, Augsburg môže byť spokojný, dnes predviedol výborný koncentrovaný výkon, i keď mu určite napomohla aj nemohúcnosť domácich. V tabuľke poskočili dnešní hostia na 8.priečku a na priečku zaisťujúcu Európsku ligu strácajú dva body.
     
    Zápas, ktorý sa začal pre domácich nádejne s tromi zaujímavými šancami Abdellaouveho, sa pre Stuttgart končí veľkým sklamaním. Všetko naštartoval v 35.minúte prvým gólom hostí Milik, ktorý ťažil najmä zo skvelej práce Ostrzoleka. Ešte do konca polčasu zvýšil Hahn, a potom sa tesne po začiatku druhej časti nechal zbytočne vylúčiť najlepší strelec domácich Ibiševič. Následne zvýšil na rozdiel triedy svojim druhým gólom Hahn, aby v 62.min Rausch vykresal iskierku nádeje pre domácich. Tá zhasla hneď o dve minúty neskôr, keď o konečnom skóre rozhodol Werner .
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Esswein sa ešte snažil upraviť skóre v prospech hostí, jeho center ale nenašiel adresáta.
     
    90+1
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Rausch, prichádza Boka. Rausch sa predsa len dočkal striedania, dnes ako jeden z mála hráčov domácich svojim výkonom splnil prísnejšie kritériá.
     
    90
    Rozhodca nadstavuje 2 minúty.
     
    90
    Domáci obranca Rausch má veľké problémy s pohybom v dôsledku zranenia, Stuttgart tak dohráva prakticky o deviatich hráčoch.
     
    89
    Abdellaoue bojoval pred Manningerom, brankár hostí bol však na svojom mieste a loptu kryje.
     
    88
    Domáci stopér Rüdiger sa vydal dopredu a snažil sa ohroziť bránu, jeho pokus by mal šancu v americkom futbale, v tomto však vysoko preletel bránu a fanúšikovia zareagovali smutno-ironickým smiechom.
     
    88
    Schwaab teraz dobrým obranným zákrokom zastavil rodiacu sa šancu hostí.
     
    86
    Mizériu Stuttgartu teraz dokumentoval Leitner. Ten mohol strieľať zo strednej vzdialenosti, loptu ale trafil veľmi zle a vyslúžil si nahnevané reakcie sklamaných tribún.
     
    85
    Cacau sa dostal do dobrej streleckej pozície vo vzdialenosti cca 20 metrov, mieril však tesne mimo ľavej žrde! Domáci mohli znížiť, teraz boli k tomu od posledného inkasovaného gólu snáď najbližšie.
     
    84
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Callsen-Bracker, prichádza Ho-Hong.
     
    82
    Za ostrý zákrok na Essweina si žltú kartu vyslúžil Yalcin.
     
    80
    Verhaegh zabránil rohovému kopu a odkopáva do autu, Stuttgart teraz kombinuje na polovici súpera, všetko však zhatil nepresný center Rauscha.
     
    79
    Stretnutie nám prinieslo mnoho rušných a vzrušujúcich okamihov, momentálne však získavam pocit, že už sa bude len dohrávať a obaja súperi budú čakať na záverečný hvizd rozhodcu. Domáci sa už zrejme tešia, že toto trápenie sa skončí, hostia budú chcieť oslavovať tri body so svojimi fanúšikmi.
     
    78
    Esswein sa okamžite zapojil do útoku, jeho center z pravej strany odvrátili do bezpečia obrancovia hostí.
     
    77
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Hahn, prichádza Esswein.
     
    My zatiaľ môžme fanúšikov športu na Slovensku potešiť aktuálnou informáciu – slovenská biatlonistka A.Kuzminová dnes získala zlatú medailu na ZOH v Soči v šprinte žien. Gratulujeme a spoločne s Nasťou sa tešíme!
     
    75
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Werner, prichádza Yalcin.
     
    74
    Tempo stretnutia teraz upadlo, domáci sa síce ešte snažia niečo vymyslieť v útoku, hostia však s prehľadom kontrolujú svoj vysoký náskok a zdá sa, že už ich nič nezastaví pri ceste za tromi bodmi zo Švábskeho derby.
     
    72
    Tobias Werner potiahol loptu po ľavej strane a na pravej strane hľadal Hahna, jeho strela z voleja však bola veľmi nepresná.
     
