NY Rangers – Colorado 5:1 (kon.) | Carolina – Winnipeg 1:2 (kon.) | Boston – Vancouver 3:1 (kon.)
Florida – Toronto 4:1 (kon.) | Montreal – Calgary 2:0 (kon.) | Washington – NY Islanders 0:1 (kon.)
St. Louis – Ottawa 4:5 (2:3 po s.n.) | Minnesota – Tampa Bay 2:1 (kon.) | Arizona – Dallas 1:3 (kon.)
koniec
Washington Capitals
0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
New York Islanders
cz Streda 05.02.2014, 01:45 • Verizon Center, Washington • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:22
    Adam Oates si vyžídal oddechový čas, kde společně s vyvolenými šesti hokejisty uspořádá plán, který by měl vést k vyrovnání.
     
    59:15
    Michal Neuvirth přenechává pozici na hřišti šestému hráči Capitals!
     
    56:55
    Možná jedna z posledních šancí pro Capitals. Alex Ovečkin, kdo jiný, se znovu proháčkoval do šance. Zakončení mu nedovolil Ľubomír Višňovský (NYI), který si proti kapitánovi Washingtonu pomohl podražením.
     
    54:59
    Michal Neuvirth drží bodové naděje svého celku nad vodou! V přečíslení dva na jednoho zaútočil Vanek s Nielsenem, durhého jmenovaného dokázal český gólmana vychytat parádním přesunutím!
     
    50:31
    Marcus Johansson (WSH) se pokoušel obejít jednoho ze zadáků Islanders, při tom se však provinil nebezpečnou hrou vysokou holí, což rozhodčímu neuniklo.
     
    48:26
    Michael Grabner se rozjel a zkusil střelu nad pravý Neuvirthův beton, český brankář se však nenechal zastrašit a likviduje i toto trestné střílení!
     
    48:26
    Trestné střílení pro Islanders! V oslabení pláchl Carlsonovi Michael Grabner, kterého musel americký obránce faulovat. Michal Neuvirth v ponechané výhodě rakouského střelce vychytal, nepustil ani následnou dorážku.
     
    47:15
    Vylučuje se až nyní. Matt Donovan (NYI) nestíhal rychlému Ovečkinovi bez toho, aniž by ho zastavil v rámci pravidel.
     
    42:16
    Islanders právě vstřelili branku!
    Na tuto ránu byl ale i vynikající Michal Neuvirth krátký. Obránce Islanders ANDREW MCDONALD už se nemohl dívat na dvě nuly, které doposud svítily na kostce. Jeho dělovka zaplula do levého horního rohu. Je však pravdou, že Neuvirth přes tři hráče vůbec nic neviděl. Asistence: Brock Nelson.
     
    41:27
    Fantastický zákrok Michala Neuvirtha! Thomas Vanek už měl dobrou střeleckou pozici, posunul však ještě na Franse Nielsena, který měl před sebou odkrytou branku, český brankář se však po haškovsku přetočil a puk našel v lapačce!
     
    40:00
    Connor Carrick (WSH) se necelou půlminutu před koncem druhé třetiny provinil faulem na Thomase Vaneka, který uháněl sám na Neuvirtha. Až do sirény se čekalo, jaký verdikt sudí vlastně určitý. K údivu hráčů Isles se jedná "pouze" o vyloučení, ne o trestné střílení.
     
    38:39
    Početní výhoda Caps poměrně rychle končí, docela zbytečným faulem se totiž v útočném pásmu provinil Troy Brouwer (WSH).
     
    37:41
    Matt Martin (NYI), který dnes už inkasoval trest za bitku, si teď počkal na Dmitrije Orlova (WSH), kterého u mantinelu sejmul. Domácí obránce se poté pustil do pěstního souboje, stejně jako Casey Cizikas (NYI). To znamená, že na přesilovou hru se chystají Capitals.
     
    31:28
    Přesilová hra Capitals končí, ba naopak za pár okamžiků začne přesilová hra Islanders. Na lavici hanby totiž zamířil Joel Ward (WSH) za nedovolené bránění.
     
    29:50
    V oslabení se dostali hráči Islanders do přečíslení dva na jednoho. Zakončujícím hráčem byl Cal Clutterbuck, který svou střelou zápěstím trefil levou tyčku domácí klece.
     
    29:32
    Nicklas Bäckström se prodíral do další příležitosti, nyní už však nebyl odstaven čistě. Na trestnou lavici putuje za hákování znovu Thomas Vanek (NYI).
     
    22:32
    Nyní byl v roli zakončovatele švédský hokejista! Ten po přihrávce Martina Erata, čerstvě nominovaného hráče do Soči, trefil ale pouze prostředek branky, kde byl Nabokov připraven.
     
    21:41
    Troy Brouwer odvedl svkělou práci, když minimálně 15 vteřin držel v prostoru okolo branky Islanders kotouč na své holi. Thomas Vanek (NYI) kanadskému hráči nestíhal, a nakonec ho nedovoleně atakoval. Přesilovka pro Caps.
     
    17:23
    John Erskine (WSH) dává před ještě před koncem první třetiny šanci Islanders zahrát si přesilovku. Dvě minuty dostal za vystřelení puku mimo hrací plochu.
     
    12:16
    Při svém zakončení byl ale zahákován Joshem Baileyem (NYI), který tak putuje na trestnou lavici. Washington má k dispozici první přesilovku utkání.
     
    12:16
    S jistotou mohu říct, že tohle byla největší šance zápasu. Chimerovu ránu z levého kruhu vyrazil Nabokov jen před sebe, kde dorážel Fehr. Svou střelou ale orazítkoval jen tyč!
     
    11:54
    Šťastný odraz teď naopak přihrál Baileymu, ten už se pomalu řídil na Neuvirtha, parádním bodyčekem se ale blýskl Orlov.
     
    06:34
    Ihned po buly se připomněl Alex Ovečkin, který dnes může zaznamenat svou 40. trefu sezóny, jeho krajan Jevgenij Nabokov si ale naposlední chvíli vědět s jeho pokusem rady.
     
    04:51
    Zatím zřejmě největší šance zápasu! Rychlá akce Washingtonu zakončená Troyem Brouwerem nadělala Nabokovovi velké potíže, puk od svých betonů odrazil do vzduchu. Poblíž naštěstí pro něj byli jen jeho spoluhráči.
     
    02:34
    K vidění byla bitka mezi domácím Tysonem Strachanem (WSH) a hostujícím Mattem Martinem (NYI). Oba kohouti inkasovali po pěti minutách.

    David Jahoda

    Góly a asistencie: 43. McDonald (Nelson)


    Washington Capitals: Neuvirth (Holtby) – Carlson, Alzner, Carrick, Orlov, Strachan, Erskine – Ovečkin (C), Bäckström, Erat – Brouwer, Beagle, Johansson – Ward, Fehr, Chimera – Wilson, Wellman, Laich.
    Trenér: Adam Oates.

    New York Islanders: Nabokov (Poulin) – MacDonald, Strait, Višňovský, Hickey, de Haan, Donovan – Okposo, Tavares (C), Vanek – Clutterbuck, Nielsen, Grabner – McDonald, Nelson, Bailey – Regin, Cizikas, Boulton.
    Trenér: Jack Capuano.

    Rozhodca: Lee, Rehman – Heyer, MacPherson.

    Diváci: 18 506