    68
    Po nahrávkach Kohra a Wernera mohol sám pred Ulreichom zakončovať Altintop, lopta mu však v poslednej chvíli odskočila a z nebezpečenstva tak zišlo!
     
    68
    Neuveriteľné veci sa to dnes dejú v Mercedes-Benz Aréne! Pred pár minútami zavládla na štadióne veľká radosť po krásnom góle Rauscha, Werner na druhej strane však radosť okamžite schladil. Znamená to zrejme koniec nádejí domácich, tí sa pokúsia zápas aspoň so cťou dohrať.
     
    66
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Milik, prichádza Dong-Won Ji.
     
    64
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Maxim, prichádza Cacau.
     
    64
    FC Augsburg dal gól!
    Domáca radosť je okamžite preč! Hostia totiž expresne opäť zvyšujú na trojgólový rozdiel. Altintop presne nahral TOBIASOVI WERNEROVI, ten s ľahkosťou obohral Rüdigera a presnou strelou k ľavej žrdi nedal Ulreichovi šancu!
     
    62
    Stuttgart dal gól!
    Nádherná akcia domácich! Leitner zo stredu ihriska fantasticky vysunul nabiehajúceho KONSTANTINA RAUSCHA, ten si obhodil vybiehajúceho brankára a skóroval do odkrytej brány! Iskierka nádeje pre domácich, tí sa môžu vrátiť do zápasu.
     
    61
    Pre domácich to ešte bude ťažká polhodina. Začiatok polčasu pre nich želaný zvrat nepriniesol, naopak, prišli o svojho najlepšieho strelca Ibiševiča, inkasovali gól a zápas dohrávajú o desiatich hráčoch.
     
    60
    Altintop vysúval v ďalšom brejku Milika, ten radšej zahral dozadu a na istotu, hostia postupne útočia.
     
    59
    Hosťujúci Werner ťahal akciu po ľavej strane a snažil sa nájsť v strede Milika, tentoraz však dobre zasiahla obrana Stuttgartu.
     
    58
    Bojovný Abdellaoue sa ešte snažil zdvihnúť morálku domácich, jeho šancu zastavil ofsajd.
     
    56
    FC Augsburg dal gól!
    A už je to rozdielom triedy! Hostia sa postupnými kombináciami dostali do pekného protiútoku, Altintop našiel naľavo Kohra, ten presne vysunul ANDRÉHO HAHNA a ten sa trafil presne medzi nohy vybiehajúceho Ulreicha!
     
    53
    Horúca balkánska krv vzplanula vo Vedadovi Ibiševičovi! Ten zbytočne provokoval Hahna, za čo mu rozhodca okamžite ukazuje červenú kartu! Situácia nebola úplne prehľadná, v prvom momente svoj pád Hahn trochu prihral, rozhodcu však zrejme presvedčil atak Ibiševiča, keď sa ešte ohnal po ležiacom hráčovi hostí.
     
    51
    Po zblokovanej strele Khediru nasledoval rohový kop, Manninger loptu len vyrazil pred seba, následné strely Schwaaba a Khediru boli zblokované a Manninger tak zasahovať nemusel!
     
    50
    Vedad Ibiševič sa snažil v útoku presadiť proti štvorici obrancov, jeho snahu zastavil Callsen-Bracker. Po následnom centri Wernera loptu odvrátili obrancovia.
     
    49
    Khedira nešetrne skosil Hahna, za tento zákrok mu tak rozhodca oprávnene ukazuje žltú kartu.
     
    48
    Na hrote útoku bojoval Ibiševič, je z toho však len odkop od brány Manningera.
     
    47
    Z veľkej vzdialenosti strieľal Baier, jeho pokus bez problémov chytá Ulreich, pre ktorého je to prakticky prvý dotyk s loptou v dnešnom zápase. Na jeho obranu však musíme uviesť, že ani pri jednom góle nemal väčšiu šancu zasiahnuť.
     
    46
    Druhý polčas sa začína faulom v strede ihriska, loptu tak získavajú hostia.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Ani jeden z trénerov počas prestávky nestriedal, pokračujeme v rovnakých zostavách.
     
    Zachvíľočku tu máme začiatok druhého polčasu a uvidíme, či sa Stuttgartu podarí zvrátiť nepriaznivý priebeh duelu. V prípade prehry bude situácia domácich skutočne kritická, veď zostupová zóna je už pre nich veľmi blízko. Zato hostia môžu hrať pokojne s vedomím, že sú blízko k ďalšiemu posunu v tabuľke a predĺženiu série bez prehry na 8 zápasov.
     
    Prestávkové štatistiky

    Strely na bránu : 7-5
    Rohové kopy : 4-2
    Držanie lopty : 49% – 51 %
    Počet úspešných prihrávok : 188 – 210
    Ofsajdy : 1-5
    Zatiaľ sa hrá bez kariet.
     
    Tak takýto vývoj stretnutia by po úvodných šanciach Stuttgartu čakal asi len málokto! Po góle Milika z 35.minúty sa doslova zosypala koncepcia domácich, tí začali kopiť chyby v obrane a výsledkom bol druhý gól v ich sieti, ktorý vstrelil Hahn. Do šatní tak futbalistov Stuttgartu vyprevádzal piskot, uvidíme, či sa v druhej časti vzchopia a podarí sa im zápas zvrátiť. Hostia sa celý čas držali stanovenej taktiky a po dvoch pekných akciách zaslúžene vedú. Druhá časť bude určite zaujímavá, teším sa na vás pri jej začiatku približne o 16:30.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    43
    FC Augsburg dal gól!
    Neuveriteľné! Totálny kolaps obrany domácich rezultuje v druhý gól hostí! Altintop fantasticky vysunul presnou kolmicou do úniku ANDRÉHO HAHNA, ten zoči-voči Ulreichovi nezávahal a presnou strelou do hornej časti brány zvyšuje už na rozdiel dvoch gólov!
     
    42
    Abdellaoue strieľal z prvej po strieľanom centri, loptu však dobre netrafil a tá tak mierila mimo priestoru troch žrdí.
     
    41
    Ďalší rohový kop hostí po obrovských zmätkoch v obrane, štandardná situácia však ohrozenie pre brankára Ulreicha nepriniesla.
     
    40
    A mohlo to byť už rozdielom dvoch gólov!
    Po kombinácii Altintopa s Hahnom sa rútil sám na bránu Werner, snažil sa obhodiť vybiehajúceho Ulreicha, mieril však tesne mimo brány!
     
    38
    Timo Werner podnikol podobné sólo ako na druhej strane pred pár minútami Ostrzolek, nakoniec bol však odzbrojený a loptu majú opäť hostia.
     
    37
    Ďalší náznak šance hostí! Na ľavej strane prenikal Hahn, v rozhodujúcom momente sa pošmykol a z nádejnej šance tak nebolo nič.
     
    35
    FC Augsburg dal gól!
    Prvá šanca hostí sa končí ich presným zásahom!
    Ostrzolek predviedol nádherné sólo na ľavej strane, kde vycvičil troch obrancov domácich. Následne aj so šťastím našiel na ľavej strane nekrytého Wernera, ktorý na druhej strane šestnástky našiel presnou prihrávkou ARKADIUSZA MILIKA a ten nemal problém zasunúť loptu do odkrytej brány!
     
    32
    Na tribúnach sa prvý raz v zápase ozýva piskot! Fanúšikom sa zrejme nepáči pasivita domácich, ktorí síce začali výborne, stále však netrafili priestor troch žrdí a v posledných minútach sa hra úplne vyrovnala.
     
    31
    Roh Wernera na dvakrát odvrátili vysokí stopéri Stuttgartu.
     
    30
    Hahn centroval po prieniku z pravej strany, nasleduje prvý rohový kop Augsburgu.
     
    29
    Roh zahrávaný na prednú žrď odvrátila obrana bez väčších ťažkostí.
     
    28
    Callsen-Bracker opäť neúmyselne založil akciu Stuttgartu, Ibiševič vysunul na pravej strane Maxima, jeho strela je zblokovaná na rohový kop.
     
    26
    Sakaiov center z pravej strany Manninger boxuje do priestoru, lopta pred ním trochu ,,zaplávala" a tak si radšej rakúsky brankár zvolil istotu.
     
    25
    Po rohovom kope Maxima sa v šestnástke snažil presadiť Schwaab, toho však na hranici faulu odzbrojil Milik, domáci neúspešne reklamovali faul a následný pokutový kop!
     
    25
    Hra sa rýchlo presunula na druhú stranu, po zblokovanom centri Maxima je z toho roh.
     
    24
    Baier vysúval na ľavej strane Wernera, zaujímavo sa vyvíjajúcu akciu hostí však zastavila Wernerova nepresná prihrávka.
     
    23
    Rausch sa snažil prihrávkou poza obranu vysunúť do šance Ibiševiča, ten bol však vo veľmi tesnom ofsajde.
     
    22
    Werner pekne prenikol po ľavej strane a hľadal v šestnástke svojich spoluhráčov, tam však bol len Abdellaoue a toho odzbrojili obrancovia hostí, pričom všetko nakoniec vyriešil Manninger.
     
    21
    Hra sa teraz odohráva najmä v strede ihriska, kde prebieha boj o každý jeden milimeter, z hľadiska držania lopty je bilancia vyrovnaná – 51% – 49 % v prospech domácich.
     
    20
    Sľubnú akciu hostí zastavil ofsajd Hahna.
     
    19
    Tentoraz stopér hostí Callsen-Bracker zasiahol s prehľadom, keď odzbrojil zatiaľ nie príliš výrazného kanoniera Ibiševiča.
     
    17
    Abdellaoue vo vzduchu fauloval, rozohrávať tak môže Augsburg.
     
    17
    Po snahe Ibiševiča odkopával Klavan do bezpečia na rohový kop, domáci tak majú ďalšiu možnosť na ohrozenie brány.
     
    16
    Stopér Augsburgu Callsen-Bracker má dnes evidentne zlý deň! Opäť poslal veľmi-veľmi riskantnú prihrávku pri rozohrávke na kolegu Klavana, na loptu však takmer dosiahol napádajúci Ibiševič, ktorý by v tom prípade postupoval sám na Manningera.
     
    15
    Domáci sú zatiaľ určite nebezpečnejší, dokážu rýchlo prenikať do súperovej obrany a vytvárať si aj šance. Na konci prvej štvrťhodiny sa im však zatiaľ skórovať nepodarilo a tak je stav bezgólový.
     
    13
    Ďalšia gólová šanca Stuttgartu! A bol v nej opäť Abdellaoue – po presnom centri Sakaia z pravej strany hlavičkoval vo výbornej pozícii v šestnástke, bránu však tesne minul!
     
    12
    Callsen-Bracker fatálne chyboval v rozohrávke, vďaka čomu sa domáci dostali do rýchleho brejku, ten so šťastím odvrátili obrancovia hostí.
     
    10
    Hostia síce zatiaľ dobre držia loptu, k hranici šestnástky sa však narozdiel od domácich prakticky nedostali. Aj tento útok úspešne zastavila obrana a tak má loptu Stuttgart.
     
    8
    Po rohu sa snažil presadiť hlavou Abdellaoue, obrancovia hostí loptu s námahou odvrátili mimo nebezpečného priestoru.
     
    8
    Po peknej akcii VfB sa k centru z ľavej strany dostal Rausch, lopta bola zblokovaná a nasleduje rohový kop.
     
    6
    Prvá obrovská šanca zápasu! Po štandardnej situácii Stuttgartu sa lopta odrazila do priestoru v šestnástke, tam pohotovo strieľal Abdellaoue, Ibiševič však nešťastne tečoval loptu, ktorá by inak zrejme skončila pri pravej žrdi už prekonaného Manningera!
     
    4
    Abdellaoue sa sa snažil preniknúť na pravej strane do pokutového územia, zastavili ho však obrancovia hostí.
     
    4
    Teraz volí Augsburg variantu krátkej rozohrávky medzi stopérmi, to však úspech neprinieslo a tak útočia domáci.
     
    2
    Prvá zaujímavá akcia Stuttgartu! Akrobatickou pätičkou zakončoval Abdellaoue, mieril však tesne mimo.
     
    2
    Hostia sa snažili vysunúť poza obranu svojich útočníkov, dobre však vybehol Ulreich.
     
    1
    Výkop mali domáci, hneď po rozohrávke však začali akciu nepresne a zakopli loptu do autu. V prvej akcii sú teda hostia, hrajúci dnes v čiernej farebnej kombinácii.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Atmosféra je síce vďaka oboch fanúšikovským jadrám výborná, zvyšné tribúny sú však zaplnené len veľmi zriedka. Najmä domáci priaznivci zrejme reagujú na zlé jarné výsledky a preto si dnes poobede radšej našli iný program. O to sa musia domáci viac snažiť, aby potešili tých priaznivcov, ktorí ich dnes prišli povzbudiť!
     
    Davy verných priaznivcov už vášnivo povzbudzujú svoje tímy a hráči už sa nemôžu dočkať, kedy vybehnú na ihrisko a začnú bojovať o dôležité body. Domáci bojujú o záchranu, hostia o pohárovú Európu, kto sa bude na konci radovať z výhry? To sa dozvieme za približne hodinu a pol, prajeme vám príjemný športový zážitok!
     
    Už poznáme aj úvodné zostavy oboch tímov, tak si ich poďme predstaviť :

    VfB Stuttgart: Ulreich – Rausch, Rüdiger, Schwaab, Sakai – Werner, Leitner, Khedira, Maxim – Abdellaoue, Ibiševič
    Náhradníci: Kirschbaum (NB), Haggui, Boka, Traoré, Sararer-Osuna, Yalcin, da Silva

    FC Augsburg: Manninger – Ostrzolek, Klavan, Callsen-Bracker, Verhaegh – Werner, Baier, Kohr, Hahn – Altintop, Milik
    Náhradníci: Amsif (NB), Esswein, Mölders, Won Ji, Morávek, Ho-Hong, de Jong,

    Rozhodca: Jochen Drees.
     
    Ešte raz prajeme krásny deň všetkým fanúšikom futbalu! Za niekoľkom minút sa budeme venovať prestížnemu Švábskemu derby medzi VfB Stuttgart a FC Augsburg . Zápasom vás prevedie Tomáš Schügerl.
     
    Vzájomné zápasy v Bundeslige

    Súperi sa od postupu Augsburgu do Bundesligy stretli celkovo 5-krát s nasledovnými výsledkami :

    Stuttgart – Augsburg 2:1
    Augsburg – Stuttgart 1:3
    Stuttgart – Augsburg 2:1
    Augsburg – Stuttgart 3:0
    Augsburg – Stuttgart 2:1


    Z bilancie teda vyplýva, že lepšiu bilanciu majú domáci, keď 3-krát dokázali v derby zvíťaziť, to však môže hostí motivovať v dnešnom stretnutí, kde budú chcieť túto bilanciu vylepšiť vo svoj prospech. V prvom vzájomnom stretnutí tohto ročníka sa radoval Augsburg po góloch Altintopa a Brackera, za Stuttgart znižoval Ibiševič.
     
    FC AUGSBURG

    Skromný klub vstúpil do Bundesligy až v ročníku 2011/12, od tej doby sa však od záchranárskych prác posunul smerom k pokojnému stredu ligovej tabuľky a pri súčasnej vyrovnanosti súťaže sa dokonca priblížil tímom bojujúcim o lukratívnu miestenku v Európskej lige. Stabilizovaný klub sa spolieha na divácku podporu fanúšikov, ktorí na zápase nebudú chýbať ani v neďalekom Stuttgarte .

    Tabuľkové postavenie

    Augsburg sa nachádza v presnom strede tabuľky na 9.priečke so ziskom 28 bodov. Na šiestu priečku zaisťujúcu pohárovú Európu stráca len dva body , pričom desiaty Hannover už za týmto tímom zaostáva o štyri body a preto sa môžu dnešní hostia sústrediť na boje v príjemných ligových vodách, čiže v tých, kde je hlavnou témou Európska liga.

    Aktuálna forma

    Tá je najväčšou devízou Augsburgu. Ten totiž ťahá sériu 7 zápasov bez prehry, keď naposledy okúsil trpkosť porážky 9.novembra. Počas tejto série dokázali dnešní hostia napríklad vyhrať v Hamburgu či remizovať v Dortmunde, pričom pozbierali celkovo 16 bodov za štyri výhry a tri remízy. Augsburg patrí k tímom s najlepšou formou v rámci celej súťaže a získava si tak čoraz väčší rešpekt súperov.

    Výsledky FC Augsburg v jarnej časti
    Dortmund – Augsburg 2:2
    Augsburg – Brémy 3:1

    Tímové opory

    Najlepším strelcom je 23-ročný talentovaný stredopoliar André Hahn, ktorý zaznamenal 7 presných zásahov. Veľmi populárny je medzi fanúšikmi útočník Halil Altintop, pričom tento Turek skóroval doteraz šesťkrát. V obrane dostáva príležitosť ďalší mladík Matthias Ostrzolek .
     
    VfB STUTTGART

    Jeden z najstarších nemeckých klubov pôsobiaci vo všetkých ročníkoch najvyššej ligy s výnimkou dvoch sezón sa v súčasnosti nachádza v zložitom období svojej existencie. Po poslednom ligovom titule v roku 2007 prišlo niekoľko ďalších sezón pretkaných účasťami v Európskej lige. V roku 2009 začala prestavba domáceho stánku Mercedes-Benz Arena , ktorá zhltla finančné prostriedky na úkor nákupu niekoľkých posíl. Výsledkom je však moderný štadión pre 60 441 divákov.

    Tabuľkové postavenie

    V tomto ročníku predvádza Stuttgart nevyrovnané výkony. Všetko naštartovali tri prehry hneď skraja ročníka, postupne sa však forma ustálila a tak sa aktuálne tento tím nachádza na 13.priečke tabuľky so ziskom 19 bodov a s dvojbodovým rozdielom od zostupovej zóny.

    Aktuálna forma

    Domácim navyše výsledkovo nevyšiel ani úvod jarnej časti. Vo všetkých troch stretnutiach VfB herne nesklamal, vždy vstrelil prvý gól, beztak nezískal ani bod. Najmä prehra s Bayernom Mníchov, keď o výhre Bavorov rozhodol gól z nadstaveného času psychike domácich určite nepomohla.

    Výsledky VfB Stuttgart v jarnej časti
    Stuttgart – Mainz 1:2
    Stuttgart – Bayern Mníchov 1:2
    Leverkusen – Stuttgart 2:1

    Tímové opory

    Najlepším strelcom tímu je suverénne bosniansky kanonier Vedad Ibiševič , ktorý v tejto sezóne zaznamenal už 10 presných zásahov. Brankárskou oporou je Sven Ulreich , snažiaci sa zachraňovať chyby neistej obrany, ktorá inkasovala až 37 gólov. Sľubne sa javí aj krajný obranca Konstantin Rausch , vo veku 23 rokov tvoriaci pevnú súčasť základnej zostavy.
     
    Tentoraz však bude mať derby ešte väčší nádych dôležitosti. Oba tímy totiž body potrebujú doslova ako soľ, i keď každý z odlišných dôvodov. Domáci VfB Stuttgart totiž napriek vysokým ambíciám a úspechom v predošlých rokoch bojuje v Bundeslige o záchranu, keď navyše na jar prehral všetky tri zápasy a pokiaľ nezaboduje ani v tomto stretnutí, hrozí mu prepad do zostupovej zóny. Zato hostia FC Augsburg príjemne prekvapujú, pričom od priečky zaručujúcej účasť v pohárovej Európe ich delia len dva body. Imperatív víťazstva bude dnes u oboch tímov vysoký, žiadna remíza zrejme nikomu stačiť nebude.
     
    Zápasy medzi týmito dvomi súpermi nepredstavujú ,,bežné" ligové zápolenie, nakoľko vždy so sebou prinášajú veľké emócie a rivalitu medzi týmito tímami. Mestá vzdialené od seba len 133 kilometrov sa nachádzajú v rovnakom regióne Švábsko, z čoho plynie aj pomenovanie Švábske derby. Desiatky tisíc fanúšikov sa každoročne tešia práve na tieto dva súboje a veria, že to bude ich tím, ktorý ukoristí cenné a prestížne víťazstvo.
     
    Švábske derby s príchuťou veľkej dôležitosti pre oboch súperov!
    Aj o tom bude dnešný zápas medzi VfB Stuttgart a FC Augsburg, ktorým vás prevedie Tomáš Schügerl.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 62. Rausch – 35. Milik, 43. Hahn, 56. Hahn, 64. Werner

    Karty:   49. Khedira (STU), 82. Yalcin (STU)   53. Ibiševič (STU)


    VfB Stuttgart: Ulreich – Rausch, Rüdiger, Schwaab, Sakai – Werner, Leitner, Khedira, Maxim – Abdellaoue, Ibiševič
    Náhradníci: Kirschbaum (NB), Haggui, Boka, Traoré, Sararer-Osuna, Yalcin, Cacau

    FC Augsburg: Manninger – Ostrzolek, Klavan, Callsen-Bracker, Verhaegh – Werner, Baier, Kohr, Hahn – Altintop, Milik
    Náhradníci: Amsif (NB), Esswein, Mölders, Won Ji, Morávek, Ho-Hong, de Jong

    Rozhodca: Jochen Drees

    Diváci: 40200